Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: O komunikaciji na internet prostoru  (Pročitano 9046 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Trajkovic
Gradjanin
*

Duh bunta: +1/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 10.10.2007. 01:06 »

dobro, ali razmisli ovako
ti internet koristis kao medij, jesi tako rekao?
a cemu mediji sluze, ako ne sluze da poboljsaju recimo posecenost nekog koncerta napolju, ili da pospese ljude da izadju i glasaju za neku opciju, da steknu znanje koje ce im koristiti na fakultetu itd.

znaci ljudima internet koristi ali za to da izadju napolje i to znanje na neki nacin upotrebe
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #31 poslato: 27.10.2007. 01:21 »

ne mora da znachi, trajkovicu. naprimer, ti mozhesh da internet koristish da bi sakupio dopisnike za chasopis koji hocesh da objavish, sa tim cesh se slozhiti? radi se o nekom chasopisu koji se shtampa i onda deli na ulici.
ali shta je svrha chasopisa?
cilj ovih pitanja je da te navede na zakljuchak da cilj ovih terenskih poslova mozhe da se postigne i neteresnkim putem, naprimer tako shto cesh chasopis objaviti online, kao shto cesh online skupiti i dopisnike.
komunikacija na internetu mozhe mnogo toga terenskog da ushtedi, a da nije rech samo o kupovini i prodaji na internetu.
Sačuvana
nightmare
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 29.10.2007. 18:52 »

Do sada ste govorili samo o jednoj strani internet komunikacije (onoj ociglednoj). Medjutim, internet prestavlja prostor gde se covekovo apsolutno Ja u potpunosti ostvaruje.Zapravo, ako negde covek moze u potpunosti ostvari, to je internet.
Zivot van interneta (skraceno:ZVI) + internet =  jedno (apsolutno Ja)
Kako ovo da se shvati? Ovako:
Ako je neko u ZVI, na prime: tih, povucen, slab, ruzan, debeo (Ja za sebe)... on na internetu moze biti glasan, slobodan, jak, lep. Bice glasan tako sto ce pricati mnogo. Bice slobodan zato sto ce moci da prica o svemu. Bice jak zato sto ce moci sa svakim da prica. Bice lep jer ce se samo njegov um ocenjivati. Dostici ce svoje Ja po sebi.
Nego, sad bi mene neko mogao da pita sta je sa glasnim, slobodnim, jakim i lepim? Pa glasan ce se osecati sputan ako treba da govori na internetu, a i nece imati potrebe da nekom (koga nezna) nesto govori, ako vec ima nekog (iz ZVI) da ga slusa; postace tih. Slobodan nece moci da ostane slobodan zato sto su mnogi na internetu (po prvi put) oslobodjeni, a niko ne zeli da da svoju slobodu. Jak vise nece biti toliko jak zato sto nema misica na internetu, ima samo um (onaj ko trenira telo nema vremena da trenira i um). Lep ce postati ruzan zato sto se do tada oslanjao na svoji ZVI lepotu koja ga je verovatno (ne 100%) naucila nekim pokvarenim vrednostima (a vrednosti su u umu)(on ce na internetu da trazi samo jedno, sex,.i svi njegovi razgovori ce voditi tome(primer:icq, msn korisnici)).
Ne verujem da"glasan, slobodan, jak i lep" zeli da dostigne svoje apsolutno Ja, zato mu savetujem da se drzi one strane internet komunikacije koja je pre ovoga diskutovana.
Sačuvana

Jos malo pa profesor filozofije.
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 30.10.2007. 16:31 »

Nightmare, hoces da kazes da je internet uglavnom u sluzbi kompenzovanja onog sto ljudi nemaju, u smislu da se pretvaraju da jesu ono sto nisu? Zar to ne pretpostavlja korisnika interneta koji je nezadovoljan sobom? A sta je sa onim ko je zadovoljan? Taj nema razloga da visi na net prostoru?
Sačuvana
nightmare
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 30.10.2007. 18:53 »

Da, ali oni se ne pretvaraju da su nesto sto nisu. Oni se ponasaju onako kako ne mogu da se ponasaju u ZVI; da mogu tako bi se ponasali i u ZVI.
Dok, onaj ko je zadovoljan ne moze uvek biti aktivan u ZVI, tako, nekad mu je dosadno (bilo sa ljudima koje zna pa zeli da upozna nove ili pada kisa pa ne moze da izadje) ili mu je potrebna neka informacija.
Sačuvana

Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +14/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 02.11.2007. 18:20 »

Nightmare, kontradiktorno je reći da je čovek zadovoljan i u isto vreme da mu je dosadno. Dosada je jedna vrsta stanja nezadovoljstva trenutnim stanjem stvari.
   Vraćanje na temu. Internet komunikacija pruža velike mogućnosti, najpre na planu poslovanja, protoka informacija; iskreno ne bih mogao da zamislim svet u kojem bi se odjednom ukinuo internet i generalno umrežavanje računara. Mnogi veliki sistemi bi se raspali.
   Što se tiče upotrebe interneta u druge svrhe, značajan je njegov edukacioni karakter. Na internetu se danas mogu naći čitave knjige, tako da ne morate da idete u biblioteku po materijal, da plaćate članarinu ili da se mučite kako biste došli do nekog retkog primerka. Sve je na dohvatu ruke.
   Takođe mogućnost medijskog oglašavanja dostupnog svima je bolji način da se dopre do korisnika, jer smanjuje utrošeno vreme i naravno bespaltno je.
   Jedino što u stvari ozbiljno podleže analizi je upotreba interneta za svrhu upoznavanja ljudi među sobom. Možemo o tome da govorimo.
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: 04.11.2007. 16:02 »

A sta je sa onim ko je zadovoljan? Taj nema razloga da visi na net prostoru?

jedna od velikih zabluda ljudi koji koriste i ljudi koji ne koriste net. ja sad da neshto kompenzujem na netu? a zashto ne bih nadogradjivao sebe novim saznanjima o kojima mozhemo uvek da se informishemo pomotju rachunara i mrezhe?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #37 poslato: 08.11.2007. 21:01 »

Ja recimo gubim volju da učestvujem u diskusijama na forumu, ili forumima, kad vidim da se niko nov ne pridružuje. Ne zato što mi je dosadno da govorim sa istim ljudima, nego iz razloga što mi ta činjenica (da se niko ne pridružuje) govori da ono što mi govorimo u stvari za druge ljude nije nimalo važno, da postoji nešto što je vrednije rasprave ili mišljenja. Možda bi pak ovo moje mišljenje trebalo povezati sa onim što sam rekao u poruci: Svet kao seksualni interkurs.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
provincijalac
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 15.11.2007. 17:15 »

Ja recimo gubim volju da učestvujem u diskusijama na forumu, ili forumima, kad vidim da se niko nov ne pridružuje.

znam neke koji se boje, to sam i rekao na nekoj drugoj temi. jer tek kad chovek dodje na neku ozbiljniju debatu ili okrugli sto, tek kad se nadje u nekom iole ozbiljnijem drushtvu, on shvata koliko je u stvari prazan i koliko nishta nema da kazhe. to nije samo sluchaj sa mojim poznanicima koje je ozbiljnost jednog web sajta udaljilo, nego se i sam nadjem u takvoj situaciji da nemam shta da kazhem, uglavnom zato shto je sve vec recheno ili ja ne znam nikako da prigovorim. snaga argumentacije je tu vazhna stvar. ako neko dobro argumentuje svoj stav diskusija se tu zavrshava, a to znachi i prostor za nekog potencijalnog diskutanta.
Sačuvana
Otrovni Starac
Gradjanin
*

Duh bunta: +74/-21
Na mreži Na mreži

« Odgovor #39 poslato: 15.11.2007. 19:04 »

Citat
Znate, mozda cete se iznenaditi nacinom na koji cu vam odgovoriti, a to ce biti tako sto cu izloziti kvalitetnu interpretaciju moje poruke (a s obzirom da dolazi od mene kao autora onda je to svakako i najpravednija interpretacija (ako uzmemo u obzir odredjeni kredibilitet moje svetosti, da lagati interesa nemam te cu istinu i samo istinu govoriti)) i to iz razloga sto vi u vasem odgovoru moje presvete citate predstavljate kao provokacije i to, sta vise, provokacije usmerene direktno protiv vas, sto je, ako je to zbilja vasa sumnja, jako zalozno, toliko neizmerno zalosno da je malo pa potpuno neprihvatljivo. Pogotovu vas odgovor obiluje nekim bezumnostima zbog kojih mi je doslo da se zapitam je li to napisano tako u sali ili je... ili je nesto drugo u pitanju. Naime, vi pocinjete svoj odgovor tako sto citirate dve prve recenice moje poruke (smijesno je sto neki gradjani ovde koriste rec "ozbiljan". Jer nije sasvim jasno kako diskusija o ozbiljnim temama na nekom internet forumu moze biti ozbiljna?) koje su sve samo ne argument i nikako ne mogu biti argument, jer su samo uvod u isti, a za cije pravilno percepiranje, vjerujem, potrebno je bilo pazljivo citati, zastati, ponovo procitati, zastati, zamisliti se, izici u setnju, misliti o njemu i u setnji, vratiti se kuci, sesti za vjeceru, misliti i dok varis hranu ma koliko tiba negodovala (jer lekari preporucuju da se um iskljuci kad se jede, onda stomak bolje vari.. tako kazu). A ne govorim ovo za dzabe, jer toliko je uman taj argument, toliko je snazan, mocan, toliko kurchevit, toliko oplemenjujuc i razoran; to je djelo umetnosti, to je remek delo, to je blago od neprocenjivog znacaja, dragulj koji svijetli i u najmrklijem mraku. Prava je greota ne razumeti ga, ne postupati s njim onako kako zahteva, njezno i bez naglih pokreta, cistih ruku, cistog tijela, opranog falusa, i naravno - chednim i chestitim mislima, bojazljivim i bogojazljivim. Jer to nisu vise rijeci jednog senilnog starca, gluposti jednog magarca, to su rijeci samog Gospoda. Jest, tako... A ako vi ne verujete chitajte dalje.

Ajte nastavicu sutra, sad idem kuci.

Dakle, vi pocinjete svoj odgovor tako sto citirate dve uvodne i gotovo beznacajne recenice moje presvete poruke, i onda na to obasipate vatru, toliko rijeci, pravu kisu metaka da b se i svaki crnogorski planinac od te nepogode uplasio. Ali to su ostrice koje ciljaju u prazno, pitanja koja padaju kao govanca s neba, i to na moj kisobran. Jer vi ste vec poceli energicno streljati iz MG-42, sa redenikom od pola kilometra i pri tom chini se veci dio tog redenika ispucali a da moj argument sacekali niste. Ho! Ho gospode, pa gde to ima! To je necuveno! Ma hajte molim vas, sad cu ja lepo da uzmem da vas citiram da tu sve izadje na videlo, crno na bijelo, ne moz to ovako, ma koliko moje reci pravedno umnosti i alegoriji sluzile.

Ajte stvarno cu sutra da nastavim.

Da, ja sam i zaboravijo da nisam dovrsio ovu besedu. Al boga mu, kako je zapoceta, mislim da nece vodit nikuda, tako da je najbolje da ja odma predjem na stvar i da se manem alegorije.
Dakle, cilj je da pojasnim onu moju inicijalnu besedu na koju je kasnije neko od vas, valda Izdajnik, odgovorijo i tu me u nekoliko navrata optuzio za najraznovrsnije svetogrdje, a medj nj spadaju i perfidni ataci na licnost presvetog gospodina, sto naravno, ja nikad ne b uradijo.

Sad cu ja lepo vam kazem sta je pojenta moje besede. Vid'te, palenta je.. Ho, majku mu.. Pojenta je, dakle, da sam ja optuzio gradjane koji obitavaju na ovom forumu a raspravljaju o nekakvim navodno - ozbiljnim temama, a u stvari oni samo emituju gasove iz svojih presvetih anusa jer stvar je u tome ako bi oni svi imali ozbiljen namere da menjaju sistem i proguraju tu demistifikaciju, decentralizaciju, morali bi delat na pragmaticniji nacin. E sad, presvetom g. Izdajniku nije jasno sta ja podrazumevam pod tim pragmaticnim, i cak je ismejo moje upute da se ode u politku, i da se u nj covek aktivno ukljuci i da iz takvog jednog konteksta dela i agituje. Jest, on je cak donekle i u pravu, al ja sam to dao ovako, nekako figurativno (rekao sam da se ode u presveti grad beograd da se upisu politicke nauke, tako nesto) al to sad vise i nije toliko bitno, nate.. Sad kako ce gradjani da pragmaticnije delaju to nek oni odluce, ja sam se vise salijo no sto sam ozbiljno mislio na beograd. Al cilj je da ja objasnim zasto je ovo delovanje ovde nepragmaticno. Izdajnik je rekao valda, ako se dobro secam, da je njemu cilj da ovde okupi humanoide koji bi podrzali te hideje i da je internet zapravo super stvar za to, ono u smislu - medij buducnosti itd... Ali vidite sta je problem, ja nisam dzabe rekao tamo: zivot na internetu kao paradigma solipsistickog bivstovanja individue! To je, jer kakvi ljudi dolaze na internet? Ja koliko moje presveto iskustvo i saznanja govore, na internetu uglavnom obitavaju ljudi povuceni, odseceni od svijeta, otudjene individue, na kraju, oni koji su nekako, okrenuti vise samima sebi. Zato sam rekao ono. Biva da oni u stvari nekako i beze od stvarnosti, pa jes, ljudi koji borave na hinternetu mnogo vremena  boluju u stvari od neke vrste eskapizma, hteli mi to priznat ili ne.. Gde je tu osjecaj za stvarnost? Kako menjati svijet okupljajuci ljude toliko okorele u tom solipsizmu (molim ne mjesajte sa fil. doktrinom), ljude koji su u stvari, nesposobni za zivot u stvarnosti. To meni nije jasno, i to je palenta.. muragh , mislim pojenta moje besede.

Citat
MI NEKOGA NEŠTO ŽELIMO DA NAUČIMO, MI NEKOGA ŽELIMO DA UVUČEMO U BORBU, MI NEŠTO ŽELIMO DA PROMENIMO.

Ma ajte, da vi imate iole ozbiljne namere vi bi lepo otisli na trg u nisu i odrzali besedu. Mada bi vas verojatno gadjali paradajzima i trulim kupusom al to mu dojde pragmaticnije no ovo mrcvarenje sa eletkronima.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #40 poslato: 16.11.2007. 04:15 »

Vidite, g. Preotrovna Svetosti, vaše primedbe bi bile u redu da ja imam za sobom ili sa sobom makar 200 snažnih vojnika koji će sa mnom izaći na trg i aplaudirati na svaku izdajničku reč. Onda se možda i ne bih bojao da će me strpati u ludaru ili goloudog obesiti o Ambasador, a mož'te misliti kaka bi to greota bila. Ali ja tu vojsku nemam. Sem toga, mislim da bi me prvo silovali pa onda besili, jer bih izgledao tu seksi dok bih držao taj izdajnički govor, 'nate.

Da se vratimo ozbiljnije u raspravu. Internet je trenutno jedino moguće sredstvo koje je na raspolaganju za prihvatljiv novac. Sem toga, pogledajte šta kaže statistika i videćete da ogroman broj dnevno pogleda stranice sajta i foruma, da je to velika reklama za ideje, ako su one dobro predstavljene. Dakle, ideje nisu problem, pa ni propaganda, jer ona pokriva dosta internet prostora, te svako ko bude tražio nešto o onome čime se bavimo - do nas mora da dođe. A zašto do sada nema pomaka (godinu i po dana takoreći), odgovor je u tome što je naše delovanje ograničeno na centralnu Srbiju. Da se radi o Beogradu i da se nalazimo u Beogradu siguran sam da bismo do sada imali bar 30 ozbiljnih i interesantnih ljudi, da bismo imali i finu finansijsku podršku i da bismo se bavili verovatno književnošću, filmom ili ambijentalnom umetnošću, a ne politikom. No, u ovoj situaciji baviti se filmom, književnošću ili umetnošću generalno... liči mi na onu scenu iz South Parka kada hrišćanska misionarka uči gladne Etiopljane ko je Isus Krist i nudi im krst dok ovima krče creva.

Naravno, planiram da se pozabavim i sobom, pa tako i književnošću i ovim ostalim što smatram delatnošću aristokrata u aristokratskim gradovima kakvi su Beograd, London, Pariz, Njujork i ostalo, ali trenutno postoje obaveze koje mi ne dozvoljavaju da se igram.

A to što ste ocenili ljude koji koriste internet jer su ogrezli u debeli solipsizam... Pih! pa čujte, molim vas, šta govorite. Kakav solipsizam vi primećujete kod onih spodoba na forumu Govnarice ili na njihovom četu? Kad vam tip ili riba nudi da vam popuši kurčinu a nije vas u životu sreo/la, šta vi mislite, je li ta osoba povučena u svoj svet? Dabome da ima raznih, ali internet tu nije nikako specifična vrsta komunikacije. Nema tu mnogo razlike kad vidite koga na ulici i preko neta. Ja ne vidim tu razliku, sem što na internetu lakše shvatim prazninu tih ljudi nego dok ih gledam kako hodaju gradom. Internet vam otkriva ono suštinsko u ljudima, dok na ulici možete videti samo njihovu površinu koja još u nekim slučajevima može biti obećavajuća. Internet je surov, otkriva odmah sve kod čoveka, jer tu on progovara, a samo jedna reč često je dovoljna da osobu definiše kao slučaj bez značaja.

Vid'te, palenta je.. Ho, majku mu.. Pojenta je...

Sjajno!  aplauz

To meni nije jasno, i to je palenta.. muragh , mislim pojenta moje besede.

Sjajno je i ovo, ali moram da pitam: Je l' vam to pljuvačka? To je ono kad ljudi vaših godina zagrebu po grlu sav šlajm pa ga počnu mutiti po ustima dok ga ne izbace na asfalt. Je l' da?
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 17.11.2007. 01:54 »

Dabome da ima raznih, ali internet tu nije nikako specifična vrsta komunikacije.

"Ima gi razni", kazu Nislije. Ali ono stvarno ispada da je tako, samo sto ovi "razni" odnosno ovi sto se lakse snalaze u zivom svetu a ne na netu i nemaju neku potrebu da dolaze na net. Koriste ga, ali za kratko informisanje, bez zelje da ucestvuju u nekim internet konverzacijama dubinskog tipa, kao sto je forum, ili konkretnije ovakav tip foruma.
Sačuvana
nightmare
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 19.11.2007. 10:52 »

Ko zasluzuje da buden naucen bilo cemu? Ko misli da zna, a zeli da mu neko kaze drugacije? Da li dolazis samo da bi reko svoje? Ko si ti da budes slusan? Zbog cega si ti toliko vredan? Zasto je tvoj glas glasniji nego moj? Zasto ne zelis da me cujes?
Zasto uvek odgovaramo na tvoje pitanje?

Ja iskreno mislim da covek koji nije u stanju da sam da odgovore na pitanja koja ga muce ne zasluzuje da ih uopste dobije. Na net treba dolaziti cisto radi stvari koje je Branko nabrojao.

PS: Svako mora bar jednom biti nezadovoljan, bar na jedan momenat. Ali niko nece reci da taj covek je sveukupno nezadovoljan ako je osim tog momenta uvek zadovoljan. Ovo znaci da jednom coveku moze biti dosadno na kratko, a da on bude sveukupno zadovoljan. (Primer: Danas je utakmica na kojoj jedva cekam da zaigram (zadovoljan); pocela je kisa, utakmica ce biti otkazana(nezadovoljan); idem da gledam neku utakmicu na TV (zadovoljan) (Da li sam ja zadovoljan ili ne?))
Nema nicega kontradiktornog u iskazu u kome se pojavljuje konjunkcija tipa i zadovoljan i dosadno, zato sto kod pojma zadovoljan njegov opseg odredjuje njegova sveukupna vremenitost, a pojam dosadno je samo nepostojeci (momentni) deo u sveukupnoj vremenitosti pojma zadovoljan.
Sačuvana

Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 21.11.2007. 02:01 »

Internet: Droga, virus, bakterija... i ceo svet, u jednom kliku
Globalna zavisnost

Donosi Vam svet pred oči. Uz to sledi informacija, a sa njom i želja da ostanete povezani. Niste ni trepnuli, već bolujete od internet anksioznosti - sumanute i često površne želje da budete u toku i da ste uvek dostupni.
Koliko je internet štetan? Ovim pitanjem se bave ljudi raznih profila i struka, i svaki od sa svoje strane usled nekog negativnog uticaja WWW-a na ponašanje ljudi naziva internet - bolešću.
Davne 2003. "Allpsych Journal" objavio je Garsija-Duranov članak o internet zavisnosti koji se bavi istraživanjima dr Grola u ovoj oblasti. Po doktoru zavisnosti su se dosad pretežno fokusirale na "haj" izazvan drogom ili alkoholom, ali sada postoje dokazi da "haj" može da se doživi i korišćenjem interneta.
Doktor tvrdi da ova zavisnost prolazi kroz tri faze: opčaranost, deiluzionizaciju i najzad, ravnotežu. Opasnost je u nepostizanju ravnoteže. Po rečima osnivača Centra za proučavanje Interneta, Dejvida Grinfilda osnovni problem je u tome što internet združuje ljude, ali istovremeno izoluje pojedinca, koji može pobeći od stvarnosti i prisvojiti internet kao sredstvo za promenu raspoloženja - poput droge.
Prikazivanje starih, izbledelih i izvrnutih fotografija sebe na internetu, u lošem osvetljenju i pod čudnim uglovima, sa ciljem da na slici izgledate privlačnije drugim korisnicima interneta nego što ste u stvarnom životu, ili kraće - IRL (In Real Life - skraćenica kojom internet zavisnici naznačuju da nešto nije OL, odnosno Online), pojava je koju Encyclopedia Dramatica naziva internet bolešću.
"Osećam da spadam na odgovaranje imejlovima, čitanje svačega, i kontemplaciju. Telefonski razgovori su kraći, odsečniji, i lišeni svake učtivosti", opisao je novinar iz oblasti tehnologije, Om Malik, svoj internet poremećaj.
Nešto vedriju sliku problema daju imena internet bolesti na koje možete naleteti širom veba kao Spemoroidi (Spam - nepoželjna pošta), Ibejla virus (E-bay, sajt za onlajn aukcije), Jutuberkuloza (YOUTUBE - video arhiva) i najduhovitiji Ajtritis - bolest zglobova koja se dobija korišćenjem Eplovih proizvoda - poput Ajfona.
Ako zapostavljate porodicu i karijeru zbog internet pretraga, budite se u cik zore da proverite mejl, i osećate se kompulzivno u vezi s korišćenjem interneta, potpunu rehabiltaciju omogućuje sajt www.netaddiction.com. Njihov program pokriva odvikavanje od sajberpornića, čet-prijatelja, on-lajn kockanja, kompulzivnog surfovanja i navučenosti na i-bej.
Ogorčeni komentari čitalaca članaka o ovom inovativnom pogledu na bolesti zavisnosti pokazuju da preterano i strastveno korišćenje interneta može da uništi brakove, izvitoperi odrastanje dece, pa čak i da učini čoveka mentalno obolelim. Izgleda, na kraju krajeva, da je to cena osećaja informisanosti i sveprisutnosti za kojim čovek odvajkada teži - kako odoleti?
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 21.11.2007. 13:12 »

Blago receno, tekst je katastrofa. Nista ne govori o komunikaciji na netu, govori o nekoj najpovrsnijoj upotrebi neta i bavi se umereno njegovim posledicama. Ukratko to je tekst koji cilja primitivniju kategoriju korisnika bez namere da se pozabavi onim pravilnim, korisnijim i inteligentnijim nacinom upotrebe internet medija.
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: