Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 27   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Rasprava o ljubavi  (Pročitano 46037 puta)
Morella
Urednik

Duh bunta: +44/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hejter

« Odgovor #225 poslato: 13.03.2008. 19:36 »

Citat
Moguće da su to bili drastično slabiji ljudi (slabiji u smislu: manje ljudi, više idioti).
~ a nee, nisam ja nikada birala takve. I stvarno kad se okrenem nijednog sa kojim sam bila ne mogu nazvati idiotom. Slabi mozda da, ali ja jesam osoba koja voli da bude dominantna u vezi..Da sad ne ulazim u ostalom u sablon po kom biram i tako to..
Njihov jedini problem je bio sto jednostavno nisu bili On..a ja sam od svakog pokusavala da nacinim "njega". Tako da sam na kraju uglavnom ja ispadala kreten jer u biti oni nikada ni nisu bili vazni u celoj toj prici...
Mada znam dosta devojaka koje su ,bas kako si naveo, cesto isle i povlacile se sa svakakvim budalama, nekad su samo terale inat tom "neprevoljenom" a nekad ..ne znam ni sama...

Citat
Ono drugo mi je interesantnije, kada kažeš kako ta veza nije imala osnova da se uzdigne do neke poželjne mere
Kvotovala sam samo ovu recenicu ali u biti odnosi se sledeci odgovor na ceo pasus. ja sam se pomalo pogresno izrazila tj ostala sam nedorecena. Veza jeste bila lepa, i on je divan momak sa kojim sam danas u prijateljskim odnosima..Ali ja nisam bila ni zrela ni spremna za nesto ozbiljno , niti sam mu dozvolila da mi se priblizi emotivno. Dakle on kao osoba jeste zasluzio da bude uzdignut  ali ne i nasa veza ( onaj deo koji smo prosli zajedno) jer jednostavno nismo se ni dovoljno upoznali ni vezali. Mojom greskom doduse...
dakle poenta jest da mislim da je mozda bila greska tu vezu zvati ljubavlju u ovom smislu za koji se nas dvoje naprimer zalazemo.
Mada ja njega danas izuzetno cenim kao jako dragog prijatelja i nekoga u koga imam beskrajno poverenje.

Citat
One devojke koje vole da ih muvaju na osnovu fizičkog izgleda na to bi trebalo da kažu: "Toliko sam zgodna da se ne usteže da penetrira u mene i protiv moje volje, pa još kad bi bilo pred drugima!" Takve žene/devojke sanjaju o tome da ih neki neznanac "uništi" od silovanja.
Ima jos jedna stvar koja se vrti a to je uostalom i glavna parola takvih devojaka " Svako koristi sto mu je bog dao". Tj, ne smatraju losim da koriste iskljucivo telo u pridobijanju muskaraca jer im je to "dar od boga" a ponekad, mada ne uvek i jedino raspolozivo oruzje.
A to dodje potpuno nepostovanje svoje licnosti.

Sačuvana

**Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!**

~ Ubicu te ako nisi za mir ~ Cheesy
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +123/-94
Van mreže Van mreže

« Odgovor #226 poslato: 17.03.2008. 03:30 »

~ a nee, nisam ja nikada birala takve. I stvarno kad se okrenem nijednog sa kojim sam bila ne mogu nazvati idiotom. Slabi mozda da, ali ja jesam osoba koja voli da bude dominantna u vezi..Da sad ne ulazim u ostalom u sablon po kom biram i tako to..
Njihov jedini problem je bio sto jednostavno nisu bili On..a ja sam od svakog pokusavala da nacinim "njega".

To se i meni događalo, ali sam, čini mi se, prerastao tu nezrelost. Bar donekle. Naime, ako sam još uvek pod snažnim utiskom bivše devojke (a jesam), onda ću tražiti verovatno neku koja bi izgledala i ponašala se slično njoj (posebno ovo sa razmišljanjem, ali i izgled me često prevari tako da pomislim da bi ta osoba mogla da razmišlja kao "bivša"; jednom sam sreo jednu takvu u busu i slušao šta govori: ispostavilo se da je prilično površna i groznog dijalekta, što me je odmah odbilo). Ipak, ako već imam značajan kontakt sa nekim ženskim osobama od kojih neka može da mi bude i devojka, a pritom znam da ne može da bude kao bivša, da nikako to nije moguće, onda ću tražiti da bude kao ja. Jer ja držim za sebe da sam bog međ ljudima, pa kontam da mi je potrebna neka naročito dostojanstvena, uzvišena, kao neko svečano biće. I tako držeći da se sam ponašam na taj način i mislim na taj način, gledao bih kako da je učinim ozbiljnijom i dubljom osobom. Radovalo bi me kad bi neka bila bar delimično takva pri upoznavanju.

Jedino možda ova moja odbrana ne stoji zbog toga što se ovaj moj ideal sebe u stvari i poklapa sa tom bivšom. Negde sam već napisao: Ona i ja, to je jedno isto.

Citat
Veza jeste bila lepa, i on je divan momak sa kojim sam danas u prijateljskim odnosima..Ali ja nisam bila ni zrela ni spremna za nesto ozbiljno , niti sam mu dozvolila da mi se priblizi emotivno.

Ne znam kako da ostanem učtiv posle ovoga što sam pročitao :)
U stvari, nelogičan je jedan bitan deo: kažeš da si bila u vezi a nisi dozvolila toj osobi da se emotivno približi. Pa, pitam se onda, kakva je to veza uopšte ako nema emocija? Bolje da ne pomišljam.

Citat
Ima jos jedna stvar koja se vrti a to je uostalom i glavna parola takvih devojaka " Svako koristi sto mu je bog dao". Tj, ne smatraju losim da koriste iskljucivo telo u pridobijanju muskaraca jer im je to "dar od boga" a ponekad, mada ne uvek i jedino raspolozivo oruzje.
A to dodje potpuno nepostovanje svoje licnosti.

To znači da će da je vređa i da je poštuje daleko manje pošto se zadovolji njenim telom. Jer zadovoljenom muškarcu više telo žene nije bitno (neko vreme), pa mu ostaje da gleda njenu ličnost. Dakle, nakon odrađenog posla ostaje im da se raziđu. Čini mi se da to propagiraju serije Seks i grad, ili domaći rimejk: Lisice.
Sačuvana

Morella
Urednik

Van mreže Van mreže

Hejter

« Odgovor #227 poslato: 19.03.2008. 19:41 »

Citat
Ne znam kako da ostanem učtiv posle ovoga što sam pročitao :)
U stvari, nelogičan je jedan bitan deo: kažeš da si bila u vezi a nisi dozvolila toj osobi da se emotivno približi. Pa, pitam se onda, kakva je to veza uopšte ako nema emocija? Bolje da ne pomišljam.
Haha, slobodno pomisljaj I zamisljaj. Mozda je moj odgovor bio donekle losh jer sad I ja vidim kako je mozda zvucao nekom ko na svet gleda crno belo.Ali to je bilo sve samo ne veza koja se svodila na sex, naprotiv. Mogla bih da idem u detalje, kao sto sam rekla nemam problema sa delenjem intime sa strancima ali opet ne vidim kako bi bilo vazno za raspravu pa cu stati. Ali s obzirom na sve sto sam dosad pricala smesno mi je sto me vidis na takav nacin….
Emocija je ocigledno bilo cim sam ja tri godine kukala za nekim…to ne radis ako je sex sve sto nosis iz veze, ili mozda gresim?U svakom coveku se emocije mogu probuditi usprkos pokusajima da ostane hladan. Posebno kada se njemu partner otvara ali ne I on sam partneru.Pa sam tako I ja unizavala u svojoj glavi svaki pokusaj da ta veza predje na neki dublji nivo  zatvarajuci se.Ne znam za tebe ali ja sa svojih 17 godina I nisam bas bila zrela I svesna dubine do koje moze doci odnos dve osobe…
E sad vazno pitanje je, sta su za tebe emocije? Zelis da znas sta smo radili? Pricali smo, setali, upoznavali se, izlazili. Pricali I pricali I pricali.Bili smo ukratko prijatelji vise nego nesto drugo.
Glupo mi je uostalom da pricam jer ispada da se pravdam nekom za nesto.A nemam zasto:P E sad, ti  gledas stvari crno I belo…. Bese I na temi abortusa si rekao da promiskuitetne devojke najvise zagovaraju abortus, sto sam precutala iako je neosnovana I za zene ponizavajuca generalizacija. Dakle ako osoba ne oseca emocija koliko ona misli da je mogla  ne znaci da je u vezi samo shirila noge .
Ne ljutim se ( vredjaju se samo oni pogodjeni istinom), samo napominjem da cesto preterujes u naglom  donosenju zakljucaka i jednom ces jednog dana nekog uvrediti .

Citat
onda ću tražiti da bude kao ja
Mislim da vecina trazi sebe u drugima….Svako zeli da mu partner bude na “nivou”, da po mogucnosti ima slicna interesovanja I misli…

Sačuvana

DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +29/-9
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #228 poslato: 19.03.2008. 20:20 »

Niste se ni priblizili objashnjavanju ljubavi, i emocija (koje su uzgred vrlo shirok pojam) koje su direktno svezane za ljudska dela, nivo lichnosti, trenutna osecanja koja utichu na ljudsku referenciju sebe.
Prichajte o ljubavi, ali izuzmite lichne primere.
 sadista
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
Morella
Urednik

Van mreže Van mreže

Hejter

« Odgovor #229 poslato: 19.03.2008. 20:22 »

A ti gledaj privatne poruke.

I pusti raspravu da tece....
Sačuvana

modesty
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +26/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #230 poslato: 26.03.2008. 23:45 »

Kvalitetna rasprava o ljubavi. Rasprava je sve kvalitetnija, a ljubav sve apstraktnija. Da li vam se nekada dogodilo da ostavite osobu i da ostanete pri mišljenju da je dobro što ste to učinili, ali da vam je jako žao... Ne podnosite da čujete da je u vezi sa nekim drugim, iako ste otvoreni i sami za novu vezu... jednostavno, slabi ste jako kada je neko u pitanju... Sa druge strane, svesni ste da ta osoba za vas nije. Jednostavno, trudite se da je prebolite, jer vam nije išlo i sami ste presudili, ali sa druge strane, nešto vas boli i tišti. Da budem preciznija, ja jako teško podnosim raskid koji sam sama izazvala, nakon što sam konstatovala da je moj bivši dečko alkoholičar. Sticajem okolnosti, relativno često ga vidim i jako mi je teško. Žao mi je što nije svestan da ima problem. Nije mi dozvolio da mu pomognem, a ja sa nekim ko je više pijan, nego trezan jednostavno ne mogu da se zabavljam. On ima mnogo kvaliteta i inteligentan je, ali meni i dalje jako smeta to alkoholisanje. Emocije i dalje postoje između nas. Od nekoga sam onako tek "čula" da možda ima devojku sada i nije mi sve jedno, iako i sama imam novu "potencijalnu" vezu. Osećam i krivicu da sam možda bila netaktična. Grozan osećaj... Nervira me što me sve to pogađa. Volela bih da emotivno prati racionalno, ali bih lagala sebe kada bih rekla da je tako. Nije tako i nije mi dobro zbog toga. Sa mnom ili bez mene, želela bih da on prestane da pije.Možda bi to učinio da me je više voleo, možda će mu neko dugi biti motiv, a možda će njega neko toliko voleti, da mu neće biti bitno što pije. Iako, lično mislim da u ovakvom slučaju, baš zato što voliš nekoga, ne bi trebalo da mu tolerišeš jedno takvo stanje. Sve u svemu, bez veze.
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #231 poslato: 27.03.2008. 08:52 »

Prevideo sam da je stigao odgovor Morelle... tek iz tog razloga sada odgovaram.

Emocija je ocigledno bilo cim sam ja tri godine kukala za nekim…to ne radis ako je sex sve sto nosis iz veze, ili mozda gresim?U svakom coveku se emocije mogu probuditi usprkos pokusajima da ostane hladan. Posebno kada se njemu partner otvara ali ne I on sam partneru.Pa sam tako I ja unizavala u svojoj glavi svaki pokusaj da ta veza predje na neki dublji nivo  zatvarajuci se.Ne znam za tebe ali ja sa svojih 17 godina I nisam bas bila zrela I svesna dubine do koje moze doci odnos dve osobe…

U redu je to, ali svako će sa strane postaviti npr. pitanje: šta je neko (ti) tražio u vezi bez emocija (ili bez namere da pokaže emocije ili dozvoli da se razgranaju), da bi zatim za takvom vezom plakao/kukao tri godine. Naprosto, nije logično da neko zauzdava emocije u ljubavnoj vezi. To je kao da neko ode na bazen ali da ne bi plivao, nego da bi, npr, sekao nokte.

Citat
E sad vazno pitanje je, sta su za tebe emocije? Zelis da znas sta smo radili? Pricali smo, setali, upoznavali se, izlazili. Pricali I pricali I pricali.Bili smo ukratko prijatelji vise nego nesto drugo.

Glupo je pitati šta ste radili, nije mi to bila namera. Jednostavno sam logično razmišljao i nisam našao logičan razlog za onakvo ponašanje. Za mene je razvoj osećanja jedno za drugo nužni uslov postojanja neke ljubavne povezanosti.

Citat
Bese I na temi abortusa si rekao da promiskuitetne devojke najvise zagovaraju abortus, sto sam precutala iako je neosnovana I za zene ponizavajuca generalizacija.

Nije to neka teška generalizacija ako sam rekao (mada se toga ne sećam) da promiskuitetne devojke mnogo pre onih drugih zagovaraju ideju abortusa (mada i među njima ima mnogo hrišćanki koje rađaju kad god zatrudne). I to je nešto sasvim logično, pošto se one mnogo češće suočavaju sa tim problemom i mogu da zamisle šta bi bilo kad bi stalno rađale. Ove druge često nisu u stanju da se zamisle u situaciji drugog (odnosno žene koja ima taj problem), pa češće mogu da zastupaju onu 'rišćansku ideju zabrane abortusa. Treba biti neko ko je sposoban da izađe iz sebe da bi na taj problem gledao objektivno i ispravno sa moralnog aspekta. A takav pogled na stvari ne važi ni za promiskuitetne, ni za one druge (bilo žene ili muškarce), već malobrojne koji su sposobni da - kako rekoh - zamisle neku X osobu van sebe, u problemu o kojem se radi.

Citat
Mislim da vecina trazi sebe u drugima….Svako zeli da mu partner bude na “nivou”, da po mogucnosti ima slicna interesovanja I misli…

Uh, ne znam... Tako je to kad se logično promisli sa naših pozicija, ali ima i drugih. Eto, oni drugi često mogu da progovore o tome kako im je potreban neko suprotan, ko će ih "dopuniti", ko će biti čak potpuna suprotnost njih. Ja to, valjda jednom rekoh, zovem strašću. Otud što je to drugo nepoznato, kao onaj stranac kojeg neka žena koja je pisala knjigu o seksu i ljubavi zamišlja svog idealnog seksualnog partnera i odnos: nešto strano dolazi i bez pitanja, potpuno sirovo, uzima je i stavlja na svoj falus. Tako to ide i kod onih ljudi koji bi da upoznaju nekakvu suprotnost.

Uglavnom, meni se suprotnost od onoga što ja jesam ne samo ne dopada, nego mi se čini toliko odvratnim da takvu (žensku ili mušku) osobu ne bih ni štapom pipnuo.  Cheesy

Kvalitetna rasprava o ljubavi. Rasprava je sve kvalitetnija, a ljubav sve apstraktnija.

Postoje ljudi koji od ljubavi prave bauk... Mnogi meni tako zameraju kad počnem o tom da im govorim (a sam sebi se učinim budalom, jer "drugi to praktikuju, i ne opterećuju se toliko") sa tolikom dozom ozbiljnosti. Učini se kao da je ući u vezu nekakva naučna disciplina, te kako se potom ponašati, kakve motive bi trebalo imati, kakve kvalitete tražiti kod druge osobe, itd. To je potrebno, ali nije nimalo apstraktno. Ta priča je potpuno realna i samo pokušava da objasni iz kojih pobuda najčešće dolazi do tzv. ljubavnih veza (neki to zovu "muvanjem" kako čujem). Dakle, od apstrakcija - kojih se ježim - nema ništa, barem se meni tako čini.

Citat
Da li vam se nekada dogodilo da ostavite osobu i da ostanete pri mišljenju da je dobro što ste to učinili, ali da vam je jako žao...

Ne. I mislim da se to teško može desiti. Tvoj primer je poseban jer se radi o alkoholičaru, ali da si bila u vezi sa nekim ko je koliko-toliko ličnost (ko ne zavisi od količine alkohola u krvi, već od pameti u glavi), čini mi se da se ni tebi tako nešto ne bi dogodilo. Moglo bi da se dogodi da ga ostaviš zbog neke druge sitnice, ali biti alkoholičar je nešto što naprosto ne dozvoljava drugima, ili makar ne bi trebalo - da se približe. Ne bi trebalo da bilo ko ima motiva za takav čin.

Citat
Ne podnosite da čujete da je u vezi sa nekim drugim, iako ste otvoreni i sami za novu vezu... jednostavno, slabi ste jako kada je neko u pitanju...

To može da mi se dogodi samo ako mene neko ostavi. Kad bih ja nekoga ostavljao gledao bih da toj osobi nađem nekog kao zamenu, i našao bih pre nego što bih od nje otišao.

Citat
Sa druge strane, svesni ste da ta osoba za vas nije. Jednostavno, trudite se da je prebolite, jer vam nije išlo i sami ste presudili, ali sa druge strane, nešto vas boli i tišti.

Samoća. Pretpostavljam.

Citat
Od nekoga sam onako tek "čula" da možda ima devojku sada i nije mi sve jedno, iako i sama imam novu "potencijalnu" vezu.

Kad od te "potencijalne" budeš napravila "gotovu" vezu, proći će žal za prošlim. Samo gledaj da taj sledeći ne bude isto tako alkoholičar ili nešto slično.

Citat
Sa mnom ili bez mene, želela bih da on prestane da pije.Možda bi to učinio da me je više voleo, možda će mu neko dugi biti motiv, a možda će njega neko toliko voleti, da mu neće biti bitno što pije.

Uh, dosta stvari je ovde rečeno. Idemo redom:

1. Da te je voleo - ne bi pio. Potpuno je idiotski, nelogično i čak otvoreno priznavanje nedostatka ljubavi kad neko pije (ne samo da se opija, nego i kad pije u tvom društvu) dok je u ljubavnoj vezi sa nekom osobom. Opijati se u to doba može samo neko ko govori da nije zadovoljan onim što ima. A ljudi koji su zaljubljeni i imaju koga da vole (i još su pravo i voljeni) obično ne govore/pokazuju da su poraženi toliko da se moraju alkoholisati.

2. Ta druga riba sa kojom bude bio, ako je bude voleo - prestaće da pije. To, prosto, sledi iz ovoga gore.

3. Ako ne bude prestao da pije, znači da je ne voli. Isto tako ako ga ona bude tolerisala u alkoholisanju biće znak da ga ne voli stvarno, već da je iz neke koristi sa njim (seksualne, imovinske ili slično). Iz jednostavnog razloga: onaj ko nekoga voli traži od njega da postupa lepo sa samim sobom, da vodi računa o sebi, i ne dozvoljava da propada.
Sačuvana

DramatisPersonae
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #232 poslato: 27.03.2008. 09:20 »

Ja mislim da vi malo preterujete shto se tiche opijanja tog choveka.
Namecete mu vash pojam dobrog dok on u biti treba da izmeni shvatanje u sebi, koje se proshirilo na praksu.
hmm... da vidimo, zahtevate od njega da promeni sebe ne bi li ugodio vama, tj. vashem altruistichkom porivu, vashem nesebichnom zalaganju za njega, uslovljavate ga sa tim da ako je njemu stalo do osoba koje ga okruzuju da jednostavno mora da prestane da pije... Dok je zdravom shvatanju njega verovatno vrlo stalo do osoba pored njega.
Onda, prislino zakljuchujete da je borba njegovog zdravog razuma izgubljena nad onim drugim delom njega.
Mislim, da se razumemo, nije da ja podrzavam njegovo napijanje, ali to je vrlo delikatna stvar, kojom se ne moze prici tako grubo ili se ochekivati instant rezultati.
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

He restoreth my soul
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #233 poslato: 27.03.2008. 09:40 »

U pravu si za "instant rezultate" koje nikako ne bi trebalo očekivati u startu. Do toga dolazim jednostavnim posmatranjem: Ako se takvome ne približiš kao onom koji pije, a opet - kao onaj koji je spreman da ga voli (tj. neka devojka spremna da ga voli), kako ćeš ga dovesti do situacije da ostavi piće?

Dakle, morao bi mu se pružiti neki period u kojem će on moći da oseti lepotu življenja sa voljenom osobom, pa da onda odluči: piće (propadanje) ili ljubav (život).
Sačuvana

DramatisPersonae
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #234 poslato: 27.03.2008. 09:48 »

mislim da se sa tim prelomom, tj. odlukama vrshi samo nepotreban pritisak na choveka, od koje ce onaj uvek izabrati onaj oprobani, siguran izbor u kojem je navikao da obitava...
mislim da se treba pristupiti polako, dozvoljavajuci ljubavi da raste, paralelno sa tim problemom, dok mu ljubav polako pochinje gutati vecinu vremena, i okupacije, pa ce samim tim lagano chovek i izbaciti iz upotrebe naviku... to sam hteo reci... treba imati strpljenja... Pogotov jer se chovek nece odmah obazreti na podrshku sa spoljne strane, vec ce se sa problemom vratiti na ono shto mu je staro i chime voli da utapa sebe, i time ce zanemariti ljude oko sebe, dakle treba ga navici, lagano, nikako stvoriti neki bunt prema tome shto mu se daje...
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

He restoreth my soul
modesty
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #235 poslato: 28.03.2008. 18:38 »

Slažem se da je strpljenje ključ. Izgleda jesam bila netaktična. Ima jedna poslovica koja kaže da kada nisi nestrpljiv, nisi ni zaljubljen. Očigledno je da sam bila više zaljubljena, nego "dobar psiholog". Ima još jedna poslovica koja kaže da je savršena ona ljubav koja nas čini nesretnima. Izdajniče, hvala ti na savetima i podršci, ali nekako bih sebi samoj bila jadna kada bih razmišljala u pravcu - što pre da se razvije "novo" da zaboravim staro. Osobe koje volimo u životu, postoje i kada raskinemo sa njima i nastavljaju da žive svoje živote. Kada ih se setimo baš tako i treba da razmišljamo o njima, kao o ljudima koji i dalje imaju svoj život, rade nešto, a ne kao o nekakvim "slučajnim  partnerima" iz jednog životnog perioda. Jeste li primetili kako ljudi imaju tendenciju da kažu: "Moj/a bivši/ša devojka je studirala arheologiju ili zvala se tako i tako ili volela je to i to, kao da ne govorimo o živom čoveku, a on i dalje živi svoj život. Normalno je da kada sa nekim nemaš više vrstu odnosa koju si imao, želiš i da ga zaboraviš, ali isto tako je lepše, da ako nekada vidiš tu osobu, da joj se uljudno javiš, da je pozdraviš, da malo "zgaziš" taj egoizam koji svi nosimo u sebi i da oprostiš. Lepo je to pročišćenje, ali kada ga osetiš iskreno; kada osobu o kojoj smo pričali vidim, ne osećam to još uvek iz nekog razloga. Boli me nešto još, po malo, ali to je već faza "preboleti" situaciju, preboleti ljudski, otplakati, iznervirati se, razmisliti i prevazići konačno.
Sačuvana

Morella
Urednik

Van mreže Van mreže

Hejter

« Odgovor #236 poslato: 06.04.2008. 20:30 »

Citat
nekako bih sebi samoj bila jadna kada bih razmišljala u pravcu - što pre da se razvije "novo" da zaboravim staro.
Slazem se sa Modesty ovde, I podrzavam ujedno. Zamena stare ljubavi novom samo da bi se odredjena prebolela nije fer. Nije fer prema tom novom partneru, a najmanje je fer prema samom sebi.
Osobu treba pustiti da na jedan prirodan nacin ode iz naseg zivota.
U tom periodu kada sam postupala na nacin “zaboravi starog novim” neko mi je dao lep savet kog se I danas drzim “ Samo dobra veza te obogacuje, losom vezom gubish deo sebe a ne dobijas nista…”
A u losu vezu je najlakse upasti ako zuris I radis po pricipu “nema veze sa kim samo da zaboravis”.
A jos jedna losa stvar oko tog “naglog” zaboravljanja osobe jest sto ce ti jednog dana biti zao. Jer ako covek zeli da zaboravi on ce I zaboraviti, ali nece zaboraviti ono lose ( takve stvari zive zauvek) zaboravice ono lepo, ono zbog cega je vredelo voleti osobu. I jednog dana kada preboli nece imati uspomena, shvatice da ih je namerno potisnuo. I tad uglavnom coveku bude zao.
Citat
Boli me nešto još, po malo, ali to je već faza "preboleti" situaciju, preboleti ljudski, otplakati, iznervirati se, razmisliti i prevazići konačno.
Srecno Mod :)
Sačuvana

modesty
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #237 poslato: 10.04.2008. 00:24 »

Hvala More osmeh srećno i tebi  osmeh šta god radila
Sačuvana

Morella
Urednik

Van mreže Van mreže

Hejter

« Odgovor #238 poslato: 10.04.2008. 20:34 »

haha, oko jedenja mi jos uvek ne treba sreca ali hvala :jezik:
Sačuvana

ZileZilet
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže Van mreže

Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...

« Odgovor #239 poslato: 10.04.2008. 22:35 »

Treba sve shvatati povrshno..u stiu jedan se otegao, drugi protegao :smejanje:
Kada vech prichamo o ljubavi, ja obozavam visoke shtikle...al mi ochajno stoje :srbenda:
Sačuvana

VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
Stranice: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 27   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: