Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: NEPePe - neekonomski propagandni program  (Pročitano 926 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Res, rei, f.
Gradjanin
*

Duh bunta: +15/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« poslato: 06.06.2007. 22:56 »

Ovde bismo mogli malo govoriti o medijima, kako o njihovom sirem tako i o uzem znacenju. O sirem nista ne bih sugerisala, pozvano je svako privatno sire shvatanje, ali u uzem smislu bih izdvojila reklamu (kako njene implikacije na drustvo, teorijske osnove, tako i zanimljivosti (sizei nekih zanimljivih reklama)).
Kad smo vec kod znacenja, mozemo o njegovoj konstrukciji znacenja, borbe za prihvatanje sopstvenog diskursa, odnosno medijskoj konstrukciji dogadjaja, kao i narativa. Ko ne voli nek' izvoli!
Sačuvana

Ja sam udarac koji boli onog koji udara.
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 07.06.2007. 14:14 »

Mediji konstruisu stvarnost, paradigme ponasanja, govorenja, oblacenja, hodanja, biranja partnera, ishranu, debljinu stomaka, boju ociju... Primecujem da se za nekog uglednom muskarca stalno na reklamama pokazuje neki dobro obuceni biznismen sa tasnicom, u plavom odelcetu sa razvijenim osmehom. Zena je uvek obucena kao seksualni objekat ili ponekad u ulozi muskarca kao poslovna  zena u odelu. Ili je to zato sto su nas pretrpali reklamama o bankama? Neke reklame su mi skroz debilne, a to su one za decu. Naprimer, kad daju onu reklamu za Mondo, dvoje sede negde, decak pita devojcicu "Hoces da izadjes sa mnom?" a ova odgovara "Ne znam, cekaj da pitam mondo. Kad si tacno rodjen?" Sve vreme iz pozadine se cuje neka glupa muzika, nesto iscrtano, kicasto da ne moze gore. I neukusno i poruka je zaglupljujuca.
Sačuvana
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #2 poslato: 07.06.2007. 16:33 »

Imate ono... na radio stanicama... kad kaze:

- Molim vas... recite mi da li imate sampon za kosu protiv peruti?
- Imamo mi i dzigericu od bivola, bubrege od divokoze, vino od detlica, svinjska rebra, mocne rendzere. Nalazimo se u ulici... Pozovite...

I posle ljudi ne znaju da komuniciraju.
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Dark Knight

« Odgovor #3 poslato: 07.06.2007. 20:26 »

A sta mislite o duhovitim reklama? O reklama za koje biste zaista rekli da su napravljene kreativno, kvalitetno i na dobru "foru"? Da li biste opravdali postojanje takvih reklama?
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Res, rei, f.
Gradjanin
*

Duh bunta: +15/-1
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #4 poslato: 07.06.2007. 20:55 »

Poslednje dve godine sam isla na reklamozdere, i mogu ti reci, da ne idem u bioskop (na aktuelne repertoare, samo na festivale) ali da cu tamo i ubuduce rado odlaziti. Mnogo istine, mnogo kvalitetnih reklama, ideja... Gotovo dozivljaj.
Sačuvana

Ja sam udarac koji boli onog koji udara.
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: