|
Immortal
|
 |
« Odgovor #1005 poslato: 09.02.2010. 02:20 » |
|
Hajd, samo još ovo pa nestajem da radim.  Izmorih se noćas svojski... Opet neki (post)apokaliptični snovi. Grupica ljudi oko mene, ponovo neko užurbano pakovanje, jer moramo da se tornjamo iz kuća... Komuniciramo sa tim nekim ludakom, (natprirodno)moćnikom, koji je već krenuo da pali grad. Izlazimo iz kuće i vidimo da je skoro sve u požaru, iako ima snega u smetovima. Nekako lagano obučeni, idiotski, krećemo pešice. Odjednom smo u štrokavom podrumu neke škole, a, kao, znamo da će baš ta škola biti raznesena. Sećam se te teskobe, znam da nas sve iščekuje nešto grozno, a čini se da smo zarobljeni. Onda se, kao, setim, da bismo ipak mogli da pobegnemo, pa kreće trčnjava i jurnjava po nekom silnom stepeništu... Na kraju smo napolju, i vidimo da je zgrada stvarno razrušena, no nekako više deluje razrušena od starosti, nego od požara, bombe ili čega već. Medjutim, strah od tog lika je i dalje tu, pa nastavljamo put. Sledeća scena je genijalna: hodamo po auto putu, bosi i nikakvi, greje sunce, zeleno drveće, tralala, a sa strane, preko ivičnjaka je i dalje sneg i nekakva oluja. Samo nas taj ivičnjak deli od smrzavanja i raspada... I tako, ustadoh sa glavoboljom.... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
People are people, So why should it be? You and I shouldn't get along. People are people, So why should it be? You should hate me.
|
|
|
|
Aleksandar
|
 |
« Odgovor #1006 poslato: 09.02.2010. 08:41 » |
|
Kao skica za film.  Mada jesu takvi snovi po pravilu i mučni.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Immortal
|
 |
« Odgovor #1007 poslato: 09.02.2010. 13:48 » |
|
Izgleda da preterujem sa filmovima... Sve to katastrofalno podseća na The Road, The Stand, Imaginarium...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
People are people, So why should it be? You and I shouldn't get along. People are people, So why should it be? You should hate me.
|
|
|
|
Eon_Blanc
|
 |
« Odgovor #1008 poslato: 12.02.2010. 02:01 » |
|
Sinoc je drmnuo dosta jak zemljotres ovamo oko 3h po ponoci. A ja sam imala 5-6 nocnih mora - u kojima generalno nema nista toliko strasno, ali je atmosfera u snu bila uzasna. Najgore mi je kad odsanjam jednu sijelu pricu, koju u snu razumijem , i kad se probudim, znam sve sta se desavalo ali ne znam zasto. Tako mi je bilo sa prvim snom. sanjala sam kako hodam ulicom blizu kuce sa drugom, i mi skontamo neke stvari u momentu, kako nekakav covjek - demon priprema se da uradi uzasne stvari, ali kao ne smijemo nikom da kazemo jer cemo biti opsjednuti, medjutim, ja trcim kuci, ulazim u kafic pored kuce i zaustavljam muziku i vicem svima kako je kraj, da je gotovo, da se kupe odatle, i u sred moje price ljudi pocinju da umiru i krvare. I onda sam ja u sovoj sobi potpuno luda i ne smijem da ostanem sama. I ja i drug smo pokusavali da nadjemo nacin da se oslobodimo tog demona. Drugi san mi je bio kako trazim neke narkomane, u nekoj napustenoj kuci gdje se snima neki film, a to su zapravo i glumci, i prolazim tuda jer hitno moram da obavijestim jednog o necemu cega se ne sjecam, I nadjem ga u nekom WC-u, i tu hodam kroz hodnik sa njim, a sve se rusi oko nas, samo sto se ne raspadne. Treci san mi je bio kako trazim nekog doktora u glavnoj ulici grada, jer moram da primim nekakvu inekciju, i tri puta dolazim, a on zavrsava sa radom i onako drsko mi govori da dodjem sjutra. Na kraju mi je pri odlasku dao tu inekciju na sred ulice. I onda cetvrti putkad sam dosla mi je izasao neki drugi doktor i rekao da dodjem kod njega sjutra, a meni frka u glavi - govorim sebi - necu ja tog doktora, plasim se, hocu kod svoga da idem. Cetvrti san mi je bio, kako ne mogu nikako da stignem do kuce. Ja u kolima, a zatvorili sve ulice do kuce. I ja se sjetim kako mogu nekim okolnim putem, medjutim, dodjem do nekih kuca, i od tog mjesta vise nema puta, vec samo dvorisrta i kuce. I ja preskacem neke krovove i ograde, a kasno uvece, neko mirno porodicno naselje, i sve strecam da ce neko pomisliti da cu da kradem ili nesto tako. Onda se pojavio jedan momak i nesto mi pomogao, ne sjecam se. Peti san je kratak, vise je to slika nekog sna koju sam zapamtila i otrgla iz konteksta. Ali najveci utisak imam od toga. Ja stojim na nekom mestu, i gledam sebe u daljini kako stojim na nekoj litici iznad rijeke ili jezera. U nekoj haljini, kosa mi viori na vjetru. Predivno mjesto, kao iz bajke. Uglavnom, ja tako gledam, posmatram sebe, i uocim jato bijelih golubova (sigurno su bili golubovi, jer sam to znala u snu), kako prilaze toj meni koja stoji u daljini. I onako gledam sa ushicenjem, medjutim, ispostavi se da su golubovi neprijateljski raspolozenij prema meni, i krecu sa neba pravo na mene da me napadnu.Ovo sve posmatram, ne ucestvujem. I ja skocim sa te litice u vodu, misleci - golubovi me tamo ne mogu pratiti, nece pod vodu. Medjutim , tu se nesto borim sa njima dugo, i tu upadam ja - ona ja koja je to posmatrala, i pomazem toj drugoj sebi oko golubova, namjestam stvari da mi bude lakse da ih otjeram. Naravno ta ja koju sam posmatrala, ne dolazi ni u kakav kontakt sa mnom, nit me vidi niti nista, samo tako, bori se sa golubovima, a ja joj pomazem. Cudan san skroz. da, na kraju su otislil.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Ih lele, sto se ne ubih, lele, sto se ne ubih, ispod one kruske... Ih lele, sto se ne ubih tamo gde si pala ti na tudje grudi muske...
|
|
|
Jack Daniels
Beograđanin

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #1009 poslato: 13.02.2010. 20:41 » |
|
Neobičan san jutros, a čućete i zašto: Branim neku bitnu utakmicu i to radim briljantno sve do poslednjeg minuta kad umesto da jako ispucam lopta mlako je vraćam saigraču, otima je protivnički igrač i zabijam gol. jutros čitam vest: http://www.mondo.rs/s160689/Sport/Fudbal/Preminuo_legendarni_golman_Petar_Borota.html ...kako je pokojni Borota na sličan način kiksao...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 15.02.2010. 13:12 Hyperion »
|
Sačuvana
|
" Life is like a game of cards. The hand that is dealt you is determinism; thou the way you play it is free will. "
Jawaharlal Nehru
|
|
|
|
Hyperion
|
 |
« Odgovor #1010 poslato: 15.02.2010. 13:21 » |
|
Jackie, em je tu neki sinhronicitet upleten, em je san očit..plašiš se da ćeš nešto bitno u životu promašiti, da ćeš kiksati kad je najbitnije, iako ti ide dobro do sad. Nisam li u pravu?  Ja sam sinoć sanjao da je moja sestra od tetke iz Bg-a krenula na moj fax, pa je ja idem upoznavati s mojim društvom. U dvorištu faxa naletim na druga koji se u snu bavi klađenjem, prima kao neke tikete za neke utakmice i vidim da je nešto čudno u vezi njega. Vidim da je to on (u pravom životu), ali da je on beo, a u snu mislim da je on u pravom životu crnac. Jako čudno. No, vadim iz novčanika neki listić na kom sam zapisao dva para na koja se želim kladiti i nekako mu nespretno to dajem. Odjednom vidim da u novčaniku imam i veću svotu novca za kog nisam ni znao da postoji. Dajem mu 200 kuna (ili prevedeno, cca 2000 din) za ta dva para i nastavljam dalje da vodi sestru kroz dvorište da bih skontao da mi je počeo čas. Odjednom se nalazim u svojoj osnovnoj školi i ulazim u razred, vidim sve moje drugare kako sede u nekom čudnom rasporedu od klupa i vidim kako me profesorica čudno gleda (a profesorica je iz stvarnog života neka klinka iz srednje s kojom putujem busom, ali nikad nisam prozborio ni reč s njom, ne poznam ju uopšte) i sere mi što kasnim. Tu sedam na mesto nakon što se izvinem za zakašnjenje i vidim kako mi se svi drugari (svi ljudi koji su išli u osnovnu sa mnom) smeju. I tu se budim. Idiotski san.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Puka je laž, što kažu, o bozi, da nemate vlasti, Otkad kršćanski krst klasični poruši svijet..."
|
|
|
|
DramatisPersonae
|
 |
« Odgovor #1011 poslato: 15.02.2010. 14:53 » |
|
Ball To see or play with a ball in your dream, symbolizes completeness and wholeness. It may also indicate that you need to be more in tune with the inner child within. The dream may also be a metaphor for the testicles or that "he's got balls" to indicate guts and strength. To dream that you are watching a ball game, indicates that you need to take more of an initiative. Your lack of action may stem from your shyness which you must overcome. Perhaps you are too overly self-conscious. @Hip: Hips bre, to je pozitivan znak, josh ako si se kao klinja primao na uchiteljicu, neki seks ce da padne obavezno! Odma da je startujesh! 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 15.02.2010. 15:00 DramatisPersonae »
|
Sačuvana
|
Ko uopshte ume prebaciti iz jednog organa u drugi, iz srca u mozak, ovako jasnu, a pak sveprozimucu spoznajnu istinu? I ima li tome vrednosti?
|
|
|
|
DramatisPersonae
|
 |
« Odgovor #1012 poslato: 15.02.2010. 14:58 » |
|
A, fuck uvek zaboravim da nema vishe mergovanja duplih postova...
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 15.02.2010. 14:59 DramatisPersonae »
|
Sačuvana
|
Ko uopshte ume prebaciti iz jednog organa u drugi, iz srca u mozak, ovako jasnu, a pak sveprozimucu spoznajnu istinu? I ima li tome vrednosti?
|
|
|
|
Hyperion
|
 |
« Odgovor #1013 poslato: 15.02.2010. 15:03 » |
|
A, fuck uvek zaboravim da nema vishe mergovanja duplih postova...
Idi na edit  @Hip: Hips bre, to je pozitivan znak, josh ako si se kao klinja primao na uchiteljicu, neki seks ce da padne obavezno! Odma da je startujesh!  Kao klinja sam imao učitelja pred penzijom, teško da sam se palio na njega  A ovu žensku ne samo da je protivzakonito da startujem, nego se protivi i mojim načelima startovanja ružnih žena, tako da not gonna happen 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Puka je laž, što kažu, o bozi, da nemate vlasti, Otkad kršćanski krst klasični poruši svijet..."
|
|
|
|
DramatisPersonae
|
 |
« Odgovor #1014 poslato: 15.02.2010. 15:10 » |
|
Ti si barem sanjao ribu, bez obzira sto je klinka, ja sam sanjao nekog pedera :/ Verovatno zato sto sam juche gledao onaj film Bruno
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Jack Daniels
Beograđanin

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #1015 poslato: 15.02.2010. 19:04 » |
|
Jackie, em je tu neki sinhronicitet upleten, em je san očit.. plašiš se da ćeš nešto bitno u životu promašiti, da ćeš kiksati kad je najbitnije, iako ti ide dobro do sad. Nisam li u pravu?  Da budem iskren - nisi  Uopšte se ne plašim da ću nešto kiksnuti niti mi nešto posebno dobro ide u životu. Lično, mislim da je ovo ''samo'' prognostički san...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
" Life is like a game of cards. The hand that is dealt you is determinism; thou the way you play it is free will. "
Jawaharlal Nehru
|
|
|
|
Amorfna Šišarka
|
 |
« Odgovor #1016 poslato: 16.02.2010. 08:12 » |
|
I zvanicno, mrzim snove.
Sa je poceo tako lepo. Sanjala sam, da James Spader ucestvuje u Velikom Bratu. O da. Cak je hodao i bez majice. Mi so hepi. A onda su ga izglasali da izadje i to pored nekog manekencica . Jao sto sam psovala. Da inace u snu je Spejder bio bosanac , tako da sam njima najvise psovala sve po spisku - jebiga. Svima sam psovala i to ne bas pristojno. Mislim da sam cak i plakala. Treba da napomenem da su svi ljudi imali jedan mali tv prijemnik u glavi, tako smo mogli da pratimo tv uvek i svuda. Ali setala sam Novim Sadom, upoznala sam neke ljude, drustvo - cak mi se jedan decak svideo. I ja sam se njemu svidela. On je bio neki aktivista. Borio se za ocuvanje zivotne sredine. I bio je mrsuljav i imao je poludugu plavu kosu. Sprijateljila sam se i sa jednom devojkom, Bilo je prelepo. A onda su dosli bageri i poceli da ruse moj Novi Sad. Tamo pocevsi od Spensa ka centru. Dragi mi je nestao negde u rusevinama ali me ta devojka tesila da je sve ok, da ga je malopre videla i tako dalje. A onda, pala je noc i ja sam krenula kuci. Kad sam dosla na svoje naselje, bilo je puno vatrogasaca. Shvatila sam sa uzasom da su zgrada pored moje i zgrada ispred te, potpuno izgorele. A moja zgrada je bila nagorela, nije nista konkretno izgorelo ali je fasada bila neke neobicne bakarne boje, kao da su je samo plamenovi olizali. Tu me vec uhvatila panika i potrcala sam prema ulazu i samo sam se molila da je mama ziva i zdrava. Srecom bila je - ali na moj uzas bila je u pidzami i kao tralallaa, tralalala, kao da nista nije gorelo. Ja sam zavristala " reko, a sta ako opet bude gorelo, jesi normalna, sta hodas tu u boksericama" a ona je samo rekla da je spakovala torbu i sta se nerviram stalno. I tu sam se probudila
Izbacili su mi Spejdera iz VB-a, uzese mi decka, srusise mi novi Sad i jos mi nagorese zgradu - pa jebemu sve, TO NIKAKO nisu dobri znaci. Mozda me pogaze kola danas ili nesto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Чувај се, сине, европских жена. То су страшила. Возе се на точку. Носе мушко одело. Шишају косу. Прекрштају ногу преко ноге. Пуше, пију и церекају се.
|
|
|
|
DramatisPersonae
|
 |
« Odgovor #1017 poslato: 16.02.2010. 08:59 » |
|
moja zgrada je izgorela?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Amorfna Šišarka
|
 |
« Odgovor #1018 poslato: 16.02.2010. 09:07 » |
|
Ne nego ona pored mene...brojevi 13 i 11 a moja je nagorela. Tvoja je bila citava. Ne brini, moja podsvest ne zeli da te ubije. Nisam dotle dosla 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 16.02.2010. 09:07 Amorfna Šišarka »
|
Sačuvana
|
"Чувај се, сине, европских жена. То су страшила. Возе се на точку. Носе мушко одело. Шишају косу. Прекрштају ногу преко ноге. Пуше, пију и церекају се.
|
|
|
|
DramatisPersonae
|
 |
« Odgovor #1019 poslato: 16.02.2010. 09:16 » |
|
Uh, dobro je. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|