Differentia diskusije
17.05.2008. 08:18 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Tetovaze i tetoviranje  (Pročitano 7635 puta)
Eon_Blanc
Teatralni mislilac

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #15 poslato: 17.08.2007. 01:49 »

govorite o odredjenom tipu covjeka kao da samo takav (kako bismo rekli pozer i kvazi buntovnik) ima zelju da stavi piercing ili tetovazu. Dobro. Onda su svi ljudi koji jedu banane majmuni. Mislim, ne mora da znaci da su svi pozeri, mozda je neko mazohista , mozda je bas , sto bi g-din Nihilista rekao "narcis" Opušten(mada tu rijec svi greskom koristimo u pogrdnom smislu, a ona ima zapravo jedno lijepo simbolicko znacenje), ili pak, bilo sta drugo, a ne samo pozer. Mislim , i nije mi nesto bitno da opravdam ovaj svoj stav, ali znam dosta ljudi koji nemaju veze sa profilom licnosti o kom vi govorite , a imaju piercing.
Sačuvana

So...computer, what are you thinking about now?
Stewie is cool.
YeeeeeeeeeeeeeeJ!!! :)
Nihilist
Slobodni mislilac

Duh bunta: +17/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Bonus penis, pakt in domus

« Odgovor #16 poslato: 17.08.2007. 01:59 »

Izvinjavam se ako je ta rec u mom postu imala pogrdan prizvuk. Cak i sebe jako cesto karakterisem kao narcisa  cool
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Eon_Blanc
Teatralni mislilac

Duh bunta: +7/-2
Van mreže Van mreže

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #17 poslato: 17.08.2007. 02:09 »

Ne radi se o tebi , nego o meni i svim ljudima, mislim , svi smo ponekad iskoristili taj izraz u pogrdnom smislu  osmeh  OpuÅ¡ten OpuÅ¡ten OpuÅ¡ten ou jea
Sačuvana

So...computer, what are you thinking about now?
Stewie is cool.
YeeeeeeeeeeeeeeJ!!! :)
Nihilist
Slobodni mislilac

Duh bunta: +17/-5
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pakt in domus

« Odgovor #18 poslato: 17.08.2007. 02:22 »

sumnjalo  OpuÅ¡ten
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #19 poslato: 17.08.2007. 12:07 »

Retko ko od ljudi moze da bude toliko samouveren da bi jedan stav drzao do kraja zivota, bez obzira na sve kontraargumente koje iskustvo moze da mu prikaze. Tetovaza bi trebalo da znaci neki simbol koji je tvrd, koji je cvrst, siguran stav. Takve stavove inteligentni ljudi retko kad imaju, a ako su i toliko uvereni u nesto, onda to mora biti nesto tako ocigledno da i ne moraju crtati ili prikazivati na sopstvenoj kozi. Koliko smisla ima da neko tetovira za citav zivot na svojoj kozi izraz "2+2=4"?

Verovatno jedan od najboljih argumenata protiv tetoviranja - ikad smišljen do sada u istoriji. Sjajna demonstracija dobre argumentacije.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
modesty
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +22/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 23.08.2007. 12:45 »

Zavisi od konteksta. Ne može tetovaža da se posmatra kao delić logosa samo zato što je neki vid medija (komunicira sa drugima), jer bi u tom slučaju i lavež psa, škripa guma na asfaltu, ili ono fartovanje u WC-u takođe bilo delić logosa jer se može shvatiti kao medij za nekog drugog.

Ono što je ovde previđeno u ovim porukama jeste tetovaža kao vid body art-a. Ali trebalo je onda tako i naglasiti u uvodnoj poruci. Tako postavljeno, pitanje zahteva sasvim drugačiji odgovor od onog koji se odnosi na "svakodnevnu tetovažu". Drugačiji diskurs. Tu u prvi plan izlazi to da se radi o body art-u, o čoveku kao planiranom mediju, kao delu umetničkog projekta.
Pa dobro, u knjizevnosti postoje onomatopeja i personifikacija kao stilske figure, pa bismo to posmatrali kao deo umetnosti, dakle ipak je negde uvrsceno, mozda nije bas logos, ali moze biti deo pesme, romana... ipak jeste na neki nacin... Mozda se ne moze interpretirati bukvalno i na licu mesta kao deo logosa ili umetnosti, ali ima preneseno znacenje, kao i tetovaza... Salje neku poruku... Sama tetovaza moze i ne mora biti umetnost... Ukoliko je simbolicna i kvalitetno uradjena, moze zaista delovati mocno, posebno ako se iza nje krije neka prica... Ipak, ako je fora s mora za jednu sezonu, nije nista specijalno... sve u svemu, mislim da telu ne prija narocito ni tetoviranje, a ni busenje...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
FinalCutNow
Slobodni mislilac

Duh bunta: +12/-27
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 23.08.2007. 13:44 »

Verovatno jedan od najboljih argumenata protiv tetoviranja - ikad smišljen do sada u istoriji. Sjajna demonstracija dobre argumentacije.

Ma nema šta, prosto srceparajuċa argumentacija. Kritičar je samo zaboravio da pomene da je funkcija tetovaže kao kakvog simbola ili “čvrstog stava”, samo jedna od njenih funkcija.
U tom smislu pogledajmo malo istoriju tetovaža kao formi body art-a:

http://www.tattoos-by-design.co.uk/history.html

http://www.designboom.com/history/tattoo_history.html

Sačuvana

In Which All in All You’re Just Another Bloggeur In the Wall

http://www.artmajeur.com/finalcutnow/
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #22 poslato: 23.08.2007. 14:04 »

Kritičar je samo zaboravio da pomene da je funkcija tetovaže kao kakvog simbola ili “čvrstog stava”, samo jedna od njenih funkcija.

Pretpostavljam da misliš na ove:

Citat
In few groups or religions, tattoo is an integral part of their religion and each person following the religion is required to have that tattoo mark on their body symbolizing the person authority as a group member. Even modern day gangs are seen to have a particular mark on their shoulders signifying their group name.

Da, no, ja mislim da se ta funkcioja podrazumevala potcenjenom u ovoj diskusiji. To bi bilo otprilike kao kod Radoja Domanovića u Dangi.

Citat
... one can find tattoo as a fashion symbol rather than a simple mark.

I ovaj momenat je valjda potcenjen. No, izvoli, povedi temu na tu stranu (za razliku od postavljanja linkova ili copy/paste metode); sastavi priču od toga što si izguglao pa da vidimo argumente.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +51/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 25.08.2007. 01:11 »

A sta tek misliti o onim tetovazama na zadnjici ili na polnim organima? Ima i toga. Kakva je njihova funkcija?
Sačuvana
modesty
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +22/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 25.08.2007. 15:20 »

A sta tek misliti o onim tetovazama na zadnjici ili na polnim organima? Ima i toga. Kakva je njihova funkcija?
hahahaha  smejanje jedna zena koja dolazi kod mene na fitness mi je ispricala kako je njena prijateljica istetovirala patuljka na zadnjoj lozi... Ona je pitala svoju prijateljicu, sta misli, hoce li patuljak vremenom da narasta ili da se smezura, na sta se ova malo uvredila... hahahahahaha... to jeste malo zeznuto, posto vremenom, koju kod funkciju da ima, ona se polako menja...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Monarch
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +22/-5
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 25.08.2007. 16:13 »

"Wooow, sta ti je to??"
"Tetovaza Isusa."
"Istetovirao si Isusa na kurcu?! Zasto?"
"Pa, da bi moja devojka mogla da kaze -Isus je u meni- dok je jebem"
Sačuvana
DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #26 poslato: 26.08.2007. 23:29 »

Gledao sam taj film g. Monarch!!!
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Monarch
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 26.08.2007. 23:39 »

Haha, ja sam gledao samo tu jednu scenu, pre dosta godina kad je film bio prikazivan na Studiu B.
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +51/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 27.08.2007. 17:32 »

Eh, svet tetovaze, novi svet, tek sad ga otkrivam...

« Poslednja izmena: 04.09.2007. 04:19 Plodni bizon » Sačuvana
Monarch
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 04.09.2007. 02:57 »

Tetovaze su skrnavljenje tela (koje nam je Bog dao).
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!