Prevideo sam da je stigao odgovor Morelle... tek iz tog razloga sada odgovaram.
Emocija je ocigledno bilo cim sam ja tri godine kukala za nekim…to ne radis ako je sex sve sto nosis iz veze, ili mozda gresim?U svakom coveku se emocije mogu probuditi usprkos pokusajima da ostane hladan. Posebno kada se njemu partner otvara ali ne I on sam partneru.Pa sam tako I ja unizavala u svojoj glavi svaki pokusaj da ta veza predje na neki dublji nivo zatvarajuci se.Ne znam za tebe ali ja sa svojih 17 godina I nisam bas bila zrela I svesna dubine do koje moze doci odnos dve osobe…
U redu je to, ali svako će sa strane postaviti npr. pitanje: šta je neko (ti) tražio u vezi bez emocija (ili bez namere da pokaže emocije ili dozvoli da se razgranaju), da bi zatim za takvom vezom plakao/kukao tri godine. Naprosto, nije logično da neko zauzdava emocije u ljubavnoj vezi. To je kao da neko ode na bazen ali da ne bi plivao, nego da bi, npr, sekao nokte.
E sad vazno pitanje je, sta su za tebe emocije? Zelis da znas sta smo radili? Pricali smo, setali, upoznavali se, izlazili. Pricali I pricali I pricali.Bili smo ukratko prijatelji vise nego nesto drugo.
Glupo je pitati šta ste radili, nije mi to bila namera. Jednostavno sam logično razmišljao i nisam našao logičan razlog za onakvo ponašanje. Za mene je razvoj osećanja jedno za drugo nužni uslov postojanja neke ljubavne povezanosti.
Bese I na temi abortusa si rekao da promiskuitetne devojke najvise zagovaraju abortus, sto sam precutala iako je neosnovana I za zene ponizavajuca generalizacija.
Nije to neka teška generalizacija ako sam rekao (mada se toga ne sećam) da promiskuitetne devojke mnogo pre onih drugih zagovaraju ideju abortusa (mada i među njima ima mnogo hrišćanki koje rađaju kad god zatrudne). I to je nešto sasvim logično, pošto se one mnogo češće suočavaju sa tim problemom i mogu da zamisle šta bi bilo kad bi stalno rađale. Ove druge često nisu u stanju da se zamisle u situaciji drugog (odnosno žene koja ima taj problem), pa češće mogu da zastupaju onu 'rišćansku ideju zabrane abortusa. Treba biti neko ko je sposoban da izađe iz sebe da bi na taj problem gledao objektivno i ispravno sa moralnog aspekta. A takav pogled na stvari ne važi ni za promiskuitetne, ni za one druge (bilo žene ili muškarce), već malobrojne koji su sposobni da - kako rekoh - zamisle neku X osobu van sebe, u problemu o kojem se radi.
Mislim da vecina trazi sebe u drugima….Svako zeli da mu partner bude na “nivou”, da po mogucnosti ima slicna interesovanja I misli…
Uh, ne znam... Tako je to kad se logično promisli sa naših pozicija, ali ima i drugih. Eto, oni drugi često mogu da progovore o tome kako im je potreban neko suprotan, ko će ih "dopuniti", ko će biti čak potpuna suprotnost njih. Ja to, valjda jednom rekoh, zovem strašću. Otud što je to drugo nepoznato, kao onaj stranac kojeg neka žena koja je pisala knjigu o seksu i ljubavi zamišlja svog idealnog seksualnog partnera i odnos: nešto strano dolazi i bez pitanja, potpuno sirovo, uzima je i stavlja na svoj falus. Tako to ide i kod onih ljudi koji bi da upoznaju nekakvu suprotnost.
Uglavnom, meni se suprotnost od onoga što ja jesam ne samo ne dopada, nego mi se čini toliko odvratnim da takvu (žensku ili mušku) osobu ne bih ni štapom pipnuo.

Kvalitetna rasprava o ljubavi. Rasprava je sve kvalitetnija, a ljubav sve apstraktnija.
Postoje ljudi koji od ljubavi prave bauk... Mnogi meni tako zameraju kad počnem o tom da im govorim (a sam sebi se učinim budalom, jer "drugi to praktikuju, i ne opterećuju se toliko") sa tolikom dozom ozbiljnosti. Učini se kao da je ući u vezu nekakva naučna disciplina, te kako se potom ponašati, kakve motive bi trebalo imati, kakve kvalitete tražiti kod druge osobe, itd. To je potrebno, ali nije nimalo apstraktno. Ta priča je potpuno realna i samo pokušava da objasni iz kojih pobuda najčešće dolazi do tzv. ljubavnih veza (neki to zovu "muvanjem" kako čujem). Dakle, od apstrakcija - kojih se ježim - nema ništa, barem se meni tako čini.
Da li vam se nekada dogodilo da ostavite osobu i da ostanete pri mišljenju da je dobro što ste to učinili, ali da vam je jako žao...
Ne. I mislim da se to teško može desiti. Tvoj primer je poseban jer se radi o alkoholičaru, ali da si bila u vezi sa nekim ko je koliko-toliko ličnost (ko ne zavisi od količine alkohola u krvi, već od pameti u glavi), čini mi se da se ni tebi tako nešto ne bi dogodilo. Moglo bi da se dogodi da ga ostaviš zbog neke druge sitnice, ali biti alkoholičar je nešto što naprosto ne dozvoljava drugima, ili makar ne bi trebalo - da se približe. Ne bi trebalo da bilo ko ima motiva za takav čin.
Ne podnosite da čujete da je u vezi sa nekim drugim, iako ste otvoreni i sami za novu vezu... jednostavno, slabi ste jako kada je neko u pitanju...
To može da mi se dogodi samo ako mene neko ostavi. Kad bih ja nekoga ostavljao gledao bih da toj osobi nađem nekog kao zamenu, i našao bih pre nego što bih od nje otišao.
Sa druge strane, svesni ste da ta osoba za vas nije. Jednostavno, trudite se da je prebolite, jer vam nije išlo i sami ste presudili, ali sa druge strane, nešto vas boli i tišti.
Samoća. Pretpostavljam.
Od nekoga sam onako tek "čula" da možda ima devojku sada i nije mi sve jedno, iako i sama imam novu "potencijalnu" vezu.
Kad od te "potencijalne" budeš napravila "gotovu" vezu, proći će žal za prošlim. Samo gledaj da taj sledeći ne bude isto tako alkoholičar ili nešto slično.
Sa mnom ili bez mene, želela bih da on prestane da pije.Možda bi to učinio da me je više voleo, možda će mu neko dugi biti motiv, a možda će njega neko toliko voleti, da mu neće biti bitno što pije.
Uh, dosta stvari je ovde rečeno. Idemo redom:
1. Da te je voleo - ne bi pio. Potpuno je idiotski, nelogično i čak otvoreno priznavanje nedostatka ljubavi kad neko pije (ne samo da se opija, nego i kad pije u tvom društvu) dok je u ljubavnoj vezi sa nekom osobom. Opijati se u to doba može samo neko ko govori da nije zadovoljan onim što ima. A ljudi koji su zaljubljeni i imaju koga da vole (i još su pravo i voljeni) obično ne govore/pokazuju da su poraženi toliko da se moraju alkoholisati.
2. Ta druga riba sa kojom bude bio, ako je bude voleo - prestaće da pije. To, prosto, sledi iz ovoga gore.
3. Ako ne bude prestao da pije, znači da je ne voli. Isto tako ako ga ona bude tolerisala u alkoholisanju biće znak da ga ne voli stvarno, već da je iz neke koristi sa njim (seksualne, imovinske ili slično). Iz jednostavnog razloga: onaj ko nekoga voli traži od njega da postupa lepo sa samim sobom, da vodi računa o sebi, i ne dozvoljava da propada.