Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 25   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O zeni  (Pročitano 22122 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Dilan Dog
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +18/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: 04.04.2008. 18:58 »

Citat
Ovde si dokazao da je tvoja kritika selektivna. Moja izjava, a to sam dokazivao i dokazao i juče i danas, nije propagirala ubijanje ili maltretiranje žena, i ne znam koliko puta moram ovo da naglasim ne bi li ti utuvio u glavu, i prestao da me optužuješ da širim mržnju prema ženama ili jedan oblik ponašanja koji nije primeren antirasisti. To što ti ne vidiš, međutim, da je moj stav kao uopštavanje i generalizacija ličnog iskustva povezana sa tim da ja vidim žene u jednom generalnom svetlu, na šta upućuje i izjava FCN-a, to je tvoj i isključivo tvoj problem ili namera da selektivno kritikuješ. Ako tako nastavljaš, ne očekuj da ti odgovaram više ni na jedan komentar. Ako se boriš protiv predrasuda onda se bori do kraja, a ne u zavisnosti od toga da li to progovara FCN ili Kenjkenj.

Uh bre, DI, naravno da uvek postoje nekakve generalizacije, ali nisu sve jednake tachnosti niti jednake shtetnosti. Tvoje uopshtavanje je zasnovano na vrlo ogranichenom i (ochigledno) ne bash prijatnom lichnom iskustvu. Mozhe se oboriti MOREM kontra-primera. Kakvo je tachno FCN-ovo uopshtavanje ne znam, ali po svemu sudeci, zasnovano je na nekim relativno respektabilnim teorijskim osnovama. Tvoje reference se svode na dve bivshe devojke i par drugara. Mis'im...

I josh, nie svako uopshtavanje rasizam, makar bilo i neosnovano. To da svi crnci dobro igraju kozharku je stereotip, ali relativno benigan. Da su crnci blizhe majmunima nego ljudima stereotip je koji mozhe proizvesti strashne konsekvence. Zato prvi stereotip nije zakonski kazhnjiv (mada, u pravu si, mozhe se rasprvljati i o njegovoj shtetnosti), a drugi - jeste.

Kad ti kazhesh da zhene vole kad ih tretirash kao zhivotinje, onda je to stav sa predvidljivim praktichnim konsekvencama (makar ti lichno ne zheleo da izvedesh te konsekvence). Ono shto ga medjutim chini zaista problematichnim jeste da on zhenam ponishtava subjektivitet - zhene, po njemu, zhele da NE BUDU subjekti, da nemaju svoju volju. Stav da zhene, recimo, vole romantichne filmove, mozhe biti podjednako neutemelje, , ali nije opasan (bar ni priblizhno toliko), jer ne ponishtava subjektivitet onomga o kome govori.
Sačuvana
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-20
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #166 poslato: 04.04.2008. 18:59 »

I sta onda? Sve i kad ja dobijem ban, ti ostajes ostrasceni kompleksas, a ja ostajem pri svemu sto sam rekao i kako sam rekao.
Ah da, pa ti si neka vlast ovde, a??? Pa, usro sam se komplet...

..........ma kakv ban, ko bi me nasmejao, da tebe nema osmeh

Citat
To sto ti mislis da ces se nekoj uvuci u gacice, govoreci joj ono sto ona, ti procenjujes, zeli da cuje...nema mnogo veze sa realnoscu...kao ni ti.

..........a realnost je surova. Gradom šetaju žene pocepanih gaćica, željne da ih neko "ubije" u krevetu...........ma jebeš romantku ona je za slabiće..... Zvrko
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
ZileZilet
Gradjanin
*

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #167 poslato: 04.04.2008. 19:04 »

Inace, vidim da se nekolicina ovde, prosto utrkuje u kontriranju D.I. Shatro...ideoloski ste mu bliski, ..ali, on u klin, vi u plochu...ne postoji li, zato, citav topic koji se bavi necijim masturbacijama. Uskacete sebi u usta, samo kako bi se dokazali...Na jednoj strani je crno-crno, a na drugoj crno sa tackicama. Kako vam drago u momentu pisanja. Ali, D.I. nije u pravu-definitivno.
Ili, mislite da cete izgraditi sopstveni intelektualni profil na "konstruktivnim" kritikama svega shto kaze D.I.?
Shto se mene tiche, ja sam bar otvoreno na drugoj strani u odnosu na vecinu principa  D.I.
I, bar, se ne foliram.

..........ma kakv ban, ko bi me nasmejao, da tebe nema osmeh..........a realnost je surova. Gradom šetaju žene pocepanih gaćica, željne da ih neko "ubije" u krevetu...........ma jebeš romantku ona je za slabiće..... Zvrko

Nemoj da me branis, majke ti. Nemoj, molim te!!!

Mislis da strastven sex ne moze da bude romantican???
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
svetac38
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-20
Van mreže Van mreže

« Odgovor #168 poslato: 04.04.2008. 19:12 »

...............Shto se mene tiche, ja sam bar otvoreno na drugoj strani u odnosu na vecinu principa  D.I.
I, bar, se ne foliram.

.......to ne umanjuje toju površnost u pogledu na žene......
Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
Dilan Dog
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: 04.04.2008. 19:16 »

A mnogo volim ove argumente tipa: uljudjenost - to je foliranje. Iskrenost - to je kad pustish nagonima/predubedjenjima na volju. E pa nek izvine romantichni Zhile, ja onda svesno biram - foliranje.
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: 04.04.2008. 19:17 »

.......to ne umanjuje toju površnost u pogledu na žene......

Nije povrsnost sa moje strane. Kada sam rekao da vole da ih bijes, parafrazirao sam N.Koju iz Lepih sela.., ali sam stvarno mislio da ocekuju da budes jaci primerak vrste od njih..Da ih nasmejes, pobedis inteligencijom, sarmom, da ih razbacas po sobi u sexu...
I jurnjava zena za parama je potreba da se bude sa sto uspesnijim primerkom vrste suprotnog pola, kako bi se sto kvalitetnije produzila vrsta...primitivno, ali je tako...

A mnogo volim ove argumente tipa: uljudjenost - to je foliranje. Iskrenost - to je kad pustish nagonima/predubedjenjima na volju. E pa nek izvine romantichni Zhile, ja onda svesno biram - foliranje.

your choise
Sačuvana

Dilan Dog
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: 04.04.2008. 19:20 »

A shto se tiche DI-a, evo shta ja predlazhem: poshto znam da uvazhava Sonju Biserko, Natashu Kandic i Biljanu Kovechevic-Vucho, neka im lepo poshalje mejlom svoju raspravu na ovom topiku i nek pita za mishljenje. Pa shta mu one kazhu - to mu je. Em su zhene, em su verzirane u pitanjima ljudskim prava i povredama istih, pa nek one procene. Jel mozhe tako?
Sačuvana
FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #172 poslato: 04.04.2008. 19:22 »

I sta onda? Sve i kad ja dobijem ban, ti ostajes ostrasceni kompleksas, a ja ostajem pri svemu sto sam rekao i kako sam rekao.
Ah da, pa ti si neka vlast ovde, a??? Pa, usro sam se komplet...
To sto ti mislis da ces se nekoj uvuci u gacice, govoreci joj ono sto ona, ti procenjujes, zeli da cuje...nema mnogo veze sa realnoscu...kao ni ti.

Uopšte nemam nameru da odgovaram na ovakve besmislene komentare ukoliko se ponovo budu pojavili. Na osnovu naših prethodnih poruka jasno se može videti ko je “ostrašċeni kompleksaš” , a ko to nije. To je i malom detetu jasno.
Ne brine mene to što ti uopšte i ne shvataš o čemu se ovde zapravo razgovara. Nikada ne optužujem ljude za njihovo neznanje.To mogu činiti samo onda kada osoba može prevaziċi ne-poznavanje nečega, a iz nekih razloga odbija da to učini.
Ono što me brine je tvoja pogrešno usmerena i iskrivljena percepcija gotovo u svemu. Tebi je potrebna pomoċ ne zato što ja tako tvrdim nego zato što je ti sam i tražiš, ali ne umeš da pronađeš način putem kojeg bi istu dobio. Da li si ti svestan ovoga ili ne, sasvim je nebitno zato što ne odgovaraš iskreno ni sam pred sobom, a kamoli javno. Meni je bilo potrebno samo da pročitam par tvojih poruka, pa da shvatim šta u stvari upravlja tobom. To što “upravlja” prevazilazi granice teme o kojoj se ovde diskutuje. O tome na nekom drugom topiku.
Sačuvana

Dete je otac deteta
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: 04.04.2008. 19:23 »

A shto se tiche DI-a, evo shta ja predlazhem: poshto znam da uvazhava Sonju Biserko, Natashu Kandic i Biljanu Kovechevic-Vucho, neka im lepo poshalje mejlom svoju raspravu na ovom topiku i nek pita za mishljenje. Pa shta mu one kazhu - to mu je. Em su zhene, em su verzirane u pitanjima ljudskim prava i povredama istih, pa nek one procene. Jel mozhe tako?

Ja koliko sam shvatio, covek zeli da usavrsi svoj stav i svoje poglede, a ne da se klanja autoritetima APRIORI...Al,sta ja znam, ja sam primitivac...
Sačuvana

Dilan Dog
Kvalitetan korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: 04.04.2008. 19:25 »

Ja koliko sam shvatio, covek zeli da usavrsi svoj stav i svoje poglede, a ne da se klanja autoritetima APRIORI...Al,sta ja znam, ja sam primitivac...

Da te citiram (ali uz ispravku tvog pravopisa) - your choice
Sačuvana
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: 04.04.2008. 19:26 »

Uopšte nemam nameru da odgovaram na ovakve besmislene komentare ukoliko se ponovo budu pojavili. Na osnovu naših prethodnih poruka jasno se može videti ko je “ostrašċeni kompleksaš” , a ko to nije. To je i malom detetu jasno.
Ne brine mene to što ti uopšte i ne shvataš o čemu se ovde zapravo razgovara. Nikada ne optužujem ljude za njihovo neznanje.To mogu činiti samo onda kada osoba može prevaziċi ne-poznavanje nečega, a iz nekih razloga odbija da to učini.
Ono što me brine je tvoja pogrešno usmerena i iskrivljena percepcija gotovo u svemu. Tebi je potrebna pomoċ ne zato što ja tako tvrdim nego zato što je ti sam i tražiš, ali ne umeš da pronađeš način putem kojeg bi istu dobio. Da li si ti svestan ovoga ili ne, sasvim je nebitno zato što ne odgovaraš iskreno ni sam pred sobom, a kamoli javno. Meni je bilo potrebno samo da pročitam par tvojih poruka, pa da shvatim šta u stvari upravlja tobom. To što “upravlja” prevazilazi granice teme o kojoj se ovde diskutuje. O tome na nekom drugom topiku.

Ti si u stvari moj prijatelj, i zabrinut si sto ja nisam ok??? E hvala ti od srca, idem da se samoubijem. Ili jos bolje, posvadjacu se sa penzionerima oko cene ulja, pa ce me oni dotuci. U svakom slucaju, nemam razloga za zivot posle ovakve drugarske kritike...

Da te citiram (ali uz ispravku tvog pravopisa) - your choice

Maj mistejk
Sačuvana

Morella
Urednik

Duh bunta: +109/-12
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #176 poslato: 04.04.2008. 19:37 »

Nije povrsnost sa moje strane. Kada sam rekao da vole da ih bijes, parafrazirao sam N.Koju iz Lepih sela.., ali sam stvarno mislio da ocekuju da budes jaci primerak vrste od njih..Da ih nasmejes, pobedis inteligencijom, sarmom, da ih razbacas po sobi u sexu...
I jurnjava zena za parama je potreba da se bude sa sto uspesnijim primerkom vrste suprotnog pola, kako bi se sto kvalitetnije produzila vrsta...primitivno, ali je tako...

Razbacivanje po sobi, da, ali samo ako ima emocija jezik jezik

Salu na stranu, mislim da si preterao malo u celoj toj tezi " razbijanja od sexa" ali istina je da vecina devojaka trazi "jachi primerak" u smislu te neke zelje za sigurnoscu. Vecina zeli kraj sebe da ima nekog za koga zna da ce moci da je zastiti..... dobro ima i slucajeva koje traze u decku dete ....
Sačuvana

Postajem siguran da
To je stvaran svet oko mene
Samo čekam da prođe
ZileZilet
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: 04.04.2008. 19:38 »

Salu na stranu, mislim da si preterao malo u celoj toj tezi " razbijanja od sexa" ali istina je da vecina devojaka trazi "jachi primerak" u smislu te neke zelje za sigurnoscu. Vecina zeli kraj sebe da ima nekog za koga zna da ce moci da je zastiti..... dobro ima i slucajeva koje traze u decku dete ....

Hvala ti!
E to shto si rekla, ja sam mislio, moguche da sam to izrazio iskrivljeno...

I mislio sam sa emocijama. sex bez imalo osecanja je zalostna zamena za masturbaciju.
Sačuvana

FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

FILiUS DEI

« Odgovor #178 poslato: 04.04.2008. 19:45 »

koje traze u decku dete ....

I jednom reče jedan čovek: Dete je otac deteta!
Sačuvana

Dete je otac deteta
Morella
Urednik

Duh bunta: +109/-12
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #179 poslato: 04.04.2008. 20:03 »

Istina.
Ali ja sam se malo nasalila.  osmeh
Sačuvana