Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: U kojoj zemlji se najsrecnije zivi?  (Pročitano 6514 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
aleks18
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #30 poslato: 24.10.2007. 20:21 »

u srbiji ljudi se bore svim snagama da bi postali nechije sluge, odnosno da bi dobili zaposlenje. ne znam ko ti je rekao da se u srbiji dobro zhivi. svi statistichki podaci govore da je siromashtvo u porastu, broj nezaposlenihi u porastu, da nishta ne radi sem ono malo stranih preduzeca koja dodju iz inostranstva i kupe ovo nashe... ne znam po kojoj logici bi se u srbiji srecnije zhivelo...

da u pravu si ljudi u srbiji se bore da bi postali necije sluge..zbog cega je to siromashtvo i zbog koga? da li Srbi nisu u stanju da naprave system koji su mnoge zemlje uzele? Nije bas da su 'Srbi' toliko nesposobni...vec to je system 'sluga' o kome ja pricam. Znaci da bi svi ostali bili 'gospodari'..to jest Amerika i tako dalje.. i na kraju sta se desi kada covek 'postane' sluga? ...nisam sigurna...mozda sama sebe varam...ali kada ljudi imaju pare ili 'materialism' izgube smisao za zivot..i kada izgubis smisao za zivot...postajes nesto sto nema nikakvog osjecaja..znaci ziv si ali ne zivis.
Sačuvana

Road I walk is paved in gold to glorify my platinum soul
I'll buy my way to talk to God.so he can live with what im not
selfish blood runs through my veins I gave up everything for fame
I am THELIFE that you adore I feed the rich and fuck the poor
direktor bolnice
Građanin

Duh bunta: +4/-2
Na mreži Na mreži

« Odgovor #31 poslato: 25.10.2007. 01:48 »

u srbiji ljudi se bore svim snagama da bi postali nechije sluge, odnosno da bi dobili zaposlenje.

Pa sad.... kako gde... i kako ko. Ima tatinih i maminih sinova koji sjajno zhive u Srbiji, jer za njih nema nishta bolje od toga da vozaju neki dzip najnovije mercedes proizvodnje kroz grad koji je pun siromashnih.
Shta tje provincijalcu vishe?
Sačuvana
lelejn
Sumnjiv tip
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 25.10.2007. 14:11 »

ne znam kako se meri sreca, ako se uopste moze izmeriti i kod ljudi, a kamoli kod zemalja, ali dobro znam da se neobrazovani ljudi i manje brinu, manje trude, manje ocekuju, pa su verovatno i srecniji od onih drugih, obrazovanih. zato ne treba da cudi ako su gradjani zemalja sa slabim obrazovanjem u vrhu na skali srece, kakva god bila.
u potpunosti se slazem,a tako gledano,pa 60% svetskog stanovnistve ima iq izmedju 100 i 90,ljudi koji su na faksu ili su ga zavrsili(ne visu!bas faks) su minimum 100 a uglavnom preko 110,pa bi staga mi nesrecni bili u mnjini ,a i srecniji su oni koji ni neznaju sta sve postoji,i neznaju kako se drugde zivi,pa su srecni s tim stoi imaju...cinjenica je da sto vise imas vise hoces i intelktom i materijalno,to je u ljudskoj prirodi.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 25.10.2007. 17:21 »

Pre dva meseca si drugacije mislio Provincijalce.

provincijalac, 24.10.2007. 16:57
u srbiji ljudi se bore svim snagama da bi postali nechije sluge, odnosno da bi dobili zaposlenje. ne znam ko ti je rekao da se u srbiji dobro zhivi. svi statistichki podaci govore da je siromashtvo u porastu, broj nezaposlenihi u porastu, da nishta ne radi sem ono malo stranih preduzeca koja dodju iz inostranstva i kupe ovo nashe... ne znam po kojoj logici bi se u srbiji srecnije zhivelo...

provincijalac, 16.08.2007. 16:22
ne znam kako se meri sreca, ako se uopste moze izmeriti i kod ljudi, a kamoli kod zemalja, ali dobro znam da se neobrazovani ljudi i manje brinu, manje trude, manje ocekuju, pa su verovatno i srecniji od onih drugih, obrazovanih. zato ne treba da cudi ako su gradjani zemalja sa slabim obrazovanjem u vrhu na skali srece, kakva god bila.
Sačuvana
lelejn
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 25.10.2007. 23:33 »

Us put sad se setih jedne recenice jednog mog starijeg profesora i do skoro sefa katedre,dok mladji profesori insistiraju na istrazivackim podacima i statistici,on tvridi da su socioloske cinjenice oko nas samo ako bolje pogledamo npr.(ovo je bas njegov primer) istrazivanje standarda zivota u srbiji:oko 60% studenata dolazi na faks kolima i zato ni on nema gde da se parkira na parkingu ispred faksa,rekli bi stranci pa stase onda bunimo ni nije nam tako lose,ali socioloska cinjenica je tu nesto drugo ono sto vidimo na prvi pogled svaki taj auto je stariji od 20.godina! i tu vam je sve jasno-ekoloski veliko zagadjenje,siromasni-nemaju da kupe novo,veliki stres- pa stari auto se cesto kvari...netrebaju vam statisticki podaci da bi videli kako je ziveti u Srbiji.
Ne kazem da drugde cveta cvece,na zapadu je visi zivotni standard,ali se vise i radi, (mada u poslednje vreme kod nas izgleda da se vise radi gledano casovno,a u stvari ljudi samo sede na poslu),sto je=vecem otudjenju nemaju vremena toliko ni za najuzu porodicu a kamoli za komsije i poznanike;i nevesele se ko u guci(mada je po meni ta guca ''parada pijanstva i kica''),a kod nas malo malo pa se nesto slavi,takav nam mentalitet slavski i neradnicki,pa nam posle djavo kriv sto smo siromasni,pa jos kad se siromastvo i pamet uzajamno prozmu,dobijes srbiju za koju nisam sigurna da ima nade...ma mnogo je kompleksno opisati a kamoli objasniti zasto smo tu gde jesmo i dali mozemo da uradimo nesto da nam bude bolje ili ma koliko se trudili pametnije bi nam bilo da odemo drugde ako hocemo bolji zivotni standard,da u srbiju dodjemo vikendom na veselje i druzenje :ples:jer neznaju oni :necu:da se zabave Zelenko
Sačuvana
provincijalac
Libertarijanac

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #35 poslato: 25.10.2007. 23:45 »

nebojsha, ne znam odakle ti to da su te dve poruke kontradiktorne. jedna govori o tome da se u srbiji objektivno mnogo gore zhivi nego na zapadu, a druga o tome da i pored toga u srbiji mogu legitimno ljudi da budu srecniji nego oni na zapadu buduci da primitivna jedinka pruzha veci otpor prema svojoj okolini, nekako je nije briga ako je neshto loshe, a naviknuta je na dosadu i nemashtinu pa joj svaka afekcija izgleda kao srecna okolnost.
evo i lelejn je dala slichno mishljenje.
znachi ne mora da znachi da ako neko nema dobre uslove u nekoj drzhavi da dobro zhivi da ce biti nesrecan. mozhe neko da ima sjajne uslove za zhivot a ne bude srecan, sa druge strane.
da li si ikad video nekog intelektualca, ali bash teshkog intelektualca da se nekako srecno ponasha u javnosti? teshko. previshe taj zheli da spozna da bi bio zadovoljan onim shto ima.
Sačuvana
lelejn
Sumnjiv tip
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 26.10.2007. 02:16 »

Citam ovaj poslednji post i setih se kad sam jednom rekla muzu;gledam svoju kumu i jos jednu drugaricu iz srednje,sveze udate obe od pre mesec i dva,srecne presrecne,prva se udala za paora imaju para,fini ljudi,ali teme za razgovor sa njima- pa nista previse intelektualne blago receno,nisu oni glupi al' nisu ni pametni,kupili su neku staru kucu koju sad treba da renoviraju a do tad sa svekrom i svekrvom,ona srecna nikad bolje samo ode od svekra i svekrve pa makar u svinjac i sve ce biti super,cekaju bebu i planiraju bar jos jedno dete;ova druga dosla da zivi kod decka koji vec godinama zivi sam u tri sobe+kupatilo,on radi ima bednu platu i vecu nece ni imati sobzirom na skolu i sanlazljivot,a bogami i pamet,ona neradi i ko zna kad ce s obzirom na visu skolu koju ima po grada i nevredi joj nista,ali ona srecna presrecan samo kad je pobegla od oca pijandure ,lude mame i razmazenog brata,kaze decu nesme ni da planira dok nenadje stalan posao,al' neka ona planira decu a ne dete;a ja razocarana u zivot i ovu nasu drzavu,zivimo sami muz i ja u kuci od 60m2,koja je njegova,on radi u ocevoj firmi koja ce za koji mesec biti njegova,planiramo da tad pocnemo da skupljamo pare za novu kucu,prosirimo posao,imamo jedno dete i neplaniramo vise jer zelimo ovom jednom da obezbedimo sto vise i materijalno i psihicki,i da odgajimo sto kvalitetniju jedinku ane sto vise njih.... ali u ovoj zemlji sve to tako sporo ide,i ko mi garantuje da sutra se opet nece desiti neka kriza i sve mi unistiti,a i to sto mozemo da stvorimo ,nekako nam malo-dva razmazena dugogodisnja jedinca+pametni=nesrecni u srbiji,a mozda i drugde,bez obzira na bolje uslove,mada mozda ipak imamo limite zelja i potreba
Onda sam ga pitala da li misli da mi previse zelimo od zivota i da nikad i nigde ne bi bili srecni i zadovoljni,vidi ove dve kako su srecne.Odgovor je bio onakav kakav sam i ocekivala od nekog ko je mozda i previse ambiciozan  Zaprepašćen
I evo link za jedan drugi sajt po zeli moze pogedati,tema je slican,a odgovori su iz ugla roditelja i nekih licnih prica i sudbina

Kod:
http://forum.roditeljportal.com/forums/thread-view.asp?tid=2887&start=26
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 15.12.2007. 14:21 »

Koliko sam shvatio ovde se radi o tim drzavama koje nude najbolje uslove za zivot? Ja mislim da je to sasvim relativno jer neko voli da zivi na selu, neko u varosi, neko u manjem gradu, neko u velegradu. Sve zavisi od toga ko je kakav. Neko bi vise voleo da zivi u bogatoj zemlji i da bude prosecno bogat dok bi drugi sa isto para vise voleo da bude najbogatiji u nekoj manje bogatoj sredini.
Sačuvana
Nebojsa
Libertarijanac

Duh bunta: +7/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 16.12.2007. 12:54 »

Ja mislim da je to sasvim relativno jer neko voli da zivi na selu.....

Pa ja sam rekao na pocetku ove diskusije da je najlepsi zivot u Guci, bas iz tog razloga. Mislis da oni tamo sto se vesele nisu najsrecniji ljudi na planeti? Ljudi ne znaju za bolje, pa im je sve u toj trubi i divljanju.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #39 poslato: 16.12.2007. 22:13 »

Ja mislim ipak da je možda najlepši život u nekom selu na Alpima ili na nekoj plaži u zabačenom delu neke zemlje južne Evrope. Odgovara mi ta klima... ili previše hladno, ili toplo taman da se uživa svakodnevno u brčkanju. Pri prvoj opciji sigurno bih se bavio pisanjem kapitalnih književnih dela, a pri drugoj me ne bi bilo briga za bilo šta oko sebe. Bilo bi važno samo da imam saputnika u svemu tom. Ili još bolje - saputnicu. A najbolje - krdo istomišljenika i istomišljenica.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
Branko
Građanin

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 17.12.2007. 18:06 »

Ovo je po mojoj oceni jedna dosta neozbiljna tema. Ako hoćemo da govorimo o tome kome šta odgovara za život onda po čemu zaslužuje da zauzima mesto ozbiljne društvene diskusije? Čak bih je stavio u oblast Upoznavanja. Najbolje zemlje za život u smislu ozbiljne diskusije su one koje zadovoljavaju par uslova, a to su životni standard u finansijskom smislu, i standard koji se odnosi na ljudska prava i razvoj demokratskih institucija. Ako su ova dva faktora visokozadovoljavajuća, onda je zemlja poželjna za život. Ako nisu, onda nije. I tu je kraj priči.
Sačuvana
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #41 poslato: 17.12.2007. 19:10 »

Chitao u Zabavniku da se najsrecnije zhivi u nekoj drzhavi Vanuatu izvan civilizacije izvan svega ljudi samo dremaj na travi i jedu neke tamo zhivotinje, e to je zhivot.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 25.12.2007. 23:57 »

Vala jeste. Mogao bih da se preselim tamo, vidis to... Jedino bih poneo koju knjigu, pokvaren TV i konzolu Sege.
Sačuvana
DaXa
Libertarijanac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #43 poslato: 13.01.2008. 03:47 »

Al kude toj ce ukljuchish? ;] Ja bih poneo kurac, sejao bih tamo moje presvetlo seme.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 14.01.2008. 20:10 »

U agregator koji cu da prosvercujem. Ili cu nabudziti nekakvu solarnu energiju u koju cu ustekati Segu.
Namigivanje
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: