Stranice: 1 ... 23 24 [25]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O zeni  (Pročitano 21737 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #360 poslato: 23.07.2008. 13:44 »

Neke stvari se rade u skladu sa potrebom trenutka, tako da verujem da je ovaj zakon donet u sklopu priprema za prijem u clanstvo EU (pretpostavljam da je i ranije postojao ali ne sa ovako izricitim tackama niti konsekvencama u vidu novcanih kazni). Ne cudi me sto kod nas nije donet jer se verovatno to i ne smatra toliko urgentnim problemom. Sto se US tice to bi najbolje mogle da kazu zene, odnosno kako je resen njihov svakodnevni status (definitivno su manje placene od svojih muskih kolega osim ako nije u pitanju minimalna satnica, imaju velika skracenja po pitanju porodiljskog bolovanja sto je ipak neka vrsta diskriminacije...ali imaju i prava na tuzbu povodom zlostavljanja na poslu, jako dobre sanse po pitanju alimentacija i sl....mislim da je tamo stvar polovicno resena...evropski teren je nesto sasvim drugo).
U vezi donosenja slicnih zakona pre jednog ili dva veka?...nerealno...papir trpi sve ali realnost je nesto drugo...
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #361 poslato: 02.08.2008. 11:45 »

Ovo je odgovor Lanavi na komentar g. Odradeka:

Cak je tvoja konstatacija uzasnija od toga da ih ne mrzis...to je prezir a to je ...eh, nije vazno sta je. Tu nema ljubavi osim konstatacije da se bez tih kurvi ne moze...mozda i moze ali kad su vec tu onda ih treba imati i takve.

Lanavi, i ostale pripadnice ženskog pola, ali isto tako i feministi (međ koje i sam, rekao bih, spadam), šta mislite koliko je žena sama doprinela tome da ih... da kažemo, pošteni mladići smatraju ili posmatraju na taj način? Hoću reći, kao "nužno zlo", koliko i "dobro", rečeno u smislu koji promoviše g. Odradek na drugoj raspravi:

Zao mi je ako smatras da sam zenomrzac. Uvek otvoreno kazem da su sve zene kurve, ali to ne znaci da ih mrzim. Stavise, ja volim svako zensko bice koje hoda ovom planetom. I kao sto Ron Jeremy kaze "Smatram da je svaka zena privlacna, nezavisno od godina starosti, lepote, gradje, rase ili obrazovanja". Tako i ja...

Očigledna je, dakle, i mržnja i ljubav (neprecizno je reći "ljubav", ali neka vrsta dopadanja). Pitanje je: ko je za to kriv?
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #362 poslato: 02.08.2008. 12:05 »

Pa ne znam ko je kriv...u stvari znam ali krivica ne moze da bude jednostrana...ili je mozda bolje objasnjenje da je priroda muskaraca i zena istovetna...ne u potpunosti cista, ne slozena, ne promisljena...I jos preko svega...koliko je dovoljno da bi zena bila "to" a ne nesto uzvisenije?
Mislim da ne mnogo a opet ne ni malo jer je to bilo presudno da se ceo pol kategorise u nesto ruzno...pa i kao takvo usled "ljubavi" ili "dopadanja" mora da se vari...zar nije odvratan taj osecaj ziveti pored nekog koga smatras ako ne pravom onda potencijalnom kurvom?   
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #363 poslato: 02.08.2008. 12:21 »

Pa ne znam ko je kriv...u stvari znam ali krivica ne moze da bude jednostrana...ili je mozda bolje objasnjenje da je priroda muskaraca i zena istovetna...ne u potpunosti cista, ne slozena, ne promisljena...I jos preko svega...koliko je dovoljno da bi zena bila "to" a ne nesto uzvisenije?

Može ili to da se kaže, ili pak da se objasni kako biti "kurva" nije ništa loše. Ja bih se kladio da bi 99,99% žena to potvrdile (da biti kurva nije ništa loše), ali ne javno, već za sebe. Isto tako bi to i mužjaci potvrdili, budući da su oni takođe za takvu vrstu interakcije sa ženama, pa tako i sami odgovaraju tom određenju.

Citat
Mislim da ne mnogo a opet ne ni malo jer je to bilo presudno da se ceo pol kategorise u nesto ruzno...

Dva su pitanja: Koliko je to ružno zaista? (budući da je neminovnost svake muške i ženske osobe koja doživi recimo 25. godinu, ili makar 99,99% takvih) A zatim i zašto bežati od toga ako je već činjenica? Zašto se žene ne bi danas borile za to da se izbaci iz upotrebe pojam "kurva", budući da taj pojam više ništa ne znači. Ja mislim da je upotreba takvog pojma, radi uvrede, sasvim deplasirana danas. Ako više ništa ne znači, ako je svaka žena to, ako ne stvarno onda maštajući, onda što da se ljudi zavaravaju time da su jedni kurve, a drugi nisu.

Citat
pa i kao takvo usled "ljubavi" ili "dopadanja" mora da se vari...zar nije odvratan taj osecaj ziveti pored nekog koga smatras ako ne pravom onda potencijalnom kurvom?

Pa, jeste. Ali isto tako je odvratan osećaj misliti o tome kako ćemo se za dvadeset, trideset ili četrdeset godina raspasti kao bića, pa ipak živimo još uvek. Ja sam u potpunosti siguran da ću najpre kraj sebe imati životnu saputnicu koja je pre nego stigla do mene bila sa desetoricom, možda dvadesetoricom tipova, da je radila šta je radila, i da sam ja anđeo spram nje, ali tu nemam razloga da se bunim. I pred mnom su prolazile devojke kao što su pred njom tipovi, samo što nisam imao petlju da im priđem i završim posao, pre nego da se ponašam kao klinci kad otkriju moć piše. Dakle, čovek mora da žmuri na milion stvari. Nažalost, žena čini mi se da ne mora. Mnogo puta sam nailazio na takve koje bi mi kazale kako je sjajno to kada mladić prođe sito i rešeto od "riba", pa onda dođe do Nje, i tu zastane nakratko. Onda on zna tačno kad da ga... (da ne detaljišem). U svakom slučaju, čini mi se da pojam "kurva" za muškarca ne postoji ili nije skovan od strane žena jer one to ne doživljavaju kao nešto loše. Naprotiv: muškarac je potrebno da bude nešto takvo, da bi bio dovoljno dobar.

Možda je predrasuda, ali to je iskustvo koje sam pokupio komunicirajući na ovaj ili onaj način sa ženskim polom.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #364 poslato: 02.08.2008. 12:43 »

Može ili to da se kaže, ili pak da se objasni kako biti "kurva" nije ništa loše. Ja bih se kladio da bi 99,99% žena to potvrdile (da biti kurva nije ništa loše), ali ne javno, već za sebe.

Pa ja ne mogu da kazem sta bi ostale mogle da kazu iako bi iz ugla zene trebala da barem pretpostavim sta bi one imale da izjave. Mogu da govorim u svoje ime i ako bih taj termin uzela u izvornom obliku onda bih bila izricita da to jeste lose, izuzetno lose...cak i u sebi...a bespotrebno je pricati javno, mada sam eto i to uradila. I sta znaci uopste taj pojam...biti svaciji, neveran, revanshista, pokvaren, raskalashan, neuhvatljiv, dvolican, prevrtljiv?

Dva su pitanja: Koliko je to ružno zaista? (budući da je neminovnost svake muške i ženske osobe koja doživi recimo 25. godinu, ili makar 99,99% takvih) A zatim i zašto bežati od toga ako je već činjenica?

Koliko je ruzno? Onoliko koliko ti je smisleno nepodnosljivo da budes sa takvom osobom a kamo li da to i realno ucinish. Sta je cinjenica? Sve su iste...onda nema razloga traciti vreme sa takvima koje su olicenje svega najgoreg sto izaziva gadjenje...Sta su onda muskarci ako dopustaju sebi da budu sa takvima a sve su iste?

.... Dakle, čovek mora da žmuri na milion stvari. Nažalost, žena čini mi se da ne mora. .....U svakom slučaju, čini mi se da pojam "kurva" za muškarca ne postoji ili nije skovan od strane žena jer one to ne doživljavaju kao nešto loše. Naprotiv: muškarac je potrebno da bude nešto takvo, da bi bio dovoljno dobar.

Zasto zena ne mora da zmuri?...zato sto je u prirodi muskarca da prodje sito i reseto..uostalom vreme je takvo da niti sito, niti reseto postoji...sve je jedna obicna praznina, crna rupa koja nema dna...Pojam "kurva" postoji i on jeste skovan od strane muskaraca...i ocigledno je da su zene krive sto on opstaje...ali su isto krive sto se istovetnost ponasanja kod muskaraca smatra pozitivnom stvari. Vid razlike!

Sačuvana

Sartr
Stranice: 1 ... 23 24 [25]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: