Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Van mreže
|
 |
« Odgovor #180 poslato: 06.04.2008. 04:03 » |
|
A shto se tiche DI-a, evo shta ja predlazhem: poshto znam da uvazhava Sonju Biserko, Natashu Kandic i Biljanu Kovechevic-Vucho, neka im lepo poshalje mejlom svoju raspravu na ovom topiku i nek pita za mishljenje. Pa shta mu one kazhu - to mu je. Em su zhene, em su verzirane u pitanjima ljudskim prava i povredama istih, pa nek one procene. Jel mozhe tako? Razočaraću te kad ti budem kazao da se te žene ne bave psihijatrijom, već isključivo ovim što sam podvukao. A kad bi se psihijatrija mešala u pitanja koja si ovde pokrenuo u pokušaju da me pred drugima okarakterišeš kao seksistu, trebalo bi da počne da goni ljude zbog svega što pomisle (ne verujem da bi ti bio pošteđen). To su ti neke osnove prava, a ti se raspitaj, bilo kod ovih žena, bilo kod lokalnog advokata, ili ako ti niko od njih ne bude izašao u susret (besplatno odgovorio), zamoli da ti to objasni bilo ko od studenata prava ko je odslušao bar prvu godinu. ...ali istina je da vecina devojaka trazi "jachi primerak" u smislu te neke zelje za sigurnoscu. Vecina zeli kraj sebe da ima nekog za koga zna da ce moci da je zastiti..... Nije posredi samo želja za sigurnošću... ima tu još nekih momenata koje sam opisivao na nekim diskusijama (ne znam da li baš ovde ili drugde). Ima mnogo prostora da se tumači to ponašanje koje je primetio svako ko je bio makar sa dve devojke u životu. Ja se u književnim igrama često bavim tim ponašanjem, pošto koliko mi je odvratno, toliko me i fascinira u pozitivnom smislu. Predstavlja zagonetu i interesantan predmet za raspravu ili samostalno razmišljanje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dilan Dog
Kvalitetan korisnik
Duh bunta: +18/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #181 poslato: 06.04.2008. 12:02 » |
|
Razočaraću te kad ti budem kazao da se te žene ne bave psihijatrijom, već isključivo ovim što sam podvukao. A kad bi se psihijatrija mešala u pitanja koja si ovde pokrenuo u pokušaju da me pred drugima okarakterišeš kao seksistu, trebalo bi da počne da goni ljude zbog svega što pomisle (ne verujem da bi ti bio pošteđen). To su ti neke osnove prava, a ti se raspitaj, bilo kod ovih žena, bilo kod lokalnog advokata, ili ako ti niko od njih ne bude izašao u susret (besplatno odgovorio), zamoli da ti to objasni bilo ko od studenata prava ko je odslušao bar prvu godinu. Ok, DI, ovo je prosto izvrtanje i mojih rechi i tvoje pochetne teze i teme razgovora. Prvo, ne sporim ja ni tebi pravo da POMISLISH shta zhelish niti ga sporim bilo kome drugom, niti se uopshte o POMISHLJANJU raspraljalo. Drugo, u ovom konkretnom sluchaju, a tebi ne sporim ni pravo da govorish to shto govorih - ne mislim da je kazhnjivo zakonom napisati na forumu da zhene vole ih tretirash kao domace zhivotinje. Ono shto mislim, i ono shto sam ti rekao jeste da je ruzhno i da POSEBNO ne prilichi konceptu OVOG FORUMA, shiriti tu vrstu negativnih stereotipa o zhenama, bash kao ni o bilo kojoj grupi. Kada sam ti rekao da pitash pomenute gospodje za mishljenje, jasno je da nisam mislio da one treba da proveravaju tacnost tvojih navoda u nekakvom nauchnom smislu, niti je to naravno uopshte potrebno. Ono na shta jesam mislio jeste upravo da treba da chujesh njihov sud o tome da li je to ili nije politichki stav, odnosno stav sa politichkom tezhinom. Ti tvrdish da nije (da je on samo ljubavni, seksualni, itd), ja tvrdim da jeste. Predlazhem ti da ih pitash shta one o tome misle. Psihijatrija s tim nema BASH NIKAKVE veze.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #182 poslato: 06.04.2008. 12:13 » |
|
Počeću da sumnjam da se radi o onoj osobi sa kojom sam mislio da razgovaram a da se predstavlja pod nickom Dilan Dog. Iznenađuješ i ponašanjem i nesposobnošću da pojmiš oko 30 hiljada karaktera koje sam napisao na temu koju ponovo postavljaš kao da smo na početku.
Prvo, ja sam ti rekao da se te žene ne bave psihijatrijom ne zato što je psihijatrija naučni rad, pa da je potrebno da se ovom stvari bave na (prirodno?)naučni način, već da je predmet koji pokušavaš da proguraš kao rasizam s moje strane ono što je proces koji se odvija na ovaj ili onaj način, kroz stereotipe i predrasude, u gotovo svakom borcu za ljudska prava, baš kako se odvija i u glavama onih koji nisu za njih niti čuli. Tako će, da nacrtam i podebljam, biti smešno tražiti od pravnika (dakle, pravo je oblast kojim se te žene bave) da tumači sa svog aspekta ono što se odvija u glavama 7 milijardi ljudi na svetu, te svakog od njih nazvati rasistom samo zato što ih iskustvo uči (kao i tebe) - a predrasude sugerišu - nečemu što je protivno principima ponašanja i tretiranja ljudi koje podrazumeva zdravo, otvoreno društvo. A ti ako hoćeš da ispadneš idiot ne samo na forumu nego i pred njima, slobodno im pošalji, ali molim te samo bez izmena i izvlačenja iz konteksta, niti skraćivanja i stavljanja svega u kontekst prava.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Dilan Dog
Kvalitetan korisnik
Duh bunta: +18/-18
Van mreže
|
 |
« Odgovor #183 poslato: 06.04.2008. 12:42 » |
|
Ma daj DI, nemoj si, shto bi rekli klinci - nedokazan. Sve ovo shto sad prichash stvarno nema veze sa onim shto sam ti ja rekao. Stav koji si izneo je ili politichki ili nije. Ja tvrdim da jeste, ti tvrdish da nije. Moj predlog je samo da od osoba koje uvazhavash chujesh njihovo mishljenje na tu temu. Dakle, ponovicu, nikakava psihijatrija sa tim nema veze.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #184 poslato: 08.04.2008. 19:26 » |
|
U paraleli sa stavom:
- Žene žele da ih partner nipodaštava/maltretira (ili slično) -
... iz čega je Dilan izvukao da preporučuje mlaćenje i nipodaštavanje žena u socijalnom aspektu, stavio bih poređenje sa stavom:
- Depresivci žele da se ubiju -
Koliko god to bila preterana generalizacija (kao i ono gore), kako nam ovo drugo saopštava da, prema gornjoj paraleli, izvučemo zaključak da bi depresivce u stvari trebalo ako ne ubiti, a ono pokušati to?
Ili da idemo dalje, pa da kažemo:
- Mazohisti žele da budu maltretirani/nipodaštavani/tučeni -
Ovo se odnosi uglavnom na seksualni čin, odnosno na vreme seksualnog čina, i iscrpljuje skup "mazohista" (dakle, zaključak uvažava sve primere). Ovde bi stavljanje u socijalni kontekst opet značilo da bi mazohiste trebalo pomoći u ostvarenju svojih želja, pa ih tući na ulici, kad god ih vidimo.
Dakle, postavlja se pitanje kako ovo gore rečeno "Žene žele...(nešto što je u socijalnom kontekstu loše)" može da se tumači kao preporuka u svakoj situaciji (kao bonton), kako to nalaže Dilan Dog u ovoj gore diskusiji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Urednik

Duh bunta: +101/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #185 poslato: 28.04.2008. 17:50 » |
|
ne znam, Dramatis me je prozvao feministkinjom....verovatno kao reakciju sto sam ja njemu rekla da je shovinista:D
Ali to je duga prica..ako se ikada okupimo onako grupno, neki skup napravimo, onda cemo u detalje..da ne smaram sad:) A i ne vidim nista lose u feminizmu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik
Duh bunta: +90/-13
Van mreže
|
 |
« Odgovor #186 poslato: 28.04.2008. 17:51 » |
|
A meni se cini da je zena filozofa mnogo vise no muskaraca, samo ne razumem kako to oni uopste ne vide?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje. Sartr
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +51/-14
Van mreže
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #187 poslato: 28.04.2008. 17:53 » |
|
A da, u pravu si. Ali to sam vise rekao u smislu ne da mi je bitna fizicka lepota kao takva nego kao nekakva iluzija pa bih radije izabrao takvu iluziju...A sto si feministkinja, sto ce ti to crno dijete?
Bolje da pitash mene shto sam mushka svinja. :) Inache, povodom onog, bash me interesuje da li bi neka zena volela da bude mushkarac? A meni se cini da je zena filozofa mnogo vise no muskaraca, samo ne razumem kako to oni uopste ne vide?
Slozio bih se s tobom, svi smo mi mushkarci nezdravi u ochima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #188 poslato: 28.04.2008. 17:55 » |
|
Ne mnogo ih je manje i to je ( indirektno ) lepo M. Pavic opisao u uvodu u Hazarski recnik. To je posledica orijentisanja prema svetu i poimanja istog. Muskarci su vise orijentisani ka velikom kosmosu i velikim idejama, a zene ka svojoj unutrasnjosti i najblizoj okolini. No valjalo bi pogledati sta je Pavic tacno napisao, ako neko ima knjigu kraj sebe i ne mrzi ga/je neka prepise.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #189 poslato: 28.04.2008. 17:59 » |
|
ah, ja sam pre želela da budem muškarac, samo da bih mogla da piškim ljudima na glavu sa terase, ali sada, kada su izmislili pi mejt, i to mogu da radim!! Ha, ha. Inače, ima mnogo koristi što sam žensko, imate mnogo budala koji nikada ne bi udarili žensku osobu, jer su džentlimeni, jer je to ipak žensko, tako da dok mog brata jure zbog grafita koji smo zajedno napisali, ja mogu mirno piti limunadu
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #190 poslato: 28.04.2008. 18:01 » |
|
taj pavic je budala, INACHE
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Urednik

Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #191 poslato: 28.04.2008. 18:01 » |
|
Ja sam zelela da budem muskarac kad sam bila mladja....to je bila moja faza sexualne nastranosti. Bilo mi je jako cool na selu sto su kad smo utovarali kukuruze svi muskarci isli bez majice a ja nisam mogla...iako nisam imala grudi tada( imala sam nekih 9 godina). Verovatno frustracija izazvana zeljom da budem sto slicnija tjaletu ali i cinejnici da su svi heroji mojih omiljenih stripova i knjiga bili dechaci.... Oblacila sam se uvek u one treger pantalone i starke i imala kacket na glavi....i tukla sam decake i plakala jer mi nisu dali da se igram rata sa njima nego sam morala da budem medicinska sestra ...prilicno dosadna uloga.
Ergo, to je trajalo do neke 15-e godine . Kad sam jednom usla u suknju i nasla decka pomislila sam " Koliko glup treba da budes da zelis biti muskarac".
Trumane, nije bilo malo zena filozofa vec je drustvo cinilo zene manje vrednima i nije im dozvoljavalo da se razvijaju u tom smeru. Ima ona jedna " Zena je tu da rodi mudraca ne da bude mudrac".
Vidi Lanu i mene....kladim se da bismo u duelu recima( razumnim) pobedile tebe i DRamatisa.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #192 poslato: 28.04.2008. 18:04 » |
|
ah, ja sam pre želela da budem muškarac, samo da bih mogla da piškim ljudima na glavu sa terase, ali sada, kada su izmislili pi mejt, i to mogu da radim!! Ha, ha. Inače, ima mnogo koristi što sam žensko, imate mnogo budala koji nikada ne bi udarili žensku osobu, jer su džentlimeni, jer je to ipak žensko, tako da dok mog brata jure zbog grafita koji smo zajedno napisali, ja mogu mirno piti limunadu
Ovo je genijalno. @morella Svaka cast tebi i lanavi, na individualnom planu ti i ona mozete biti mnogo pametnije i jace u tom filozofskom smislu od mene i dramatisa, ali ja govorim o necemu drugo m - o najdubljim strukturama muskog i zenskog bica. I ne slazem se da je rec samo o tome da zenama nije dozvoljeno da se razvijaju u tom smeru. I ne mislim da to sto je bilo manje zena filozofa nego muskaraca lose govori o zenama.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Morella
Urednik

Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #193 poslato: 28.04.2008. 18:05 » |
|
PS. Sta kazete da ovo prebacimo na temu o feminizmu kako ne bismo pravili Rinici frku kasnije....Lepo ona nek prebaci tamo tih poslednjih par poslova o musko zenskim odnosima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik
Duh bunta: +90/-13
Van mreže
|
 |
« Odgovor #194 poslato: 28.04.2008. 18:08 » |
|
Ne mnogo ih je manje i to je ( indirektno ) lepo M. Pavic opisao u uvodu u Hazarski recnik. To je posledica orijentisanja prema svetu i poimanja istog. Muskarci su vise orijentisani ka velikom kosmosu i velikim idejama, a zene ka svojoj unutrasnjosti i najblizoj okolini. No valjalo bi pogledati sta je Pavic tacno napisao, ako neko ima knjigu kraj sebe i ne mrzi ga/je neka prepise.
U carstvu muskaraca je logicno da se glas i misljenje zena ne cuje daleko - po prirodi stvari je da jaci (fizicki zasigurno ali ne slazem se i umno) nadvlada slabije bice i da u toj prevlasti namece i neke zakone kojima se ovi drugi povinuju. U tom pokusaju da se orijentisu ka kosmosu i velikim idejama jesu nastali veliki umovi ali se pitam da li bi od njih bilo nesto da iza njih nisu stajale zene koje su ih oslobadjale banalnih stvari koji ubijaju vreme a nuzno cine zivot? Da li bavljenje tupim, besmislenim a neophodnim svakodnevnim poslom dozvoljava dublju filozofiju osim one koja podrzava posednika svog preostalog vremena dovoljnog za vise, dublje, duhovne stvari? I nista se nije promenilo, osim sto neke svesnije mogu da se bune a one ostale da tavore u carstvu podredjenih. Filozofiramo tek toliko koliko nam dopire jezik i granice slobode koju smo sebi odredile...zato nas ima mnogo ali te filozofije nema u knjigama.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje. Sartr
|
|
|
|