Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Moda | Oblacenje | Modni stil  (Pročitano 8323 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #45 poslato: 25.09.2007. 02:51 »

Vi ste uglavnom ispromasivali, od prve do zadnje poruke u ovom topiku, ono sto je tema price. Pitao sam u cemu je razlika izmedju prostitutke, manekena [modnog piona, modela] i glumca, s obzirom na nacin kojim se prezentuje publici.

Prostitutka ima najneposredniji odnos prema kupcu usluge, a ne radi nista nego samo postoji kao predmet, bez ikakvog intelektualnog rada.
Maneken ili manekenka radi tako sto njenu pojavu posreduje neka ideja o lepom odevanju, pa se to jos uobicava nazivati umetnoscu, mada dosta povrsnom, jer opet tu ulogu moze odigrati bilo ko, i ne radi nikakav intelekt u njima, niti bilo kakva druga sposobnost do sposobnost specificnog kretanja po pisti, sto nije niti tesko niti bogzna kakva umetnost, kao sto rekoh.
Glumac je instrument u rukama rezije i scenarija, pa je njegova pojava istovremeno pojava i ova dva elementa. Ali glumac igra jos osim kretanja manekena i zadatak da specificno govori, da pravi specificne figure lica, sto se uci i postize kroz veliki rad na sebi, kroz intelektualni napor.
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #46 poslato: 25.09.2007. 15:40 »

Recimo da su ljudi debeli zato što vole da jedu. Da li misliš da neka manekenka od metar sedamdeset i 40 kila voli da jede jednu jabuku tri dana?

Što se tiče ritanja lopte za velike pare, fudbal je industrija. Ako onaj u šarenim gaćama proturi loptu izmedju tri šipke Pežo će da na dres njegovog tima okači svoj znak i plati im. Za sport treba dosta znanja, ko misli da nisam u pravu neka proba da pogodi trojku sa pola terena deset puta za redom, tako da je manje-više u redu da ih toliko plaćaju

Kazem, anoreksija je bolest, ali i gojaznost... Znaci alkoholicar pije, jer voli i trebalo bi ga pustiti, narkoman voli "da bezi" iz realnosti, pa je tako zavoleo da se drogira, manekenka voli da je mrsava, vise nego da je sita, makar zavrsila u bolnici, a debeljko voli da jede, iako moze da stvori trigliceride, otecene vene, itd... Ali, pustite coveka da jede kada voli, bas je to simpaticno... To nije simpaticno, nekada moze biti vrlo opasno... Mnogo gojazni ljudi i ne shvataju kada "predju granicu" od "simpaticnog viska", kao sto i manekenkama ponekad nije dovoljno ni sto im prestane ciklus od izgladnjivanja... Povremeno radim u teretani i uopste nije sve jedno, cak ni kada vam je tezina u normali, a veci deo mase cini salo, a kamoli prekomerna tezina, plus masne naslage... Ne radi se o tome da to nije privlacno, stvar je u tome da je nezdravo i podloga mnogim bolestima, ali to se uvek stavlja u drugi plan, kao da kod nas jos uvek vazi ono "puca od zdravlja", a covek gojazan ili deca cak, u osnovnim skolama...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #47 poslato: 28.09.2007. 23:05 »

Upravo namecesh neke stvari koje nam je nametnula moda, a to je da biti mrshav znachi biti lep. Izmedju toga ja poznajem dosta ljudi koi su debeli a i dalje privlachni okolini, mislim da je to povezano sa harizmom dosta je verovatno da je njima tezhe da nadju partnera, ali nemaju toliko problema koliko jedna obichna gojazna osoba mozhe da ih ima. Mislim da su gojazni ljudi dosta ponizhavani, vredjani i iskljucheni od ostatka sveta na neki nachin...
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: 29.09.2007. 05:05 »

Hello? Da li ja pricam sama sa sobom na ovom topicu? Ne kazem da bi trebalo vredjati gojazne ljude, niti da su ruzni, neprivlacni niti da ne mogu da nadju partnera... Govorim da je gojaznost podjednaka lampica za alarm kao i pusenje ili alkoholizam... Moze partnera da nadje i psihicki obolela osoba, svako moze naci "partnera", ne radi se o "privlacnosti"... Govorim samo da toliko koliko napadas anoreksicara, alkoholicara, narkomana ili pusaca, isti pristup se ima i prema gojaznosti sa opravdanjem. Da li ce neko vredjati narkomana, coveka sa aidsom, alkoholicara, anoreksicara ili dusevnog bolesnika, stvar je civilizovanosti. Ne biti debeo, ne znaci biti anoreksican, zbog cega ides u krajnost? Ne govorim o necemu sto je nametnula moda, vec govorim o zdravlju... Da li je nekome veci motiv za pravilnu ishranu samo "spoljni" efekat, stvar je opredeljenja...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: 29.09.2007. 21:45 »

Ne kazem da bi trebalo vredjati gojazne ljude, niti da su ruzni, neprivlacni niti da ne mogu da nadju partnera...

Tko to kaže, tko to laže da gojkazne žene ne mogu naći si hebača? Naprotiv..... Zvrko
Sačuvana

peMzije mladima!
Mr.Dzo
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: 22.10.2007. 13:57 »

Tko to kaže, tko to laže da gojkazne žene ne mogu naći si hebača? Naprotiv..... Zvrko

Ako je  debelo,treba   "deljati" i  dovesti  na  meru.... osmeh
Sačuvana
Nebojsa
Gradjanin
*

Duh bunta: +7/-16
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: 05.11.2007. 01:40 »

Neko je dobro rekao da delo moze da pokaze coveka.
Ja volim da se elegantno obucem kad god imam priliku. Prema tome moj favorit je iako ga najcesce ne mogu priustiti - Armani.
Sačuvana
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: 19.11.2007. 23:07 »

Citirao sam Andrica koji je rekao da je odelo odavno preraslo coveka i postalo samo sebi svrha. Time da se ispravim nisam mislio da je odelo sasvim nevazno, ali je bitno u drugacijem smislu od obicnog. Andrica je ljutilo sto se odelo koristi i za drugo a ne samo za odevanje u smislu da nesto ponese pa da ne ide go ulicom. Podrzavam ga. A potpuno suprotno je stanoviste da ljudi nose odelo samo da bi se dopadali drugome. Pitanje je sta je tu moda. Da li ono prvo moze da se zove modom ako nije cilj da se impresioniraju drugi.
Sačuvana
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #53 poslato: 25.11.2007. 22:45 »

Modesty tek sad vidoh moje rechi. Izvinjavam se ako sam ishitreno doneo zakljuchak.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Morella
Urednik

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Hipik

« Odgovor #54 poslato: 28.01.2008. 18:56 »

Vi ste se vec na ovu temu siti ispricali al eto, ima nas novih pa da podignem ovu temu:D
Moj stil je nepromenljiv poslednjih 5 godina….
Vazno mi je samo da izgledam uredno I zenstveno..sve ostalo je manje bitno. Istina oblacim pretezno tamne boje, crnu I bordo. 90% garderobe mi cine suknje I haljine. Pantalone nosim retko I uglavnom kad idem na fax ili na Fruskogorski maraton. Mislim iskreno da u ormari I imam samo dva para pantalona…
Ko sto je I Modesty rekla, puder zapusuje pore pa ga ni ne stavljam haha…a I nemam preterano potrebe za tim. Ali zato se ne odvajam od eyelinera……
A sta ne volim..ne volim previse sminke, ne volim prekratko I preusko, ne volim animal print I jake drecave boje. Ne volim preduboki dekolte I one grozne spicaste cizmice na stiklu…..
Jos kad vidim one damice sto dolaze na fax sa stiklicama I dopicnjacima…malogradjanstvo…
Da se ne lazemo, svi smo mi uniformisani na odredjeni nacin. I svi se kao nesto trude da sagrade svoj stil I budu posebni. Sve je danas vec vidjeno, sve je prevazidjeno uostalom. Ne verujem da I moze da se smisli nesto u modi sto vec nije izmisljeno tako da  me iskreno bas briga hoce li neko reci da sam uniformisana. Ja se ne trudim da gradim svoj stil. Ni da budem originalna… Sta mi se svidi ja navucem na sebe a sta ce ljudi reci…njihov problem. Valjda mi garderoba jednostavno nije prioritet.
Sto se fetisa tice, imam ih..za pocetak najlonke…svi dezeni, share, mreze, grilonke..sto vise to bolje. To je I ok s obzirom na suknje…
Zatim, lenonke. Inace ne volim suncane naocare ali lenonke obozavam pa ih shodno tome I skupljam.
I naravno ( opet se pozivam na Modesty) nakit..samo sto ja nemam busne usi pa umesto mindjusa obozavam prstenje.

Kad su muskarci u pitanju…ah..eto..imam fetish na muskarce u koznim pantalonama ..haha….i cizmama( martine npr)..Cizme deluju mocno…

Steta sto nema vise zena na forumu da otvorimo temu Zensko tjose haha…..ovo je nepresusna tema…

Sto se tice ove konverzacije o mrsavima I gojaznima slazem se sa Modesty. Gojaznost je bolest koliko I Anoreksija ili Bulimija. Diskriminisati bilo koje od njih govoreci da su iskljucivo ruzni ( sve manekenke su akrepi I vesalice a svi bucmasti su masni I ruzni ) ili iskljucivo lepi je smesno.
Covek je lep bez obzira na to koliko kilograma imao…e sad ako pricamo iskljucivo o zgodnoci u odnosu na proporcije to je individualno.
Npr..dosla jedna J.Lo ili Beyonce sa zadnjicama velicine Mexika I sad su odjednom lepe velike guze?
I naravno odmah krece talas srece medju svim guzatim pripadnicama  zenskog pola koje odusevljeno klicu “ Evo doslo I nase vreme, sad smo I mi lepe postale, nece vise one anoreksicne biti IN” I sve su uverene da su zgodne samo zato sto dobar deo muskaraca balavi na J.Lo? Zar je potrebno da se pojavi J.Lo Ili pak neka druga zvezda) da postavlja standarde lepote…
Svako tezi da bas svoju gradju promovise I  postavi kao ideal kako bi izlecio komplekse I dokazao sam sebi neke stvari….

Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +82/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: 31.01.2008. 15:42 »

A sta ne volim..ne volim previse sminke, ne volim prekratko I preusko, ne volim animal print I jake drecave boje. Ne volim preduboki dekolte I one grozne spicaste cizmice na stiklu…..
a zashto ne volish, zato shto to nosi stoja, jel da, m , m , m , m a stoja je kao glupava je li jel to hocesh da kazhesh
Sačuvana

Morella
Urednik

Van mreže Van mreže

Hipik

« Odgovor #56 poslato: 31.01.2008. 18:48 »

Ihaj, a mante vi Stoju meni je Indira uzor, da .... Stoja je nekako..nekako...muskasta
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: 02.02.2008. 03:45 »

Misam baš siguran šta znače recimo kožne pantalone... ili pak tako neke kožne stvari koje se mogu nositi. Meni to izgleda kao bunda na ženi - pretrpano, kič, i pokraj svega - bezdušno. Naime, to je pripadalo nekoj životinji, bar na to podseća, čak i ako je veštački materijal (a ne znam može li bunda da bude od vaštačkog materijala, dok za kožu znam da može, što ne menja situaciju).

Uvek sam se pitao šta to što neko nosi simbolizuje. Šta mi ta osoba govori, kao prolazniku, o sebi, dok nosi to što nosi. Hajde dajte mi neki detalj, i još bolje sliku tog detalja, da vam kažem šta mislim o osobi koju bih sreo na ulici, a da nosi baš tu stvar. Naravno, pozivam i druge da komentarišu (i postavljaju takve detalje).
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Morella
Urednik

Van mreže Van mreže

Hipik

« Odgovor #58 poslato: 02.02.2008. 03:55 »

Pa iskreno, zaista ne znam reci sta predstavljaju. Lepo mi je videti musko u njima cisto onako estetski.  Nije bas fer prema zivotinjama priznajem ali opet bila bih licemer da sudim nekome zbog koznih pantalona kada sam i ja nosila martine u mladjim danima...

Ne razmisljam mnogo o simbolici odece, mada pitanje je zanimljivo. Nekako se nikada nisam trudila da se izrazavam kroz modu i odecu.

Kozne pantalone naprimer ne stoje svakom. Mozda doticna osoba zeli pre svega da zadivi izgledom. S obzirom da se koza povezuje naravno sa zivotinjama a one pak sa lovom i lovcima mozda osoba zeli da ostavi utisak muskosti.

naprimer ja sam martine uvek povezivala sa nekom zeljom da covek deluje snazno i mocno, mozda cak i opasno.

Dok naprimer kada vidim nekoga ko ne skida suncane naocare sa ociju uglavnom sticem utisak arogancije i neke zelje da se zastiti od "spoljnjeg sveta".

Eto nalupetah ja sada.....

PS. moze i krzno ( tj bunde) da bude vestacko. To uglavnom mozes videti na onim zimskim kaputima i jaknama koje imaju krzno na kapuljacma ili oko rukava. To je vecinom "laznjak"
Sačuvana

Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +82/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: 02.02.2008. 23:08 »

...jedan dechko s nashe grupe, inache veoma fin dechko...je odjenom pocheo da nosi rukavice... na chasu engleskoga, secam se vrlo dobro toga dana...
profesorka ga je pitala vots vid d glos, a on je rekao da mu je slaba cirkulacija...ali ja sam odmah znala da je to lazh...shto sam kasnije i dokazala i sebi i ljudima kojima sam pronicljivo rekla da je to lazh, jer ja u svakome oko sebe vidim psihopatu pa tako
koji je to bio dokaz...prishao nam je taj drug... da nas pozdravi, skinuo rukavice, rukovao se...i znate shta...ruke su mu bile tople...
ja sam ga pogledala sumnjivo, i rekoh, losha cirkulacija, ej?
i onda je on sam priznao da je lagao....
milislite... mislite o tome...
Sačuvana

Stranice: 1 2 3 [4] 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: