...No, hajde da vidimo šta se događa u oblasti internet prostora kad su u pitanju upoznavanja ljudi, da se ograničimo samo na taj deo (a mislim da se najviše u tu svrhu i koristi danas), pa bismo kasnije možda prešli na nešto drugo.
Niko se nije javio, verovatno je tema dosadna ali cu ja napisati nesto.
Mislim da je jedan od primarnih motiva upotrebe interneta kada je prosecni korisnik u pitanju upravo sirenje poznanstava. Negde je to potreba za povrsnim kontaktima zabave radi ali postoje i primeri svesnog ulazenja u taj virtuelni prostor zarad sklapanja ozbiljnijih poslovnih ili licnih veza. Zacudo ovo trece u izvesnom procentu ima i pozitivan ishod sto meni izgleda pomalo neverovatno, posebno kada se cini na daljinu, kada postoji mozda i jezicka barijera a prvenstveno zbog toga sto onemogucava potpun uvid u svojstva, karakter, sustinu jednog bica (ono sto si pomenuo u vezi gestikulacije) . To je velika hrabrost ili pak odraz poprilicnog pouzdanja u sopstveni sud i tudju iskrenost. Ono sto je zanimljivo jeste da internet prostor moze da nas uvede u jedan potpuno specifican nacin komunikacije na koji se mozda neko ne bi usudio u realnom kontaktu...moze da ispliva agresija, provokacija, banalnost, besramnost...
Naspram toga se desi i da procenimo eventualnog sagovornika, da o njemu steknemo neko misljenje, udarimo mu + ili - zelimo da ga izbegnemo ili smo radi da ga "vidimo".
U svakom slucaju ne verujem da bi iko tracio svoje vreme tamo gde ne nalazi neko ispunjenje.