Прво, ја бих да упитам зашто је назив теме хомосексуализам, а не хомосексуалност? Каква је разлика?
Што се тиче Сањиних питања(нећу да их понављам, само ћу давати одговоре),
- Пре неки дан сам сазнао да је хомосексуалност оријентација, а не опредељење, јер није ствар слободе избора већ урођена (ако сам добро разумео објашњење).
- категоризација је начин на који функционише људски ум, она није по себи проблематична, можеш ти да "категоризујеш" људе на плавооке, црнооке и зеленооке, па чак и да лично преферираш једну од тако добијених "категорија", али проблем је тражити да оне које се теби не свиђају буду законом забрањене или opressed уопште. Дакле, једно је логичка, друго вредносна, а нешто сасвим треће таква "негативно-законска" категоризација.
- хомо и хетеро заједница је вероватно констатовање чињеничног стања насталог у друштву у којем је заступљена ова трећа врста категоризације по том основу. Наравно, то што је то чињенично стање не значи да оно и треба да остане такво.
- Зато што заједница, односно систем, "по дифолту" није спремна/не жели да инкорпорира геј заједницу као једнаку.
- На следећа два питања одговор је "да, знам за такве случајеве".
- Мислим да је последње питање мало нејасно. Мислиш на ситуацију када конфликт хомо оријентације и интернализоване хомофобије онемогућава особу да "нормално" функционише? Па не знам колико... имам ли понуђене одговоре? На скали од 1 до 10?

Што се тиче усвајања деце, једном када "одлучимо" да су ЛГБТ-итд (стално се у назив додају нова слова, не успевам да попамтим) људи "нормални", нема ама баш никаквог разлога да им се усвајање не допусти.
Што се тиче ствари које су овде речене, могу да кажем да сваким усвајањем ми "намећемо" детету родитеље, тако да на то наметање очигледно имамо право.
@Реефер
Хомосексуални пар не може (још увек) да добије децу "природним" путем баш као што то не могу ни парови који су стерилни, па нећемо овим другима да забранимо усвајање деце. Што се тиче овог поређења са лудницом и ватреним оружјем, рекосмо да се све ово одвија са важећом претпоставком да хомосексуалност није болест, ни врста лудила, ни назив групе навијача Партизана (то што се тиче оних "перверзних и бизарних обреда", хехехе :-X), већ варијетет, потпуно равноправан са осталим облицима сексуалности.
Већина приговора овом становишту каже да је "нормално" да у породици дете има и оца и мајку, али опет нису законом забрањена ни сиротишта - где дете нема ни оца ни мајку -, нити се одузима дете разведеним родитељима (где у већини случајева дете не одраста уз оба родитеља), нити се забрањује да неки single parent усвоји и одгоји дете (или да чак буде вештачки оплођена, па да тако сама роди и одгоји дете), дакле, закон толерише одрастање детета у срединама које се не уклапају у тај шаблон "нормалне" породице са све оцем и мајком. Ерго, нема ниједног разлога да се дете не да на усвајање геј/лезбејској породици.
А онда следи други сет Санјиних питања:
- мислим да хомо односи захтевају у почетку више маште од хетеро односа, наглашеније је "играње улога", мада ни то није неко Богом дано правило...
- мислим да је циљ свих осталих питања да натера људе да мисле у правцу "па сви смо исти, сви смо људи, сви волимо", тако да ћу и ја то да кажем.
- Када узмем нож у руке, исечем хлеб и једем. А јел ово неко од оних психоаналитичких питања? И шта каже о мени?
@Lvzifer
Ти мењаш тезу, мислиш да је хомосексуалност болест (за то си гласао) зато што људи "из фазона" постају хомосексуалци? Па људи из фазона постају свашта. Људи су "из фазона" почињали да тренирају кошарку, на пример, када је наша репрезентација била успешна. Шта је требало, да прогласимо кошарку за болест? Ма и'те молим вас.
Лепо си ово рекао, болест смета човеку да нормално функционише. Ја обично користим пример са крвним притиском. Ако неко има урођено висок крвни притисак и то му не задаје сметње, онда га неће слати на лечење. Али ако му спадне на оно што је "нормалан" крвни притисак и крене због тога да пада у несвест, лечиће га од те "нормалности". Capisci?
Зашто не би неко "опуштено" одлучио да буде геј? Ако није геј, а хоће то да се прави, па пусти га, то је његово право, као што је моје право да се правим да волим домаћу ракију иако је не подносим. напокон, нико теби не брани да хетеросексуалност промовишеш као највећу бамбучу и нај-кул ствар на свету, па ће онда они који само прате трендове кренути мало и на твоју страну. Не мораш одмах да удараш на репресију других, буразеру.
На крају крајева, и потпис ти каже да је Бог хомо

Настављање врсте не подразумева да СВАКИ припадник врсте мора да остави потомство, ако хоћеш да наставиш врсту, препоручујем ти да засучеш рукаве (или друге делове одеће), а не да тераш друге да то обављају уместо тебе.
Такође, ако је настављање врсте "једна од најбитнијих" ствари у животу појединца, мислиш ли да је Шешељ човек који је постигао више од нпр. Николе Тесле? Или светог Саве? Бирај узора, Срби су, хвала Богу, препуни узвишених примерака који те демантују.
А што се тиче оног да људи не буду ни у једном фазону, па зар то лобирање за размножавање није један прилично доминантан "фазон"? Па батали га мало онда.