Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Homoseksualnost  (Pročitano 17890 puta)
Morella
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +46/-7
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

Hejter

« Odgovor #195 poslato: 26.04.2008. 19:31 »

Citat
.Ja volim zene, ali, kada bi organizovao paradu na kojoj bi isao go, zvalavio se sa svakom zenom koja mi dodje pod ruku, neku kresnuo tu pred gomilom sveta, zavrsio bi u "Lazi". Dakle, moja prava nisu jednaka sa pravima pedera i lezbejki.

U pravu si Z. ali moras uzeti u obzir koji su uopste faktori doveli do tog preteranog eksponiranja homosexualnosti. parade su , barem se igralo na tu kartu, desavanja koja su trebala doprineti ...upotrebicu mozda losh izraz ,ali "prosvetljavanju " naroda na temu homosexualnosti.
One nisu iskljucivo za homosexualce ili bisexualce vec za sve ljude koji zele da razbiju taj sexualni taboo.
Evo pre odredjenog vremena u Novom Sadu organizovan je jedan dogadjaj koji je imao nesto slicno za cilj a to je AIDS zurka. Cilj je bio strpati bolesne i zdrave u istu prostoriju, pokazati im da usprkos bolesti oni nisu shugavi deo populacije - cilj svega toga je pribliziti izopstene drustvu - uvesti ih u drustvo.
Znam da se ti neces sloziti ali ja pokusavam samo da ti objasnim da sve to ne lezi na ruznim osnovama niti se propagira homosexualnost kao obavezni stil zivota.
Nazalost postoji jedna kategorija stanovnika koja je opasnija i od homosexualaca i nas "normalnih" zajedno - a to su mediji i masovna kultura koja tezi da komercijalizuje sve cega se dokopa....
Ne znam kuda sve ovo vodi ali mislim da je samim homosexualcima cela ta halabuka vise odmogla nego pomogla....
Sto se tice tvoje primedbe da je glupo nametati bilo koji stil zivota kao "pravi i jedini ispravni" slazem se.

Sačuvana

**Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!**

~ Ubicu te ako nisi za mir ~ Cheesy
Morella
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

Hejter

« Odgovor #196 poslato: 26.04.2008. 19:37 »

Citat
za krivicu sveukupnog porasta pedera ja lichno krivim kulturu. (josh jednom da se izvinem onima koji misle da je biti peder genetski poremecaj) Na mestima gde je veca kultura nalaze se samim tim vishe razlichitih ljudi, jer nijedna kultura nije napredovala bez uticaja sa strane.

Ja cu radije biti clan drustva koje je mix homosexualaca i heterosexualaca sa uznapredovalom kulturom i svescu nego clan nagonski vodjene zajednice divljaka kojima sex sluzi cisto kao instrument za sirenje vrste.

Nema potrebe da nam se izvinjavas, jos uvek nismo utvrdili da li je homosexualnost genet.poremecaj ili kako Ti tvrdis licno opredelenje....Ja samo jos jednom molim da se ne razbacujemo naucnim tezama koje su nedokazane od strane strucnjaka.

Sačuvana

Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #197 poslato: 26.04.2008. 20:35 »

I ja bih da se pridružim Morelli u ovoj kritici izjave koja kaže da je homoseksualnost ili genetski poremećaj ili neki drugi "defekt", i time isključuje mogućnost da bude - slobodan izbor. Mislim da homoseksualnost može biti slobodan izbor i da, poput ljudi koji su levaci a ne dešnjaci, isto tako imaju pravo da budu zdravi a homoseksualni; tj. da se homoseksualnost ne "brani" bolešću, da bolest ne bude (jedini?) izgovor i opravdanje homoseksualnosti.

Što se parada homoseksualaca tiče, slažem se sa tezama da su one odmogle homoseksualcima i da uglavnom odmažu, iako im je sa jedne strane zaista dobar argument taj da žele na taj način da razbiju taboo javnosti kad su oni u pitanju ili da pokažu homofobima kako su i oni ljudi, kako nisu čudovišta ili slično. Ipak, čini mi se da se to čini na potpuno pogrešan način i da bi, poput bilo koje političke ideje, mnogo delotvornije bilo kad bi homoseksualna udruženja izlazila u javnost kroz tribine, publikacije i slično, a ne kroz marširanje ulicama.
Sačuvana

Morella
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

Hejter

« Odgovor #198 poslato: 26.04.2008. 20:45 »

Cek sad, mozda sam krivo protumachila ali ja ne mislim da je homosex. slobodna odluka:D

Ja smatram da je to genetski problem ili vec nesto..ruzno je reci defekt ili bolest. Dakle smatram da se sa tim radjas i da se homosexualizam ne moze "zakaciti" losim vaspitanjem ili uticajem medija.
Ti se slazes sa Dramatisom onda...:)

Ja sam pre neku stranu objasnila zasto smatram da to ne moze biti SAMO odluka ( pronadji primer sa pasuljem i hranom) .
U ovom slucaju sam samo istakla da kao laici nemamo prava da zastupamo i namecemo jedni drugima tako delikatne generalizacije tipa ( bolest je ili nije bolest) :)

E sad. sve zavisi kako definisete homosexualca. Da li je homosexualac samo onaj ko izadje u javnost sa svojim opredelenjem  ili i onaj ko "zhivi normalnim zhivotom" ali oseca homosexualni poriv koji iz straha/osecaja krivice ne sme da iznese u javnost.

Jer sa homosexualnoscu jeste moguce ziveti "normalno" . Usprkos porivu takav covek moze imati sex sa zenom,cak i zasnovati porodicu . Da li je on onda homosexualac ili nije?

PS.
Pisuci ove redove dolazim do zakljucka da po tome homosexualizam jeste jedna vrsta opredelenja ali kazem....mislim da on ima jedino mogucnost da se opredeli hoce li izaci iz ormara ili ce se prilagoditi jednom drustveno prihvacenom stereotipu.

PS2
Pogubljena sam, Izdajnice shvatila sam poentu tvog posta...chak sam trcala nazad na net da to kazem : D

« Poslednja izmena: 26.04.2008. 20:55 Morella » Sačuvana

DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +29/-9
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #199 poslato: 27.04.2008. 08:51 »

samo josh jednom da opovrgnem taj primer sa hranom.
Secash se kad sam govorio da podsvest umnogomoe utiche na tvoje odluke, ponashanje, etc...
(onaj primer koji su oni nauchnici odradili je pomalo glup, i cela tvrdnja jeste bila malo kurazna, ali poenta je ista)
Dakle, ti se nisi rodio sa teznjom da vishe volish jednu vrstu hrane, nego ti se ukus gradi sa vremenom, a gradi se na podsvesnom nivou, i vrlo utiche na odluke.
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

The Lord is my shepherd; I shall not want
He maketh me to lie down in green pastures
He leadeth me beside the still waters
He restoreth my soul
Domaci I.
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +125/-94
Na mreži Na mreži

« Odgovor #200 poslato: 18.05.2008. 01:43 »

A mislite li da protiv gay ljudi često imaju nešto protiv oni koji su potencijalno na toj strani? Odnosno, oni koji nisu sigurni u svoju hetero-seksualnu orijentaciju?

Večeras gledah jednu emisiju u kojoj me je jedan od sagovornika skoro ubedio u tu stvar. No, ja i dalje mislim da je maltretiranje i suprotstavljanje gay ljudima u suštini stvar lepog vaspitanja i pokvarenog sistema vrednosti do kojeg subjekt drži. Na primer, od neobrazovane osobe teško da ćete moći da dobijete afirmativni stav o gay populaciji, dok kod visoko-obrazovnih teško da možete naići na stav odbijanja i diskriminacije heteroseksualne populacije.
Sačuvana

lanavi
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +50/-8
Na mreži Na mreži

Enforcer

« Odgovor #201 poslato: 18.05.2008. 12:10 »

A mislite li da protiv gay ljudi često imaju nešto protiv oni koji su potencijalno na toj strani? Odnosno, oni koji nisu sigurni u svoju hetero-seksualnu orijentaciju?

Oni koji nisu sigurni u ono sto ih intimno pritisce a pri tom se jos i boje da to priznaju zbog (sigurno) negativne reakcije okoline, verovatno ce sebe cuti kako se i sami poistovecuju sa misljenjem kriticara. Time barem za trenutak odlazu priznanje o svom neregularnom ponasanju cime se uljuljkuju u osecaj pripadnosti proseku ili ocekivanom.
Medjutim ne verujem da ce sa samopriznanjem tako i ostati...mozda se samo nece javno izjasnjavati o tome ali verovatno nece igrati dvolicnu verbalnu ulogu.
Sačuvana

Drugom cesto oprastaj, sebi nikad!

latinska
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #202 poslato: 18.05.2008. 15:32 »

(bash je pre neki dan bio dan borbe protiv homofoba)
Nesigurnost usvoju polnu odredjenost moze da dolazi i iz umishljenog razloga, isto kao shto i moze da dolazi iz nekog realnijeg razloga.
Medjutim na kraju krajeva, intimnost choveka ne bi trebalo da toliko utiche na njegovu socijalnu integraciju, i prihvacenost.
tj. u prevodu, to shto je neko gej, bi, ili strejt, ne bi trebalo da utiche na njegove ideje, i na nachin na koji se prezentuje medju drugima.
Ako je neko gej, to ne treba drugi da znaju, ako je neko bi, to takodje nikog ne interesuje. Ako je neko strejt, i to je neshto shto se ne spominje. Ali, poshto ima veze, jer je glupa seksualnost prezastupljena u drushtvu, odatle strah od drushtva menja chovechiju reakciju i ponashanje.
Zato (sad se nadovezujem na post Lanavi) se stvaraju frustrirani ljudi, koji eventualno nece znati shta oni sami hoce, jer ce se saziveti sa nametnutom ulogom.
To se ne deshava retko.
Ali, zaista ne bih mogao suditi koliko ima potencijalnih pristalica homoseksualnosti koji je gone i psuju zbog okoline; mada ne bih rekao da je vecina takvih ljudi tu. Istina, ima takvih ljudi, ali ne verujem da je vecina.
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

He restoreth my soul
Romanova
Teatralni mislilac

Duh bunta: +12/-19
Van mreže Van mreže

« Odgovor #203 poslato: 20.06.2008. 11:19 »

Ja samo znam da ti gejOvi imaju extra tela...  frajer
A ne valjaju im zene, sunce im polupano... tz... Zelenko
Sačuvana

Mine, immaculate dream made breath and skin
I've been waiting for you
Signed, with a home tattoo,
Happy birthday to you was created for you...
Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #204 poslato: 20.06.2008. 11:51 »

I ja sam imao extra telo u jednom periodu kada sam, razočaran u žene, bezuspešno pokušavao da budem gej. Kada sam odustao od pederizma, onda više nisam mario za krpice, frizurice, parfeme, pločice....
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Meda Božanin
Na uslovnoj slobodi

Duh bunta: +16/-27
Van mreže Van mreže

« Odgovor #205 poslato: 20.06.2008. 12:58 »

Dzaba im dobro "pakovanje" kad u kutiji nema nista za zenski deo sveta...  nene
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +109/-15
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #206 poslato: 20.06.2008. 13:14 »

Vidovita Vava, ali i neke feminisktinje kažu da će vremenom biti sve veći udeo homoseksualaca u populaciji, naročito u muškoj populaciji. Neki istoričari bi rekli da je to indikator dekadentnih epoha.
Sačuvana

Banujmo sve žene!
Meda Božanin
Na uslovnoj slobodi

Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: 20.06.2008. 13:15 »

(bash je pre neki dan bio dan borbe protiv homofoba)
Nesigurnost usvoju polnu odredjenost moze da dolazi i iz umishljenog razloga, isto kao shto i moze da dolazi iz nekog realnijeg razloga.
Medjutim na kraju krajeva, intimnost choveka ne bi trebalo da toliko utiche na njegovu socijalnu integraciju, i prihvacenost.
tj. u prevodu, to shto je neko gej, bi, ili strejt, ne bi trebalo da utiche na njegove ideje, i na nachin na koji se prezentuje medju drugima.
Ako je neko gej, to ne treba drugi da znaju, ako je neko bi, to takodje nikog ne interesuje. Ako je neko strejt, i to je neshto shto se ne spominje. Ali, poshto ima veze, jer je glupa seksualnost prezastupljena u drushtvu, odatle strah od drushtva menja chovechiju reakciju i ponashanje.
Zato (sad se nadovezujem na post Lanavi) se stvaraju frustrirani ljudi, koji eventualno nece znati shta oni sami hoce, jer ce se saziveti sa nametnutom ulogom.
To se ne deshava retko.
Ali, zaista ne bih mogao suditi koliko ima potencijalnih pristalica homoseksualnosti koji je gone i psuju zbog okoline; mada ne bih rekao da je vecina takvih ljudi tu. Istina, ima takvih ljudi, ali ne verujem da je vecina.

Obratio bih paznju na crvenu sitagmu.
Intimnost podrazumeva da se nesto radi daleko od ociju javnosti. Javnost retko ukljucuje vise od 2 para ociju.

Zelja manjine u LGBT populaciji da se eksponira u javnosti je ta koja, po meni, vecini pravih ljudi smeta. Smetaju njima i hetero koji se vacare i zvale po ulicama, obnazuju preko uobicajene mere priostojnosti i tako to. To ima korene u necem sasvim normalnom i prirodna je reakcija.

Dok u npr Sydney-u ima mozda najveci procenat LGBT populacije per-capita na ulicama se ne moze primetiti devijacija u ponasanju. Integracija je skoro 100%-na i mirna Backa. E sad, kako objasniti "eksponiracima" da eksponiranje (ne ukljucuje samo LGBT ve i ostal devijacije ponasanjapravih)) donosi mnogo stete ideji koju propagiraju.
Sačuvana

Meda Božanin
Na uslovnoj slobodi

Van mreže Van mreže

« Odgovor #208 poslato: 20.06.2008. 13:17 »

@ Gazivoda

Pa sve je u nekim sinusoidalnim pulsevima, ciklusima... pa tako i istorija.

PS
Ja sad mogu najzad da kazem da sam dete iz mesovitog braka. Otac mi je musko a majka zensko!!!
Sačuvana

DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #209 poslato: 20.06.2008. 15:15 »

Obratio bih paznju na crvenu sitagmu.
Intimnost podrazumeva da se nesto radi daleko od ociju javnosti. Javnost retko ukljucuje vise od 2 para ociju.
Ne razumem. Chak i da nisi mislio javnost, opet ne razumem, shto bi obratio paznju.
Aj pojasni.
Sačuvana

Auxilium meum a Domino

He restoreth my soul
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 22   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: