Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Medij B92  (Pročitano 9481 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: 08.07.2008. 12:03 »

Necu ti lupiti minus... za lupanje minusa je potrebno izreci mnogo vecu glupost mada je ova u rangu vrhunskih. Ako bi pazljivije procitao video bi da sam rekla da taj medij ima svojih mana ali globalno gledano uvrstavam ga u jedan od najboljih u ponudi svega onog ostalog sto se servira. Da se ne bi ova tema razvlacila u nekom drugom smeru, ne znam sta bi trebalo reci za drzavnu televiziju i njihovu cenzuru koja nije odmakla daleko od 90-ih. Ili se mozda i tu ne slazemo?
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
prvoskociparecihop
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-64
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: 08.07.2008. 12:25 »

Necu ti lupiti minus... za lupanje minusa je potrebno izreci mnogo vecu glupost mada je ova u rangu vrhunskih.

A da li je tvoj um sposoban da prepozna glupost.

Da se ne bi ova tema razvlacila u nekom drugom smeru, ne znam sta bi trebalo reci za drzavnu televiziju i njihovu cenzuru koja nije odmakla daleko od 90-ih. Ili se mozda i tu ne slazemo?

Cenzura je cenzura. Problem je sto ti cas jesi, cas nisi za nju. Interesantno.
Sačuvana

"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: 08.07.2008. 12:30 »

Ne znam da li je moj um u stanju da prepozna glupost, mislim da ne, nazalost...jos uvek lutam, trudim se da shvatim...Mozda sam kategoricnija u nekim stvarima, mozda subjektivizam provejava ali svi gresimo. Nadam se da u mom slucaju to nisu fatalne greske.

Cenzura jeste cenzura i ne moze se jedna smatrati manje vaznom od druge ali kada sam govorila o ovome mislila sam na cinjenicu da su neki mediji u potpunosti operisani od objektivnosti a ovaj medij ipak ne mogu da svrstam u tu kategoriju.   
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +24/-34
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #78 poslato: 08.07.2008. 12:47 »

Ah.. cenzura je pre svega nacin ucutkavanja neistomisljenika u nemogucnosti da im se sputa glas i to sto na B92 sajtu mnoge cenzurisu a na sajtu npr Politike mnogo manje ili skoro nikog na sajtu Glasa Javnosti ne znaci da je njihova cenzura nesto bolje kategorije.
Razlika je samo u tome da B92 prednjaci po cenzuri misljenja (cak i vrlo blagih).

Da je cenzura dobra, mi bi smo od 1943. do danas imali najvecu demokratiu na svetu.
Zasto nema cenzure u americkim medijima?
Sačuvana
prvoskociparecihop
Nazionalist
*

Duh bunta: +20/-64
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: 08.07.2008. 12:49 »

Ne znam da li je moj um u stanju da prepozna glupost, mislim da ne, nazalost...jos uvek lutam, trudim se da shvatim...Mozda sam kategoricnija u nekim stvarima, mozda subjektivizam provejava ali svi gresimo. Nadam se da u mom slucaju to nisu fatalne greske.
Cenzura jeste cenzura i ne moze se jedna smatrati manje vaznom od druge ali kada sam govorila o ovome mislila sam na cinjenicu da su neki mediji u potpunosti operisani od objektivnosti a ovaj medij ipak ne mogu da svrstam u tu kategoriju.

Neko jeste operisan od objektivnosti ili ti ili mediji, za koje ti tvrdis da su previse cenzurisani.
Ko je u pravu, razluci sama ako mozes.
Evo ja ovako posmatram cenzuru, mozda ti pomogne.
Vlasnik medija ima pravo da kreira politiku svog medija po svom nahodjenju. Sto se tice RTS-a, on je "javni servis". Direktora postavlja trenutna vlast, koja oslikava volju gradjana na izborima. Privatni mediji, bilo koje vrste su pod vlascu vlasnika (gazde) tog medija. Tako je svuda u svetu, pa i kod nas. Dakle politicki uticaj ili cenzura su legalni i legitimni, bez obzira da li je neko mrzi, selektivno voli ili cak patoloski obozava..

Ah.. cenzura je pre svega nacin ucutkavanja neistomisljenika u nemogucnosti da im se sputa glas i to sto na B92 sajtu mnoge cenzurisu a na sajtu npr Politike mnogo manje ili skoro nikog na sajtu Glasa Javnosti ne znaci da je njihova cenzura nesto bolje kategorije.
Razlika je samo u tome da B92 prednjaci po cenzuri misljenja (cak i vrlo blagih).
Da je cenzura dobra, mi bi smo od 1943. do danas imali najvecu demokratiu na svetu.
Zasto nema cenzure u americkim medijima?

Moje stanoviste je da cenzure ima u Americi i previse, samo je perfidnija i sofisticiranija.
Uzimam za primer holivudske filmove, koji su listom nivoa cuvenog ruskog filma "Pastir Kostja", samo su tehnicki doterani do savrsenstva. Svi njihovi filmovi su propaganda najgore vrste, kojom se ispiraju mozgovi sirom sveta.
Zapadni mediji su takodje sofisticirani i takodje su ili drzavni nacionalni ili privatno vlasnistvo lokalnih ili svetskih mocnika.
Sto se tice B92, pa njega su Ameri kupili te preko njega kao vlasnici punopravno uredjuju njegovu politiku i plasiraju svoju "istinu" na ovim prostorima.
Vremenom bombardovani cenzurisanim "istinama" postajemo debilni, ali zato lojalni.
@Lanavi i ostali:
Nemojte zbog gore izrecenog da me svrstavate u nacose i poklonike neke svetske zavere. Izneo sam fakticko stanje i pri tome nikoga niti pravdam niti optuzujem.
Evo na primer i ovaj sajt, kao i svi sajtovi na net-u ima svoje vlasnike, administratore i cenzore.
Zato se i ne ljutim, kad dobijem minus ili "dobronamernu" kritiku.
Sačuvana

"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: 08.07.2008. 13:29 »

Ne bih se slozio da u americi ima cenzure u smislu kako to radi B92 ili kako su radili mediji u SFRJ, cak ni da je perfidniji ili sofisticiraniji.
Svakako cu se sloziti da postoji kontrola medija, ali na sasvim drugaciji nacin.
Amerika ima najvecu slobodu an svetu. Ako uspete da je potrazujete i kojim slicajem dobijete. Tako je i sa medijima. Mediji imaju apsolutnu slobodu govora (uostalom i ljudi) sve dotle dok ne postanu ozbiljan politicki faktor. Kako se neko "ko pisa uz vetgar" uzdize iznad trivijalnog, tako se i fokus "politicki ispravnih" koncentrise na njih i kontra argumentima(-ad-personae), diskreditacijom, "poplavljivanjem" informacionog prostora analizama onog o cemu pise u tom, jos uvek slobodnom medijumu, naravno u negativnom kontekstu.
Diskreditacija (na laznim osnovama) je mnogo jaci nacin kontrole slobode, pogotovo u konsumentskom drustvu.

Cenzura je po meni identicna pesnici dzivlije.
Sačuvana
Plodni bizon
Gradjanin
*

Duh bunta: +53/-51
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: 17.07.2008. 03:30 »

Na ovom forumu se o B92 prica lepse nego na njihovom vlastitom. Objektivno, sa politickog aspekta, devedez-dvojka je dobra za dnevnu dozu politickih vesti, ali ostatak programa sve vise pocinje da zadobija konture Roze televizije. Sve je vise onih ultrakomercijalnih serija, sapunica, fensi filmova. Kulturni program je nula, tu je cak i RTS bolji od njih. B92 ukljucim da cujem vesti, ostalo ne gledam.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #82 poslato: 17.07.2008. 21:58 »

Da nije B92 danas bismo svi nosili četničke brade, opanke, vunene čarape, šajkaču, slušali Cecu i nosili debele kajle oko vrata. Koliko god B92 ignorisao Diferenciju, ne možemo ih kritikovati jer su oni ipak ti koji stoje sa naše strane. Kao što ja ne mogu da kritikujem ni Inicijativu mladih, koliko god me oni tretirali kao idiota i nevažnog lika, tako i građanski orijentisani moraju da poštuju B92, inače ovo društvo klizi nezadrživo u devedesete. I šta misliš, da nije B92, da li bi nakon nezavisnosti Kosova Srbija ipak ostala mirna i koliko-toliko prodemokratski orijentisana država? Ne verujem.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: 18.07.2008. 10:01 »

Da nije B92 danas bismo svi nosili četničke brade, opanke, vunene čarape, šajkaču, slušali Cecu i nosili debele kajle oko vrata. Koliko god B92 ignorisao Diferenciju, ne možemo ih kritikovati jer su oni ipak ti koji stoje sa naše strane. Kao što ja ne mogu da kritikujem ni Inicijativu mladih, koliko god me oni tretirali kao idiota i nevažnog lika, tako i građanski orijentisani moraju da poštuju B92, inače ovo društvo klizi nezadrživo u devedesete. I šta misliš, da nije B92, da li bi nakon nezavisnosti Kosova Srbija ipak ostala mirna i koliko-toliko prodemokratski orijentisana država? Ne verujem.

Sta misilis, kad neko iz urednistva B92 dodje ovde, sta pomisli prvo citajuci tvoje postove?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #84 poslato: 18.07.2008. 12:03 »

Da sam suviše tolerantan prema fašistima (tebi, Skočku, Svecu, pre svih drugih). To se na B92 ne toleriše. Kao ni na ZS forumu, ili nekom drugom koji propagira slobodno, otvoreno, građansko društvo.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: 18.07.2008. 17:05 »

Da sam suviše tolerantan prema fašistima (tebi, Skočku, Svecu, pre svih drugih). To se na B92 ne toleriše. Kao ni na ZS forumu, ili nekom drugom koji propagira slobodno, otvoreno, građansko društvo.

ZS forum ne postoji a ono sta sam procitao ni malo ne lici na tvoja izlaganja ovde. Tamo tolerancija postoji ili je netolerantnost dramaticno blaza.

U tvoju tolerantnost prema meni iz TVOG ugla ne sumnjam! Najozbiljnije i bez sarkazma ili drugih misli.
Zato se ja ne uvredim na ono sta umislis pa napises o meni.

Mada, ti bi voleo da ne pisem na ovom forumu.

Ima li tebe na nekom drugom forumu (apsolutno bilo koji forum) a da ti nisi moderator pa da vidimo kako tamo gledaju na tvoje pisanje iz tvog ugla i da li te oni savrseno razumeju?
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #86 poslato: 18.07.2008. 18:19 »

smejanje Slušaj, danas sam baš razmenio dva-tri mejla sa vlasnikom ZS foruma i NVO Lingva. Čovek mi je dao da administriram jednu diskusionu grupu na netu, i u delu gde mi nalaže šta da radim stoji "... briši nacionalističke postove...". Čoveka inače cenim baš zbog toga što je zakleti borac za ljudska prava i građansko društvo, neprijatelj takvih kao ti. A to šta se radilo dok je forum ZS bio otvoren za pisanje možeš da pročitaš u tekstu jednog nacionalističkog političkog komentatora, Zorana Ćirjakovića, koji je o tom i još nekim forumima pisao. Na mreži postoji taj već čuveni tekst čijeg se naslova ne mogu setiti trenutno (mislim da se zvao "Sajber-fašizam").

U stvari, evo nađoh: Zoran Ćirjaković, NOVI SRPSKI RAT: "STRELJANJA" NA INTERNET FORUMIMA

Kod:
http://www.nspm.org.yu/kulturnapolitika/2006_cirj_forumi111.htm

Naravno, ja se sa tim nacionalistom ne slažem (ne bih ga zvao nacionalistom kad bih se slagao), ali ti dajem link da vidiš kako taj forum vidi ovaj mladi komentator. E, to što je napisao za ZS, Differentia nije niti blizu. Čak mi je pomenuti urednik ZS-a još pre godinu dana rekao da moram da više vodim računa o tome šta dozvoljavam da se piše po ovom forumu. Objasnio sam mu da ne mogu ovde da brišem nacionaliste dok god ne bude bilo dovoljno onih koji će zastupati normalne i zdrave ideje.

B92 forum se takođe pominje u tom tekstu, na sličan način kao i ZS.

Inače, što se tiče vlasnika ZS... čoveku su zbog ideja fašisti provaljivali u prostorije organizacije, crtali kukaste krstove, baš nedavno. U intervjuu čini mi se za Zapad pominje da su mu fašisti dizali i auto u vazduh.
Sačuvana

Meda Božanin
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: 18.07.2008. 21:08 »

Evo jos jedne njegove briljantne procene:

Citat: Cirjakovic
Naši “liberali” se plaše slobode koja Srbe može odvesti kuda žele, i pred Stonse, ali i pod Cecinu reflektorima osvetljenu binu. Njih zbunjuje činjenica da ružno desetogodišnje samovlašće požarevačkog para nije zamenila titoistička bajka doterana demokratijom i Mocartovim operama ili oklopna pentagonska denacifikacija

Uf, hvala ti sto si mi skrenuo paznju na coveka, evo upravo sad idem da procitam tekst ciji je uvod gornji citat
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #88 poslato: 18.07.2008. 21:31 »

Za Ćirjakovića i njegov tekst otvori posebnu temu ako želiš, nemoj ovde zagađivati dobru raspravu. Ćirjaković je za nijansu umerenija varijanta u odnosu na tebi omiljenog Antonića, pa otvori da se pametniji zajebavaju sa tim što je za tebe pametno. Recimo na delu Kolumne.
Sačuvana

Chedista
Gradjanin
*

Duh bunta: +4/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: 19.07.2008. 21:36 »

Da nije B92 danas bismo svi nosili četničke brade, opanke, vunene čarape, šajkaču, slušali Cecu i nosili debele kajle oko vrata.

Ne treba da zaboravimo josh nekoliko vazhnih medija pored Radio B92 koji je bio prva slobodna radio stanica. Tu su chasopis Republika, chasopis Helsinshka povelja, kao i mnoge lokalne stanice. Chak smo i mi u Leskovcu imali jednu iako je dobro poznato nazhalost kakav smo grad uvek na izborima bili.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: