Istina je da velike i razvijene zemlje imaju predrasuda ali ja ne bih rekla da je toliko do osecaja nadmoci ili nedodirljivosti vec zbog ravnodusnosti. Velike zemlje velike brige, velika zemlja velika usmerenost na sebe, svoju istoriju svoju kulturu ... primat svojem. Ljudi nemaju ni vremena a ni volje da se bave drugima pa se mediji koriste kao fantasticni i jedini nacin obavestavanja. Sta cujes na Tv-u prihvatas kao cinjenicu i tu je kraj price.
Sa druge strane imamo male i nerazvijene zemlje, vecinom kivne na ove velike i razvijene. Pa tako krece pravdanje sebe i kao najbolji vid odbrane mahinalni atak na sve druge. Po principu " Ma sta vredi Amerima sto su razvijeni kad su debeli i ruzni, sve je to retardirano, nas skolski sistem je bolji, mi smo pametniji oni su glupi", " Ma taj zapad je zlo, pogledaj samo kriminal, pederi, ludi Holandjani, mi Srbi znamo vrednosti".
Svi su ludi i glupi samo smo mi pametni. I ovo ne vazi samo za Srbe vec je jedan patern koji se vrti u krug u krug.....
Ali rekla bih da je obrazovanje ipak vazno. Neobrazovana ,primitivna osoba ce se crvsce drzati svojih stavova i lakse ih je ubediti u nesto Primitivna masa jeste najopasnija. Masa ne razmislja , masa upija sto joj se kaze. Obrazovan covek moze biti u zabludi ali ce pod pritiskom boljih argumenata popustiti. Nema onog kompleksa nize vrednosti koji coveka tera da se drzi svog ko pijan plota.
Morella je još veći "izdajnik" od mene.
Hvala trudim se:D Nije te lako dostici:D