Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Moda | Oblacenje | Modni stil  (Pročitano 8531 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
FinalCutNow
Gradjanin
*

Duh bunta: +34/-32
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

FILiUS DEI

« Odgovor #60 poslato: 02.02.2008. 23:28 »

Pa šta tu ima da se misli? Dečko rekao kako mu je loša cirkulacija i potom izjavio kako je to laž. Očigledno on ima predrasuda prema sopstvenom stilu oblačenja što nije nikakva neubičajna pojava u grupnim okupljanjima po našim obrazovnim institucijama. Inače ne bi izmišljao š razloge vezane za cirkulaciju.
Simpatično mi je to što je skinuo rukavice da bi se pozdravio s kim veċ navodiš da se pozdravljao. Jel to po nekom bon-tonu? Zašto bi skidao rukavice kada se pozdravlja? Pitam jer, ja ih nikad ne skidam pri pozdravu , a kada sam u prilici da ih nosim.
Sačuvana

Dete je otac deteta
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +90/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: 02.02.2008. 23:35 »

vidish...vidish kako pitanja nadoilaze,,..nadoilaze...kao veliki vetar koji izlazi iz ruku vracha....huje...
Sačuvana

Mrzim svoj mobilni telefon.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +162/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #62 poslato: 03.02.2008. 03:16 »

...jedan dechko s nashe grupe, inache veoma fin dechko...je odjenom pocheo da nosi rukavice...

Čudim se često ovoj gospojici Rino kak to ona tako često nailazi na fine ljude, a ja tako retko. Mora bit da nešto bitno propuštam na ljudima. Kao na primer to šta nose i oblače na rukama i prstima. Uvijek mi izmakne nešto tako značajno, a primećujem samo ono što kanda i svi drugi primjete. Zato sebe smatram sasvim prosječnim prolaznikom.

Citat
profesorka ga je pitala vots vid d glos, a on je rekao da mu je slaba cirkulacija...

Moga' je reć' nešto sasvim neovisno od cirkulacije, pa čak i od rukavica, pa da ondak ispadne još finiji i duhovitiji mladič. Ovako ništa, prosjek.

Citat
ali ja sam odmah znala da je to lazh...shto sam kasnije i dokazala i sebi i ljudima kojima sam pronicljivo rekla da je to lazh, jer ja u svakome oko sebe vidim psihopatu pa tako

Psi'opate se oblače sasvim normalno. Kao ja na primjer. Bez idolatrijskih oznaka, bedževa, maraka, brendova, logoa, bez prepoznatljivih detalja po kojem bi me ko mogao strpati u neku vrstu muzičkih poklonika. Potpuno bezlično odjelo, a u njemu slučaj za dubinsko osmatranje.

Citat
ja sam ga pogledala sumnjivo, i rekoh, losha cirkulacija, ej?

Ovo "ej" nakon zareza je fantastično i književno natprosječna akcija. Čestitam.

A što se tiče tijeh ljudi koji se oblače i ljeti i u jesen i u proljeće kao da je vrijeme sred zime, mislim da imaju neki bitan problem ili se pak žele dopasti na taj način što će se činiti kao da im je hladno, te da im je cirkulacija poremećena. A znate da je cirkulacija oslabila onome ko je bolešljiv ili ko ima kakav organski problem. Iz tog razloga mi se te osobe čine simpatičnim. Znam neke koji nose usred ljeta šalove... a može biti i rukavice. To je svakako za pohvalu. Žele biti primjećeni kao blage i bolešljive osobe kojima je potrebna pomoć. Uvijek razmišljam da li da se ponudim kada prođem kraj takve osobe; da zastanem i dodam joj lolipop.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Miroslav Ibic
Rabiosum unguentum

Duh bunta: +90/-1014
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: 03.02.2008. 10:56 »

g.kekenj, okrenuli ste se ka totalno pogreshnom horizontu razumevanja...

ah, pogledajte ovdek kako ste kontradiktorni samo:

Citat
Mora bit da nešto bitno propuštam na ljudima. Kao na primer to šta nose i oblače na rukama i prstima.

Citat
Iz tog razloga mi se te osobe čine simpatičnim. Znam neke koji nose usred ljeta šalove... a može biti i rukavice. To je svakako za pohvalu. Žele biti primjećeni kao blage i bolešljive osobe kojima je potrebna pomoć. Uvijek razmišljam da li da se ponudim kada prođem kraj takve osobe; da zastanem i dodam joj lolipop.

oh, g.kekenj, kako ste samo glupi i zli
Sačuvana

Mrzim svoj mobilni telefon.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #64 poslato: 03.02.2008. 12:17 »

Ju!! Gle stvarno.

Šejm on mi.
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +17/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: 12.03.2008. 12:19 »

Šta predstavlja lanac oko vrata ili ruke? Da li se uopšte bavite interpretacijom nošnje ljudi na ulici?
Sačuvana
Morella
Urednik

Duh bunta: +109/-12
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #66 poslato: 12.03.2008. 19:51 »

Hmm lanci su verovatno jedini odevni asesoar kome ne mogu pronaci dublje znacenje....mene to u startu asocira na neku nadmoc, okivanje drugih - uspostavljanje dominacije. Mada opet ko ce ga znati

E sad da li mislis na zlatni lanac aka kajlu ili one obicne? Za zlatni lanac nemam drugo objasnjenje do prostog prestiza i pokazivanja materijalnog statusa
Sačuvana

Postajem siguran da
To je stvaran svet oko mene
Samo čekam da prođe
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +55/-14
Na mreži Na mreži

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #67 poslato: 13.03.2008. 11:26 »

Pa ne znam, ja znam samo da se kerovima stavlja lanac oko vrata, mada su i ljudi nosili svashta oko svojih vratova u vidu neke kvazi zashtite...
Mozda to kao da te Bog povuche za uzicu... ne znam. znam samo shta mi zdrava logika kaze: Kerovi - lanac, ljudi - lanac.
Sačuvana

You can get all the things
You never needed
You can sell people crap
And make them eat it

Where is our John Wayne
Where is our sacred cowboys now?
Where are the Indians on the hill
There's no Indians left to kill
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: 13.03.2008. 17:17 »

Šta predstavlja lanac oko vrata ili ruke?

Moc, definitivno moc. Pre svega socijalnu, ako je zlatan. Neki misle da lepo stoji, ali ja kad sam ga nosio nosio sam ga da bih prikazao svoj socijalni status i moc.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #69 poslato: 13.03.2008. 17:42 »

Šta predstavlja lanac oko vrata ili ruke? Da li se uopšte bavite interpretacijom nošnje ljudi na ulici?

Uh, mislim da sam pisao o tome na forumu. Ne znam samo da li baš na ovoj diskusiji ili na nekoj drugoj. Inače, da, razmišljam stalno dok hodam o tome šta znači odeća koju drugi ljudi nose. To je posebna vrsta zanimacije, i verovatno jedina dok šetaš sam ulicama grada.

Govorite o zlatnim lancima oko vrata i ruke? Ili o lancima uopšte? Šta god bilo, mislim da je to simbol animalnosti, a ne socijalnog statusa. Animalnost, seksualnost, fizička snaga (grubost), okrutnost, pa čak ponekad i otpor jesu pojmovi koji mi padaju na pamet dok gledam nekoga sa lancem oko vrata, koliko god debeo taj lanac bio. Što je deblji, razume se, lanac referiše na veći nivo sirovosti (što se čini kao pozitivna osobina!) njenog vlasnika. To bi suprotni pol, ili onaj kome se taj detalj odeće obraća tokom šetnje - trebalo da bude napaljeniji.

A kad ste već kod pasa koji nose ogrlice... Primetio sam da neke grupice ljudi (ja ih zovem pankerima, ali javlja se i kod drugih) nose upravo pseće ogrlice na vratu, ruci, i verovatno na penisu, ako se radi o muškoj osobi. Međutim, na netu sam slučajno naišao na čudan primerak:

Potom, imate one pseće ogrlice koje koriste i ljudi:

Čega bi ovo bilo simbol ako ne ono što sam gore naveo? Fensi verzija ovoga je zlatni lanac koji nose bogati mamini i tatini sinovi, koji umesto punk subkulture biraju pink. Na kraju to je isti kurac.

Napravili su i za ruke. Interesantno je kad neko stavi takve stvari i na ruke, i na prste, i na vrat. Tada izgleda kao da ga vuku sa svih strana, kao da je pobesnela životinja, besan pas, koga svi moraju da se čuvaju, inače - kida meso ili nabija falus u vas!

Eto i takvog primerka. Svojevrsno poziranje.
Sačuvana

provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: 16.03.2008. 13:45 »

Interesantno je kad neko stavi takve stvari i na ruke, i na prste, i na vrat. Tada izgleda kao da ga vuku sa svih strana, kao da je pobesnela životinja, besan pas, koga svi moraju da se čuvaju, inače - kida meso ili nabija falus u vas!

dobro zapazhanje  osmeh
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: