|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #180 poslato: 06.04.2008. 12:02 » |
|
Ko to kaže da brani? Ja za to nisam čuo. Ono, pretpostavljam da nije dobro ni na psihičkom, ni na fizičkom planu da deca to rade pre osamnaeste (ili punoletstva), što zbog neupućenosti u moguće posledice tog čina, ali fakat je da se deca fuckuju još od dvanaeste, trinaeste godine (pogledaj npr. forum BeogradCafe i temu o tome kad ste se otarasili nevinosti, hah, iznenadićeš se ako isprva nisi verovao), i činjenica je da im to niko ne brani. Koliko znam, punoletnima je zabranjeno da stupaju u seksualne odnose sa maloletnim osobama, valjda zbog toga što se pretpostavlja da su sposobni da ih zavedu i iskoriste, dok je osobama koje su maloletne, i koje stupaju u seksualne odnose sa maloletnim osobama, to valjda dozvoljeno, i tek nije preporučljivo, iz istih razloga koji su gore navedeni.
No, kako se ta zabrana ne poštuje, i niko za to nije zadužen kad su u pitanju sankcije i kažnjavanja, došlo se do toga da se klinci i klincezice ponose kako su se otarasili naivnosti (u proseku) tek što su pošli u sedmi razred osnovne škole.
A... gde je ovde veza ka homoseksualnosti?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Druid
Kvalitetan korisnik

Duh bunta: +29/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #181 poslato: 06.04.2008. 13:09 » |
|
Pa definicija nepunoljetnosti je <18, stoga dakle osoba koja navrsi proklamiranu normu prelazi iz jedne kategorizacije u drugu. Kako se dijete moze dobrovoljno predat seksualnom cinu? U tome i jest paradoks pedofilije, kada dijete prestane bit dijete, pedofil prestaje bit pedofil. Ako neko ima 18 god a suprotna strana 75 primjera radi onda to nije primjer pedofilije nego neproporcionalnosti godina, sta nije uopce neuobicajno danas. Ovi zakonom regulirani granicni propisi (godine) su skloni katastrofalnim erorima, tu bi trebalo uvest neku vrstu ispita zrelosti ala psiho test. Za incestuoznost sam se vec izjasnio, to je bezopasno u odnosu na ovo gore, tu se otprilike slazemo. Ovo nema veze s homoseksualnoscu ali treba napravit distanciranje od strpavanja sve u isti kos samo zbog toga sto se neki ljudi pozivaju na slobodu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Automatikk Rave-olution Jarilo
|
|
|
svetac38
Nazionalist

Duh bunta: +17/-17
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #182 poslato: 06.04.2008. 13:37 » |
|
.............: incest i pedofilija. Ni jedno ni drugo, ako je dobrovoljno predavanje seksualnom cinu, ne bi trebalo da bude za osudu ..........incest je tebi normalan? seksualni odnosi između brata i sestre, oca i ćerke, majke i sina su normalni ako su dobrovoljni? Je si li ti normalan? Jedini uslov da se neko tuzi za pedofiliju trebalo bi da bude da je mladja strana ispod osamnaest godina, odnosno navrsene maloletnosti. ...........zaista? a ako se ne tuži..........., jel onda nije pedofil?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
|
Plodni bizon
|
 |
« Odgovor #183 poslato: 06.04.2008. 16:41 » |
|
..........incest je tebi normalan? seksualni odnosi između brata i sestre, oca i ćerke, majke i sina su normalni ako su dobrovoljni? Je si li ti normalan? Opet  Svetac nepopravljiv si. Negde na medji smesnog i tuznog.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Libertarijanac

Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #184 poslato: 06.04.2008. 19:44 » |
|
Zakonski, drzava maloletnike deli na one ispod 15, i one iznad 15, i u zavisnosti ko je objekt, tj. koja je starost objekta i propisuje kaznu. Nesto slicno kao kod dusevno bolesnih i nemocnih. Ne shvataju znacaj seksa, odnosno ne mogu da se odbrane. Jel incestuozna misao ako mi se dize na svastiku???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +38/-11
Van mreže
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #185 poslato: 08.04.2008. 09:44 » |
|
Jel incestuozna misao ako mi se dize na svastiku??? Da! Sad ti nema spasa. Postoje razne zemlje, pa postoje i razni zakoni. Najmladje starosno doba u nekoj ne znam, zaboravio sam kojoj zemlji je devet godina. Vecina je 16, a u Shpaniji je 13. Da li smo mi sposobni da zdravo razmishljamo dok smo pubertetlije? Kada nam hormoni rade i kad bi samo neshto da nataknemo? Ja verujem da bi 78 posto tih pjubertetlija napravilo dete, a samim tim bi sebi sjebalo zivot i/ili upropastilo partnerku/partnera, i/ili bi dovelo sve to do porasta abortusa, koje opet unazadjuje moral i moralne dileme... Sa druge strane drzava zaista ne vodi rachuna o tome. A i zaista, zashto bi kad su za nju ljudi samo zamorchici koje bi ona da iskorishtava? Dozvoljavamo li mi ljudima da istrazuju svoju seksualnost? Zar nece svi oni da to potroshe i biti zasiceni, non stop preskakajuci iz jedne nastranosti, tj. perverzije u drugu samo da bi zadovoljili to mrtvilo koje su napravili troshuci sebe i gazeci sve moralne vezanosti za jedan prost i obichan seksualni chin?Nece li svi oni lichiti na besne pse, koji lutaju ulicama u potrazi za plen? Na kraju, sve shto prerano pochnemo koristiti izgubi svoju char, i postanemo siti time, pa to i izgubi onu nashu crtu poshtovanja koju imamo prema tome. Tako da ce jebanje, tj. vec jeste postalo hobi, a bogami i ono se propagira maloumnim ljudima, (tj. maloumni ljudi imaju vecu shansu da postanu pripadnici toga) koji ce svu tu seksualnost i svoju isfrustriranost preneti na ulice i na druge ljude. Svi ljudi su kurac.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
The howling shriek of death in your eyes The whole court and the beast enter your room The gold will turn to rust Your empire follows you into your tomb
The wraiths of night caress And whisper softly now, "We are the dead" They bear your life away They tear your heart in two They've taken the queen
To some better place, so they think
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
|
 |
« Odgovor #186 poslato: 08.04.2008. 10:34 » |
|
Svi ljudi su kurac.

|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #187 poslato: 08.04.2008. 10:59 » |
|
Verujem da Dramatisa nisam uspeo valjano da skontam. Padalo mi je na pamet šta bi bilo kad bi svako bio seksualni objekat za drugog, odnosno šta ako bi biseksualnost postala neka vrsta standardnog obrasca seksualnog ponašanja, nešto kao normalno stanje stvari. Dakle, ja pristupam mladiću više ne sa namerom da sa njim stvorim prijateljski odnos, nego bih mogao da ga posmatram i kao predmet koji ću da nataknem na alatku. Malo mi deluje jezivo. Sa druge strane, ja verujem u to da žena i muškarac kad god se sretnu imaju na umu i tu mogućnost seksualnog opštenja negde u glavi, i to baš po modelu seksualne orijentacije koja je ipak standardna (heteroseksualna), pa se zbog toga i kaže da među devojkom i mladićem teško može biti prijateljstva kakvo se uspostavlja između dva prijatelja ili dve prijateljice.
Stoga bi zaista homoseksualnost, ili pak samo biseksualnost, trebalo da bude za osudu. Međutim, ako uzmemo u obzir da nikome ne možemo zabraniti da se ionako postavlja kao seksualni objekat za sve druge (na primer šta raditi sa nekim ko svakog dana menja seksualne partnere, dakle, neko ko ne oseća nikakvu ljubav, inače bi ostao sa nekom osobom na duži rok, on nije za osudu jer ne čini ništa nažao drugome), da ima poguban sistem vrednosti spram sebe samog, da se ne upušta u dublji emotivni život sebe i druge osobe (seksualnog partnera, a ne voljene osobe), i da to nije kažnjivo, niti bi trebalo da bude budući da nikome van sebe ne čini ništa loše, onda ni to da svi ljudi predstavljaju seksualne objekte za druge neće biti ništa toliko strašno, pa i biseksualnost u tom smislu nije ništa strašno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Libertarijanac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #188 poslato: 08.04.2008. 11:09 » |
|
Ni ja nisam nishta shvatio...Prvo sam pomislio CHUTI, ne blamiraj se...Al stvarno, shta je pisac hteo da kzze??? :zaboga:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #189 poslato: 08.04.2008. 12:33 » |
|
potenciran seksualizam, uopshten u opshirnim krugovima drushtva, kroz razne kanale medija, suzavaju objektivnost, te uvode nijanse u moralima, koje sluze da se pobude pobude u ljudima koji su seksualnost prihvatili kao kanalisanje sopstvenog ega, superega i shto je najgore id-a. Seksualna revolucija je "oslobodila" homoseksualce, jer vishe nisu centralna ljaga obraza, uvodjenjem "drugih" kanala prinudnog iznalazenja sopstvenosti. Dalje, svakako potraga za izdizanjem sopstvene lichnosti, iliti traganje kroz pustinju ce uticati da se izrazavanje sebe razlikuje od submisivnosti ugradjene u principu vaspitanja. Gde ce kontroverznost, i zasicenost normama svakako uticati na prevazilazenje i odbacivanje standarda i uobichajenosti u onome shto nas zaokupljuje. Ma ne znam ni shto se trudim, mene niko ne razume... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
The howling shriek of death in your eyes The whole court and the beast enter your room The gold will turn to rust Your empire follows you into your tomb
The wraiths of night caress And whisper softly now, "We are the dead" They bear your life away They tear your heart in two They've taken the queen
|
|
|
ZileZilet
Libertarijanac

Van mreže
|
 |
« Odgovor #190 poslato: 26.04.2008. 10:16 » |
|
Odnosi iznedju osoba raznog pola i osoba istog pola, jednostavno nisu odnosi jednakog karaktera. Da li mislis da je jednaka stvar ici okolo i gledati guzice, bez obzira da li su muske ili zenske? E, sad, u epohi "Seks revolucije", kada homoseksualci diktiraju trendove, prosto je nebiti peder zaostalo. U principu nemam nista protiv osoba drugacijeg seksualnog opredeljenja, s tim sto mi smeta primitivno insistiranje na tome...Ja volim zene, ali, kada bi organizovao paradu na kojoj bi isao go, zvalavio se sa svakom zenom koja mi dodje pod ruku, neku kresnuo tu pred gomilom sveta, zavrsio bi u "Lazi". Dakle, moja prava nisu jednaka sa pravima pedera i lezbejki. :ljut2:
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Nazionalist

Duh bunta: +60/-27
Van mreže
Pol: 
Tko je Dzeremi Bentam?
|
 |
« Odgovor #191 poslato: 26.04.2008. 10:50 » |
|
Meni je sve jasno...a pogotovu ovo poslednje Dramatisovo. Ako do tada neke stvari nisam najbolje shvatao to me je prosvetlilo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #192 poslato: 26.04.2008. 13:55 » |
|
Oh Isuse! Ajd sad polako... potenciran seksualizam, uopshten u opshirnim krugovima drushtva, kroz razne kanale medija, suzavaju objektivnost, te uvode nijanse u moralima, koje sluze da se pobude pobude u ljudima koji su seksualnost prihvatili kao kanalisanje sopstvenog ega, superega i shto je najgore id-a. Seksualna revolucija je "oslobodila" homoseksualce, jer vishe nisu centralna ljaga obraza, uvodjenjem "drugih" kanala prinudnog iznalazenja sopstvenosti. Dalje, svakako potraga za izdizanjem sopstvene lichnosti, iliti traganje kroz pustinju ce uticati da se izrazavanje sebe razlikuje od submisivnosti ugradjene u principu vaspitanja. Gde ce kontroverznost, i zasicenost normama svakako uticati na prevazilazenje i odbacivanje standarda i uobichajenosti u onome shto nas zaokupljuje. Potenciran seksualizam, to je tvrdnja da je seks uveliko prevazishao granice seksa, i postao "instrumentalizovan" u raznim ciljevima, gde izmedju nekih drugih se navodi i kultura. Dakle kulturan si ako si seksualan. Poshto se kultura iznosi na ulicu, a poshto nekulturni pokushavaju da budu kulturni, tu se "mesha" tj. seksualnost prevazilazi trenutnu formu u bilo kom pojedincu, (poshto se automatski implementuje u podsvest) i postaje neka svojevrsna teznja, put, pravac, odredishte, pronalazishte, stvar sa kojom se identifikuje (primecujete li gradaciju?). Chovek nije vishe razumno bice, chovek je seksualno bice. (znam da vam ovo donekle lichi smeshno, ali velika je istina da chovek duguje zaslugu svojeg ponashanja upravo svojoj podsvesti, koja se prepunjava uticajima, od kojih seks niko ne zeli da izbaci) Dakle, poshto svaki chovek tezi da se razlikuje od drugog, ili skupina tezi da se razlikuje od onog shto im je pred ochima (-vecina), (da se podsetimo da se chovek radja aseksualan-) takav chovek jedino moze da se pronalazi (na pochetku) u malim stvarima koje se vidno razlikuju. Za to krivite svest i razum koji su podlozni spoljashnjim uticajima. A za krivicu sveukupnog porasta pedera ja lichno krivim kulturu. (josh jednom da se izvinem onima koji misle da je biti peder genetski poremecaj) Na mestima gde je veca kultura nalaze se samim tim vishe razlichitih ljudi, jer nijedna kultura nije napredovala bez uticaja sa strane. Na mestima gde ima puno razlichitih ljudi, nece bash doci do izrazaja neko malo mishljenje, kao npr. (o ne, postajem dilan dog, navodim primere) kada neko pokushava da se dere "Maiden", na Cecinom koncertu. Te je stoga automatski potrebna skupina ljudi, tj. postaje ta potreba da se ljudi sa istom idejom udruze protiv globalne ideje koja ih "unazadjuje". Ta tendencija da se tolerishu razlichitosti je upravo dovelo do takosamonazvane seksualne revolucije, gde ce ljudi biti umnogome "slobodniji" da rade stvari kojih su se do juche gnushali. Naravno, ta sloboda ne mora da se uzme od strane bilo kog choveka, ali, monkey see, monkey do. To je ta zakrivljenost seksualnog morala, gde se sa svakim danom uvode nove perverzije, tj. dozvoljavaju, tj. oslobadjaju, tj. liberishu, tj. emancipuju. To je glupi perpetum mobilo, ta ljudska teznja da bude neshto novo, dok to novo polako odbacuje, prihvatajuci novije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Urednik

Duh bunta: +77/-10
Na mreži
Pol: 
Saber Rider
|
 |
« Odgovor #193 poslato: 26.04.2008. 19:31 » |
|
.Ja volim zene, ali, kada bi organizovao paradu na kojoj bi isao go, zvalavio se sa svakom zenom koja mi dodje pod ruku, neku kresnuo tu pred gomilom sveta, zavrsio bi u "Lazi". Dakle, moja prava nisu jednaka sa pravima pedera i lezbejki. U pravu si Z. ali moras uzeti u obzir koji su uopste faktori doveli do tog preteranog eksponiranja homosexualnosti. parade su , barem se igralo na tu kartu, desavanja koja su trebala doprineti ...upotrebicu mozda losh izraz ,ali "prosvetljavanju " naroda na temu homosexualnosti. One nisu iskljucivo za homosexualce ili bisexualce vec za sve ljude koji zele da razbiju taj sexualni taboo. Evo pre odredjenog vremena u Novom Sadu organizovan je jedan dogadjaj koji je imao nesto slicno za cilj a to je AIDS zurka. Cilj je bio strpati bolesne i zdrave u istu prostoriju, pokazati im da usprkos bolesti oni nisu shugavi deo populacije - cilj svega toga je pribliziti izopstene drustvu - uvesti ih u drustvo. Znam da se ti neces sloziti ali ja pokusavam samo da ti objasnim da sve to ne lezi na ruznim osnovama niti se propagira homosexualnost kao obavezni stil zivota. Nazalost postoji jedna kategorija stanovnika koja je opasnija i od homosexualaca i nas "normalnih" zajedno - a to su mediji i masovna kultura koja tezi da komercijalizuje sve cega se dokopa.... Ne znam kuda sve ovo vodi ali mislim da je samim homosexualcima cela ta halabuka vise odmogla nego pomogla.... Sto se tice tvoje primedbe da je glupo nametati bilo koji stil zivota kao "pravi i jedini ispravni" slazem se. za krivicu sveukupnog porasta pedera ja lichno krivim kulturu. (josh jednom da se izvinem onima koji misle da je biti peder genetski poremecaj) Na mestima gde je veca kultura nalaze se samim tim vishe razlichitih ljudi, jer nijedna kultura nije napredovala bez uticaja sa strane. Ja cu radije biti clan drustva koje je mix homosexualaca i heterosexualaca sa uznapredovalom kulturom i svescu nego clan nagonski vodjene zajednice divljaka kojima sex sluzi cisto kao instrument za sirenje vrste. Nema potrebe da nam se izvinjavas, jos uvek nismo utvrdili da li je homosexualnost genet.poremecaj ili kako Ti tvrdis licno opredelenje....Ja samo jos jednom molim da se ne razbacujemo naucnim tezama koje su nedokazane od strane strucnjaka.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
|
 |
« Odgovor #194 poslato: 26.04.2008. 20:35 » |
|
I ja bih da se pridružim Morelli u ovoj kritici izjave koja kaže da je homoseksualnost ili genetski poremećaj ili neki drugi "defekt", i time isključuje mogućnost da bude - slobodan izbor. Mislim da homoseksualnost može biti slobodan izbor i da, poput ljudi koji su levaci a ne dešnjaci, isto tako imaju pravo da budu zdravi a homoseksualni; tj. da se homoseksualnost ne "brani" bolešću, da bolest ne bude (jedini?) izgovor i opravdanje homoseksualnosti.
Što se parada homoseksualaca tiče, slažem se sa tezama da su one odmogle homoseksualcima i da uglavnom odmažu, iako im je sa jedne strane zaista dobar argument taj da žele na taj način da razbiju taboo javnosti kad su oni u pitanju ili da pokažu homofobima kako su i oni ljudi, kako nisu čudovišta ili slično. Ipak, čini mi se da se to čini na potpuno pogrešan način i da bi, poput bilo koje političke ideje, mnogo delotvornije bilo kad bi homoseksualna udruženja izlazila u javnost kroz tribine, publikacije i slično, a ne kroz marširanje ulicama.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|