Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O reklamama  (Pročitano 2293 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Shumadija do Tokija
Administrator

Duh bunta: +10/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« poslato: 17.11.2006. 13:07 »

Pre neki dan gledam na TV reklamu za prima grisine. Prima(mljivo) zar ne, pita se kretaor reklame. Za neupućene evo ga scenario:
Scena 1. Riba ulazi u lift, u kome se nalazi tip koji gricka grisine.
Scena 2. Gledaju se.
Scena 3. Ona uzima grisine iz njegove kesice gledajući ga u oči
Scena 4. Usporeno. Ključna scena. Riba stavlja grisine u svoja usta, na način koji treba da podeseća na nešto  :'(
Scena 5. Vrata lifta se otvaraju. Ona ga gleda pogledom koji kaže, e jebi ga i izlazi iz lifta
Scena 6. Tip otvara novu kesicu, ona se okreće, ulazi nazad u lift, vrata lifta se zatvaraju. Kraj
Jutros kada sam polazio na posao, sa velikog biloboarda stručnjaci iz Varte (reklamiraju akumulatore), pitaju: Jeste li kresnuli jutros? Na posteru plavuša.
Zaključak:
Ako hoćeš da ti riba pushi qrac u liftu kupi prima grisine. Ako hoćeš da kresneš kupi Varta akumulator!
Jesam li ja lud?  Zvrko
Sačuvana

Ljudi mnogo kradete! Da kraduckate pomalo pa da vas tolerišem...
Velja Ilich
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 17.11.2006. 13:52 »

Mislio sam da je zabranjeno da se koriste takve scene u reklamama. Zabranili su iznosenje ljupkih kucnih ljubimaca (psi, macke) bas zato sto to jako utice na potencijalne kupce. Mislio sam da su zabranili i te izazovne scene. Mada je moguce da su zabranili prikaz onih golisavih zena ali posto nije precizirano, teatralno grickanje slanih stapica sa aludiranjem na... izgleda ostaje dozvoljeno. A to za akumulatore... mislim... Obraticu paznju kad budem gledao reklame da nadjem jos neku slicnu.
Sačuvana
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 17.11.2006. 15:00 »

Ako si ti lud, onda sam i ja  :)
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #3 poslato: 17.11.2006. 18:52 »

Ma svi smo mi ludi, samo su ti pametnjakovici koji su smislili te reklame pune neukusa jako normalni. ::)
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
solo
Gost
« Odgovor #4 poslato: 17.11.2006. 22:34 »

u Novom Sadu je prosle godine stojao bilbord na kom je bilo ispisano "98,3 (neka frekvencija nekog od radio stanica) , SVE STO JE NJOJ POTREBNO"  a o pratecoj slici necu ni ga dovorim... imao sam gomilu primera za ovu temu... ovih dana neshto i ne obracam paznju na te stvari...
Sačuvana
Lvzifer
Gradjanin
*

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 24.11.2006. 03:51 »

Pre neki dan gledam na TV reklamu za prima grisine. Prima(mljivo) zar ne, pita se kretaor reklame. Za neupućene evo ga scenario:
Scena 1. Riba ulazi u lift, u kome se nalazi tip koji gricka grisine.
Scena 2. Gledaju se.
Scena 3. Ona uzima grisine iz njegove kesice gledajući ga u oči
Scena 4. Usporeno. Ključna scena. Riba stavlja grisine u svoja usta, na način koji treba da podeseća na nešto  :'(
Scena 5. Vrata lifta se otvaraju. Ona ga gleda pogledom koji kaže, e jebi ga i izlazi iz lifta
Scena 6. Tip otvara novu kesicu, ona se okreće, ulazi nazad u lift, vrata lifta se zatvaraju. Kraj
Jutros kada sam polazio na posao, sa velikog biloboarda stručnjaci iz Varte (reklamiraju akumulatore), pitaju: Jeste li kresnuli jutros? Na posteru plavuša.
Zaključak:
Ako hoćeš da ti riba pushi qrac u liftu kupi prima grisine. Ako hoćeš da kresneš kupi Varta akumulator!
Jesam li ja lud?  Zvrko

A zamisli da su umesto prima, pardon grisini. Tu bi tek bilo simbolike!
Ne znam dal si lud, ali imas interesatno tumacenje reklama.. si ih oprobao nekad u praksi ?
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Shumadija do Tokija
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 24.11.2006. 10:47 »

A zamisli da su umesto prima, pardon grisini. Tu bi tek bilo simbolike!
A što jel ti "posle" kažeš pardon?  :)

Ne znam dal si lud, ali imas interesatno tumacenje reklama.. si ih oprobao nekad u praksi ? 
Ma de, ni ovako ne mogu da se odbranim  Cheesy
Sačuvana

Velja Ilich
Lvzifer
Gradjanin
*

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 24.11.2006. 13:05 »

A što jel ti "posle" kažeš pardon?  :)
Svi mi kad tad kazem "pardon"
Ma de, ni ovako ne mogu da se odbranim  Cheesy

Onda pisem opravdani za propustene laboratorjski vezbe.

nego.. pardon.. oni jedu kesicu grisina... zemljotres, lift se zaglavljuje, ona padne preko njega i kaze "pardon"
a on sa idijotskim kezom( onaj od uha do uha nema ga medju smajlicima :( ) elem on sa idijotskim kezom
" samo  izvolte "
Znaci ako hocete da kresete kulturnu ribu u liftu kupite pardon stapitje.

Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #8 poslato: 25.11.2006. 10:06 »

A cujte ovaj bilbord u Bg - u:

ADSL samo 840din.
nenadWebivo!

trebalo se setiti...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Shumadija do Tokija
Administrator

Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 27.11.2006. 08:56 »

A uđeš, izađeš i gotovo?

Zvrko
Sačuvana

Velja Ilich
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 27.11.2006. 13:40 »

Sad se covek uzima kao bice seksa a ne seksualno bice, pa se sve vrti oko te stvari, a pogotovo marketing koji je postao vazniji cak i od kvaliteta proizvoda - ne prodaje kvalitet nego reklama. Strucnjaci iz tih oblasti su ustanovili da se covek sad lozi najjace na sex pa je sve vezano za ovaj. Ima i oko toga nekih tekstova, ali sad ne mogu time da se bavim. Samo ne znam sta ce deca da pomisle kad gledaju takve reklame pa ih jos polovicno razumeju a ne shvate taj marketinski deo.
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #11 poslato: 26.05.2007. 22:17 »

Mislim da je normalno da marketinske agencije idu na taj emocionalni faktor, u svakom smislu, ne samo vezano za sex, vec i za bilo koje drugo osecanje i strast, recimo reklama za keks-noblice- u prvom planu je ogromno odusevljenje pri samoj pomisli na keks i predavanje jakom treningu sa ciljem gubitka kilograma, ali nikako lisavanja noblica. Eto, to je takodje emocionalini faktor u reklami, u ovom slucaju strast prema hrani.
Ne znam da li ste zapazili reklame za razna piva - Lav, opet zena koja je u ulozi plena, Thuborg - Silueta zene i povezivanje oblika zenskog tela i flase... Reklama za lizing i devojka koja lize automobil... Ipak, jedan ogroman propust koji je opazio nas poznati dizajner koji sada zivi i radi u New Yourku- Mirko Ilic jeste cinjenica da kada se kaze za pivo - Svetsko, a nase, to zvuci kao da smo nesto od sveta ukrali... Trebalo bi reci - Nase, a svetsko, to je nekako logicnije...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 27.05.2007. 12:51 »

Ne znam da li ste zapazili reklame za razna piva - Lav, opet zena koja je u ulozi plena, Thuborg - Silueta zene i povezivanje oblika zenskog tela i flase... Reklama za lizing i devojka koja lize automobil...

Sve potice iz ludackog sistema vrednosti koji ovde vlada, a bojim se i sire, u celom svetu. Sadomazohisticki odnos polova, gde je zena uglavnom u ulozi plena. Kad bi tu bilo one rodne svesti pa da asocijacije za zenska prava i dostojanstvo ustanu protiv tog iskoriscavanja i opredmecivanja...
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #13 poslato: 28.05.2007. 07:21 »

Nije da nisu ustale zene, ne znam koliko pratis, ali bas u Kljucu pre par meseci je bilo nesto ne tu temu...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 05.07.2007. 04:58 »

Jeste li obratili paznju na reklamu poput "Budi svoj"? Tu je interesantno to sto se ovaj individualizam ubacuje spolja, a da bi ovaj koji slusa ipak slusao sebe. Paradoks, zar ne? Ako slusas reklamu vec nisi svoj, jer da si slusao sebe ne bi poslusao reklamu i vec bi bio svoj. Stoga, imperativ koji reklama zagovara je protivrecan u sebi.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: