Dragan Todorović (SRS): "On smatra da prostituciju treba svesti u zakonske okvire. - Međutim, naša država je neozbiljna i gura glavu u pesak. Ovaj zanat je u drugim državama legalizovan."
Neshvatljivo je da radikal kaže nešto ovakvo. Obično se zalažu za lažnu moralnost, a ovakve stvari su im gadljive. Jedino ako se nada da iz te prostitucije može da nikne neko srpče, ukoliko se uz legalizaciju prostitucije zabrani abortus.
Milorad Vučelić (SPS): "Socijalista Milorad Vučelić takođe misli da sve pojave koje su ukorenjene u društvu treba zakonski regulisati, pa tako i prostituciju."
Jako inteligentno rečeno. Kazao je kao da ono što je ukorenjeno u društvo, pa ma kakvo bilo (a to je princip po kojem posluju populisti), treba biti legalizovano. Na primer, česta ubistva su ukorenjena u društvo, pa dakle, trebalo bi ih legalizovati. Ili na primer overdoziranje u liftovima je česta pojava u ovom našem društvu, pa, dakle, hajde da i to legalizujemo. Ili recimo prodaja ljudi je takođe zastupljena, pa bi je trebalo legalizovati. Takođe i dilovanje droge, i sve ovome slično.
Srđan Srećković (SPO): "Od legalizacije prostitucije bi koristi imali svi - i žene koje se tim poslom bave, i država, jer bi imala poreske prihode, ali i građani koji te usluge koriste, pre svega zbog zdravlja."
Uf, kako je ovo svršio... rekavši da bi korisnici usluga imali koristi zbog zdravlja... Ako ovo ne shvatimo kroz rizik da se oboli od neke zarazne bolesti u prilici nelegalizovane prostitucije kada se kupi ta usluga, stiče se utisak da je zdravo ići kod ove u situaciji legalizovane prostitucije. Još bi vredelo očekivati reklamu tipa: "Za dobro zdravlje, dođite kod Šojke na blowjob!"
Prostitucija je osnova na kojoj pociva savremeno drustvo, pocevsi od skolovanja,zaposlenja,brakova,raznih kompromisa do umetnosti...
Slažem se. Inače, objašnjavao sam nedavno ljudima sa kojima često govorim a koji su neinformisani... Naime, to da je prostitucija i kada odeš u kafić (mislim iz ugla žene) i gledaš koji tip ima ključeve skupljeg automobila ili pak skuplji mobilni telefon, tražeći onoga ko bi mogao najviše da ti kupi ukoliko bi otišla sa njim da se - kako to mladi kažu - "smuvaš" (bladi Džisz, kakav termin). Takođe, prostitucija je i kada devojka biva u vezi sa nekim ko je tek bogat, ali joj se ne dopada više od nekoga tamo koji je siromašan ili manje bogat.
Dakako, ovo su neki blaži oblici prostitucije, ali i dalje se radi o onom što podleže tom pojmu.
Smatram da je treba legalizovati, najpre zbog zakonske zastite onih koji se njome bave, zbog poreza koji bi se tu ubrao, zbog zdravstvene prevencije, zbog onih kojima je odvratno da to rade krisom, jureci partnera/ku po agencijama/parkovima/oglasima/internetu...ne vidim da bi ikome stetilo osim puritancima.
Slažem se sa svim sem sa ovim na kraju. Ja sebe mogu da zovem puritancem ali to ipak držim samo za sebe. Ako sam puritanac, ne mora da znači da ću braniti drugima da to ne budu, na isti način kao što kad bih bio šahista ne bih branio da neko drugi bude dizač tegova ili bokser. Međutim, siguran sam da većina puritanaca ima da kaže mnogo toga protiv prostitucije, odnosno legalizacije ove, i to sve iz neke vrste frustracije time, i otud što nisu u stanju da stvari sagledaju iz objektivnog ugla. Znam mnoge takve ljude, i jako je teško uopšte započeti priču o tome, pod uslovom da vas slušaju. Često pomišljam da su takvi zaglibili (na psihičkom nivou) mnogo više nego one nesrećne prostitutke.