Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Moda | Oblacenje | Modni stil  (Pročitano 8398 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Monarch
Opšti urednik

Duh bunta: +35/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #30 poslato: 03.07.2007. 22:52 »

To je fan! :)
Sačuvana

Slatka mala izvrnuta signaturica.
Branko
Gradjanin
*

Duh bunta: +16/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 05.07.2007. 01:50 »

Video sam da volite da citirate Radomira Konstantinovića, pa da budem u skladu sa tim, citiraću ga sa jednog mesta iz Filozofije palanke gde govori o stilu kao opštem obrascu, i karakteristici palanačke svesti. Izdanje iz '81. godine, strana 197.

"Stil je najviši smisao svega; on je funkcija jedno-obraznosti, i zbog toga se fenomen kulture svodi na fenomen stila, onako kako se, i sa istom nužnošću, fenomen duha svodi na fenomen kulture: duh je kultura koja je, opet, stil. Duh je u neposrednoj službi stvaranja stila. Stil nije nužnost duha, kojom će on da dođe do svoga izraza ali, samim izrazom, i do svojih konačnih uobličavanja, do svoje smrti kao do objektivacije u njima; stil je cilj duha. Ukoliko duh stilom biva, ali i njime upoznaje svoju materijalizaciju u mrtve buduće svoje oblike, ovde se hoće, u ovome obogotvorenju stila, upravo ovo-ne-bivanje duha. Stil se duhu ovde neposredno protivi, on je u funkciji ne-duhovnosti."

Individualnost ne poznaje pojam stila.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 29.07.2007. 22:23 »

Kad smo već kod mode, glume i prostitucije, što držim da bi zaista moglo sve u isti koš... Odem do wc-a da pišam, i odjednom vidim na jednom stalku za časopise (ono pri vršenju velike nužde) jedan časopis, i naslov Mesec dana do početka škole: Zaljubite se! No, onda sam išao dalje, malo niže, i video "Kupi me". Imao sam nameru da pročitam i jedno i drugo pa sam posle otrisanja falusa oprao ruke i sa sobom poneo taj časopis. Pogledam onda onu stranu sa kupovinom i vidim nešto što bi moglo da zanima ljude sirotog, ili suptilnog ukusa.

Za romantične
- Karirane sandale s platformom "laki lajn" (2.590 din) savršene su za romantične i prefinjene devojke koje rado nose odeću crvene boje.

Savršene za posao
- Zlatne "manija" sandale (2.999 din) možete da nosite na poslu, ali i u svečanim prilikama. Ne zaboravite da stavite makar komad nakita u boji zlata.

Od teksasa
- Teget platforme "zara" (4.999 din) namenjene su damama sa stilom. Nosite ih uz duge lanene pantalone.

I za jutro i za nos
- Bele sandale s platformom "beneton" (7.090 din) ne morate da skidate od jutra do mraka. Stavite slamnati šešir i izgledaćete veoma zavodljivo.

Ima toga još dosta.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 13.08.2007. 14:10 »

Odelo je davno preraslo potrebu koja ga je stvorila, i postalo izraz coveka koji ga nosi i svega onoga sto on jeste, sto ima i moze, sto zeli i oseca. Pa je preraslo i to, i postalo samo sebi svrha.

Ivo Andric
Sačuvana
DaXa
Gradjanin
*

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #34 poslato: 13.08.2007. 23:57 »

Ogavne su mi te novine... Tj. novina je neshto ovo je smece... Ne znam jel' iko imao priliku prochitati ... Kakve budalashtine, gluposti nabacane na jednom mestu...(/me iznerviran). Najgore je sto je to novina koja je na neki nachin uzor devojchicama i dechacima sirom nashe zemlje a i sveta... To im je kao neki kodeks ponashanja, tema razgovora... Ma sve!! Mrzim taj chasopis sve koji se njemu klanjaju!!!
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
provincijalac
Gradjanin
*

Duh bunta: +36/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 26.08.2007. 01:02 »

Individualnost ne poznaje pojam stila.

pa sta onda poznaje? sta je suprotno stilu? sta fali stilu? moze li svako da ima svoj stil?
Sačuvana
DaXa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #36 poslato: 26.08.2007. 03:19 »

Chek'te jel se govori o stilu oblachenja ili o stilu uopshte? Stil mog oblachenja bih mogao okarakterisati kao malo mrachniji iz chistog razloga sto mi se to dopada[crna boja, siva, maslinasta]. Bermude ne volim, stavishe prezirem ih, zato leti i nosim tri cetvrt. Ne mogu sebe vidjeti u nekom drechavo zelenom izdanju ili pak svetlo plavom.

Na drugi deo bih odgovorio da mozhe svako imati stil, naravno podrazumeva se da taj stil dolazi sam od sebe, nepotreno nametanje i prihvatanje modnih trendova se mislim ne mozhe okarakterisati kao stil.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 29.08.2007. 01:38 »

O jednom sasvim novom modnom stilu sam čuo pre oko godinu dana. Govorilo se, naime, da je "u modi to da je žena trudna", da je u modi imati veliki stomak i tako hodati ulicom, i onda zanimljiv dodatak - i tada možete nositi plavi trudnički kombinezon sa tregerima, ili pak seksi i otvorenu varijantu za toplije dane sa otvorenim stomakom oko pupka.

Palo mi je onda na pamet da bi isto tako moglo biti u modi hodati sa detetom u kolicima, te da je u modi vodati dete na dejt, pribiti ga uz sisu i pustiti ga da cucla pred frajerom kome želite da se dopadnete.

Sve je to, na ovaj ili neki drugi, latentniji način, već tu. Mi živimo tu modu i taj svet morbidne površnosti i prezentacije.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
DaXa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #38 poslato: 30.08.2007. 01:45 »

Da, mozhda nesvesno ali pridrzhavamo se nekih normi, onako reflexno, ushlo je jednostavno u psihu.
Sačuvana

modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #39 poslato: 01.09.2007. 01:30 »

O jednom sasvim novom modnom stilu sam čuo pre oko godinu dana. Govorilo se, naime, da je "u modi to da je žena trudna", da je u modi imati veliki stomak i tako hodati ulicom, i onda zanimljiv dodatak - i tada možete nositi plavi trudnički kombinezon sa tregerima, ili pak seksi i otvorenu varijantu za toplije dane sa otvorenim stomakom oko pupka.

Palo mi je onda na pamet da bi isto tako moglo biti u modi hodati sa detetom u kolicima, te da je u modi vodati dete na dejt, pribiti ga uz sisu i pustiti ga da cucla pred frajerom kome želite da se dopadnete.

Sve je to, na ovaj ili neki drugi, latentniji način, već tu. Mi živimo tu modu i taj svet morbidne površnosti i prezentacije.

:smejanje: jeste, skoro je bio i naslov u nekim novinama, kao "vencanja su u modi"...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
DaXa
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #40 poslato: 01.09.2007. 01:43 »

Argh bolest, bolest. Ja iskreno prezirem venchanja, sva ta papirologija ni za shta. Jest' ta papirologija sluzhi za vezivanje da se ne razdvojite jer ako niste zakonom spojeni lakshe cete pobeci sa mladom ili mladim brdjaninom...
Sačuvana

Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 08.09.2007. 00:21 »

Sta znace oni kramponi i one duboke crne cizme kod onih reakcionara na hipi pokret, kod skinsa u svim njihovim vidovima? Koju simboliku imaju?
Sačuvana
Otrovni Starac
Gradjanin
*

Duh bunta: +74/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 08.09.2007. 00:41 »

Argh bolest, bolest. Ja iskreno prezirem venchanja, sva ta papirologija ni za shta. Jest' ta papirologija sluzhi za vezivanje da se ne razdvojite jer ako niste zakonom spojeni lakshe cete pobeci sa mladom ili mladim brdjaninom...

Nj nj nj... a cim pocela skolica ne pojavljuje se vise. Zamislite dete koje ne moze da ide na internet jer mora da uci. Muahahahahahahahahahaahah :smejanje:
Sačuvana
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #43 poslato: 24.09.2007. 20:55 »

Uh... dobro, ima istine u svemu navedenom, ali ipak, ne moze se bas tako reci... Ima manekena koji se tim poslom bave samo honorarno, recimo dok studiraju, a nije im to prioritet. Drugo, ne mozete reci da je Hajdi Klum ruzna ili Zizel... Sta sada, ispada da nije dobro imati liniju? Cekaj, a ne bi vam smetalo da se zabavljate sa debelom devojkom? Ne kazem da bi trebalo gledati samo kako neko izgleda, ali ne zaboravite da je gojaznost bolest, kao i anoreksija. Pre svega, lepo je brinuti o sebi, ali na onaj civilizovan nacin, koji podrazumeva "brigu o higijeni i zivotu generalno", to je lepo i kulturno. Ako govorimo o manekenima, postoje predispozicije koje odgovaraju kreatorima i niko ne kaze da su one imperativ za sve, niti da ljudi treba da unistavaju svoje zdravlje. Sto se tice glume, ne moze se reci da su vrsni prvaci pozorista "kurve", mislim, to je apsurdno... Moda bi trebalo da bude umetnost, ali ne "svaka"... Visoka moda koju nemamo prilike bas toliko da vidimo zastupljenu u nasoj zamlji svakako moze biti umetnost. Mislim da je lepo voditi racuna o sopstvenom stilu, ali ne bi trebalo biti rob trenda. Sto se tice fizickog izgleda, lepo je voditi racuna sta i koliko se jede i upraznjava li se fizicka aktivnost, ne da bi "pratio trend", vec da bi ocuvao zdravlje i formu. Da li je neko placen dobro zato sto "dobro" izgleda ili je dobar sportista, ne boitrebalo zamarati se time, neka mu je sa srecom... Ipak, ne bi trebalo gajiti predrasude, jer nisam bas sigurna, da je to tek tako "trcanje", bez veze, a i medju sportistima i manekenima sigurno ima, sta vise sigurno znam da ima sasvim OK ljudi... Sve prethodno navedeno ima smisla, ne kaze se za fudbal bez veze "najvaznija SPOREDNA stvar na svetu"... Ipak, sta je recimo sa debelim i predebelim ljudima? To je takodje ruzno... To je na kraju krajeva bolest... Sto ne bi nekome ko jede preterano, rekao, da to ne bi trebalo da radi, kao sto ne bi trebalo da gladuje ili da pusi... Kazu cak da gladovanje ponekad moze biti i dobro, a prezderavanje, jos nisam cula da je neko pohvalio... Sta cemo sa tim?
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Sherif Gile
Gradjanin
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 25.09.2007. 01:41 »

Recimo da su ljudi debeli zato što vole da jedu. Da li misliš da neka manekenka od metar sedamdeset i 40 kila voli da jede jednu jabuku tri dana?

Što se tiče ritanja lopte za velike pare, fudbal je industrija. Ako onaj u šarenim gaćama proturi loptu izmedju tri šipke Pežo će da na dres njegovog tima okači svoj znak i plati im. Za sport treba dosta znanja, ko misli da nisam u pravu neka proba da pogodi trojku sa pola terena deset puta za redom, tako da je manje-više u redu da ih toliko plaćaju
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: