Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 04.02.2007. 21:09 » |
|
Meni se sada čini korisnim ono što smo izložili. Time smo (mada svako na svoj način) našli neke osnove "bitnog života" ili "u životu". Ja sam došao do stanovišta Huserla, što ni sam nisam očekivao na početku priče. Ali ne verujem da se može dalje razmišljati o tom, ako i dalje ostajemo pri onim stavovima dokle smo došli u zadnjim ozbiljnim redovima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
maelstrom
Gradjanin
Duh bunta: +27/-4
Van mreže
Pol: 
ocean pospremljen u kutije
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 04.02.2007. 21:24 » |
|
Ali ne verujem da se može dalje razmišljati o tom, ako i dalje ostajemo pri onim stavovima dokle smo došli u zadnjim ozbiljnim redovima.
Mi smo išli putem, put je bio dug, kasno opazismo da je taj put krug. . .T. Ujević Kao čovjek koji uzmiče svom agnosticizmu, skloniji sam krug nazvati spiralom. . .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Lanci na rešetkama, zid te od sveta deli -: spasao si se, samo k o g a si spasao, je li?
|
|
|
Lvzifer
Gradjanin
Duh bunta: +15/-10
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 05.02.2007. 13:39 » |
|
Kao čovjek koji uzmiče svom agnosticizmu, skloniji sam krug nazvati spiralom. . .
Koja razlika, ni jedno ni drugo nemaju kraj.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Some people think they think but they are not really thinking so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
|
|
|
maelstrom
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 05.02.2007. 14:47 » |
|
Koja razlika, ni jedno ni drugo nemaju kraj.
I reče Heraklit: Na obodu su kruga početak i svršetak zajedno. Spirala, vir, maelstrom, oni su pak, na stranu s uzaludom, nešto sasvim drugo, nešto sa početkom.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Lanci na rešetkama, zid te od sveta deli -: spasao si se, samo k o g a si spasao, je li?
|
|
|
modesty
Nazionalist
Duh bunta: +29/-16
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 04.05.2007. 23:06 » |
|
Osecaj jeste najvazniji, ali je jos vaznije imati sposobnost da se odupres suvisnim spoljnim uticajima koji ne prijaju tvojoj percepciji. Ponekad je to tesko i tako nastaje bolest. Dopadaju mi se vasi stavovi i zaslo se dudoko u gnoseologiju, ali imajuci u vidu razne percepcije, psiho-fizicke konstitucije, zar se ne slazete da je najbitnije za sve jedno isto-zdravlje? Zdravlje i razum pre svega su najvazniji u zivotu. U zdravom telu-zdrav duh. Indikacija je zdrava percepcija, naravno. Rekla bih da je ljubav jako bitna komponenta u zivotu, a narocito za one koji se osecaju pomalo neshvaceno. Mislim da ljubav u slucaju ovakvih individua ima presudni znacaj za njihov rad i delo u zivotu, pa i svest. Ma koliko neko bio genijalan, usamljenost moze da bude pogubna ponekad, pa je ljubav koju je u slucaju ovakvih individua teze osetiti i pronaci pravo zadovoljenje, upravo zbog percepcije koja doseze tacke izvan uokvirenih limita, dragoceno registrovati. Sjajno je uskladiti zdrav razum i snaznu intuiciju. Upravo zato i jeste prava radost naci srodnu dusu, tj. osobu sa slicnom percepcijom, senzibilitetom i izgraditi emotivnu vezu. To moze podstaci individuu na jos plodniju intelektualnu aktivnost i oslobodoti je straha koji je po Izdajniku, cini mi se ili Maelstromu primaran osecaj. Naravno, da bi ljubav kulminirala, neophodno je nemati strah od same ljubavi. Nije lako ni biti srecan, cak iako su adekvatni uslovi u odnosu na odredjenu individuu ostvareni.Sreca ume da bude stresna takodje. Dolazimo do konkluzije da je vazna i hrabrost. Najbitnije je uz sve navedeno, dakle zdravlje, razum, ljubav, volju, svest, imati i hrabrost ziveti po sopstvenoj zelji. Zelja je naravno kombinacija sopstvene percepcije i spoljnih uticaja. Za mene je jako vazno biti optimistican i imati sposobnost da se iskreno radujes, jer ta iskrena radost i sreca jesu balans izmedju svega navedenog i emitovanje pozitivne energije koja od okoline garantovano dobija povratnu energiju i time zivi u skladu sa sobom. Da li ce te ispuniti da budes altruista, umetnik, lekar, domacica, cistac ulice, da se posvetis nauci, filozofiji, dzabalebarenju, porodici, to je vec stvar srca koje projektuje tvoju percepciju... Ipak, ostajem pri zdravlju i ljubavi kao najvaznijim za sve...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
Shomi-
Gradjanin
Duh bunta: +1/-1
Van mreže
Pol: 
Sam protiv svih !
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 10.05.2007. 03:33 » |
|
Najvahnije je boriti se za on shto zhelish (sa osetjaj, motj itd.) dakle do kraja se boriti .
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sretja prati marljive , odelo chini choveka !
|
|
|
modesty
Nazionalist
Duh bunta: +29/-16
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 12.05.2007. 00:53 » |
|
Najvaznija je istina. Ne lagati samog sebe...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Love is wisdom of fools and folly of wise...
|
|
|
milos
Gradjanin
Duh bunta: +39/-36
Van mreže
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 12.05.2007. 02:55 » |
|
Kakva sveopsta neiskrenost na ovoj temi. U drustvenim odnosima zasnovanim na robno-novcanoj razmjeni, gdje je skoro sve vec pretvoreno u robu, a koja se ne moze imati bez novca, sta bi moglo biti vaznije u jednom zivotu od novca? Sta bi mogao danas jedan zivot bez novca? Koliko bi mogao? Da li je uopste moguc jedan zivot danas bez novca? Itd.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Radovati se, to znaci sasvim polako.
|
|
|
UnDead
Gradjanin
Duh bunta: +3/-1
Van mreže
Pol: 
Besmrtni Filozof
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 19.05.2007. 08:18 » |
|
Evo ja ću da pokušam da zvučim pesimistiški: Razlog zbog koga živite naćićete na samom kraju života ili posle smrti, nećete ranije. A ako ga ne saznate ni tada, nećete nikada.
Toliko.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
We're just living to die... You'll understand when I'm dead...
|
|
|
maelstrom
Gradjanin
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 19.05.2007. 11:28 » |
|
Razlog Mogu biti siguran da nakon smrti nema barem jedne stvari, a to su razlozi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
UnDead
Gradjanin
Duh bunta: +3/-1
Van mreže
Pol: 
Besmrtni Filozof
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 19.05.2007. 13:14 » |
|
Sasvim moguće da si u pravu...
"Gledao je svoju senku kako nestaje, postaje tamnija, svetlost mu je razdirala zenice, tiho je nestajao. Čuo je glas, prazan glas, odlazeći od svetlosti, postao je senka." (Pogodite ko je to napisao).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
We're just living to die... You'll understand when I'm dead...
|
|
|
pera
Gradjanin
Duh bunta: +1/-1
Van mreže
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 21.05.2007. 19:48 » |
|
Novac.Siromasni treba da postoje samo da bi se bogati osetjali bogatijim,da bi bili zadovoljniji u svom bogatstvu. Novac je najvazniji,to je realnost.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 22.05.2007. 03:27 » |
|
Novac sluzi da bi se demonstrirala moc. To znaci da ako imas sveukupnu moc, onda imas ono sto je efekat posedovanja novca. Zato, ako vec pretpostavimo novac, onda smo novcu pretpostavili imanje moci. Ali ja mislim da je moc pretpostavljena zadovoljstvu, posto je osecanje sopstvene moci ili demonstracija ove u funkciji osecanja prijatnosti, dragovoljnosti, zadovoljstva. I onda izvlacimo da se zadovoljstvo nalazi iznad moci, a moc iznad novca na toj skali.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
GagaMil
Gradjanin
Duh bunta: +2/-0
Van mreže
Pol: 
:D
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 28.06.2007. 16:58 » |
|
Najvahnije je boriti se za on shto zhelish (sa osetjaj, motj itd.) dakle do kraja se boriti .
Kako da znas za sta da se boris i da li je to za sta se boris vredno truda?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
What's amazing is when you can feel your life going somewhere. Like, your life just figured out how to get good. Like, that second.
|
|
|
|
Monarch
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 30.06.2007. 14:24 » |
|
Najvaznije u zivotu je da naucis da sviras ekstremne jazz-shred solaze. I posle ih ubacis u tehnicki death metal. \m/
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Slatka mala izvrnuta signaturica.
|
|
|
|