Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 25   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O zeni  (Pročitano 21578 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Odradek
Gradjanin
*

Duh bunta: +38/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #60 poslato: 20.12.2007. 21:46 »

'nate, ja sam rek'o vise puta, a reci cu i sada, ja mrzim zene jer ih previse volim, a ne mogu sve da ih imam.
Sačuvana

Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: 19.01.2008. 03:45 »

ne znam jeste li culi ali postoji podatak za sjedinjene drzave koji govori da je od ukupnog broja ubistava cak 90% pocinila muska, a tek 10% zenska ruka. ovaj podatak nedvosmisleno pokazuje da su muskarci daleko agresivniji i cak mozda i zli, odnosno da su zene zaista nezniji pol.
pokazalo se da zena na pretnju ili nagovestaj pretnje reaguje tako sto pokusava da se sprijatelji sa napadachem, dok se kod muskarca aktiviraju oni delovi mozga koji mu sugerisu samo dve opcije, jednu da bezi, ako je protivnik jaci, a drugu da se suprotstavi i porazi neprijatelja, ukoliko izracuna da je jaci od njega.
Sačuvana
Morella
Urednik

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #62 poslato: 19.01.2008. 20:30 »

Naa...mislim da je to ipak vrlo individualno.
Da ne kazem da vaspitanje igra itekako veliku ulogu ....
Naprotiv..meni se cini da zene postaju sve agresivnije...
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: 19.01.2008. 23:30 »

Naprotiv..meni se cini da zene postaju sve agresivnije...

Jeste, jeste. Onomad se jedna izdrala na mene jer sam joj buljio u dekolte. Mislim se boooožeee... tc, tc...
Sačuvana

peMzije mladima!
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: 29.01.2008. 13:20 »

Oto Vajninger o zeni, u knjizi Pol i karakter:

Svemu ruznome i gadnome sto sam prigovorio zenama suprotstavice se zena kao majka, zbog cega ovo pitanje treba raspraviti. Ali niko ne moze ni da pokusa da ga dokuci ako u isti mah ne uzme u obzir i majci suprotan pom, u kome je za zenu ostvarena dijametralno oprecna mogucnost. Jer samo na taj nacin tip majke jasno moze da se ogranici, samo tako, nasuprot svim drugim, mogu ostro da se istaknu osobine majke.

Onaj majci polarno suprotan tip jeste bludnica. Neminovnost bas ovoga suprotstavljanja nemogucno je dedukovati isto tako kao cinjenicu da su muskarac i zena jedno drugom protivstavljeni. Kao sto se potonje samo vidi a ne dokazuje, tako i prvo treba samo sagledati ili nastojati da se ponovo nadje u stvarnosti da bismo se uverili da li se lako uklapa u shemu. Jos cu se osvrnuti na restrikcije koje valja izvrsiti. Zasada neka se zene posmatraju kao da stalno u sebi imaju nesto od ona dva tipa, jedanput vise od jednoga, drugi put od drugoga: ti su tipovi majka i bludnica.

Ova bi se dihotomija krivo shvatila ako se ne bi razlikovala od popularnog suprotstavljanja. Cesto se kaze da je zena i majka i ljubavnica. Ja naravno ne mogu bas da uvidim smisao i korist ove distinkcije. Treba li kvalitetom ljubavnice obeleziti stadijum koji neminiovno prethodi materinstvu? No onda ne moze da obelezi nikakvu trajno karakterolosku svojevrsnost. A sta zapravo pojam "ljubavnice" drugo kazuje o samoj zeni do da je ljubljena? Pridaje li joj, mozda, neku bitnu oznaku, ili, naprotiv, cisto spoljasnju? Ljubljena moze da bude i majka i bludnica. U krajnjem slucaju rec "ljubavnica" treba da opise jednu grupu zena koja se nalazi otprilike izmedju ovde pomenutih polova, jedan medjuoblik majke i bludnice. Ili se smatra da je potrebno izricito utvrditi da majka stoji u drugom odnosu prema ocu svoje dece nego prema samoj deci, te je utoliko ljubavnica ukoliko dopusta da bude ljubljena, tj. ukoliko se predaje zaljubljenome. No time nismo dobili nista, jer to obe, i majka i bludnica, u datom slucaju mogu da ucine na formalno isti nacin. Pojam ljubavnice ne kazuje bas nista o kvalitetima bica koje je ljubljeno; sto je prirodno, jer treba da obelezi samo prvi vremenski stadijum u zivotu jedne iste zene, na koji se kao drugi docnije nadovezuje materinstvo. Posto je, dakle, stanje ljubavnice samo akcidentalno obelezje njene licnosti to je suprotstavljanje povrh toga sasvim nelogicno, jer je materinstvo i nesto unutarnje i ne znaci samo cinjenicu da je jedna zena rodila. U cemu se sastoji ta dublja sustina materinstva, bice bas zadatak sadasnjeg ispitivanja.

Da su materinstvo i prostitucija polarno suprotni veoma je verovatno vec i po tome sto dobra domacica ima veci broj dece, a kokota samo malo, dok je ulicna zena - ulicarka u vecini slucajeva uopste neplodna. No valja upamtiti da u tip bludnice ne spada samo devojka koja se prodaje, nego i vrlo mnoge medju takozvanim postenim devojkama i udatim zenama; pa cak i one koje nikada ne pocine preljubu, ne zato sto nema zgodne prilike, vec zato sto same ne dopustaju da dotle dodje. Neka se, dakle, niko ne sablazni zbog toga sto se pojam bludnice, koji tek treba analizovati, upotrebljava u mnogo sirem obimu, a ne jedino u onom koji obuhvata javnu zenu. Ulicarka se razlikuje od uglednije kokote i otmenije hetere samo po apsolutnoj nesposobnosti za vece diferenciranje i potpunom nedostatku pamcenja, tako da joj je zivot samo niz casova i minuta, bez ikakve veze izmedju dana i dana. Uostalom, i kada bi na svetu bili samo jedan muskarac i jedna zena, mogao bi da dodje do izrazaja tip bludnice, posto se ispolajva vec i u specificno razlicitom ponasanju prema pojedinom muskarcu.

Vec i sama cinjenica manje plodnosti oslobodila bi me duznosti da pobijam opste misljenje, koje jednu pojavu kao prostituciju, neminovno duboko zasnovanu u urodjenoj prirodi nekog stvorenja, hoce da izvede iz nepovoljnih socijalnih prilika, iz nezaposlenosti mnogih zena, optuzujuci zatim danasnje drustvo, ciji muski vlastodrsci u svom ekonomskom egoizmu neudatim zenama toliko otezavaju mogucnost za posten zivot; ili se poziva na momastvo, koje toboze takodje ima samo materijalnih razloga i trazi prostituciju kao nuznu dopunu. Ali ipak valja napomenuti: da prostituciju ne treba traziti samo kod siromasnih ulicarki; da se i imucne devojke katkada odricu svih prednosti svog dobrog glasa, pretpostavljajuci otvoreno skitanje na ulici skrivenom ljubakanju - jer u pravu prostituciju spada ulica; da se mnoga mesta po radnjama, u knjigovodstvu, u postanskoj, telegrafskoj i telefonskoj sluzbi, gde god se zahteva cisto sablonski posao, najradije prepustaju zenama, posto je zena mnogo manje diferencirana i bas zato sa manje potreba od muskarca. A kapitalizam je davno pre nauke shvatio da se zene, usled njihovog skromnijeg zivota, mogu i gore placati. Uostalom, cak i mlada bludnica, posto mora da placa skupu kiriju, i ne nosi obicnu odecu i izdrzava sutenera, vecinom tesko sastavlja kraj s krajem. Kako je u njima duboko ukorenjena sklonost ka takvom nacinu zivota, dokazuje cesta pojava da se prostitutka, cak i ako se neko njome ozeni, ponovo vraca svom ranijem zanatu. Osim toga prostitutke su iz nepoznatih, i ocevidno urodjenom konstitucijom uslovljenih razloga, cesto imune na mnoge infekcije kojim vecinom podlezu "postene zene". Konacno, prostitucija je postojala svagda, i niposto nije relativno rasla sa tokovima kapitalisticke ere, vec je spadala cak u verske ustanove izvesnih drevnih naroda, na primer Fenicana.

Prostitucija se, dakle, nikako ne moze da smatra za nesto na sta je tek muskarac nagnao zenu. Svakako cesto muskarac snosi krivicu sto poneka devojka mora da napusti sluzbu i ostane bez hleba. Ali da se zena u takvom slucaju lati necega kao sto je prostitucija, mora da lezi u njenoj prirodi...
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: 29.01.2008. 14:28 »

Plodni, ja sam prosto iznenađen i pomalo zbunjen ovim tvojim postom jer pitam se šta je njegova svrha? Da li ti podržavaš Vajningerove stavove ili si ovo izložio da bi se mi sada ovde zgražavali i coktali? Prosvetli me.... :zaboga:
Sačuvana

peMzije mladima!
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: 29.01.2008. 15:04 »

Bilo na kompu pa preneo ovde da mogu da brisem sa HDDa  zlobni
Ali tekst nije los, mada se ne slazem sa Vajningerom. Da li forumasi misle da zena stvarno ima urodjenu predispoziciju za to da bude prostitutka a ljubavnica u svakom slucaju, i kao majka i kao prostitutka?
Sačuvana
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +14/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: 02.02.2008. 17:16 »

Čitao ovo o maltretiranju žena. Ni žene ne znaju šta treba da čine, ni muževi kako da se ponašaju, a ni policija kako da konflikte rešava, ili je preciznije napisati "rešava"?
   Nije teško zaključiti da je bolje je biti razveden nego "istučen" i "umlaćen" a od policije tretiran onako kako niko ama baš niko u svetu ne tretira žrtve nasilja. Kod nas žrtve nasilja (kućnog, uličnog, raznih vrsta silovanja) se teraju bezbroj puta da ponavljaju svoju priču odnosno kako su postale žrtve neke neiživljene budale. Ili vi odete da prijavite neku vrstu nasilja a policajac koji vas sluša je upravo došao od kuće na posao, a kod kuće je malo "izlemačio ženu i decu" pa je došao na posao da se odmori. Od njega očekujete pomoć i milosrđe?! Starija žena inače dijabetičar došla da prijavi muža zbog nasilja u kući, pa njoj ti policajci nisu ponudili ni da sedne. Kad su došli kod prijavljenog na vrata, samo su ga najblaže upozorili i naplatili mu minimalnu kaznu za izlazak na teren. O čemu mi pričamo ovde? Jednom prilikom psiholog koja je obučavala jednu regionalnu policiju kod nas baš u vezi ophođenja prema žrtvama nasilja, ispričala je sledeću situaciju: nju je jedan stariji policajac pripitao: "A je li zlostavljanje kad joj ja udarim šamar?"
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #68 poslato: 05.02.2008. 02:12 »

Kod nas žrtve nasilja (kućnog, uličnog, raznih vrsta silovanja) se teraju bezbroj puta da ponavljaju svoju priču odnosno kako su postale žrtve neke neiživljene budale.

Zašto je počinilac uglavnom neko neiživljen? Šta znači uopšte biti neiživljen? Nisam siguran da dobro pojmim značenje te reči. Da li bi trebalo da ima funkciju opisivanja nekog čoveka koji još uvek nije izbesneo kako obično mladi besne, odnosno kako se još u mladosti po defaultu čovek iživi, pa se nakon toga pribere i postane ozbiljna osoba puna vrlina? Zašto po pravilu svako ko napravi nešto loše u stvari mora biti neko ko se ponaša mladalački, dakle, još uvek neiživljeno? Kao da je to iživljavanje nužno. Kao da osoba ne može da bude mlada a primerena. Ili ako jeste, onda se samo čeka momenat da iz nje eksplodira žudnja za maltretiranjem drugih.

Sve u svemu, složiću se sa tim da je u Srbiji i ovim okolnim zemljama, pa uopšteno na balkanskom prostoru žena degradirana najpre sa svoje strane, time što ne shvata ozbiljnost i "pravo na ravnopravnost" sa muškom stranom, odnosno pravo na pobunu protiv patrijarhata i patrijarhalnih vrednosti. Zatim tek dolazi zakržljalost i možda nedovoljna efikasnost pravnog sistema koji bi trebalo da obezbedi što sigurniji položaj ženskog pola. Tek na kraju se nalazi to kakav je ko čovek, te kako se muškarac ponaša prema određenoj ženi. Nije on kriv što se ona postavlja prema njemu mazohistički, ili pak što nije u stanju da oceni kakav je on kao osoba, je li sposoban ošamariti, udariti ženu ili je verbalno maltretirati. Takođe, nije on kriv ako je državni zakon takav da dopušta eksploataciju i diskriminiše ženski pol. Muškarac je samo izvršni organ u svem ovom, rekao bih, elementarnom društvenom problemu.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +52/-14
Na mreži Na mreži

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #69 poslato: 06.02.2008. 14:33 »

malo ozbiljnije na ovu temu kasnije, samo da kazem da sam ja juche postao zenomrzac zato shto sam mishljenja da su zene pasivne u seksu, da su fizichki slabije, i da su zbog toga podloznije sluzenju nego li mi, mushkarci napucani testosteronima, kurcheviti u svakom pogledu. :)
Al' dobro, shta sad.
I da, juche sam nauchio neshto vrlo vazno: zene nisu slaabije gradje od mushkaraca zbog toga shto one donose na svet decu (shto opet dokazuje da im treba zashtita) nego zbog razvijanja svesti u ljudima.
U svakom sluchaju, mrznja radja mrznju.
Potlachivanje radja bash to.
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: 06.02.2008. 15:58 »

Jeste, ali nije kada si neko Mudo. Onda počneš da uživaš u mržnji sužanja i potlačenih i namerno je raspiruješ. Neka mrze, pod uslovom da se boje! Hahahahaha..... To je sauronska logika.
Sačuvana

peMzije mladima!
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #71 poslato: 06.02.2008. 19:30 »

To je sauronska logika.
jest' pa ga je i pored sve njegove volje, zavrn'o onaj dlakavi klinja.
e shta ti chine ove nove generacije...
Sačuvana

You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Morella
Urednik

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #72 poslato: 06.02.2008. 19:55 »

malo ozbiljnije na ovu temu kasnije, samo da kazem da sam ja juche postao zenomrzac zato shto sam mishljenja da su zene pasivne u seksu, da su fizichki slabije, i da su zbog toga podloznije sluzenju nego li mi, mushkarci napucani testosteronima, kurcheviti u svakom pogledu. :)
Al' dobro, shta sad.
I da, juche sam nauchio neshto vrlo vazno: zene nisu slaabije gradje od mushkaraca zbog toga shto one donose na svet decu (shto opet dokazuje da im treba zashtita) nego zbog razvijanja svesti u ljudima.
Potlachivanje radja bash to.

Blah...ok ajde mozda nisi zenomrzac ali imas neke stavove koji definitivno nisu na mestu.
Ne smatram da je fizicka slabost faktor zbog koga smo mi zene podloznije sluzenju kako ti kazes. To je individualno.
Takodje na onaj tvoj stav da su zene zbog toga sto im je majka priroda dala da u sexu budu "pasivnije" i zbog toga inferiornije tj da su muskarci dominantniji samo zato sto imaju penis nemam sta da dodam osim da ne drzi vodu.
A kao i sto sam rekla, kada se dvoje ljudi vole tu nema dominacije osim ako je ona naravno zeljena.
Ali zato imamo presvetli S/M............

Ja samo toliko..da se ne svadjamo opet...
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži Na mreži

« Odgovor #73 poslato: 06.02.2008. 20:29 »

pomenuo sam pasivnost u seksu samo da bih dao do znanja da zene jesu fizichki slabije.
i sve shto to povlachi.

necemo se svadjati vishe.
Sačuvana

You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #74 poslato: 07.02.2008. 11:29 »

jest' pa ga je i pored sve njegove volje, zavrn'o onaj dlakavi klinja.
e shta ti chine ove nove generacije...

Dlakavi mali šupak je imao neprincipijelnu podršku ubačenih elemenata.
Sačuvana

peMzije mladima!
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 25   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: