Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Narkomanija  (Pročitano 12139 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 25.08.2007. 16:17 »

Vecina koja se upusta u to znaju kakve su sve to splacine. Zasto bi se onda ja kasnije trudio da mu pomazem, da se izvuce?
Je l' hteo? Hteo je. Nek' trune.  osmeh
Sačuvana
modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #31 poslato: 25.08.2007. 17:29 »

Vecina koja se upusta u to znaju kakve su sve to splacine. Zasto bi se onda ja kasnije trudio da mu pomazem, da se izvuce?
Je l' hteo? Hteo je. Nek' trune.  osmeh
...I to je bio autoritativni Monarh... u svom stilu, kao i uvek... a imam osecaj da si jako emotivan...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #32 poslato: 25.08.2007. 18:15 »

Ne treba drzava toliko da pomaze narkomanima, nego obrazovanju omladine i obezbedjivanju boljih uslova za dobar zivot, kako deca ne bi postala narkomani. Kod nas je sve obrnuto, pa se na ovo ne obraca paznja, vec se sve fokusira na posledice budjavih drustvenih standarda. A i kad se radi na prevenciji, ne radi se iskreno i inteligentno, nego su to obicno projekti nevladinih organizacija i lokalnih samouprava koje uzimaju novac za sebe, a posao se svede na par reklama i reklami u medijima. Juce su se neki Crnogorci zalili da je kod njih isto tako navala tih organizacija protiv droge, i otvoreno kazali da je sve to namestaljka i da ne doprinosi stvarnom suzbijanju narkomanije.
Sačuvana
Monarch
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 25.08.2007. 21:16 »

...I to je bio autoritativni Monarh... u svom stilu, kao i uvek... a imam osecaj da si jako emotivan...

Mene modesti ne voli...  :oprost:

Zelenko

Nego, zar nije tako? Ne znam da li postoji neki raspali narkos koji je pre drogiranja mislio da mu droga moze doneti nesto dobro, kada pocne da se drogira, na primer, ako ce to da uzima povecace mu se inteligencija, ili tako nesto, hahaha.

A inace jesam veliki emotivac. Bingo. :)
                         (sto ne valja)

Sačuvana
Monarch
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 25.08.2007. 21:19 »

Ne treba drzava toliko da pomaze narkomanima, nego obrazovanju omladine i obezbedjivanju boljih uslova za dobar zivot, kako deca ne bi postala narkomani.

A ako nemaju dobre uslove za zivot, onda ce da se drogiraju. Jer ce ih tako imati. Pa da.

Hahahahahahahaha.

Zato ja lepo kazem: pobiti sve narkomane, zatim sve dilere droge, a onda spaliti svu drogu na svetu.  osmeh  (kao sto Izdajnik jednom rece) Ali... ali sta? Kurac!
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 25.08.2007. 23:44 »

Nego, zar nije tako? Ne znam da li postoji neki raspali narkos koji je pre drogiranja mislio da mu droga moze doneti nesto dobro, kada pocne da se drogira, na primer, ako ce to da uzima povecace mu se inteligencija, ili tako nesto, hahaha.

Naravno da pomislja. Narkoman razmislja o tome kako ce ljudi da mu se dive sto radi nesto opasno. To je kao da gledas coveka koji preti da ce da skoci sa zgrade, a od jacine droge zavisi koliko bi ta zgrada bila visoka i smrtonosna. Neko moze stalno da skace sa stepenika, tako recimo rade oni koji se "drogiraju" lekovima kao sto su antidepresivi ili oni sto mogu bez recepta da se nabave u apotekama. Oni sto se necim jacim urade skacu sa recimo drugog, treceg sprata...

A i kad ne pomislja o tome, nego prosto ne vidi izlaz za govnastu situaciju u kojoj je, zdravstveni radnici moraju da priteknu u pomoc, posto medicinska etika kaze da treba pomoci coveku i protiv njegove volje.

U sustini, razumem gnev ljudi koji bi kaznili narkomane. I ja mislim da bi narkoman trebalo da podnese odgovornost za to sto radi, posto time nanosi bol bliskim ljudima, porodici. Ali ne znam da li bi te ljude trebalo trpati u dusevnu bolnicu. Jer ako se vodimo tim principom da svako ko sebi nanosi zlo iz sistema vrednosti iz kojeg crpi svoje stavove, onda bi i svaki radikal morao u dusevnu bolnicu, kao i svaki vernik.
Sačuvana
modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #36 poslato: 26.08.2007. 12:40 »

Mene modesti ne voli...  :oprost:

Nemoj tako, emocije su dragocene... provalila sam te ... evo, saljem ti jedan poljubac, da znas da te bas volim   love  ,iako si ponekad drkos  Zvrko
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Monarch
Kvalitetan korisnik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 26.08.2007. 14:36 »

Modesti me voli jer sam drkooooooos

Modestiiiiiiiiii :*********

:shy:
Sačuvana
Plodni bizon
Libertarijanac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 04.09.2007. 23:06 »

Droga u prevodu sa starogrckog znaci - lek  :spava:
Sačuvana
FinalCutNow
Libertarijanac

Duh bunta: +28/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #39 poslato: 13.09.2007. 01:47 »

Ej, stigla fenomenalna roba. Oċe neko da isproba? osmeh

Sačuvana

Dete je otac deteta
Otrovni Starac
Okrutni oligarh

Duh bunta: +68/-17
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 13.09.2007. 02:59 »

ja kad sam bijo mali zamisljo sam da je rak kad imas u stomaku onog velikog jastoga
Sačuvana
FinalCutNow
Libertarijanac

Duh bunta: +28/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #41 poslato: 13.09.2007. 03:07 »

A šta sada kada si porastao misliš da je rak?
Sačuvana

Dete je otac deteta
dejanz
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 15.10.2007. 10:56 »

To je bolest zavisnosti i ne treba optuzivati te ljude vec im pomoci ako smo u situaciji. Prema iskustvima narkomana droga pruza neopisivo zadovoljstvo sedam dana do dva meseca nakon prvog  uzimanja. Nakon toga pokusaj da se drugim uzimanjem postigne to lepo stanje ostaje bez uspeha i tako pocinje da se sve vrti u krug. Jedan prof.dr koji je to probao jednom pre trideset godina kaze da je to takav osecaj da i danas ima jako veliku zelju da proba. Malo je ovakvih koji to probaju samo jednom i prekinu, a kako li ce oni koji su to probali vise puta. To mi koji nismo probali ne mozemo ni da razumemo.DA LI TREBA DA UCINIMO OVO DA BI NAM ZIVOT BIO LEP SEDAM DANA DO DAVA MESECA I DA SE NAKON TOGA ZIVOT NAMA, PORODICI, RODJACIMA, DRUSTVU PRETVORI U PAKAO? ODGOVOR JE NIKADA.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 15.10.2007. 19:05 »

DA LI TREBA DA UCINIMO OVO DA BI NAM ZIVOT BIO LEP SEDAM DANA DO DAVA MESECA I DA SE NAKON TOGA ZIVOT NAMA, PORODICI, RODJACIMA, DRUSTVU PRETVORI U PAKAO? ODGOVOR JE NIKADA.

Pa to ljudi probaju bas onda kad im je zivot pakao i nemaju sta da izgube. A koliko je takvih, pogotovo u Srbiji?
Sačuvana
ana
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 16.10.2007. 16:29 »

Razocarana..
Mislila sam da cu procitati nesto pametnije ovde.
Da ne navodim posebno stavove pojedinaca ( koje modesti voli, odnosno ne voli i li sta god).PLITKO!
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: