Differentia diskusije
17.05.2008. 07:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 12 13 [14]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Homoseksualnost  (Pročitano 12094 puta)
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +19/-6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!

« Odgovor #195 poslato: 26.04.2008. 13:55 »

Oh Isuse! Ajd sad polako...
potenciran seksualizam, uopshten u opshirnim krugovima drushtva, kroz razne kanale medija, suzavaju objektivnost, te uvode nijanse u moralima, koje sluze da se pobude pobude u ljudima koji su seksualnost prihvatili kao kanalisanje sopstvenog ega, superega i shto je najgore id-a.
Seksualna revolucija je "oslobodila" homoseksualce, jer vishe nisu centralna ljaga obraza, uvodjenjem "drugih" kanala prinudnog iznalazenja sopstvenosti. Dalje, svakako potraga za izdizanjem sopstvene lichnosti, iliti traganje kroz pustinju ce uticati da se izrazavanje sebe razlikuje od submisivnosti ugradjene u principu vaspitanja. Gde ce kontroverznost, i zasicenost normama svakako uticati na prevazilazenje i odbacivanje standarda i uobichajenosti u onome shto nas zaokupljuje.
Potenciran seksualizam, to je tvrdnja da je seks uveliko prevazishao granice seksa, i postao "instrumentalizovan" u raznim ciljevima, gde izmedju nekih drugih se navodi i kultura. Dakle kulturan si ako si seksualan. Poshto se kultura iznosi na ulicu, a poshto nekulturni pokushavaju da budu kulturni, tu se "mesha" tj. seksualnost prevazilazi trenutnu formu u bilo kom pojedincu, (poshto se automatski implementuje u podsvest) i postaje neka svojevrsna teznja, put, pravac, odredishte, pronalazishte, stvar sa kojom se identifikuje (primecujete li gradaciju?).
Chovek nije vishe razumno bice, chovek je seksualno bice. (znam da vam ovo donekle lichi smeshno, ali velika je istina da chovek duguje zaslugu svojeg ponashanja upravo svojoj podsvesti, koja se prepunjava uticajima, od kojih seks niko ne zeli da izbaci)
Dakle, poshto svaki chovek tezi da se razlikuje od drugog, ili skupina tezi da se razlikuje od onog shto im je pred ochima (-vecina), (da se podsetimo da se chovek radja aseksualan-) takav chovek jedino moze da se pronalazi (na pochetku) u malim stvarima koje se vidno razlikuju. Za to krivite svest i razum koji su podlozni spoljashnjim uticajima. A za krivicu sveukupnog porasta pedera ja lichno krivim kulturu. (josh jednom da se izvinem onima koji misle da je biti peder genetski poremecaj) Na mestima gde je veca kultura nalaze se samim tim vishe razlichitih ljudi, jer nijedna kultura nije napredovala bez uticaja sa strane.
Na mestima gde ima puno razlichitih ljudi, nece bash doci do izrazaja neko malo mishljenje, kao npr. (o ne, postajem dilan dog, navodim primere) kada neko pokushava da se dere "Maiden", na Cecinom koncertu.
Te je stoga automatski potrebna skupina ljudi, tj. postaje ta potreba da se ljudi sa istom idejom udruze protiv globalne ideje koja ih "unazadjuje". Ta tendencija da se tolerishu razlichitosti je upravo dovelo do takosamonazvane seksualne revolucije, gde ce ljudi biti umnogome "slobodniji" da rade stvari kojih su se do juche gnushali. Naravno, ta sloboda ne mora da se uzme od strane bilo kog choveka, ali,  monkey see, monkey do.
To je ta zakrivljenost seksualnog morala, gde se sa svakim danom uvode nove perverzije, tj. dozvoljavaju, tj. oslobadjaju, tj. liberishu, tj. emancipuju.
To je glupi perpetum mobilo, ta ljudska teznja da bude neshto novo, dok to novo polako odbacuje, prihvatajuci novije.
Sačuvana

Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
Morella
Urednik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +31/-5
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

emotivni pervert

« Odgovor #196 poslato: 26.04.2008. 19:31 »

Citat
.Ja volim zene, ali, kada bi organizovao paradu na kojoj bi isao go, zvalavio se sa svakom zenom koja mi dodje pod ruku, neku kresnuo tu pred gomilom sveta, zavrsio bi u "Lazi". Dakle, moja prava nisu jednaka sa pravima pedera i lezbejki.

U pravu si Z. ali moras uzeti u obzir koji su uopste faktori doveli do tog preteranog eksponiranja homosexualnosti. parade su , barem se igralo na tu kartu, desavanja koja su trebala doprineti ...upotrebicu mozda losh izraz ,ali "prosvetljavanju " naroda na temu homosexualnosti.
One nisu iskljucivo za homosexualce ili bisexualce vec za sve ljude koji zele da razbiju taj sexualni taboo.
Evo pre odredjenog vremena u Novom Sadu organizovan je jedan dogadjaj koji je imao nesto slicno za cilj a to je AIDS zurka. Cilj je bio strpati bolesne i zdrave u istu prostoriju, pokazati im da usprkos bolesti oni nisu shugavi deo populacije - cilj svega toga je pribliziti izopstene drustvu - uvesti ih u drustvo.
Znam da se ti neces sloziti ali ja pokusavam samo da ti objasnim da sve to ne lezi na ruznim osnovama niti se propagira homosexualnost kao obavezni stil zivota.
Nazalost postoji jedna kategorija stanovnika koja je opasnija i od homosexualaca i nas "normalnih" zajedno - a to su mediji i masovna kultura koja tezi da komercijalizuje sve cega se dokopa....
Ne znam kuda sve ovo vodi ali mislim da je samim homosexualcima cela ta halabuka vise odmogla nego pomogla....
Sto se tice tvoje primedbe da je glupo nametati bilo koji stil zivota kao "pravi i jedini ispravni" slazem se.

Sačuvana

Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
Morella
Urednik
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

emotivni pervert

« Odgovor #197 poslato: 26.04.2008. 19:37 »

Citat
za krivicu sveukupnog porasta pedera ja lichno krivim kulturu. (josh jednom da se izvinem onima koji misle da je biti peder genetski poremecaj) Na mestima gde je veca kultura nalaze se samim tim vishe razlichitih ljudi, jer nijedna kultura nije napredovala bez uticaja sa strane.

Ja cu radije biti clan drustva koje je mix homosexualaca i heterosexualaca sa uznapredovalom kulturom i svescu nego clan nagonski vodjene zajednice divljaka kojima sex sluzi cisto kao instrument za sirenje vrste.

Nema potrebe da nam se izvinjavas, jos uvek nismo utvrdili da li je homosexualnost genet.poremecaj ili kako Ti tvrdis licno opredelenje....Ja samo jos jednom molim da se ne razbacujemo naucnim tezama koje su nedokazane od strane strucnjaka.

Sačuvana

Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +102/-91
Van mreže Van mreže

tikva bez korena

« Odgovor #198 poslato: 26.04.2008. 20:35 »

I ja bih da se pridružim Morelli u ovoj kritici izjave koja kaže da je homoseksualnost ili genetski poremećaj ili neki drugi "defekt", i time isključuje mogućnost da bude - slobodan izbor. Mislim da homoseksualnost može biti slobodan izbor i da, poput ljudi koji su levaci a ne dešnjaci, isto tako imaju pravo da budu zdravi a homoseksualni; tj. da se homoseksualnost ne "brani" bolešću, da bolest ne bude (jedini?) izgovor i opravdanje homoseksualnosti.

Što se parada homoseksualaca tiče, slažem se sa tezama da su one odmogle homoseksualcima i da uglavnom odmažu, iako im je sa jedne strane zaista dobar argument taj da žele na taj način da razbiju taboo javnosti kad su oni u pitanju ili da pokažu homofobima kako su i oni ljudi, kako nisu čudovišta ili slično. Ipak, čini mi se da se to čini na potpuno pogrešan način i da bi, poput bilo koje političke ideje, mnogo delotvornije bilo kad bi homoseksualna udruženja izlazila u javnost kroz tribine, publikacije i slično, a ne kroz marširanje ulicama.
Sačuvana

"U svakoj zemlji ima korova, ali samo u Srbiji se on zaliva."
Dr Zoran Đinđić
Morella
Urednik
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

emotivni pervert

« Odgovor #199 poslato: 26.04.2008. 20:45 »

Cek sad, mozda sam krivo protumachila ali ja ne mislim da je homosex. slobodna odluka:D

Ja smatram da je to genetski problem ili vec nesto..ruzno je reci defekt ili bolest. Dakle smatram da se sa tim radjas i da se homosexualizam ne moze "zakaciti" losim vaspitanjem ili uticajem medija.
Ti se slazes sa Dramatisom onda...:)

Ja sam pre neku stranu objasnila zasto smatram da to ne moze biti SAMO odluka ( pronadji primer sa pasuljem i hranom) .
U ovom slucaju sam samo istakla da kao laici nemamo prava da zastupamo i namecemo jedni drugima tako delikatne generalizacije tipa ( bolest je ili nije bolest) :)

E sad. sve zavisi kako definisete homosexualca. Da li je homosexualac samo onaj ko izadje u javnost sa svojim opredelenjem  ili i onaj ko "zhivi normalnim zhivotom" ali oseca homosexualni poriv koji iz straha/osecaja krivice ne sme da iznese u javnost.

Jer sa homosexualnoscu jeste moguce ziveti "normalno" . Usprkos porivu takav covek moze imati sex sa zenom,cak i zasnovati porodicu . Da li je on onda homosexualac ili nije?

PS.
Pisuci ove redove dolazim do zakljucka da po tome homosexualizam jeste jedna vrsta opredelenja ali kazem....mislim da on ima jedino mogucnost da se opredeli hoce li izaci iz ormara ili ce se prilagoditi jednom drustveno prihvacenom stereotipu.

PS2
Pogubljena sam, Izdajnice shvatila sam poentu tvog posta...chak sam trcala nazad na net da to kazem : D

« Poslednja izmena: 26.04.2008. 20:55 Morella » Sačuvana

DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +19/-6
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!

« Odgovor #200 poslato: 27.04.2008. 08:51 »

samo josh jednom da opovrgnem taj primer sa hranom.
Secash se kad sam govorio da podsvest umnogomoe utiche na tvoje odluke, ponashanje, etc...
(onaj primer koji su oni nauchnici odradili je pomalo glup, i cela tvrdnja jeste bila malo kurazna, ali poenta je ista)
Dakle, ti se nisi rodio sa teznjom da vishe volish jednu vrstu hrane, nego ti se ukus gradi sa vremenom, a gradi se na podsvesnom nivou, i vrlo utiche na odluke.
Sačuvana

Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
Stranice: 1 ... 12 13 [14]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!