Stranice: [1] 2 3   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Alister Krouli  (Pročitano 1075 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Dekadent
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-0
Van mreže Van mreže

prost k`o pasulj

« poslato: 01.07.2008. 21:43 »

ČOVEČANSTVO PRE SVEGA

Možda će jednog dana neki vandali – Makulijev Novozelanđanin ili neko drugi – skinuti sa mog sarkofaga zlatnu ploču sa dijamantskim natpisima. Možda će nekoliko vekova kasnije učeni arheolozi neke još neznane nacije, iskopavajući ruševine Vestminsterske Opatije, pronaći neke kosti i poslati ih anatomima na ispitivanje.

Izveštaj ovih anatoma mogao bi biti sličan ovim rečima: "Ovo su kosti sisara, primata, Homo sapiensa. Lobanja je neisturenih vilica; osoba je verovatno bila pripadnik bele rase."

Takav sud sa zadovoljstvom odobravam. Bilo bi ograničenje biti opisan kao "ovaj Nemac" ili "ovaj Japanac". Čovek je čovek i u njemu gori mistični plamen božanske suštine. Bogohulno je praviti dalju diskriminaciju, suprotstavljati Rusa Turčinu po bilo čemu ozbiljnijem od nacionalnih verovanja, običaja ili kostima.

Svi napredni mislioci, svi ljudi koji shvataju božanski plan, žele i teže ka solidarnosti čovečanstva. A patriota u uskom i pobesnelom smislu te reči, izdajnik je pravih interesa čoveka. Može biti neophodno, sada i tada, da se brani sopstveni deo čovečanstva od agresije; ali, čak i to bi uvek trebalo raditi sa mentalnom ogradom: "Neka ovaj rat donese čvršći mir; neka ova rasprava dovede do boljeg razumevanja; neka ova podela vodi do višeg jedinstva."

"Čovekovi naveći neprijatelji su oni iz sopstvenog doma", i najgori neprijatelji svake nacije su njene sitne patriote. "Patriotizam je poslednje utočište nitkova." Namerno izazivanje neprijateljstva između nacija je najprljaviji zločin. Upravo je štampa zaraćenih naroda, paleći strasti neznalica, povukla Evropu za uši. Da su svi ljudi bili obrazovani i naputovani, ne bi ni slušali tu nezajažljivu dreku. Sada je šteta učinjena I na nama je da je poprevimo što bolje možemo. Ovo može da bude naš moto: “Čovečanstvo pre svega."

Sve osobe koje generalizuju o narodima: "Nemci su svi ubice", "Francuszi su svi preljubnici", "Englezi su svi snobovi", i tako dalje, moraju biti ućutkani. Sve osobe koje se drže sitnih interesa i osveta moraju se ućutkati. Moramo odbiti da slušamo bilo koga ko ne shvata da je u pitanju sama civilizacija, da čak i sada Evropa može da bude toliko oslabljena da postane žrtva atavizma, da rat mogu da slede bankrotstvo, revolucija i glad, I da čak i za našeg života Kula Vekova može da se pretvori u neprepoznatljive ruine.

Moramo odbiti da slušamo bilo koga ko nije odlučno odbacio sve ograničene interese, sve nacionalne strasti, ko ne može da gleda na ranjeno čovečanstvo sa širokim, jasnim pogledom, bez strasti a ipak saosećajnim pogledom hirurga, ili ko nije rešen u svojoj odlučnosti da spasi život po cenu sakaćenja bilo kog uda.

Moramo najviše da slušamo Nemca koji shvata da je Engleska velika, progresivna i prosvećena nacija čije dobrostanje je neophodno za zdravlje Evrope; i Francuza koji u Nemačkoj vidi svog najboljeg prijatelja, model nauke, organizacije i smotrenosti, što samo može da ponovo izgradi pali hram. Moramo da slušamo Engleza koji je voljan da prihvati slobodu mora; i rusa koji priznaje da je vreme da se završi tiranija oružja i zlo intriga.

Lajava štampa svake zemlje, uvek željna da prikupi novac od strasti nerazmišljajućeg i neznalačkog mnoštva, zvaće svakog takvog čoveka izdajnikom. Neka bude tako. Neka niži interes bude izdat višoj, posebnoj koristi svake date zemlje Zajednici celog sveta. Ne razmatrajmo više ljude, već čoveka. Setimo se ko je sišao sa neba i otelovio se među Jevrejima, ne da bi vodio sopstveni narod u pobedu, ne da bi prihvatio tu delimičnu vladavinu zemljom, već da bi doneo svetlost i istinu čitavom čovečanstvu. Da je Spasilac Čovečanstva blagoizvoleo da prihvati patriotsku misiju isterivanja Rimljana, ujedinio bi svoj narod, ali čovek ne bi bio iskupljen. Stoga, njegov narod ga je nazvao izdajnikom i izdao ga sopstvenim ugnjetačima.

Neka oni koji su voljni, kao što je bio On, da prihvate opprobrium, i, ako treba, Krst, istupe napred. Neka ponesu Barjak Sunca kao svoju zastavu, tako da sunce sija podjednako svim nacijama zemlje. I neka uvek sine u prvim redovima bitke ova
iskupljujuća misao: "Čovečanstvo pre svega."

Aleister Crowley
Prevod: Soror Love ’99.e.v.
Sačuvana
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #1 poslato: 01.07.2008. 22:17 »

@ Dekadent

Alister Krouli je, previse kontroverzan, slozen karakter coveka da bi se njegov tekst tek tako citirao.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 01.07.2008. 22:22 »

Dekadent,

Odličan tekst. Ako si odnekud prekucao, navedi izdavača, godinu i mesto izdanja, kao i stranicu knjige, jer bih mogao da možda publikujem dalje. Odličan prilog!
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 01.07.2008. 22:48 »

Sto, da neces da objavis Krouli-ja u Zapadu?

lud

Mislim da ce se ovde razviti nova ljubav za Krouli-ja.

Kod:
http://www.geocities.com/otosr/PDF_Files.html

Ovde imas knjizice i knjige koje je napisao Krouli (na Srpskom i srpskom Latinicom), konkretno identican tekst onom koji je preneo Dekadent
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Urednik

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 02.07.2008. 11:53 »

Sto, da neces da objavis Krouli-ja u Zapadu?

lud

Mislim da je Kroli baš nekako u duhu Zapada, samo je problem što je čovek bio suviše religiozan, mada alternativno religiozan pošto je umesto biblije sam sebi napisao svetu knjigu. Naravno, nekakav unutrašnji glas je zaposeo neku njegovu nadrogiranu ribu u jeftinom hotelu u Kairu, dok je on sedeo pored i pisao. Praktično, ta devojka mu je diktirala njegovu svetu knjigu u koju je on kasnije mnogo verovao i ubeđivao druge kako je sve to istina. Tako je nastala famozna Knjiga Zakona. I ja sam nekad verovao u tu knjigu, mada moram da priznam još uvek nisam odvukao neku drogiranu klinku u jeftin hostel pa da mi ona izdiktira Sveto Gazivođe u koju ću besprekorno da verujem. Šalim se, drug Kroli je prilično izvikana figura ali imao je veoma liberalne nazore na svet. Zato su ga proganjali zatucani protestanti, dok je ovde na meti raznim borcima protiv satanizma i sl.
Sačuvana

peMzije mladima!
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 02.07.2008. 13:55 »

Ma i ja nekako mislim da je Alister Krouli odlican za Zapad.
Nekako bi oslikao teznje vodje NVO.

Inace, po meni, Krouli je bio tipican bigot, selektivni antinacionalista, selektivni antirasista, selektivni antisovinista... ustvari selektivni anti- SVE!
Jedino za sta mu skidam kapu je savesno eksperimentisanje sa narkoticima (zapisivanje) i savrsenstvo u manipulisanju ondasnjih medija.

To sa Protestantima mu je, po meni, samo bio nacin da dobije medijsku paznju u GB.
Nikako da nadjem (kompletnu) njegovu knjizicu "Celokupna duznost zene". Ona na gornjem linku kod mene nece da se otvori (kaze ima problem sa fontom). Ma naci cu... samo kad me ne bude mrzelo dovoljno.

Sto se tice satanizma... "tresla se gora rodio se mis". On je samo zgodan da ga napadaju antisatanisti jer je bio isuvise kontroverzan i nastran (naglasavam: za ondasnje vreme). U danasnje vreme, on bi sa takvim nastranostima bio tek prosecan Nju Jorker.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 02.07.2008. 14:13 »

Jedino što je gore od satanizma je Srpska pravoslavna crkva.

Inače:

Ma i ja nekako mislim da je Alister Krouli odlican za Zapad.
Nekako bi oslikao teznje vodje NVO.

Sigurno da ću pre da objavim Kroulija nego bilo kog glavešinu SPC-a. I sam đavo je pametniji i bolji (dobar, bolji, najbolji) od bilo kog srpskog vladike.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 02.07.2008. 14:34 »

Jeste. Da neces i njih da citiras u Zapad-u? (kad te vec poneo Krouli, ima ovakvih tekstova i u spisima SPC)

Ako je SPC gora od satanizma, kakve su rimokatolicka, reformatorska i presbiterijanska crkva?
A sajentolozi?

Sigurno da ću pre da objavim Kroulija nego bilo kog glavešinu SPC-a. I sam đavo je pametniji i bolji (dobar, bolji, najbolji) od bilo kog srpskog vladike.

Srecno!
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 02.07.2008. 14:38 »

U poređenju sa današnjom SPC - ništa. Današnji katolički poglavari u poređenju sa SPC vladikama su mala deca u oblasti krvništva.
Sačuvana

Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 02.07.2008. 14:47 »

A reformatori, presbiterijanci i sajentolozi?

Zasto njih zaobilazis da ocenis?
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +66/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #10 poslato: 02.07.2008. 16:45 »

U poređenju sa današnjom SPC - ništa. Današnji katolički poglavari u poređenju sa SPC vladikama su mala deca u oblasti krvništva.

Moram reci - ekstremisticka neistina.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 02.07.2008. 16:49 »

Moram reci - ekstremisticka neistina.

Moram reči: Trumane, više čitaj, više uči, i manje budi Srbenda (i to pravoslavna), a više čovek.
Sačuvana

Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 02.07.2008. 17:29 »

Ovo ti vazi jedino ako mislis od devedesetih do danas, posto je komunisticka Jugoslavija zabranjivala delovanje crkve.
Drugo, mogao bi malo da stalozenije odgovaras. I ja sam svestan da je SPC mozda i najodgovornija za ratove, da su raspirivali mrznju i sve to, ali mozda su i Rimokatolici slicno radili, mozda u nekoj drugoj zemlji, a da li si pratio sta rade glavne verske organizacije u katolickim zemljama? Sumnjam.
Mozes da objasnis ljudima drugacije. Kazes da te interesuje pre svega Srbija i da Srbiju nisu vukli na dno Rimokatolici nego ovi iz SPC. Hvataju te kad ti pocnes da pricas samo protiv Srba, i kad neko kaze nesto, na primer onaj Tipsarevic, to je MOGLO da znaci nesto drugo, ali ti uzimas kao da znaci da je to samo kao primer, i to treba da naznacis.
Ne znam zasto tako jednostavno lepo ne napises i ne razjasnis to za sta te napadaju u sredistu nego se samo raspravljas s njima i vices 'uaa, uaaa, nauci da pises', kao da ste na tribinama.
Dakle objasni ljudima zbog cega je bitno da se osudi SPC a oni ako imaju cime da pojme shvatice, ako ne, pustis uziva u svojoj gluposti.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 02.07.2008. 17:38 »

I ja sam svestan da je SPC mozda i najodgovornija za ratove, da su raspirivali mrznju i sve to, ali mozda su i Rimokatolici slicno radili, mozda u nekoj drugoj zemlji, a da li si pratio sta rade glavne verske organizacije u katolickim zemljama? Sumnjam.

A misliš da drugi znaju šta rade katoličke verske organizacije u drugim zemljama, pa tvrde da SPC nije najgora? SPC je najgora za nas (objektivno pitanje je da li uopšte može da se govori o bilo čemu), SPC je ostavila trag na svim građanima Srbije, SPC je delimično odgovorna za najveće zločine koji su u ime Srbije i Srba počinjeni. SPC je izjavama svojih glavešina zaslužila da bude zatvorena kao klerofašistička, mizogina, antidemokratska, protiv-civilna, neonacistička organizacija. Kao što se u Vojvodini zabranjuje delovanje Obraza, tako bi i SPC trebalo zatvoriti na teritoriji Srbije, ili izvršiti kompletnu promenu rukovodstva i kulturne politike u samoj organizaciji.

Citat
Mozes da objasnis ljudima drugacije. Kazes da te interesuje pre svega Srbija i da Srbiju nisu vukli na dno Rimokatolici nego ovi iz SPC.

Korisnicima ovog foruma uglavnom nije stalo do sebe, niti do bilo čega. Stalo im je da brane svoju sujetu, da brane svoje traume (nacionalizme) i da brane svoje kule laži koje su izgradili, pod mišljenjem da će tako odbraniti sebe, iako čine sasvim suprotno. To da ja pozivam druge da brinu o sebi, da im objasnim šta znači kad poglavari SPC izjave kako bi žene trebalo da slušaju muževe, da se ni pod kojim uslovom ne razvode, pa ma šta muškarac činio, to što poglavari SPC pozivaju u obračun sa kosovskim Albancima, to što vladika SPC blagosilja paravojnu formaciju "Škorpioni", neonacističke orijentacije, da kolje sve što stigne "jer je grešno, jer nije srpsko i nije pravoslavno"... to više ne prolazi.

I otud ne vidim više niti svrhu foruma kad ljudi ne znaju šta im je prioritet: da li trauma, ili bolji život.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Urednik

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 03.07.2008. 09:03 »

Evo šta kaže Kroli o ljudskim pravima (Liber Oz):

Čovek ima prava da živi po svom vlastitom zakonu -
da živi na način kako mu je volja;
da radi po svojoj volji;
da se zabavlja po svojoj volji;
da se odmara kako ga je volja;
da umre kada i kako ga je volja.

Čovek ima pravo da jede sta mu je volja;
da pije sta mu je volja;
da stanuje gde ga je volja;
da se kreće po povrsini zemlje po svojoj volji;

Čovek ima pravo da misli po svojoj volji;
da govori šta ga je volja;
da piše šta ga je volja;
da crta, slika, rezbari, gravira, kuje, gradi po svojoj volji;
da se oblači kako ga je volja.

Čovek ima pravo da voli kako hoće, kada i s kim hoće

Čovek ima pravo da ubije one koji mu ograničavaju ta prava.
Sačuvana

peMzije mladima!
Stranice: [1] 2 3   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: