Prvo, ja bih da upitam zašto je naziv teme homoseksualizam, a ne homoseksualnost? Kakva je razlika?
Što se tiče Sanjinih pitanja(neću da ih ponavljam, samo ću davati odgovore),
- Pre neki dan sam saznao da je homoseksualnost orijentacija, a ne opredeljenje, jer nije stvar slobode izbora već urođena (ako sam dobro razumeo objašnjenje).
- kategorizacija je način na koji funkcioniše ljudski um, ona nije po sebi problematična, možeš ti da "kategorizuješ" ljude na plavooke, crnooke i zelenooke, pa čak i da lično preferiraš jednu od tako dobijenih "kategorija", ali problem je tražiti da one koje se tebi ne sviđaju budu zakonom zabranjene ili opressed uopšte. Dakle, jedno je logička, drugo vrednosna, a nešto sasvim treće takva "negativno-zakonska" kategorizacija.
- homo i hetero zajednica je verovatno konstatovanje činjeničnog stanja nastalog u društvu u kojem je zastupljena ova treća vrsta kategorizacije po tom osnovu. Naravno, to što je to činjenično stanje ne znači da ono i treba da ostane takvo.
- Zato što zajednica, odnosno sistem, "po difoltu" nije spremna/ne želi da inkorporira gej zajednicu kao jednaku.
- Na sledeća dva pitanja odgovor je "da, znam za takve slučajeve".
- Mislim da je poslednje pitanje malo nejasno. Misliš na situaciju kada konflikt homo orijentacije i internalizovane homofobije onemogućava osobu da "normalno" funkcioniše? Pa ne znam koliko... imam li ponuđene odgovore? Na skali od 1 do 10?

Što se tiče usvajanja dece, jednom kada "odlučimo" da su LGBT-itd (stalno se u naziv dodaju nova slova, ne uspevam da popamtim) ljudi "normalni", nema ama baš nikakvog razloga da im se usvajanje ne dopusti.
Što se tiče stvari koje su ovde rečene, mogu da kažem da svakim usvajanjem mi "namećemo" detetu roditelje, tako da na to nametanje očigledno imamo pravo.
@Reefer
Homoseksualni par ne može (još uvek) da dobije decu "prirodnim" putem baš kao što to ne mogu ni parovi koji su sterilni, pa nećemo ovim drugima da zabranimo usvajanje dece. Što se tiče ovog poređenja sa ludnicom i vatrenim oružjem, rekosmo da se sve ovo odvija sa važećom pretpostavkom da homoseksualnost nije bolest, ni vrsta ludila, ni naziv grupe navijača Partizana (to što se tiče onih "perverznih i bizarnih obreda", hehehe :-X), već varijetet, potpuno ravnopravan sa ostalim oblicima seksualnosti.
Većina prigovora ovom stanovištu kaže da je "normalno" da u porodici dete ima i oca i majku, ali opet nisu zakonom zabranjena ni sirotišta - gde dete nema ni oca ni majku -, niti se oduzima dete razvedenim roditeljima (gde u većini slučajeva dete ne odrasta uz oba roditelja), niti se zabranjuje da neki single parent usvoji i odgoji dete (ili da čak bude veštački oplođena, pa da tako sama rodi i odgoji dete), dakle, zakon toleriše odrastanje deteta u sredinama koje se ne uklapaju u taj šablon "normalne" porodice sa sve ocem i majkom. Ergo, nema nijednog razloga da se dete ne da na usvajanje gej/lezbejskoj porodici.
A onda sledi drugi set Sanjinih pitanja:
- mislim da homo odnosi zahtevaju u početku više mašte od hetero odnosa, naglašenije je "igranje uloga", mada ni to nije neko Bogom dano pravilo...
- mislim da je cilj svih ostalih pitanja da natera ljude da misle u pravcu "pa svi smo isti, svi smo ljudi, svi volimo", tako da ću i ja to da kažem.
- Kada uzmem nož u ruke, isečem hleb i jedem. A jel ovo neko od onih psihoanalitičkih pitanja? I šta kaže o meni?
@Lvzifer
Ti menjaš tezu, misliš da je homoseksualnost bolest (za to si glasao) zato što ljudi "iz fazona" postaju homoseksualci? Pa ljudi iz fazona postaju svašta. Ljudi su "iz fazona" počinjali da treniraju košarku, na primer, kada je naša reprezentacija bila uspešna. Šta je trebalo, da proglasimo košarku za bolest? Ma i'te molim vas.
Lepo si ovo rekao, bolest smeta čoveku da normalno funkcioniše. Ja obično koristim primer sa krvnim pritiskom. Ako neko ima urođeno visok krvni pritisak i to mu ne zadaje smetnje, onda ga neće slati na lečenje. Ali ako mu spadne na ono što je "normalan" krvni pritisak i krene zbog toga da pada u nesvest, lečiće ga od te "normalnosti". Capisci?
Zašto ne bi neko "opušteno" odlučio da bude gej? Ako nije gej, a hoće to da se pravi, pa pusti ga, to je njegovo pravo, kao što je moje pravo da se pravim da volim domaću rakiju iako je ne podnosim. napokon, niko tebi ne brani da heteroseksualnost promovišeš kao najveću bambuču i naj-kul stvar na svetu, pa će onda oni koji samo prate trendove krenuti malo i na tvoju stranu. Ne moraš odmah da udaraš na represiju drugih, burazeru.
Na kraju krajeva, i potpis ti kaže da je Bog homo

Nastavljanje vrste ne podrazumeva da SVAKI pripadnik vrste mora da ostavi potomstvo, ako hoćeš da nastaviš vrstu, preporučujem ti da zasučeš rukave (ili druge delove odeće), a ne da teraš druge da to obavljaju umesto tebe.
Takođe, ako je nastavljanje vrste "jedna od najbitnijih" stvari u životu pojedinca, misliš li da je Šešelj čovek koji je postigao više od npr. Nikole Tesle? Ili svetog Save? Biraj uzora, Srbi su, hvala Bogu, prepuni uzvišenih primeraka koji te demantuju.
A što se tiče onog da ljudi ne budu ni u jednom fazonu, pa zar to lobiranje za razmnožavanje nije jedan prilično dominantan "fazon"? Pa batali ga malo onda.