Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Homoseksualnost  (Pročitano 22615 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +50/-14
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #120 poslato: 08.03.2008. 18:02 »

kako se oni bacaju...
Sačuvana

Thank you for giving
This bright new morning
So steeped seemed the evening
In darkness and blood
There'll be no sadness
There'll be no sorrow
There'll be no road too narrow
There'll be a new day
And it's today
For us
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +66/-27
Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #121 poslato: 08.03.2008. 19:57 »

Zahvaljujem na transkripciji. Podrzavam to sto je Tadic rekao.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Morella
Urednik

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #122 poslato: 11.03.2008. 19:28 »

Wow on nije samo politicar no i psiholog. Pa on je supermen
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Truman
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #123 poslato: 12.03.2008. 12:18 »

Wow on nije samo politicar no i psiholog. Pa on je supermen

Pa i jeste psiholog, radio je i taj posao i to ne samo u skoli koliko sam citao. Normalno da ima svoje misljenje...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #124 poslato: 12.03.2008. 12:23 »

Tadić to nije kazao kao stručnjak iz oblasti psihologije (ne sumnjam da nije stručnjak, jer ne bi imao vremena da se bavi politikom kada bi se tako stručno bavio psihologijom), dakle, nije ksenofob kao psiholog (teško da je moguća takva kombinacija), već kao populistički stranački političar. Čovek koji razmišlja o glasovima. Šta bi, uostalom, bilo da je usred Srbije odzvonilo na javnom servisu ili Pink televiziji kako je predsednik Srbije za legalizaciju brakova među "pederima i lezbosima"! Pa to bi značilo bar 500 000 glasova manje za DS na narednim lokalnim/parlamentarnim/predsedničkim izborima. U ksenofobnoj državi biti otvorenog uma na poziciji političara i to jedne od najvećih stranaka u Srbiji - to je akt koji direktno vodi u propast čitavu partiju.

Tadić se samo prilagođava državi u kojoj živi, ne želeći da je na bilo koji način menja, ali imajući nameru da ostane još dugo predsednik (ili premijer).
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Truman
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #125 poslato: 12.03.2008. 12:34 »

A zasto ne mozes da poverujes da on to zaista iskreno misli? Cini mi se da si ti malo zloupotrebio njegovo misljenje u sopstvene svrhe ( da jos jednom istaknes kako je ova sredina ksenofobicna isl. ). Mozda bi malo trebalo da se zapitas koliko si objektivan...
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #126 poslato: 12.03.2008. 13:04 »

Meni se čini da retko ko od vas može da se stavi u poziciju drugoga, na primer neke manjine, seksualne ili neke druge, i da iz te pozicije zamisli kako je živeti u Srbiji čiji se predsednik usteže da joj da slobodu iz razloga što bi mu to uskratilo glasove na sledećim izborima.

Trumane, da li je teško nekome dozvoliti slobodu da živi zajedno? Šta treba da urade ljudi koji se vole, a nisu heteroseksualci? Žele da budu u braku (građanskom, a ne svetom, crkvenom), a predsednik Srbije im kaže da to ne valja, dok na pitanje novinara da ima psihologa koji misle drugačije nema nikakvog odgovora (očigledno nije informisan do kraja).

Moje mišljenje je da Tadić najpre ne prati najnovija psihološka istraživanja, da nije upoznat sa homoseksualnim teorijama, ali da dobro razume da u savremenom društvu nema razloga da se brani nešto takvo kao što je brak među homoseksualcima, onoliko koliko se ne brani ni među heteroseksualcima. Ono, međutim, što ga sprečava da to logično razmišljanje iznese u javnost kazao sam u prethodnom komentaru: zato što bi tako izgubio pola miliona glasova. To bi potvrdilo tezu da je Srbija naročito ksenofobna država.
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
Truman
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #127 poslato: 12.03.2008. 13:05 »

Problem je u tome sto ti pod "logicnim" podrazumevas iskljucivo ono sto je tvoje misljenje...
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #128 poslato: 12.03.2008. 13:09 »

A zašto ti ne opovrgneš to što sam naveo kao razlog za moje mišljenje? Zašto Tadić nije nečim argumentovao svoj stav? Zašto ja moram da argumentujem ono što kažem, a vi ne morate? Vi imate svoj stav i kažete: Ej, u pravu je Tadić! Homići su zlo za Srbiju, ali moramo donekle da ih tolerišemo zbog Evrope! Ja onda pitam: Zašto tako misliš? I šta je odgovor?

Svoj stav sam ti obrazložio jednostavno pitavši: Zašto su homoseksualni brakovi zlo za Srbiju? Zašto Srbija ne bi trebalo da dozvoli sklapanje brakova homoseksualnih parova? Šta time postiže?

Molio bih odgovore na ova pitanja. Ako Tadić ne može da ih da, neka ih daju oni koji ga podržavaju (a to što govori je primer ksenofobne svesti). Ako moj stav nije logičan, još ćeš ga lakše pobiti, i time odbraniti poziciju (verovatno tada već daleko logičniju) - Tadića.
Sačuvana

Truman
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #129 poslato: 12.03.2008. 13:14 »

xaxaxa Pa nisam ja rekao da su homici zlo za Srbiju nego da homoseksualni brakovi nisu dobri za decu koja odrastaju u njima ( sto tvrdi i Tadic ). Ti si dao dva protivargumenta - neke studije i to kako deca odrastaju ionako u losim brakovima ( alkoholicara isl ).

1. Kao sto ces naci studije koje idu u prilog homo brakovima naci ces i one koje su protiv. Obzirom da svako od nas moze uzeti onu koja nam vise odgovara mislim da to postaje besmislen argument.

2. Tacno je da da ima puno losih hetero porodica, ali moj odgovor je - zar treba u drustvo inputirati jos jednu losu stvar kao sto su homoseksualni brakovi. Posto se ti drzis studija koje kazu da nisu losi ovde rasprava zapravo prestaje, dosli smo do krajnje tacke.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #130 poslato: 12.03.2008. 13:19 »

1. Kao sto ces naci studije koje idu u prilog homo brakovima naci ces i one koje su protiv. Obzirom da svako od nas moze uzeti onu koja nam vise odgovara mislim da to postaje besmislen argument.

I uprkos tome što postoje različita stanovišta - jedna vrsta brakova i usvajanja deteta je dozvoljena, a druga nije. Ko je onda tu diskriminisan, čak i ako nauka nije sasvim sigurna šta je ispravno? Je li zabranjeno usvajanje dece od strane heteroseksualnih parova? Kada bude bilo zabranjeno, imaćemo situaciju ravnopravnosti.

Citat
2. Tacno je da da ima puno losih hetero porodica, ali moj odgovor je - zar treba u drustvo inputirati jos jednu losu stvar kao sto su homoseksualni brakovi. Posto se ti drzis studija koje kazu da nisu losi ovde rasprava zapravo prestaje, dosli smo do krajnje tacke.

Kad kažeš da su homoseksualni brakovi loša stvar, na čemu zasnivaš tvrdnju da su loši? Za koga su loši? Za te ljude ili za društvo? Pretpostavljam da nisu loši za homoseksualce jer ih oni i traže. A kako misliš da su loši za društvo? I opet pitanje: zašto u tom slučaju heteroseksualni brakovi nisu loši po društvo?
Sačuvana

Truman
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #131 poslato: 12.03.2008. 13:20 »

Pa kao sto kaze Tadic losi su za decu koja odrastaju u tim brakovima jer pri izgradnji sopstvenog identiteta potrebni su im i otac i majka, a ne dve majke ili dva oca. To je besmisleno...
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #132 poslato: 12.03.2008. 13:29 »

Za pitanje o usvajanju ja sam već dao odgovor, ali ostavljam pravo Tadiću da stoji sa jedne (ksenofobne) strane, i da ga ne zanimaju interesi homoseksualaca. Siguran sam da to čini ne poznavajući psihološke teorije o homoseksualnim brakovima, već isključivo vođen populističkom ideologijom.

Drugo pitanje, pitanje homoseksualnih brakova i njihova zabrana, otkriva dubinu ksenofobne situacije u Srbiji (ne i Tadića, jer ja ne potcenjujem njegovu sposobnost da se stavi na mesto drugog, i siguran sam da kada ne bi bio na poziciji predsednika, već na poziciji psihologa, da bi se makar u prijateljskom razgovoru zalagao za legalizaciju homoseksualnih brakova) time što se Tadić gradi i od takvih zahteva. Nikako se ne vidi kako bi homoseksualni brak bio loš po društvo. I naročito me zanimaju stavovi DS-ovaca povodom tog pitanja.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: 12.03.2008. 14:35 »

Da sam ja vlast dozvolio bih gej brakove ali samo u opštini Novi Beograd. Da to bude "og(ej)ledna" zona. Pa ako se pokaže da gej brakovi podstiču natalitet, onda bi ih uveli u masovnu proizvodnju.
Sačuvana

peMzije mladima!
Truman
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

Dark Knight

« Odgovor #134 poslato: 12.03.2008. 21:32 »

Da sam ja vlast dozvolio bih gej brakove ali samo u opštini Novi Beograd. Da to bude "og(ej)ledna" zona. Pa ako se pokaže da gej brakovi podstiču natalitet, onda bi ih uveli u masovnu proizvodnju.

Sto je naravno nemoguce tako da ti uvijeno kazes da se slazes sa mnom...Ako gresim ispravi me.
Sačuvana

Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 21   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: