ne bih da dzampujem na konkulzns... ali... u pravu si i nisi u pravu... nekako... prva recenica ti pobija drugu i obrnuto... ukoliko je stvar slucaja i od do slucaja... kako onda moze da bude da ce jedna boljka da zameni drugu... jer prvom recenicom tvrdis da je sve unikatno a drugom da je sve zamenjivo jedno drugim... u smislu boljke... a ipak kazes da je svaka boljka za sebe... ergo... boljka 1 nije boljka 2 i ne moze jedno drugim da bude zamenjeno ukoliko je reseno ili nereseno...
ovo nije samo formalno logicki nego je i... u neku ruku... hm... ontoloski... shvacas?
Ljudi imaju obichaj da materijalizuju svoje boljke, iako ta boljka mozda je prevazishla prvobitnu fizichku manifestaciju (o kojoj je diskutabilno da li je postojala) i do sada dozivljavala reinkarnacije kroz trenutne opsesije drushtva. Dakle, drushtvo uvek izabere neshto da bude kao lice problema, koje oni mogu da mrze i shta-ti-ja-znam-sve-ne.
Dakle, chesto su ti problemi u srzi ostajali isti, samo su menjali ruho... a za to ja krivim ljudsku prirodu, za koju ne mislim da se menja.
elem, to ja htedoh reci

ne, ne, to ja reci htedoh.
ili josh bolje: to htedoh reci ja