Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Isus  (Pročitano 1466 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 15.07.2008. 17:42 »

kako karakterishete isusa?
Ugo Chavez ga je spomenuo tokom svoje predsednichke zakletve, kazao: "zaklinjem se Isusom, najvecim socijalistom u istoriji". isus, kakvog ga vec dva milenijuma tumače hriscanske crkve, bio je socijalista, slobodnije govoreci, mozhda i komunista. bio je sklon tome da se zhrtvuje za druge, vodio je komunu hriscana-odmetnika, suprotstavljao se rezhimu i trazhio jednakost svih ljudi bez obzira na veru, naciju i socijalni status.
kao socijalna i politichka lichnost o isusu mislim sve najbolje. nazhalost, kao i sa mnogim drugim lichnostima iz istorije, i njegovo ime je zloupotrebljeno.
Sačuvana
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +30/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 15.07.2008. 21:48 »

U mome kraju se cesto spominje, istina u malo vulgarnome kontekstu, no ipak prisutan je.

bio je sklon tome da se zhrtvuje za druge, vodio je komunu hriscana-odmetnika, suprotstavljao se rezhimu i trazhio jednakost svih ljudi bez obzira na veru, naciju i socijalni status.

Ovo podcrtano mozda odgovara njegovim osobnim vizijama (golem paradoks) , ali on kao sin bozji, orude viseg bica kako ga crkva predstavlja je bio u jezgrovitoj opoziciji s navedenim stavovima. Naime, crkva suprotna nacela danas vise i ne pokusava prikriti, demonstrira ih iz dana u dan, a jedini pisani zapisi nalaze se upravo pod njezinim okriljima. Dovoljno o mogucnosti povijesnicarskog analiziranja. Religiju koja osuduje neistomisljenike na vjecne muke ne tretiram moralno, ni njezinoga boga, ni produkta vizija njegovih, sina jedinorodenog. Strah me pomisliti sto bi meni tek ucinio kada je dijete pribio na kriz.
Sačuvana

All on Board the Perdition Hearse
milos
Libertarijanac

Duh bunta: +29/-25
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 15.07.2008. 23:54 »

Isus, buduci iz davidove loze, smatrao je da mu pripada judejski presto, te je pretendirao na isti.
Naravno, u nemogucnosti da formira oruzanu silu kojom bi osvojio judejski presto, posluzio se odredjenom, nama poznatom, propagandom.
Sklon sam vjerovanju da je to sva istina o isusu.
Sačuvana

A sve mlade djevojke koje nisu poznale muskarca ostavite na zivotu za se.
FinalCutNow
Libertarijanac

Duh bunta: +28/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #3 poslato: 16.07.2008. 01:02 »

Isus, buduci iz davidove loze, smatrao je da mu pripada judejski presto, te je pretendirao na isti.
Naravno, u nemogucnosti da formira oruzanu silu kojom bi osvojio judejski presto, posluzio se odredjenom, nama poznatom, propagandom.

Oa naravno da se sluzio i sluzili propagandom. Navedi jednog verskog vodju koji to nije, a pogotovu pokuuaj da ih pronadjes u vojskovodjama Svetiteljima.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Branko
Građanin

Duh bunta: +13/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 16.07.2008. 03:07 »

Priznaju ga za jednog od najvažnijih karaktera u dosadašnjem čovečanstvu. Njegovu veličinu ne spore ni pripadnici drugih vera. Da li je bio prvi komunista, politički lider, religiozni oportunista, mudrac ili sofist, time se ne bih ovom prilikom bavio. Pitam se koliko je bio originalan. Njegovu maksimu 'čini kako bi hteo da drugi čine tebi', okretanje drugog obraza, i mnogo toga još, potiče iz drevne Kine, pa se zato postavlja često pitanje autentičnosti njegovih doktrina.
   Jedino što ga u mojim očima srozava jesu oni trikovi buđenja iz mrtvih i prehranjivanja ribom. Nadam se da je sve to samo umotvorina i da nema mnogo veze sa stvarnim događajima.
Sačuvana
rutavo gmizavo govno
Slobodni mislilac

Duh bunta: +6/-2
Van mreže Van mreže

serbishen shvajne

« Odgovor #5 poslato: 16.07.2008. 03:37 »

Isus je bio čovek.Takođe,i u ta stara vremena u kojima je živeo isus,ljudi su imali dve ruke,dve noge,malo srca i dovoljno mozga,i polne organe da bismo nastali mi,novi ljudi koji smo isti kao ti stari,samo što nismo stari nego smo novi.
Pomalo smo izlizani,ali nema veze.
Sačuvana

Sve te stvari koje ovde u potpisu pišete su nekako bezveze.Osim ove moje stvari.
Ljubo Gazivoda
Urednik

Duh bunta: +123/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 17.07.2008. 10:17 »

Istorijski Isus nije ni postojao već je reč o personalizaciji gnostičke predstave o Spasitelju, simbol jedne paradigme u ljudskom obličju. Da je tako, masoni se ne bi vezali za Jovana Krstitelja nego za Isusa himself. Zna bratija ko je stvarniji a ko je fikcija. No, to je samo moje mišljenje. Meni je stvarniji izmišljeni od nekakvog realnog istorijskog Isusa.
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +30/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 17.07.2008. 12:43 »

Isus kao fiktivni lik svoje osvijedocenje gradi iskljucivo na jedinoj pismenoj predaji, svetoj knjizi, koja ga predstavlja na sve nacine samo ne povijesnicarski, te koja objektivno nije objektivna. Svi ostali pokusaji tumacenja, interpretacije i teorema su utopijski manevri, lijepo zvuci, no na osnovi nedostatka cinjenica su tek plod subjektiviteta i maste.
Sačuvana

All on Board the Perdition Hearse
milos
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 17.07.2008. 21:47 »

Istorijski Isus nije ni postojao već je reč o personalizaciji gnostičke predstave o Spasitelju, simbol jedne paradigme u ljudskom obličju.

Po zarobljavanju, odredjeni judejci su se deklarisali kao krvni srodnici isusa.

Citat
Da je tako, masoni se ne bi vezali za Jovana Krstitelja nego za Isusa himself. Zna bratija ko je stvarniji a ko je fikcija.

A to su, jel, postenjacine, u smislu dosljednosti sa istorijskim zbivanjima?

Citat
No, to je samo moje mišljenje.

Da.

Citat
Meni je stvarniji izmišljeni od nekakvog realnog istorijskog Isusa.

Eto sad.
Ovdje ti stvarniji izmisljeni od realnog?
A tamo masoni prepoznali pravu vrijednost tako sto su se vezali za pravog a ne izmisljenog?
E, jebo ga ti!
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 18.07.2008. 12:19 »

Tako ti meni, a!?

Po zarobljavanju, odredjeni judejci su se deklarisali kao krvni srodnici isusa.

I mene kad su jednom hapsili deklarisao sam se kao kum šefa policije.

A to su, jel, postenjacine, u smislu dosljednosti sa istorijskim zbivanjima?

Masoni su visoko moralni i najpošteniji segment ljudskog materijala na Zapadu, kao baštinitelji poslednjih izdanaka prastarih tradicija tajnih društava. Barem tako oni tvrde. Mada znam da neki jesu poštenjačine, ali ne bih sada o tome. Šalamala. Oni su simbolički fokusirani na Hirama Abifa i Svetog Jovana a ne na Svetog Isusa, što je priča posebna. Računam valjda znaju šta rade.

Da.

Što jes' jes'...

Eto sad.
Ovdje ti stvarniji izmisljeni od realnog?
A tamo masoni prepoznali pravu vrijednost tako sto su se vezali za pravog a ne izmisljenog?
E, jebo ga ti!

Kao prvo, ja ga nisam jebo niti ga jebem, a ne planiram jebnuće barem do kraja života.
Kao drugo, izmišljeni Isus je stvarniji, (jebo te, ti OBAVEZNO da pročitaš moju knjigu i da polažeš ispit iz nje, ja ću te ispitivati) jer budući izmišljen, predstavlja simboličku ideju transponovanu na jednu fiktivnu osobu čiji je značaj naduvan do nadistorijskih dimenzija. Scenario njegovog života je tipski i ponavlja se u nekoliko raznih slučajeva. Žitija raznih gnostika su slična recimo. Možda i jeste bio neki sektaš Isus pa se neko setio da od toga načini spektakularan Pi-aR i proda ga dekadentnim Rimljanima. To je kao kada bi od nekog propovednika napravili mesiju i prišili mu božanske atribute, simboliku i događaje kojih realno nije bilo. Isus Hristos je Izis Horus. Bogorodica koja drži dete Hrista je egipatska boginja Izida koja drži malog Horusa. Pa i sam Dionis, bog vina, a Isus beše vinopija em je izvodio tautologije i transmutacije konto vina, bejaše kao bog ubijen pa vaskrsao. Raskomadaše Dionisa i on opet vaskrse. I egipatski Oziris voskreše, Otac Horusov - koji je u njemu i njega posla.  I propovednik Apolonije iz Tijane življeše vaistinu kao mesija pa njegova PR agencija ne uspijaše međ Rimljanima i dekadentnim Judejcima koji se posve behu globalizovali, da nametne njegove floskule. Pa kako da ne bude realan onaj izmišljeni kada su ideje jače od stvarnosti?
Sačuvana

milos
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 18.07.2008. 13:26 »

Ne znam, druze.
Sem toga sto su se odredjeni zarobljeni judejci deklarisali kao krvni srodnici isusa, imas tako i rukopise u ciju se autenticnost ne sumnja, a gdje se kaze, parafraziram, rimljani su protjerali hriscane zbog toga sto su pravili nerede po nagovoru hrista, po kojemu su i nazvani hriscanima.
A masonerija, naravno, svako drustvo tvrdi za sebe upravo to sto i oni.
Nema postenijeg, dosljednijeg, jebitacnijeg itd. drustva od naseg, kaze jedno drustvo.
Upravo to isto kaze i drugo drustvo.
Kad ono dabome, i trece tvrdi isto.
Da ne kazem i cetvrto, peto, sesto...
I kako tajno, tako i ono koje nije tajno.
Svi redom.
A ovo ideje i stvarnost?
Pa, jebo ga ti, ne mogu ideje biti jace od stvarnosti, jerbo ideje nisu nesto sto nije stvarnost.
Apropo togare, cini mi se da si htio da kazes nesto drugo?
Nego, aj, ocu da iscitam tvoju knjigu kad je pod obavezno.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 18.07.2008. 14:43 »

Sem toga sto su se odredjeni zarobljeni judejci deklarisali kao krvni srodnici isusa, imas tako i rukopise u ciju se autenticnost ne sumnja, a gdje se kaze, parafraziram, rimljani su protjerali hriscane zbog toga sto su pravili nerede po nagovoru hrista, po kojemu su i nazvani hriscanima.

Kako bre Rimljani proterali hrišćane koji su švercovali benzin za pomazanje, po nagovoru Hrista? Po standardnoj nomenklaturi, dok je Hrist bio živ nije bilo nijednog hrišćanina. Rimljani su proterivali hrišćane jer su ovi podbadali sirotinju i robove na bunu, govorili da ovi imaju ljuCka prava i da je bog ovo ono a ne car. Politika je to.

A ovo ideje i stvarnost?
Pa, jebo ga ti, ne mogu ideje biti jace od stvarnosti, jerbo ideje nisu nesto sto nije stvarnost.
Apropo togare, cini mi se da si htio da kazes nesto drugo?
Nego, aj, ocu da iscitam tvoju knjigu kad je pod obavezno.

Eto, da si pročitao štivo sad bi ti bilo džasno otkude to....  Cheesy
Sačuvana

rutavo gmizavo govno
Slobodni mislilac

Duh bunta: +6/-2
Van mreže Van mreže

serbishen shvajne

« Odgovor #12 poslato: 18.07.2008. 21:15 »

U suštini,i nije bitno da li je postojao ili ne.Čitav koncept se može pripisati i nepostojećem,ali i nekom sasvim običnom čoveku.Ljude je lako prevariti.Nemogući su,žele nemoguće,pa i veruju u isto.Nepotpunost svoju misle da će nadoknaditi šarenom lažom,koja je za nekog drugog profitabilna ideja.
Sačuvana

Sve te stvari koje ovde u potpisu pišete su nekako bezveze.Osim ove moje stvari.
milos
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 18.07.2008. 22:39 »

Pa da, upravo tako, Govno. cool
Ako je dzisus bio stvaran lik, a cini mi se da jeste na osnovu odredjenih spisa, te iz davidove loze, a cini mi se da jeste na osnovu odredjenih spisa, onda je veoma moguce da je covjek iz davidove loze pomisljao na judejski presto. Na osnovu toga koliko ja poznajem covjeka, cini mi se cak i nemogucim da covjek iz davidove loze ne bi pomisljao na judejski presto, pa tako i dzisus krajst.
Ja vjerujem da njemu bijase zinulo dupe na judejski presto, te da se, u nemogucnosti da to ostvari vojnom silom, obratio gologuzanima.
Vjerujem daklem da je to bio povod.

P.S.
Tacit, Anali: ...To su bili ljudi omrazeni zbog zlodjela koja su cinili, a koje narod nazivase hriscanima.
Ime su dobili po Hristu koji je za Tiberijeve vlade pogubljen po presudi prokuratora Pontija Pilata...
Trankvil, Vita Nera: Klaudije je istjerao Jevreje iz Rima zato sto su po nagovoru Hrista stalno pravili nerede...
Sačuvana

Chedista
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 19.07.2008. 18:26 »

Ugo Chavez ga je spomenuo tokom svoje predsednichke zakletve, kazao: "zaklinjem se Isusom, najvecim socijalistom u istoriji".

Tog Isusa uzima u usta svaki buduci zlikovac.  Namigivanje

nazhalost, kao i sa mnogim drugim lichnostima iz istorije, i njegovo ime je zloupotrebljeno.

Da je postojao mogao bih da potpishem  Zvrko
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: