Stranice: 1 [2] 3 4 ... 21   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Homoseksualnost  (Pročitano 23330 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
alltheweb
Gost
« Odgovor #15 poslato: 08.11.2006. 18:13 »

jezik jezik jezik Legendarno , nema sta sAngiE imas moje veliko postovanje i naklonost kao i sve sto sledi uz to  :'(

Kao sto rekoh nekada su i male stvari velike ( likujem ili ne , ali osecaj je divan ) nego da ne bude offtopic
Odgovori:

1.
Citat
Koja je razlika izmedju hetero i homo seksualnih odnosa?
  Ne postoji
2.
Citat
Sta je ljubav? Sta je ljubav izmedju muskarca i zene? Izmedju dve zene? Dva muskarca? Koja je razlika?
nema razlike , ljubav je ljubav i tu je kraj neke stvari ne treba razlagati
3.
Citat
Da li heteroseksualci osecaju leptirice? Da li homoseksualci osecaju leptirice?
Naravno svi osecaju leptirice  ( kako mi se javlja djavolski osecaj da negog priupitam jel oseca leptirice  :'(   )
4.
Citat
Sta je drustveno postavljena granica kada je ljubav u pitanju? Zasto je biti sa partnerom istog pola prelazenje granice?
  granice ??? pa plitkost i glupost postavlja granice , mada se one lako prelaze  Cheesy

5 iz odredjenih razloga nemogu odgovoriti na ovo pitanje....

Evil ogroman plus od mene imas
Sačuvana
Viktor N.
Gost
« Odgovor #16 poslato: 08.11.2006. 18:15 »

Citat
...Skoro sam prisustvovala... Ja sam naucila da su heteroseksualci i homoseksualci potpuno isti i da u oba tabora ima: kurvi, nevernih, vernih, onih sa zahtevi, daj-sta-das ljudi, onih sa ukusom, bez ukusa, sa stilom, seljacina, sirovina, debila, neobrazovanih, intelektualaca... otelotvorenja stereotipa i maltene svih onih pod-grupa koje se vezuju mahom za hetero ljude.
Ovo bi trebao biti afirmativan stav, ali ima puno opravdanja u njemu prema spoljnoj sredini, drustvu...
Zato sto postoji ogroman pritisak sredine.
Mozda je trebalo reci ovako-svi homoseksulci su slicni jedni drugima(i drugim ljudima), jer zele srecu, emocionalnu toplinu i ljubav. :)
Citat
- Da li homoseksualnost moze biti stecena?
Moze biti stecena.

P.S.Setio sam se jednog odlicnog, odlicnog instrumentala iz jednog filma koji govori o "o muskoj platonskoj ljubavi"-Merry Christmas Mr Lawrence od Sakamoto-a.
Sačuvana
solo
Gost
« Odgovor #17 poslato: 08.11.2006. 19:35 »

Zvrko Evil, da mogu da ti za 24 sata dva puta povecam "duh bunta" uradila bih to, ali... Jer, taj duh, samo to da te ne tangira, znaci da zivis zivot, ne da se cimas oko toga sta drugi misle: da li mi je decko bolji od decka ribe preko puta, da li ce se neko uvrediti sto sedi pored pedera isl. Hetero glupost, homo glupost = univerzalna glupost.

Vracam se na temu...

eto uz sAnginu volju i moj neki doprinos (u vidu objasnjenja kako povecati "duh bunta" na sasvim "legalan" i dozvoljen nachin) ubrzo se ti poenchici mogu duplirati ... ali poshto imash samo jedan poen "zla" shvatio sam da je lakshe to uraditi tako shto cu jednostavno i ja kliknuti na dugme za uvecanje... Namigivanje 2*1=2 
(sorry za offtopic)
Sačuvana
dejanvuj
Gradjanin
*

Duh bunta: +2/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 08.11.2006. 19:46 »

- Da li homoseksualnost moze biti stecena i koja je u tom slucaju kategorizacija te osobe?

Ono sto ja znam, sto sam citao, gledao etc ... jeste da homoseksalnost ne moze da se nasledi (od roditelja, blize i dalje rodbine) ako se ovde uopste misli na taj nacin sticanja ...

Takodje smatram da dva odrasla homoheksualca ne mogu napraviti od npr svog usvojenog deteta isto homoseksualca ...
Sačuvana
Evil
Gost
« Odgovor #19 poslato: 09.11.2006. 00:14 »

@ solo & sangie

ja se borim tako sto vodim normalan zivot i ne dozvoljavam da me bilo sta sto kazu tangira... to im je ja mislim najveci udarac. Pasivni i miroljubivi otpor :)

A sto se tice svih ostalih pitanja... jedini odgovor koji mogu dati je LJUBAV!! Ona ne poznaje ni granice ni pol... Svi mi volimo celim srcem, patimo  kad gubimo, zaljubljujemo se... ne vidim razliku... hetero.. homo... we are all people
Sačuvana
alltheweb
Gost
« Odgovor #20 poslato: 09.11.2006. 00:20 »

Citat
Pitanje: Kada uzmete noz u ruke, sta prvo uradite?

A odgovor na ovo pitanje  :(   e forumasi , mislioci  mocan
Sačuvana
Lvzifer
Gradjanin
*

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #21 poslato: 09.11.2006. 05:21 »

Glasah za bolest koja se mora leciti.
Zasto ?
Homoseksualizam , gay i slichno je jedna subkultura i obican tirp i fazon. Neki vise nisu gay zato sto im to telo trazi vec zato sto je to in i cool.  Propagiranje takvog je stetno za covecanstvo.

Bolest je neso sto smeta coveku da bi normalno funkcionisao. Homoseksualizam ne smatraju bolescu kao pedofilija ili nekrofilija ( sto je u sustini isto kao homoseksualizam) zato sto za razliku deteta ili lesa osoba istog pola sa kojim bi se neko pario moze dati svoj pristanak.  Te samim tim to na taj nacin ne skodi drustvo u nije bolest.

No problem je u tome, kao sto rekoh, jer se to propagira kao subkutura te se previse ljudi opusteno odlucje da bude "gay" i samim tim odbija zene ili muskarce , bira osobe istog pola .. i jebiga.. 2 osobe istog pola ne mogu da naprave dete( bar koliko ja znam, al novi svedski poredak melje a nauka napreduje )

Znaci, po meni je "Bi" normalniji izbor nego Gay. Ko hoce nek se pari sa istim polom ali nemoj da zaboravi da se vrsta siri parenjem muskarca i zenke. Inace kako je krenulo bubasvabe ce uskoro da nas nadzive.

Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #22 poslato: 09.11.2006. 11:17 »

Kao skretanje sa teme evo da opisem kako sam ja proveo deo veceri juce. Vidima ja moja sestra nagnuta nad nekim casopisom sa hemijskom u ruci i nesto popunjava. Pridjem joj i vidim da je to pretprosli broj Standarda, onaj cuveni broj u kome je izasao spisak sa inicijalima gay poznatih licnosti u nas. I ona naravno pokusava da skonta ko se krije iza kojih inicijala. Ja joj se pridruzih tako mi "pronadjemo" 5-6 ljudi. Ne znam bas da li je to normalno, ali cini mi se da se danas ljudi mnogo vise opterecuju time ko je gay a ko nije i da nekada ta prica nije bas bila toliko u medijima...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
sAngiE
Gost
« Odgovor #23 poslato: 09.11.2006. 12:57 »

Jos jedno pitanje koje bi se moglo nadovezati na Lvziferov post:

- Sta je produktivna jedinka?
- Da li je reprodukcija najbitnija u zivotu pojedinca?
- Sta bi se trebalo onda raditi sa sterilnim osobama?

Zaprepašćen
Sačuvana
Lvzifer
Gradjanin
*

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 09.11.2006. 15:41 »

Jos jedno pitanje koje bi se moglo nadovezati na Lvziferov post:

- Sta je produktivna jedinka?
/
- Da li je reprodukcija najbitnija u zivotu pojedinca?
Jedna od najbitnijih. Trenutno ne izgleda toliko bitna ali zar ne mislish da moze postati ?
- Sta bi se trebalo onda raditi sa sterilnim osobama?
Sto bi ikom ista radili, ljudi su ko svi mi? Ono sto ja hocu da kazem da nije svaki gay osudjen/a na totaly gay i da treba ljudima staviti u glavu da ne treba da budu gay iz fazona vec ako to stvarno jesu, sto je redak sluchaj danas. Sto se mene tice i nekrofilija je ok, trebalo bi neko da nadje milosti prema tim ljudima i da im prinabavimo po neki les, da mogu i oni da kresu nesto legalno  Zvrko

U sustini, ljudima ne treba staviti u glavu SAMO to da ne budu u gay fazonu, nije to jedino lose. Ljudima treba staviti u glavu da ne budu ni ujednom fazonu. Nizasta da se opredeljuju da bi pratili masu, jer im se svidja, da bi bili cool  vec za ono sto stvarno jesu. Pogledaj svet oko sebe, koliko ljudi je ono sto stvarno jeste?
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
sAngiE
Gost
« Odgovor #25 poslato: 10.11.2006. 12:25 »

Citat: Lvzifer
U sustini, ljudima ne treba staviti u glavu SAMO to da ne budu u gay fazonu, nije to jedino lose. Ljudima treba staviti u glavu da ne budu ni ujednom fazonu. Nizasta da se opredeljuju da bi pratili masu, jer im se svidja, da bi bili cool  vec za ono sto stvarno jesu. Pogledaj svet oko sebe, koliko ljudi je ono sto stvarno jeste?

Sa tim se i mogu sloziti.

E sada, problem je opet sa kim ce se neko identifikovati i sta ce prihvatiti kao nesto "pozitivno" ili "negativno", mada ja sama ne pravim tu podelu izmedju dobrog i loseg. Zasto bi okarakterisala nesto kao negativno samo zato sto ja licno ne nalazim nikakvu satisfakciju ili zadovoljstvo u necemu... mislim da problem lezi u tome sto pojedinci sebi daju previse znacaja. Odnosno, daju sebi za pravo da svoju neku realnost projektuju na ono sto kao realnost uopste i ne postoji... a to je neka "realnost" u kojoj svi zivimo.

Videla sam potpis jednog od korisnika, ne mogu sada da se setim ko je to bio, ali nemoj da se nadje zapostavljen ili uvredjen  Cheesy Citirao je Kamija, a ja cu ga parafrazirati: da bi ziveo u realnosti moras svoje vrednosti u njoj da nadjes. Dakle nije moguce postavljati svoje vrednosti ostalima, vec je bitno one koje postoje samo utvrditi, a ono sto ne mozes naci u sebi ucvrstiti.

Imam prijateljice koje su lezbejke i one koje to nisu, imam prijatelje koji su gay i straight, ali to me ni u jednom trenutku nije navelo da posumljam u svoju biseksualnost... ali to je valjda stvar licnosti.

--

E sada, neka druga pitanja i odgovori na predhodna (meni prilicno interesantna). Probacu to da sve spojim, pa neka se cita malo i izmedju redova... napominjem da onaj ko ne zeli da ovo sugestivno shvati, ne mora da cita!  Cheesy

Dakle, po pitanju gay brakova, primetila sam postoji velika zabluda - zajednica dvoje ljudi ne svodi se samo na nesto sto automatski biva drustveno prihvaceno. Postoje mnogi brakovi koji sada nisu prihvaceni. Pitam se da li je trebalo postavljati granice kada su u pitanju brakovi izmedju pripadnika i pripadnica razlicitih rasa, nacija, verskih ubedjenja i sl. Zajednica dvoje ljudi istog pola dala bi istima neke vrste olaksica koje inace sada nemaju, a ne svodi se samo na pitanje nasledstva i nekih zakonskih pitanja, vec i pitanja poreza, mozda olaksica u smislu dobijanju stanova i sl. Hteli neki to da prihvate ili ne, ali zajednice tog tipa, a samim tim i olaksice bice nasa buducnost i ja joj se radujem. Sutra ce moj brat i zet, odnosno sestra i snaj(ka)  Cheesy moci da dobiju stan kao i moji ko zna sta... e o tome se radi!

Inace, po pitanju usvajanja dece naslusah se i ovde raznih nebuloza.

Da li su moji roditelji heteroseksualci? Vrlo! Da li sam ja heteroseksualne orijentacije? Pa... tesko!  :o Vidi zbunjujuce informac'je!

E sada, meni se ideja homoseksualnih parova koji usvajaju decu (ili radjaju...) ne svidja jos uvek, ali ne iz razloga sto mislim da bi takva deca bila potencijalni ili sigurno homici  Zvrko vec iz razloga sto mislim da drustvo nije spremno da prihvati tu decu kao sasvim normalnu kakva i jesu. Ti roditelji mogli bi vrlo lepo da vaspitaju i podignu dete u sredini u kojoj je sasvim u redu NE pitati niti suditi za seksualnu orijentaciju. U sredini u kojoj te ako se oblacis na odredjeni nacin vec deklarisu kao ovakvog ili onakvog, kako li bi se osecalo dete koje zna da ga privlaci suprotni pol, a ovamo ga gledaju kao: jadno, muceno, verovatno seksualno zlostavljano... i potencijalno gay. Nije do tih roditelja koji mogu biti jednako dobri ili losi, vec do ljudi koji to ne mogu jos uvek da prihvate.

Jebati zivotinju nije isto sto i biti gay! Jebati les nije isto sto i biti gay! Zivotinja i les ne mogu da kazu ne...! Biti pedofil nije isto sto i biti gay! Deca ne umeju da razluce... e sad, to sto se nekada neko zbuni, krene da eksperimentise... pa gresi covek, ali to ne znaci da nije u redu. Proba neko analni sex pa mu se ne svidi... pa ne radi to vise... kad vec moram ovako sirova da budem...

Sve u svemu, zaciniti sredinu... da ne izumremo kao i sve zaostale vrste... prilagoditi se vremenu i SEBI, prvenstveno SEBI!  :(
Sačuvana
strangelove
Gost
« Odgovor #26 poslato: 10.11.2006. 22:54 »

Teme homoseksualizma smo se delimično dotakli još davno na topiku “o ljubavi” i više mi se dopadala dok se o njoj razgovaralo tamo, a za to ima više razloga. 
Delimično se slažem s Lvziferom o današnjem subkulturnom poimanju homoseksualnosti, a to poimanje zapravo svoje korene vuče još od 19 veka prateći razvoj psihologije. Danas je izuzetno teško objasniti ljudima da su pojmovi: homoseksualnost, heteroseksualnost, biseksualnost zapravo psihološko-antropološki konstrukti koji su tu da nam do one mere koje mogu rasvetle prirodu seksualnosti, a ne neki fizički zakoni koji vladaju među populacijom. Prosto, vi niste imali termin homoseksualac u vreme antike , a i tada je  kao što svi znamo bilo homoseksualaca. U tom smislu uvek mi je bilo podjednako smešno kad neko sebe deklariše kao str8, ili gay ili bi što ne znači da to psihološko kategorisanje ne odobaravam, ali samo treba razjasniti u istorijskom smislu neke stvari upravo da bi se homoseksualizam oslobodio te subkulturalnosti u koju je zapao isključivo krivicom nekih organizacija iz prošlog veka, a naravno jadno je seksualnost bilo koje vrste pretvarati u subkulturni fenomen.
Epohe se menjaju te vi sebe danas ukoliko ste biseksualnog opredeljenja nikakao ne možete da poredite s biseksualcem iz vremena starog Rima ili Grčke. Stoji jedan duboki jaz između vas dve (dvojice) jer taj stari Rimljanin sebe nije doživljavao kao pripadnika “onih koji su bi”. On je u i u najextremnijem slučaju jedino sebe mogao da vidi kao hedonistu , a takvo osećanja je za njega bilo sasvim prirodno. No to su antika i njeni otmeni Bogovi od kojih bi se današnji moderni svet postideo i rasparčao na deliće...
Da se vratimo na današnjicu. Sada homoseksualizam ( i još par drugih fenomena o kojima ovde neće biti reči), pati od dve stvari. Jedna je ona koju je pomenuo Lvzifer , a to je subkultura, a druga je pozirana seksualnost. Ova dva problema se međusobno prepliću i zapravo je subkultura kao opredeljenost ta koja je uslovila pojavu Gay-poze, a koja se izričito nametala u Americi još od 60-tih godina prošlog veka. Otuda se u poslednjih dvadesetak godina pojavilo tako mnogo intelektualno opredeljenih feminističkih organizacija koje su shvatile da treba da udare kontru savremenom poimanju LGBT populacije. U našoj zemlji ima samo par takvih organizacija i još uvek uživaju negativnu konotaciju čak i među samom LGBT populacijom što je na kraju krajeva i logična posledica borbe između ova dva tabora. Što se poze tiče mislim da o njoj ne treba da govorim puno i da je sasvim jasno na šta se ona odnosi....
Sačuvana
polemos
Nazionalist
*

Duh bunta: +21/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 12.11.2006. 23:01 »

Prvo, ja bih da upitam zašto je naziv teme homoseksualizam, a ne homoseksualnost? Kakva je razlika?

Što se tiče Sanjinih pitanja(neću da ih ponavljam, samo ću davati odgovore),

- Pre neki dan sam saznao da je homoseksualnost orijentacija, a ne opredeljenje, jer nije stvar slobode izbora već urođena (ako sam dobro razumeo objašnjenje).

- kategorizacija je način na koji funkcioniše ljudski um, ona nije po sebi problematična, možeš ti da "kategorizuješ" ljude na plavooke, crnooke i zelenooke, pa čak i da lično preferiraš jednu od tako dobijenih "kategorija", ali problem je tražiti da one koje se tebi ne sviđaju budu zakonom zabranjene ili opressed uopšte. Dakle, jedno je logička, drugo vrednosna, a nešto sasvim treće takva "negativno-zakonska" kategorizacija.

- homo i hetero zajednica je verovatno konstatovanje činjeničnog stanja nastalog u društvu u kojem je zastupljena ova treća vrsta kategorizacije po tom osnovu. Naravno, to što je to činjenično stanje ne znači da ono i treba da ostane takvo.

- Zato što zajednica, odnosno sistem, "po difoltu" nije spremna/ne želi da inkorporira gej zajednicu kao jednaku.

- Na sledeća dva pitanja odgovor je "da, znam za takve slučajeve".

- Mislim da je poslednje pitanje malo nejasno. Misliš na situaciju kada konflikt homo orijentacije i internalizovane homofobije onemogućava osobu da "normalno" funkcioniše? Pa ne znam koliko... imam li ponuđene odgovore? Na skali od 1 do 10?  Zvrko

Što se tiče usvajanja dece, jednom kada "odlučimo" da su LGBT-itd (stalno se u naziv dodaju nova slova, ne uspevam da popamtim) ljudi "normalni", nema ama baš nikakvog razloga da im se usvajanje ne dopusti.
Što se tiče stvari koje su ovde rečene, mogu da kažem da svakim usvajanjem mi "namećemo" detetu roditelje, tako da na to nametanje očigledno imamo pravo.

@Reefer
Homoseksualni par ne može (još uvek) da dobije decu "prirodnim" putem baš kao što to ne mogu ni parovi koji su sterilni, pa nećemo ovim drugima da zabranimo usvajanje dece. Što se tiče ovog poređenja sa ludnicom i vatrenim oružjem, rekosmo da se sve ovo odvija sa važećom pretpostavkom da homoseksualnost nije bolest, ni vrsta ludila, ni naziv grupe navijača Partizana (to što se tiče onih "perverznih i bizarnih obreda", hehehe  :-X), već varijetet, potpuno ravnopravan sa ostalim oblicima seksualnosti.
Većina prigovora ovom stanovištu kaže da je "normalno" da u porodici dete ima i oca i majku, ali opet nisu zakonom zabranjena ni sirotišta - gde dete nema ni oca ni majku -, niti se oduzima dete razvedenim roditeljima (gde u većini slučajeva dete ne odrasta uz oba roditelja), niti se zabranjuje da neki single parent usvoji i odgoji dete (ili da čak bude veštački oplođena, pa da tako sama rodi i odgoji dete), dakle, zakon toleriše odrastanje deteta u sredinama koje se ne uklapaju u taj šablon "normalne" porodice sa sve ocem i majkom. Ergo, nema nijednog razloga da se dete ne da na usvajanje gej/lezbejskoj porodici.

A onda sledi drugi set Sanjinih pitanja:

- mislim da homo odnosi zahtevaju u početku više mašte od hetero odnosa, naglašenije je "igranje uloga", mada ni to nije neko Bogom dano pravilo...

- mislim da je cilj svih ostalih pitanja da natera ljude da misle u pravcu "pa svi smo isti, svi smo ljudi, svi volimo", tako da ću i ja to da kažem.

- Kada uzmem nož u ruke, isečem hleb i jedem. A jel ovo neko od onih psihoanalitičkih pitanja? I šta kaže o meni?

@Lvzifer
Ti menjaš tezu, misliš da je homoseksualnost bolest (za to si glasao) zato što ljudi "iz fazona" postaju homoseksualci? Pa ljudi iz fazona postaju svašta. Ljudi su "iz fazona" počinjali da treniraju košarku, na primer, kada je naša reprezentacija bila uspešna. Šta je trebalo, da proglasimo košarku za bolest? Ma i'te molim vas.
Lepo si ovo rekao, bolest smeta čoveku da normalno funkcioniše. Ja obično koristim primer sa krvnim pritiskom. Ako neko ima urođeno visok krvni pritisak i to mu ne zadaje smetnje, onda ga neće slati na lečenje. Ali ako mu spadne na ono što je "normalan" krvni pritisak i krene zbog toga da pada u nesvest, lečiće ga od te "normalnosti". Capisci?
Zašto ne bi neko "opušteno" odlučio da bude gej? Ako nije gej, a hoće to da se pravi, pa pusti ga, to je njegovo pravo, kao što je moje pravo da se pravim da volim domaću rakiju iako je ne podnosim. napokon, niko tebi ne brani da heteroseksualnost promovišeš kao najveću bambuču i naj-kul stvar na svetu, pa će onda oni koji samo prate trendove krenuti malo i na tvoju stranu. Ne moraš odmah da udaraš na represiju drugih, burazeru.
Na kraju krajeva, i potpis ti kaže da je Bog homo  Cheesy
Nastavljanje vrste ne podrazumeva da SVAKI pripadnik vrste mora da ostavi potomstvo, ako hoćeš da nastaviš vrstu, preporučujem ti da zasučeš rukave (ili druge delove odeće), a ne da teraš druge da to obavljaju umesto tebe.
Takođe, ako je nastavljanje vrste "jedna od najbitnijih" stvari u životu pojedinca, misliš li da je Šešelj čovek koji je postigao više od npr. Nikole Tesle? Ili svetog Save? Biraj uzora, Srbi su, hvala Bogu, prepuni uzvišenih primeraka koji te demantuju.
A što se tiče onog da ljudi ne budu ni u jednom fazonu, pa zar to lobiranje za razmnožavanje nije jedan prilično dominantan "fazon"? Pa batali ga malo onda.
Sačuvana
Altruisticki idealista
Gost
« Odgovor #28 poslato: 13.11.2006. 00:27 »

Glasah za bolest koja se mora leciti.
Zasto ?
Homoseksualizam , gay i slichno je jedna subkultura i obican tirp i fazon. Neki vise nisu gay zato sto im to telo trazi vec zato sto je to in i cool.  Propagiranje takvog je stetno za covecanstvo.

Bože me sačuvaj ovako glupih izjava!
A šta je sa onima čije ‚‚telo to traži``, kako ste se izvoleli elokventno izraziti, kolega?
Ako Vas je cura ostavila jer je shvatila da je gay, budite srećni zbog nje, a ne napadajte 15% stanovništva majke Zemlje!
Sačuvana
Reefer
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +2/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 13.11.2006. 16:07 »

rekosmo da se sve ovo odvija sa važećom pretpostavkom da homoseksualnost nije bolest, ni vrsta ludila

Zasto mislis da sadizam (zadovoljstvo u telesnom mucenju osoba prema kojima se oseca pohota ) i mazohizam (osecane povecanog polnog nadrzaja i uzivanje u trenutku kada partner zadaje telesne bolove) nisu poremecaj ili bolest?
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 21   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: