Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Bog je Srbin  (Pročitano 2750 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ljubo Gazivoda
Urednik

Duh bunta: +114/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 24.09.2007. 11:55 »

Bog je Srbin

cudjenje

Kada bi naprasno doneli odluku da verujemo kako je Bog Srbin, to bi bio prvi korak ka ontološkoj transformaciji ovog naroda. Onda bi bilo mnogo lakše da Srbi shvate i prihvate mogućnost sopstvenog oboženja i obožavanja. Deus Serbus Est, Urbi Et Serbi... Dobro, možda je moj latinski iskvaren ali shvatili ste poentu. Ako bi Bog bio Srbin onda bi Srbima bilo lakše da se zbliže sa Njim. Bog Serbokrator kao neki stariji brat, kao Krišna Ardžuni, jeste paradigma drevne ideje indoarijske. Šta bi falilo da Srbi imaju svog umesto što kroz pravoslavlje obožavaju kamufliranog jevrejskog Boga? Kako da se zbližimo sa takvim Bogom? Srbi treba da se zbliže sa izvornim pra-Srbinom, nebeskim Srbinom, od koga ne moraju da se stide što ponekad idu bez gaća ili su mrtvi pijani, već jedino ako zaborave ko su, a već su zaboravili jer su zaboravili tog Nebeskog Svesrbina.... Srbi imaju svog Boga i taj Bog je nesumnjivo Kosmotvorac i nesumnjivo je Srbin.
P.S. Naravno, to ne bi značilo da ako bi recimo Turci ili Škoti bili u krivu ako bi za svoga Boga priznavali i prepoznavali Turčina ili Škota. pa poreklo naroda nije vulgarna stvar već je od Boga.... koji to uradi po svom liku.... Dakle, ako ste Srbin sasvim je prirodno da je to isto i vaš Bog.

Kako ćemo sada?
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 24.09.2007. 12:53 »

A sto ne bi bog bio Srbin kad su Srbi sveti narod? Pa zar tako ne stoji u nasim citankama, bukvarima i udzbenicima iz istorije?  Tome nas je ucio sveti Car Lazar, sveta njegova zenica Milica, sveti Jugovici, sviju devet i majka njihova Jevrosima, i otac Vujadin, sto nakoti ih i obdari srpskim semenom svojim i podari im snagu, pamet i lepotu srpsku. Jel tamo lepo citiran Vladika Nikolaj, nejveci srpski mislilac posle svetoga Save.
Sta ja da mislim kad mi je sve lepo prezentovano da logicnije ne moze da bude. Bog je jeo cvarke i nosio sajkacu i opanke.
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 24.09.2007. 21:50 »

A sto ne bi bog bio Srbin kad su Srbi sveti narod?

Šuti tamo, ti bedni šovinisto..... Kakav sveti narod!? Da je to sveti narod ne bi se sekirama medjusobno kasapili i glasali za stoku. Odakle ti ta gnusna formulacija samoobmane? Ja govorim o potrebi za svesrBskom iluminacijom a ti već računaš na to kao na gotovu stvar. Taman posla!

Pa zar tako ne stoji u nasim citankama, bukvarima i udzbenicima iz istorije? 

Vidi samo malog Šešelja.... tc, tc, tc... Ja ne znam o čemu ti govoriš. Pa to ni jedan Radoš Ljušić ne bi stavio sebi u usta a kamo li nekoj maloletnici.

Tome nas je ucio sveti Car Lazar, sveta njegova zenica Milica, sveti Jugovici, sviju devet i majka njihova Jevrosima, i otac Vujadin, sto nakoti ih i obdari srpskim semenom svojim i podari im snagu, pamet i lepotu srpsku. Jel tamo lepo citiran Vladika Nikolaj, nejveci srpski mislilac posle svetoga Save.

Pa zar tebi care Lazo liči na prosvetnog radnika? Jel ti to stavljaš znak jednakosti između srpskog Ardžune i Ffuxanowich/Lončara?
Lazar je u suštini bio paganin jer je odabrao srpsku nebesku Valhalu. Taj mit je drewan i prehrišćanski, samo je u formi tzv kosovskog zaveta hristijanizovan.
Vidite gospodo izdajnici, ima jedna linija koja spaja Izdaju i Pravoslavni Turbopatriotizam, a to je zajednički otklon i default NEGATIV, NEGATIV naspram manifestacija srpskog paganizma. Kako je to općenito moguće, pitam se ja? To me podseća na globalnu zaveru feministkinja i talibana.
Jednom prilikom sam antropologu/etnologu prof. Čoloviću rekao da mi je monoteizam u biti odvratan te da ja više preferiram paganstvo, na šta je učena glava rekla da ga paganstvo asocira na Hitlera i nacizam. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Mene asocira na gologuze devojke sa cvetom u kosi kako se prskaju vodama svetog posvećenja.... Mislim, koliko čovek treba da bude izopačen, preplašen, zbunjen i opterećen pa da ga paganizam podseti na fucking bolesnika zvanog Adolf F. Hitler!?
Srpski Bog je hedonista i meraklija parekselans!

Bog je jeo cvarke i nosio sajkacu i opanke.

Upravo!
Ima sada diet i low fat čvarci.
Sačuvana

Senex Veneficus
Okrutni oligarh

Duh bunta: +60/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 24.09.2007. 22:10 »

Popivodo, vaše presveto pitanje mi nije sasvim jasno. U stvari, da li vi uopšte imate pitanje.
No što se tiče opaske da je Bog Srbin mislim da je to jedna ssasvim prihvatljiva stvar. Iako robovi juvenilnong antagonizma viču ovamo kako su ovi ortodoksni popovi zapravo jedna skupina klerofašista, prevaranta i manipulatora, to nije tako. Pitajte nekog, evo, otidite u crkvu i porazgovarajte sa popom, videćete da će vam on reći da je vaša stvar kako ćete doživeti boga. Šta je on, kako se oblači, šta voli da jede, koje je nacionalnosti. To je naravno stvar koja naročito odgovara filozofiji vjere koju je moja svetost propagirala na temi ateizacija (na kojoj se vidim, nakupila neka ateistička banda korsiteći moje odsustvo, te je daala sebi za pravo da širi svoju primitivnu agresiju). Zato nema ničeg lošeg u tome da netko kaže da je bog srbin, ili čak srbkinja, 'rvat ili crnac, ako mu to uvjerenje, bilo ono pogrešno ili ne (a opet kakvo znanje možemo imati o bogu, pito bi svaki agnostik) može pomoći da se sa bogom dobro oseća.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Na mreži Na mreži

« Odgovor #4 poslato: 25.09.2007. 16:26 »

Da li nasa Crkva ima publikacije i tekstove u kojima tvrdi da su Srbi sveti narod?
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 25.09.2007. 16:59 »

Popivodo, vaše presveto pitanje mi nije sasvim jasno. U stvari, da li vi uopšte imate pitanje.

Ne, nikako. Pitanje postavljeno na samom kraju mog uvodnog posta je više, kako se to kaže, retoričko.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 25.09.2007. 17:01 »

Da li nasa Crkva ima publikacije i tekstove u kojima tvrdi da su Srbi sveti narod?

To SPC ne tvrdi. Samo Jevreji za sebe tvrde da su izabrani narod.... Kinezi se samopercipiraju kao "središnje carstvo", a Amerikanci kao "World Liders".... Mislim, to je stvar kolektivnog izbora.... nesiguran
Sačuvana

FinalCutNow
Ludak

Duh bunta: +23/-30
Van mreže Van mreže

SIN BOŽIJI

« Odgovor #7 poslato: 25.09.2007. 23:44 »

A možda bi se trebalo povratiti na paganizam, nekakvu futurističku srpsku verziju. Ionako je hrišanstvo starim slovenima nametnuto na više načina. Uzeti pritom u obzir i staru srpsku demonologiju naravno, kao i vrhovne bogove. Religijski posmatrano bili bismo najzanimljivija i veoma atraktivna evropska država, a tek kad počnemo da gradimo hramove i priređujemo orgijske svečanosti u čast bogova i boginja, pola Evrope ima da se sjati kod nas.
Jedina neo-paganska država u Evropi, zar to ne zvuči sjajno?
Sačuvana

Dete je otac deteta
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 26.09.2007. 09:42 »

Homolje, Deliblato, Golubac, Vlasina, Avala, Vršački breg, Rtanj... sve same destinacije magijskog turizma!
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Na mreži Na mreži

« Odgovor #9 poslato: 26.09.2007. 11:12 »

Slazem se. Citao sam da je Hitler nesto bio zainteresovan za Rtanj. Je l zna neko nesto o tome? A da ne pricamo da "mali zeleni" cesto navracaju u Srbiju. Ako ih neko vidi nek mi javi, poslao bi im kilo rakije za dobrodoslicu.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
FinalCutNow
Ludak

Van mreže Van mreže

SIN BOŽIJI

« Odgovor #10 poslato: 26.09.2007. 13:50 »

Slazem se. Citao sam da je Hitler nesto bio zainteresovan za Rtanj. Je l zna neko nesto o tome? A da ne pricamo da "mali zeleni" cesto navracaju u Srbiju. Ako ih neko vidi nek mi javi, poslao bi im kilo rakije za dobrodoslicu.

Postoji neka priča, to jest legenda o izgradnji hrišċanske crkve na Rtanj planini. Verovatno se ovo što kažeš za Hitlera odnosi na to. On je, navodno, hteo da izgradi neku katoličku crkvu na toj planini i navodno je  izgrađena neka kapelica tamo koja je kasnije srušena. Legenda kaže da ko izgradi crkvu na toj planini može biti blagosloven dominacijom nad celim svetom.
Interesentno je što po priči koju sam ja pročitao negde na netu davno, ta kapela srušena 1945.godine. Međutim, treba se šire raspitati o ovome kod nekog istoričara ili vodiča za tu planinu, jer nemam poverenja u veċinu stvari koje o Srbiji pročitam na netu.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 26.09.2007. 14:19 »

Dajte ljudi, dokle više sa tom mistifikacijom Hitlera!? Pa on vodio fucking Svetski rat i mislite da je imao vrmeena i živaca za tako egzotična interesovanja tipa daj da posadim kapelicu na nekoj tamo balkanskoj čuki?  cudjenje
Sačuvana

FinalCutNow
Ludak

Van mreže Van mreže

SIN BOŽIJI

« Odgovor #12 poslato: 26.09.2007. 14:22 »

Dajte ljudi, dokle više sa tom mistifikacijom Hitlera!? Pa on vodio fucking Svetski rat i mislite da je imao vrmeena i živaca za tako egzotična interesovanja tipa daj da posadim kapelicu na nekoj tamo balkanskoj čuki?  cudjenje

Pa ni ja nešto ne verujem u to Stojane, ali stvarno postoji ova legenda o Rtnju, nevezano za naciste. Što se tiče mistifikacije Hitlera nije lako ne mistifikovati čoveka koji je imao plan za osvajanje celog sveta…
Sačuvana

Dete je otac deteta
Ljubo Gazivoda
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 26.09.2007. 16:14 »

Hitler nije imao plan za osvajanje celog sveta nego je hteo da Nemačka bude ono što je danas Amerika.
Dakle, tema je Bog Srpski, a ne Hitler, osim ako neko ne misli da je to isto, što bi se moglo smatrati Vrhunskom Izdajom....
Sačuvana

FinalCutNow
Ludak

Van mreže Van mreže

SIN BOŽIJI

« Odgovor #14 poslato: 26.09.2007. 16:21 »

Hitler nije imao plan za osvajanje celog sveta nego je hteo da Nemačka bude ono što je danas Amerika.
Dakle, tema je Bog Srpski, a ne Hitler, osim ako neko ne misli da je to isto, što bi se moglo smatrati Vrhunskom Izdajom....

Kako nije imao plan za osvajanje sveta? Pa za svaku državu koju su  napali imali su pripremljen vojno-strateški plan napada i okupacije dugi niz godina pre nego sto je rat zbilja otpoceo i to je poznato. Doduše, možda bi se Hitler zadovoljio vladavinom samo nad Evropom dok bi novi svet prepustio Americi. Njegove teritorijalne ambicije bile su poznate i pre rata i gotovo 90% posto njegovih govora o međunarodnoj politici tiču se nemačke aspiracije na neku od teritorija. Englezi su se samo bunili , ali prvobitno ne i sprečavali ove ambicije.

Znam da je tema bog-srbin i ne zelim ja da oftopikujem temu veċ sam samo pokušao da odgovorim na ono Trumanovo pitanje, a ti si se potom umešao s mistifikacijom Hitlera koju zaista nemam nameru da potenciram. Govorio sam samo o postojecoj legendi tako da chill out  little bit
Sačuvana

Dete je otac deteta
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: