Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Turbo-folk kultura  (Pročitano 1567 puta)
ivanita
Narodni mudrac
**

Duh bunta: +2/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 01.05.2008. 03:13 »

Ocigledno potrebna velikom broju ljudi. Svako ima mogucnost izbora.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +14/-9
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #16 poslato: 01.05.2008. 11:27 »

.....davnih sedamdesetih godina na omotu gramofonske ploče (mlađi forumaši možda nisu čuli za taj nosač zvuka) je pisalo, parafraziram "....mišljenjem Zavoda za kulturu, ovo izdanje se smatra šundom i oporezovano je sa 30%)..... i tako je Mica trofrtaljka i slične bila skuplja, ali se dobro prodavala.............
.......E, sada se postavlja i pitanje ..šta više nije šund. DI je dobro uočio, da alternativa narodnjacima nije ništa bolja. Iskreno ni MTV mi nije bolja ponuda....
Ipak bi "društvo", trebalo da imenuje kvalifikovne ljude iz ove oblasti da se time bavi (dok ne bude kasno) i ako se definitivno te stvari dekretom ne mogu zabraniti, mislim da se kroz dodtno oporezivanje može otežati hiperprodukcija šunda
....ovde možemo, da komentarišemo, mada se bojim da ćemo doći do zaključka da vredi slušati samo Betovena i Mocarta, a da ostalo ne vredi ništa..........
« Poslednja izmena: 13.05.2008. 13:09 Domaci izdajnik » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Silovani_Leptir
Teatralni mislilac

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #17 poslato: 01.05.2008. 18:12 »

Do kraja godine Pink tv i u Hrvatskoj. O yeah!   :skakutavi:
Sačuvana

Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
Morella
Urednik

Duh bunta: +44/-7
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

Hejter

« Odgovor #18 poslato: 01.05.2008. 18:17 »

Nije im potreban..iovako vec slusaju nas Turbo folk naveliko:D

Ima nek emisija na RTL-u hrvatskom - Hrvatski Top Model...neke devojke se takmice kao koja ce osvojiti prvo mesto ...tipa reality showa.
I sad imale su zadatak da se izbore za vodeci model revije.
Jedna revija je uglavnom bila inspirisana hippi kulturom i odeca je bila skroz hipi retro te sam ja ocekivala da i muzika bude takva ....
kad ono krenula revija a zajedno sa njom i Seka Aleksic - Aspirin..a cela sala na noge lagane : (
Sačuvana

**Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!**

~ Ubicu te ako nisi za mir ~ Cheesy
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +123/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 01.05.2008. 20:00 »

Svetac, dobar komentar. Inače, upravo se vraćam iz kupatila gde sam za vreme tuširanja slušao neku radio-stanicu koja je puštala između ostalog i pesmu "Čudna šuma" čiji su izvođači i mejkeri bend "Disciplina Kitchme", koju verujem da niko u Srbiji (a i šire) ne bi nazvao šundarskom ili kičarskom. Međutim, ako odslušate tekst te pesme, odnosno još gore - ako ga pročitate, uvidećete da u stvari nema nikakve dubine, kao što i inače u pesmama tog benda nema. Tako se čovek zapita u čemu je u stvari razlika kada se govori o turbo-folku i turbo-punk-rock-nešto-treće (pank pogotovo nema nikakvog sadržajnog smisla). Da li je to sadržaj - a vidimo da kod toga ne postoji naročita razlika u kvalitetu (uglavnom su i jedni i drugi tekstovi katastrofa) - ili se radi o načinu pevanja i melodiji koja prati tekst. Izgleda da bi moralo da bude ovo drugo. No, opet, smešno je onda praviti razliku i kazati da su turbo-folkeri (mislim na one koji ih slušaju) recimo pametniji/gluplji od turbo-punkera ili turbo-hip-hopera, repera, vatev' ju lik. Može da postoji samo mala razliku u ukusu, odnosno u tome hoće li ne tekst nego ono što se nalazi u njegovoj pozadini, a u muzici rekao bih da čini suštinu (bez obzira na to što se nalazi tamo gde se obično stavlja ono najmanje važno), biti u duhu turbo-folka ili nečeg drugog, što ima nekakav muzički kvalitet za razliku od prvog.
Sačuvana

ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #20 poslato: 01.05.2008. 22:56 »

Ma sta ti imash protiv turbo pesme devedesetih? Mjuza nas je odzala. njojzi fala...
Sta je to u ljudskom telu, sto ga tera ka poselu?
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Stranice: 1 [2]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: