Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 25   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O zeni  (Pročitano 21806 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #195 poslato: 28.04.2008. 18:11 »

Zene umeju jos nesto:

* 18.jpg (22.57 KB, 400x279 - pregledano 40 puta.)
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #196 poslato: 28.04.2008. 18:12 »

Nek prebaci. A sa lanavinim postom se slazem, naravno da su iza njih stajale ( velike ) zene. Zato i nekazem da ovo sto sam pre toga pisao govori lose o zenama.

Ali, ova fotka sto si je sad stavila mi deluje malo da bi od feministkinja mogla biti iskritikovana.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Morella
Urednik

Duh bunta: +104/-12
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #197 poslato: 28.04.2008. 18:13 »

Zene umeju jos nesto:

hahhahaha :jezik: :jezik:

Dramatis dobacuje iz pozadine da i oni imaju mleko ali smatram to predegutantnim.....
Sačuvana

Postajem siguran da
To je stvaran svet oko mene
Samo čekam da prođe
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: 28.04.2008. 18:15 »

Ne znam da li bih volela da budem muskarac, mislim da je slozenije biti zena a ja volim komplikovanije zadatke. Mozda u nekoj od sledecih reninkarnacija dodje neka ponuda, treba probati, videti sta znaci pripadnost vrsti koja vlada, no moc iz senke je privlacnija, barem meni.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #199 poslato: 28.04.2008. 18:19 »

Ali, ova fotka sto si je sad stavila mi deluje malo da bi od feministkinja mogla biti iskritikovana.

Ovde nema feministkinja, ovde je samo nas nekoliko a nema razloga da same sebe pokopavamo...a za one sto cute...pa to je samo jedan plus, nista u negativnom kontekstu...
Sačuvana

Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #200 poslato: 28.04.2008. 20:44 »

Uh, dosta toga se ovde kazalo, i ja ne znam da li ću biti tako dobro koncentrisan da primetim baš sve... ali evo nekih momenata koje bih prokomentarisao:

U tom pokusaju da se orijentisu ka kosmosu i velikim idejama jesu nastali veliki umovi ali se pitam da li bi od njih bilo nesto da iza njih nisu stajale zene koje su ih oslobadjale banalnih stvari koji ubijaju vreme a nuzno cine zivot?

Donekle, ali samo donekle mogu da se složim. Koliko i Aristotel kad kaže da filozofijom (neka to bude to bavljenje kosmosom i velikim idejama, mada se ja baš i ne bih složio) mogu da (priušte da...) se bave samo dokoni, tj. oni koji su svoje egzistencijalne (i tu misli na one svakodnevne poslove kao što je biti zaposlen, spremati ručak, služiti porodicu, i slično, što pretpostavljamo da obavlja žena, mada se ja ne bih složio da je i danas to slučaj) probleme prepustili drugima (bogati su pa mogu uposliti poslugu, ili im žene obavljaju taj deo posla).

Međutim, koliko će taj dokoni čovek biti uspešan intelektualno i na planu nauke ili filozofije ako kraj sebe nema inspirativno okruženje (tu mislim svakako na ženu, kao na najboljeg među najboljim prijateljima, i nešto najbolje što ima u životu)? Šta će njemu takva žena koja se bavi kuhanjem i/ili spremanjem ili odgojem dece? Ja bih sebi pucao u glavu već sada kad bi mi bila suđena (da rasčistimo: ne verujem u fatum) neka domaćica. Kakav bi to život bio... kao da imam kraj sebe kućnog ljubimca a ne ženu. Žena mora da bude intelektualno jednaka muškarcu u braku ili zajedničkom životu ako naučnik ili filozof želi da bude vrhunski u svojoj profesiji. Ili mu je to makar dobra okolnost. Nikako mu nije potrebna sluškinja, pa makar i delio sa svojom intelektualnom, a lepšom polovinom trivijalne poslove spremanja ručka ili brisanja prašine sa prozora.

Ja sam zelela da budem muskarac kad sam bila mladja....to je bila moja faza sexualne nastranosti. Bilo mi je jako cool na selu sto su kad smo utovarali kukuruze svi muskarci isli bez majice a ja nisam mogla...iako nisam imala grudi tada( imala sam nekih 9 godina).

Sad se setih, kad već govoriš o majicama... i selu... Tako je moja druga devojka, gospođica M Zlatiborska pričala, pošto je rasla u okruženju sa sve samim muškarcima, kako se nikako nije mogla pronaći kao devojka, pa je tako jednom prilikom (inače, majka kojoj je rano umrla pa nije bilo ženske glave da joj ukaže na tu stvar) u tim seoskim igrama kada bi muškarci izašli da jure loptu golišavi iznad pojasa, tako i ona istrčala (kaže da joj tada grudi nisu još počele da rastu, pa je bilo koliko-toliko prihvatljivo).

Inače, mislim da sve ima svojih prednosti i mana. Na primer, devojka ne mora da se brine oko toga što nema mladića: svakog dana, samo ako to poželi, može da nabavi takvog. Dok muškarac ima da se muči. Sa druge strane, muškarci imaju neke drugačije povlastice.

Sve u svemu, mislim da je uzaludno govoriti na taj način i o tome pod ovim naslovom.

Ne mnogo ih je manje i to je ( indirektno ) lepo M. Pavic opisao u uvodu u Hazarski recnik. To je posledica orijentisanja prema svetu i poimanja istog. Muskarci su vise orijentisani ka velikom kosmosu i velikim idejama, a zene ka svojoj unutrasnjosti i najblizoj okolini.

Nije to Pavićevo mišljenje, makar ne u originalu. To je još davno pre njega govorio Šopenhauer, a verujem da je bilo i pre njega nekih. Pogotovo u vreme dominacije muškaraca na intelektualnom planu (karijeri), pošto žene nisu bile u situaciji da se, kao danas, bave intelektualnim radom.

Inače, ja se ne bih složio sa tim stavom. I poznajem bar jednu devojku koja je ozbiljnija od svih muškaraca (koje mogu više da poštujem zbog nekih drugih stvari, i zato što su mi prijatelji) koje sam do sada upoznao. Te priče stvarno ne stoje.

ne znam, Dramatis me je prozvao feministkinjom....verovatno kao reakciju sto sam ja njemu rekla da je shovinista

Znaš kak'... Kad mi je Silovani Leptir pre skoro pola godine rekao da kontaktiram gospodina dr Lina Veljaka, profesora na katedri za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu radi intervjua za časopis, naišao sam na nekoliko njegovih tekstova i nekoliko intervjua u kojima je čovek sebe nazvao feministom. Kaže, biti feminista je, maltene, više stanje svesti. Pogotovo je interesantno kada se muškarac bori za ženska prava i sebe zove feministom. Ja takođe ne bih imao ništa protiv ako bi me ko takvim nazvao.

Sa druge strane, biti šovinista je ... I ako bi me ko takvim prozvao, smatrao bih to velikom uvredom.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +53/-14
Na mreži Na mreži

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #201 poslato: 28.04.2008. 21:31 »

Mene interesuje zashto zene odbijaju da prihvate to da su fizichki inferiornije od mushkaraca?
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Morella
Urednik

Na mreži Na mreži

Hipik

« Odgovor #202 poslato: 28.04.2008. 21:37 »

Evo ga opet, zlo mi je od te teme vishe.

Zena nije ni fizicki ni intelektualno inferniornija niti pak superiornija od muskarca. Bar ne u globalu.
Sačuvana

Postajem siguran da
Samo čekam da prođe
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #203 poslato: 28.04.2008. 21:43 »

Ja misl'o u globalu drugach'je
 osmeh
Sačuvana

You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Morella
Urednik

Na mreži Na mreži

Hipik

« Odgovor #204 poslato: 28.04.2008. 21:48 »

Jest ba, samo kad si ti meni misl'o:D
Ajde na spawanje, nemoj sad da mi kwaris wece ovom temom...kme..kokica mi udara o prozor...

Elem. Postoje devojke koje su slabije ali isto tako imas zena koje mogu da istresu prosecnog muskarca iz gatja kad ga dovate...dakle "slabica" i "snagatora" ima svuda.

Ako smo i slabije jednako smo izdrzljive....
Sačuvana

Postajem siguran da
Samo čekam da prođe
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #205 poslato: 28.04.2008. 21:50 »

khm... nije da se bash nastavljam, ali testosterona nemate kao mushkarci.
E, toliko ljubavi, vidimo se sutra, kad nadam se da necemo nastaviti ovu temu Namigivanje
Sačuvana

You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #206 poslato: 28.04.2008. 23:28 »

Mene interesuje zashto zene odbijaju da prihvate to da su fizichki inferiornije od mushkaraca?

Konacno sam dobila minus, vec sam se uplasila da nesto nije u redu  osmeh (samo me kopka ko je to uradio)...
No, pitam se da li je misicna masa dovoljna da se konstatuje da je zena fizicki inferiornija?
Mislim da je zena fizicki izdrzljivija i jaca u pogledu trpljenja bola (svake vrste) a to se posebno ocituje u broju hipohondara muskaraca i nacina kako podnose bolest. Prema tome, mislim da je tezina tereta koji neko moze da ponese losa mera odredjenja fizicke inferiornosti zene tj. superiornosti muskarca.
Sačuvana

Sartr
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: 28.04.2008. 23:43 »

Donekle, ali samo donekle mogu da se složim. Koliko i Aristotel kad kaže da filozofijom (neka to bude to bavljenje kosmosom i velikim idejama, mada se ja baš i ne bih složio) mogu da (priušte da...) se bave samo dokoni...

Međutim, koliko će taj dokoni čovek biti uspešan intelektualno i na planu nauke ili filozofije ako kraj sebe nema inspirativno okruženje (tu mislim svakako na ženu, kao na najboljeg među najboljim prijateljima, i nešto najbolje što ima u životu)? Šta će njemu takva žena koja se bavi kuhanjem i/ili spremanjem ili odgojem dece? Ja bih sebi pucao u glavu već sada kad bi mi bila suđena (da rasčistimo: ne verujem u fatum) neka domaćica. Kakav bi to život bio... kao da imam kraj sebe kućnog ljubimca a ne ženu. Žena mora da bude intelektualno jednaka muškarcu u braku ili zajedničkom životu ako naučnik ili filozof želi da bude vrhunski u svojoj profesiji. Ili mu je to makar dobra okolnost. Nikako mu nije potrebna sluškinja, pa makar i delio sa svojom intelektualnom, a lepšom polovinom trivijalne poslove spremanja ručka ili brisanja prašine sa prozora....

Znaš kak'... Kad mi je Silovani Leptir pre skoro pola godine rekao da kontaktiram gospodina dr Lina Veljaka, profesora na katedri za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu radi intervjua za časopis, naišao sam na nekoliko njegovih tekstova i nekoliko intervjua u kojima je čovek sebe nazvao feministom. Kaže, biti feminista je, maltene, više stanje svesti. Pogotovo je interesantno kada se muškarac bori za ženska prava i sebe zove feministom. Ja takođe ne bih imao ništa protiv ako bi me ko takvim nazvao.

Sa druge strane, biti šovinista je ... I ako bi me ko takvim prozvao, smatrao bih to velikom uvredom.

Ako govorimo o filozofiji onda neka bude da su se time bavili i da se sada bave samo dokoni, odnosno oni kojima je tanjir pun a da su pri tom za to samo zasluzne njihove vijuge, no ja sam govorila o uspesnom muskarcu iz bilo koje profesije koji definitivno ne bi mogao da uradi nista ukoliko ne bi bio oslobodjen svakodnevnih obaveza koje nemaju nikakvu tezinu a od vaznosti su za funkcionisanje i pri tom crpe dragocenu energiju...tu se onda u pozadini javlja ili posvecena zena ili neko drugi koji to radi za njega.

Dalje, dobar intelektualac ne znaci istovremeno i dobar covek odnosno onaj koji ce u svemu pa i u svojoj polovini traziti intelektualno jaku zenu (ili muskarca) koji ce da parira u svakom pogledu...neki su dovoljno sujetni i pokvareni da svoj uspeh i slavu grade na iskoriscavanju i potcenjivanju partnera (najbolji primer je Ajnstajn) ali dovoljno promisljeni da imaju oslonac koji ce da ih podrzi i podigne ako padnu. Nekima je mentalna stimulacija pogurana od strane partnera pozitivan nadrazaj bez koga ne mogu da idu dalje, to su dakle oni koji ne zele zenu domacicu (koliko je takvih zena ne svojom voljom i sta onda??) i to smatram fer igrom.

Feminizam - ima pozitivnu konotaciju tek donekle ali prestaje da ima smisla u onom momentu kada pokusava da neke prirodne resurse zene stavi u oblik raspustene  a ne istinske slobode. Ne smatram sebe konzervativnom, daleko od toga ali ni cistom feministkinjom mada me stvar ponese kad naidju slucajevi izvitoperenog maco stava.
Sačuvana

Sartr
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #208 poslato: 29.04.2008. 15:35 »

Konacno sam dobila minus, vec sam se uplasila da nesto nije u redu  osmeh (samo me kopka ko je to uradio)...
No, pitam se da li je misicna masa dovoljna da se konstatuje da je zena fizicki inferiornija?
Mislim da je zena fizicki izdrzljivija i jaca u pogledu trpljenja bola (svake vrste) a to se posebno ocituje u broju hipohondara muskaraca i nacina kako podnose bolest. Prema tome, mislim da je tezina tereta koji neko moze da ponese losa mera odredjenja fizicke inferiornosti zene tj. superiornosti muskarca.
Hah, jeste, ja sam ti dao minus. Kao shto si i ti meni. jezik
Nego, ja sam uvek mislio da zene manje mogu da podnesu psihichki bol. Mislio sam da je to zbog vashe drushtvenije prirode od mushkarca, jer ste tako navikli da pokazujete osecanja.
Ruku na srce, poznato je da zene plachu vishe od mushkaraca. To mi bash i ne pokazuje da ste nekako psihichki jache. Na stranu shto ste zaista podloznije psihichkim bolestima, nego li pak mushkarci. Ali, i to je zbog vashe drushtvenije prirode.

Bolesti, tj. pojam hipohondara kod mushkarca, jeste pojava usled veceg, primarnog znachaja svojem fizichkom zdravlju, izdrzljivosti. Mushkarci mnogo manje zive od zena, pa je samim tim i logichno da ce se fokus premestiti na zdravlje u ovom bolesnom modernom dobu.
A, i uzgred, ne znam kakve veze ima podnoshenje bola sa tim ko je fizichki izgradjeniji?
To mora da mi je promaklo negde.
A sad kad sam prochitao ovu tvoju zadnju rechenicu (odgovaram na post kako ga chitam)
nisam mogao a da se ne zasmejem.
Ali, hajde, postavicu ponovo pitanje: Zashto, o zashto, li feministkinje ne zele da priznaju da su u bilo kojem polju inferiornije, pa chak i kad je to ochigledno jasno, neshto shto se ne moze poreci, jer su dokazi fizichki prisutni.
Sačuvana

You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Morella
Urednik

Na mreži Na mreži

Hipik

« Odgovor #209 poslato: 29.04.2008. 15:44 »

Ne bih se slozila ni sa Lanom ni sa Zoranom...zene posmatrane kao celina nisu jace ili izdrzljivije od muskaraca ali nisu ni slabije.
Dramatise to sto muskarac ne place ne znaci ne znaci da je jak...pricamo o klasicnoj predrasudi o jakom i snaznom balkancu koji ne place sto je totalna glupost.
Sačuvana

Postajem siguran da
Samo čekam da prođe
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 25   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: