Stranice: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 25   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O zeni | Feminizam  (Pročitano 17846 puta)
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +29/-9
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #255 poslato: 29.05.2008. 00:04 »

Aha, znachi ti tvrdish da belo (koje postoji kao spektar svih boja) nije belo ako mu izvuchesh jednu boju? (iako belo nije boja)
 nesiguran
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
...creatrix...
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +21/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

...zmija vijoglava...

« Odgovor #256 poslato: 29.05.2008. 13:28 »

...ne razumem poredjenje... mozes li mi pojasniti molim te... sunce mi poruchkalo mozak...
Sačuvana

One To stop the world. One, Two stop the world.
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #257 poslato: 29.05.2008. 13:34 »

Uf, razumem te ovo za sunce, skroz...

evo ovako, belo je harmonija, jednakost, tj. ne toliko jednakost vec koliko prirodno stanje.
Bilo koja druga boja koja se izvuche iz nje,bi onda trebalo da poremeti njenu esenciju, i da narushi celokupno stanje, ali kako je moguce poremetiti prirodno stanje stvari, tj tu prenesenu ravnotezu, kad je ona summa svih boja, i nije boja zapravo.

feminizam i shovinizam bi bilo ono shto pravi belu boju, onu statichno stanje svih medjusobnih uticaja stvari, onu prirodnu ravnotezu.
Zelenko
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

He restoreth my soul
...creatrix...
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #258 poslato: 29.05.2008. 14:23 »

ja negiram njihovom postojanje... to su kategorije subjekta, one kao takve ne mogu da opstoje... jer niko nikome nema pravo da oduzima slobodu niti da mu dodeljuje i niko nema razlog da nekome dozvoli da mu se oduzme ili dodeli sloboda... a ako neko i poskusa to je na onom drugom da li ce njegova svest da dozvoli ili ne dozvoli to oduzimanje... shovinizam i feminizam su dodeljene kategorije (rekoh neadekvatno) slobodi...

ne umem drugacije da objasnim... sloboda i razlika (koja se nalazi medju polovima) su jedine kategorije koje mogu da opstoje... kao, uh... ajde, opbjektivne... sve drugo je produkt subjekta, stoga za mene deviantno, dakle mnenje... a mnenje je fuj :)

stoga, harmonija moze da bude narusena vredjanjem slobode (upravo pravljenjem kategorija (ne)jednakosti) a ne oduzimanjem kategorije koja je produkt subjekta i koja nikako ne moze da bude deo harmonije... jer tako nesto (feminizam i shovinizam) za mene ne mogu (u svakom mogucem i nemogucem smislu) da budu deo harmonije... kako na psiholoskoj osnovi, tako na moralnoj a onda i na duhovnoj...

jednim slovom, unistiti kategorije subjekta kao sto su shovinizam i feminizam emancipacijom svesti subjketa o subjektu i o drugom...
Sačuvana

DramatisPersonae
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #259 poslato: 29.05.2008. 14:31 »

hm... opet se ja nisam dobro izrazio, pretezno sam mislio to shto si ti rekla, za pravljenje kategorija.
mada dodushe, prirodan poredak je da ako se javi ekstremitet javice se suprotan koji ce ga pobijati, i ne dozvoljavati da se pretegne na jednu stranu.
Jer ako se pretegne na jednu stranu, onda nastaju posledice, katastrofalne chesto.
A posebno se slazem sa tvojim zakljuchkom.
 osmeh
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

He restoreth my soul
...creatrix...
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...zmija vijoglava...

« Odgovor #260 poslato: 29.05.2008. 14:50 »

jednim slovom, razumeli smo se :)

...e i to da mi se desi hvaaalaaaa presvetom Gazivodi...
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #261 poslato: 29.05.2008. 15:07 »

jednim slovom, razumeli smo se :)

...e i to da mi se desi hvaaalaaaa presvetom Gazivodi...

Blagoradim dijete...

* priest_83273t.jpg (10.99 KB, 294x365 - pregledano 21 puta.)
Sačuvana

Banujmo sve žene!
lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +50/-8
Na mreži Na mreži

Enforcer

« Odgovor #262 poslato: 01.06.2008. 11:47 »

Mozda nije za ovde ali volela bih da saznam, da li bi se iko od ovdasnjih muskaraca menjao za poziciju zene (u svakom smislu, zauvek)...isto pitanje imam za ovo malo zenskog sveta koji se oglasi povremeno - bi li usle u kozu muskarca i kako bi ovo iskustvo koje imate kao zene (zlo)upotrebile u poziciji privilegovanog pola?
Sačuvana

Drugom cesto oprastaj, sebi nikad!

latinska
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #263 poslato: 01.06.2008. 11:59 »

Ne bih se menjao jer ne mogu da zamislim šta znači biti žena. I, sa druge strane, budući da sam seksualno striktno heteroseksualno orijentisan, još mi je teže da razmišljam na taj način, tako da bih odmah odbio.

Međutim, možda bi se moglo reći da zavidim nekim ženama, baš zato što su žene i što imaju veći broj mogućnosti. Na primer, ako računamo na seksualni život i ljubavne probleme, žena ima mnogo lakše karte pred sobom. Nju će svak poželeti makar telesno, a na njoj je da vidi ko među njima ima više toga da kaže i boljom ličnošću da se pokaže. Dakle, ona ne bi trebalo da ima problema što se tiče upoznavanja novih ljudi, ljubavi, itd. Sa tog aspekta žena je u prednosti, pa bi bilo očekivano da onaj ko na tom planu ima velikih problema zavidi situaciji ženskog pola.

Sa druge strane, muškarci bi mogli seksualnu poziciju žene da dožive ponižavajućom. Na primer, ako je muškarac taj koji penetrira (vrši agresiju, prema mom traumatizovanom mišljenju, kompleksu, kako god), onda je on nekakva moć, dok je žena samo instrument ili predmet na koji se ta moć odnosi. Ona je trpni predmet, a on je onaj koji atakuje i povređuje, gledano iz čisto estetske situacije. Rekoh, za muškarca to bi mogla da bude ponižavajuća pozicija i on ne bi pristao da bude (sem ako bi bio homoseksualne, i to pasivno-homoseksualne orijentacije kao muškarac) u ženskoj situaciji. Moguće je da bi na to pristali tek mazohisti ili ljudi koji obožavaju biti u podređenoj poziciji, da imaju svog gospodara, itd.

To je sve, naravno, iz pozicije jednog muškarca i njegovog odnosa prema seksualnim odnosima iz čisto estetskog ugla. Ništa od ovoga se ne odnosi na neki socijalni ili kakav god drugi status.
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

Enforcer

« Odgovor #264 poslato: 01.06.2008. 12:23 »

Ne bih se menjao jer ne mogu da zamislim šta znači biti žena. I, sa druge strane, budući da sam seksualno striktno heteroseksualno orijentisan, još mi je teže da razmišljam na taj način, tako da bih odmah odbio.

Mogla bih isto da kazem u suprotnom smeru ali ne mislim na zamisljanje vec na mogucnost promene kada bi se ukazala (cista fikcija koja samo zahteva odgovor na osnovu spoznaje o spoljnom svetu). Ne bih odbila ali ne zauvek, tek probe radi. 

Međutim, možda bi se moglo reći da zavidim nekim ženama, baš zato što su žene i što imaju veći broj mogućnosti. Na primer, ako računamo na seksualni život i ljubavne probleme, žena ima mnogo lakše karte pred sobom. Nju će svak poželeti makar telesno, a na njoj je da vidi ko među njima ima više toga da kaže i boljom ličnošću da se pokaže. Dakle, ona ne bi trebalo da ima problema što se tiče upoznavanja novih ljudi, ljubavi, itd. Sa tog aspekta žena je u prednosti, pa bi bilo očekivano da onaj ko na tom planu ima velikih problema zavidi situaciji ženskog pola.

Ova konstatacija je proizvoljna, ne smatram je istinitom a jos manje pozitivnom po zenu jer to ima veze sa onim sto si naveo kasnije - uloga zene kao potcinjene u uzajamnom odnosu...ona je vec izabrana ali je pitanje da li ce pristati pa ako i ne pristane nista strasno, ima koja hoce...ne vidim tu nikakvu privilegiju osim ako to podrazumeva da je birana zaista predmet iskrenih, dubokih zelja biraca. Ako je nesto u toj ulozi dobro onda jeste otvorenost zene da o svemu tome prica mada to nije garancija da ce problem, dilema, nesigurnost biti prevazidjen(a).

Sa druge strane, muškarci bi mogli seksualnu poziciju žene da dožive ponižavajućom. Na primer, ako je muškarac taj koji penetrira (vrši agresiju, prema mom traumatizovanom mišljenju, kompleksu, kako god), onda je on nekakva moć, dok je žena samo instrument ili predmet na koji se ta moć odnosi. Ona je trpni predmet, a on je onaj koji atakuje i povređuje, gledano iz čisto estetske situacije. Rekoh, za muškarca to bi mogla da bude ponižavajuća pozicija i on ne bi pristao da bude (sem ako bi bio homoseksualne, i to pasivno-homoseksualne orijentacije kao muškarac) u ženskoj situaciji. Moguće je da bi na to pristali tek mazohisti ili ljudi koji obožavaju biti u podređenoj poziciji, da imaju svog gospodara, itd.

Mislim da bas iz ovog objasnjenja proizilazi negativan stav muskaraca prema ikakvoj imaginarnoj mogucnosti zamene za drugi pol. Uloga jaceg, onoga koji nadvladava (makar samo fizicki) pruza veliku satisfakciju a cemu igranje sa idejom koja bi od gospodara stvorila potcinjenog i onog ko po kanonima vaspitanja uvek treba i mora da trpi? Ovim se u stvari izvlaci jedna konstatacija - muskarci su ipak svesni svog privilegovanog polozaja i ne bi bili radi da ga menjaju jer je gubitak mnogo veci no sto bi mogli da podnesu.
Sačuvana

latinska
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #265 poslato: 01.06.2008. 13:37 »

Mislim da bas iz ovog objasnjenja proizilazi negativan stav muskaraca prema ikakvoj imaginarnoj mogucnosti zamene za drugi pol. Uloga jaceg, onoga koji nadvladava (makar samo fizicki) pruza veliku satisfakciju a cemu igranje sa idejom koja bi od gospodara stvorila potcinjenog i onog ko po kanonima vaspitanja uvek treba i mora da trpi? Ovim se u stvari izvlaci jedna konstatacija - muskarci su ipak svesni svog privilegovanog polozaja i ne bi bili radi da ga menjaju jer je gubitak mnogo veci no sto bi mogli da podnesu.

Ne, mislim da nije to bila moja namera u onom citiranom delu teksta. Naime, ja sam govorio isključivo o seksualnom činu i estetskoj situaciji koja iz toga nastaje, a u koju žena sama ulazi. I to će biti pre na moju žalost (ili žalost što to mora da se ispostavi baš takvim), kao muškarca, nego na sreću. I nikako ne bih rekao da je ta situacija moći nešto što je dobro, niti lepo za gledanje, već mi se pozicija žene, i to na biološkom planu predodređenom, da bude u seksualnom činu nekakvo podređeno biće, dakle, takva pozicija žene mi se - ne dopada. Grozna je za oko, grozna je u svakom slučaju... dehumanizujuće izgleda, i zbog toga ne bih voleo da budem žena, ali ne volim ni to što žene uopšte moraju da se ponižavaju na taj način.

Međutim, kao što Truman negde reče: to je sve priroda takvim stvorila. A onome ko ne oseća ili žmuri na tu estetsku situaciju neravnopravnosti telesa tokom seksualnog čina... mislim da sve ovo izgleda kao govor jednog frustriranog ludaka. I ne smeta mi ako me ko takvim vidi.
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik

Na mreži Na mreži

Enforcer

« Odgovor #266 poslato: 01.06.2008. 13:59 »

Ne, ne mislim da je bila ta namera. Uostalom to je pomalo delikatno i iz vizure razlicitih ljudi razlicito i tretirano ali istina stoji u vazduhu pa zato mislim da moja konstatacija o eventualnom odbijanju takve mogucnosti od strane muskaraca ima bas u tome svoje pokrice...no, zar ne postoji bas nista sto bi moglo jednog muskarca da natera na pomisao kako bi bilo dobro (ili zanimljivo) da bude makar samo jedan dan u kozi zene? Zar to ne bi dovelo i do njihovog boljeg razumevanja, tretmana? Ovo deluje kao obicna bajka, mislim, besmisleno je...ali eto, samo sam pomislila da bi takva stvar mozda mogla da natera neke (vecinu) da svoj bogomdani (hm) polozaj ne zloupotrebi ili natera da se zamisle. Ovo je ipak svet muskaraca priznale to obicne, neutralne, feministkinje ili ne, ili smo mi to dozvolile. Ja ne znam odgovor.
Sačuvana

latinska
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #267 poslato: 01.06.2008. 14:22 »

Zene su neuporedivo mocnija bica. E, sada sto sve zene ne umeju da iskoriste moc koju im je priroda dala...jbga. Sto se tice sexa, u kojem zena zauzima podredjen polozaj, ne bih se zakleo da to zeni najcesce ne prija.
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Truman
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +48/-24
Van mreže Van mreže

Ja nisam luzer naprotiv...

« Odgovor #268 poslato: 01.06.2008. 14:33 »

Zene su neuporedivo mocnija bica. E, sada sto sve zene ne umeju da iskoriste moc koju im je priroda dala...jbga. Sto se tice sexa, u kojem zena zauzima podredjen polozaj, ne bih se zakleo da to zeni najcesce ne prija.

Osim u seksualnom smislu, u cemu su po tvom misljenju zene jos mocnija bica?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #269 poslato: 01.06.2008. 14:38 »

Mentalno, npr. Jesi li se nekada svadjao sa zenom? Sprzi ti mozak u delicu nanosekunde, cak iako su argumenti na tvojoj strani....
Fizicki, podnose bol bolje negom ijedan muskarac! Izdrzljivije su dosta nego mi. Istrajnije, jer kada se usresrede, kroz breg ce proci, bez skretanja, samo da dobiju to sto hoce...Lukavije su, to ne moram da ti argumentujem, s tim sto to muskarci najcesce nazivaju kvarnocom osmeh.......
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Stranice: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 25   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: