..... Postoje dva razloga za to.
1. Najvazniji razlog je taj sto zelimo da ovo bude forum za sve sa ex-YU prostora (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija). Mnogi od njih nece razumeti ako budete pisali cirilicnim pismom, i osetice se nepozvanim da ucestvuju u diskusijama
.......исто као да ја оптужим словеначке, македонске, енглеске форуме зашто се на њима не пише на српском и ћирилицом.... у суштини једно полтронско понижавајуће објашњење..
Administrator,
Prevod na latinicu:
...... isto kao da ja optužim slovenačke, makedonske, engleske forume zašto se na njima ne piše na srpskom i ćirilicom... u suštini jedno poltronsko ponižavajuće objašnjenje..
2. Google lakse i bolje indeksira (registruje) stranice i tekst pisan latinicom
..
..овај разлог, већ пије воду...
Administrator,
Prevod na latinicu:
..ovaj razlog, već pije vodu...
Niko neće moći da vam oduzme pravo i neće niko biti sankcionisan ako bude pisao ćiriličnim pismom
....у сваком случају напредак у оносу на поједине форуме у Србији, којима је то довољан разлог за
ban, а за себе тврде до поштују туђе право на избор
Administrator,
Prevod na latinicu:
.... u svakom slučaju napredak u odnosu na pojedine forume u Srbiji, kojima je to dovoljan razlog za
ban, a za sebe tvrde da poštuju tuđe pravo na izbor.
ali ćete time samo pokazati odnos prema ljudima koji nisu iz Srbije i ne poznaju to pismo. Mislimo da nema razloga za takvim ograđivanjem
...често на форумима (са овог говорног подручја) прочитам реплике на енлеском или албанском и ако су ми аутори занимљиви потрудим се да преведем то што су написали......... ниједног тренутка се не оптерећујем какву су ми поруку слали и да ли су имали "ограду".
Administrator,
Prevod na latinicu:
... često na forumima (sa ovog govornog područja) pročitam replike na engleskom ili albanskom i ako su mi autori zanimljivi potrudim se da prevedem to što su napisali...... nijednog trenutka se ne opterećujem kakvu su mi poruku slali i da li su imali "ogradu".
A i danas, osim one palanačke zatvorenosti i straha od onih koji ne poznaju ćirilicu, ne shvatam u čemu je fora pisati ćirilicom
.........питај Енглеза зашто не користи неки други језик у својим постовима, питај Француза зашто не пише на енглеском на форумима у Француској........ заиста је тешко схватити да неко има право на избор......
Када бих ја овде изјавио да су ми хомосексуалци одвратни и да их не разумем, ти би ме (оправдано) напао или залепио ban, бранећи тим истим хомосексуалцима право на сексуално опредељење, или ти право на избор имају само они који се слажу са мном они други су зли, затворени, ораничени, ксенофобични и углавном ружни.........
Administrator,
Prevod na latinicu:
........ pitaj Engleza zašto ne koristi neki drugi jezik u svojim postovima, pitaj Francuza zašto ne piše na engleskom na forumima u Francuskoj....... zaista je teško shvatiti da neko ima pravo na izbor.......
Kada bih ja ovde izjavio da su mi homoseksualci odvratni i da ih ne razumem, ti bi me (opravdano) napao ili zalepio ban, braneći tim istim homoseksualcima pravo na seksualno opredeljenje, ili ti pravo na izbor imaju samo oni koji se slažu sa mnom ioni drugi su zli, zatvoreni, ograničeni, ksenofobični i uglavnom ružni.........