Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Kultura psovke  (Pročitano 3427 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 13.04.2007. 20:32 »

Prvo bih mu se dodvorio, a onda mu objasnio neke svoje 'vizije' pa da ih oslika.

Ocekivao sam nesto originalno. Mozda malo brutalno. Zelenko
Sačuvana
Monarch
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +25/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 13.04.2007. 20:35 »

To bi bio zločin ravan pirateriji. Protivno je mojim principima.

Da to ustvari jeste tako, onda ne bi postovao ni onu jednu fotku koju si ostavio na prethodnoj stranici.   :jezik:
Sačuvana
pebble
Slobodni mislilac

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 21.04.2007. 00:02 »

Zanimljivo da se niko do sada nije setio nijedne ekskrementne psovke. Doduse ni ja sad ne mogu da se setim, ali znam da postoje kao kategorija, i da su izuzetno interesantne (maloj) deci.
S druge strane, nakon (pocetka) puberteta, najcesce koriscene psovke su one koje se odnose na seksualni akt i/ili seksualne organe.
Slicnosti i paralele? Prirodni nagon, fizioloska potreba, koji se kulturno-socioloski obuzdava i stigmatizuje?
Tu se uvek setim one nezaboravne scene iz Bunjuelovog "Fantoma slobode" (1974) kada gosti za stolom sede na wc-soljama.

Dakle, psovka kao odusak, psovanje onog sto je bitno. Sto je veci pritisak, veca i potreba da se psuje? Ono o egzistencijalnim pitanjima/psovanjem onoga sto je sveto je jako interesantno i uklapa se u ovo.

Ono sto je meni uvek bilo zanimljivo je pozicija koju ima psovanje majke. Ako pogledamo istorijski, ako bi se "pretnja" iz psovke ostvarila, to bi bila velika sramota za tu zensku osobu i za celu njenu familiju. Psovka kao uvreda.
Mada iz ovog modernog ugla, nekako mi izgleda kao da je cela ta opsesija seksualnim cinom nad majkom neki kolektivni balkanski edipov kompleks (sto i nije toliko luda ideja u svetlu pozicije koje majke imaju u zivotima svojih odraslih sinova, nemali broj ljudi je primetio da u srbiji vlada matrijarhat po muskoj liniji), sa preusmerenjem na tudju majku, kad vec svoju ne moze.

I ne zaboravimo onu grupu homofobicnih psovki u koju spadaju analni otvori i oralni cinovi nad muskim spolovilom.
Sačuvana
milos
Libertarijanac

Duh bunta: +28/-25
Na mreži Na mreži

« Odgovor #33 poslato: 21.04.2007. 11:41 »

Muda mi se napases!

Ovo sam cuo u Zemunu. I nigdje vise. Ne znam da li se tako kaze jos negdje. A nije mi bas najbistrije sta je autor htio kasti. Mozda je ponosno aludirao na velicinu svojih muda? Elem, to je ko siroka livada po kojoj moze da se pase, napasa, gdje je moguca ispasa. A sagovornik se smatra ovcom, jer ovca pase. Pretpostavljam da je poenta: ja imam ogromna muda, a ti si ovca Zelenko
Sačuvana

A sve mlade djevojke koje nisu poznale muskarca ostavite na zivotu za se.
pebble
Slobodni mislilac

Duh bunta: +12/-2
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 21.04.2007. 19:03 »

Mozda u smislu "lick my balls", jednako uvredljivo kao "suck my dick" ako se kaze muskarcu, atak na muskost
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: