Da se razumemo da ja svoje dete nikada ne bih prepustio ulici i toj vrsti avanture (seksualne) u tim godinama. Štaviše, mislim da bi bilo korisno da dete doživi traumu u mladosti te vrste da i ne sazna "čari" seksualnog života bar do devetnaeste ili dvadesete godine, a možda i još kasnije, sve iz razloga što bi to uticalo na naročit napor da se postigne nekakva izuzetnost na drugom planu (ne na planu fizičke privlačnosti koja privlači one koji su željni parenja u tim godinama), najčešće intelektualnom.
No, to ne sprečava da kažem šta bi to bilo zdravo ili loše po decu na koju se računa da postanu sasvim prosečni ljudi jednog zdravog društva. E, takva deca mogu, iako ne moraju, da dozvole sebi seks u trinaestoj godini, i to zbog toga što im ne bi mogao škoditi niti na telesnom, niti na psihičkom planu (to su psihijatri dokazali, čak preporučuju, čini mi se, seks u što ranijim godinama, jer on valjda otvara osobu, i tako sprečava nastanak hermetične ličnosti koja je pogodna za dobijanje raznih fobija i smetnji psihičkog karaktera).
kada vidimo da se neko fakuje u tim godina, odmah znamo shta je u pitanju, i kakav ce to gradjanin jednoga dana postati i, zashto bi za nekog, chim postane polno zreo, bilo dobro da se fakuje?, ja mislim da ste vi to izmislili.
Ja ne vidim, cenjena gospojice Rino, zašto je loše. Kao ni to zašto oni to rade, tj. ne vidim neki značajniji smisao. Jedino mislim da to rade jer ih na to goni seksualni nagon, želja da se isprazne, a da ne masturbiraju. Meni se ta vrsta intimnosti u tim godinama ne čini sasvim u redu, ali ako pogledamo argumentovano, nema razloga da držim i dalje (niti ja, niti bilo ko drugi) do takve predrasude.
da vam kazhem neshto, ta polna zrelost, i zrelost nemaju veze jedna s drugom. ja sam, svojevremeno chitala neke psiholoshke knjige, i tamo pishe da do 13-14-15 godine, dete ne mozhe apstraktno da misli, tek tada dobija sposobnosti za to, a ako ovako pochne, pa to je jasan znak da to mishljenje ce i zakrzhljati.
Vidite, ja ne vidim kako će to mišljenjem zakržljati derle koje se fuckuje u 13 ili 12 godina, ako ono pri tom fuckovanju uspeva da bude uzorno dete u školi i čita ozbiljne knjige. Svojevremeno - kad mi je bilo 17 ili 18 godina - preko neta sam pričao sa devojčicom koja je imala 14 godina, iz Beograda, koja je bila i inteligentnija i načitanija od mene, i uživao u razgovorima sa njom; a onda, nakon mesec dana internet poznanstva, reče da su je vodili da je seku u bolnici, otud što je umalo imala da rodi, pa se dosetila da ode na abortus; mož'te misliti onda koliko je to djete bilo zrelo u tim godinama, i seksualno, i psihički.
eto tako. a jedna devojchica u africi je ostala trudna u petoj godini. sigurno da ona nije zhelela da je neko razapne
U petoj godini ne postoji dete koje bi imalo takve hormone koji bi je gonili na takav čin. Stoga, to dete je bilo primorano, odnosno bilo silovano. Takav čin bi morao da se kazni, i to strogo (ja bih za to propisao doživotnu robiju).
zashto je zabranjena pedofilija? zato shto to izhivljavanje ostavlja neke veoma teshke posledice na dete, a ako bi dete, htelo, molim vas, shta ono zna?
Imam mnogo toga protiv pedofilije, ali moramo da razgraničimo šta je pedofilija a šta ne. Na primer, zašto bi bila pedofilija u seksualnom odnosu između ženskog deteta od 16 godina, dakle, polno zrele devojčice, i tipa koji ima 49 (to je slučaj koji mi je ispričan od strane jedne devojčice na netu pre godinu dana, slučaj iz Beograda), ako su obe osobe seksualno zrele i znaju da li žele seksualno opštiti?
Razumem da taj odnos ne bi bio dobar po devojčicu u tim godinama sa tipom koji može deda da joj bude, i to na jednom dubljem, i specifičnom planu, ali ako ona želi da se "natakne", i pritom ne bude ni telesno, ni psihički povređena (ona već mora da ima neki defekt u sebi ako želi seks ili bilo šta tome slično sa osobom koja bi joj mogla biti djed), zašto to pravno osuditi? Njena je volja hoće li da je "natače" neki klinac njenog godišta ili deda: ako su posledice iste (erekcija ili šta već postiže kroz seks. odnos), nema razloga osuditi.
ja mislim da niko od te dece ne zheli da se fakuje, vec to radi zato shto je videlo na televiziji, a, i, videla sam puno sluchajeva, kada mala devojchica hoce da upadne u neko drushtvo, kako mora da se fakuje na svakakve nachine sa odredjenim pripadnicima mushkog dela drushtva, koji onda, umesto da se hvale slichicama fudbalera, se hvale kolko njih je piiip
Deluje pomalo poznato... i zbog toga jezivo. Ali bez obzira na to koji su motivi devojčice da to radi, ona je ta koja kalkuliše i računa na to šta je dobro a šta ne. U ovom slučaju njena odluka je takva da dobrovoljno stupa u seksualne odnose sa drugima kako bi stekla poziciju u društvu, što jeste jedan od najčešćih oblika prostitucije, i to je sasvim legitiman izbor. Sam seksualni odnos je makar nominalno tražen, tako da niko tu ne može da bude kriv. Jedino je devojčica odgovorna za ono što je odlučila da čini: proda svoje telo za status u društvu, mesto u bendu ili poštovanje u školi od strane velikih, opakih tipova koji su je teslačili.
ne znam, mozhda ja imam neku predrasudu chak
Uglavnom ljudi imaju predrasude po tom pitanju. Pogotovo oni koji su to radili pa se pokajali, ili oni koji to nikad nisu radili pa onda iz kompleksa napadaju te koji to rade. Ja spadam u ovu drugu grupu, odnosno spadao sam, dok nisam postao samokritičan i objektivniji. Moj brat je, na primer, još uvek na ovoj drugoj poziciji, i ne verujem da će ikada da promeni to mišljenje.
ali, mora se shvatiti da su to deca, i da ce, kad odrastu, ili se strashno stideti toga shto su radela, pa upadati u svakakve neuroze, ili ce nastaviti tako celog zhivota i nikada postati pravi ljudi.
Opet deluje poznato. Ali mislim da se ta deca uglavnom (u većem broju slučajeva) ne kaju zbog toga što su radila, jer ne misle da je to nešto loše. Najveći broj devojčica i dečaka koji u tim (ranim) godinama krenu sa seksualnim opštenjem, kasnije postanu sasvim otvoreni za razne mogućnosti (na primer kao g. Gazivoda), pa im to čak i pomogne u daljem životu. Ja lično ne bih voleo da sretnem takvu devojku, jer ne volim karakter kojoi grade takve ličnosti, ali je on, bez obzira na to šta se meni sviđalo, sasvim legitiman, i ni po jednom relevantnom kriterijumu nije - loš.