Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Dominacija nad muskarcima - feminizam moci  (Pročitano 10188 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Duh bunta: +136/-97
Na mreži Na mreži

« Odgovor #75 poslato: 04.05.2007. 01:53 »

Svima je potrebna ljubav i sve je veci broj zena koje imaju problem da uspostave kvalitetnu vezu zato sto su samosvesne...

I ja bih tu prigovorio za pojam samosvesti, jer se koristi po nekom stereotipu, šablonu, bez stvarnih zahteva za razjašnjenjem ili pojašnjenjem značenja termina. No, čini mi se da je mnogo opasnije i mnogo zastupljenija greška koja se odnosi na korišćenje pojma "ljubav". Svedoci smo da je ta reč nekako najčešće na usnama mladih, na forumima, u kućnim trivijalnim diskusijama. Taj je pojam doživeo (ne znam je li preživeo) toliku devalvaciju da se moramo potruditi oko njega. Gospodin Maelstrom bi mogao tu da se priseti one rasprave koju vodimo na drugom topiku i obrati pažnju na to koliko prostora za ovakvu upotrebu termina "ljubav" pruža njegova teorija, a koliko takvo ponavljanje i devalviranje pokušava da zaustavi moj koncept (koncept visokih zahteva i krucijalnih odluka).

Necete biti manje muzevni ako imate sposobnu, obrazovanu, samosvesnu, dobru ribu...

Ako bih svoju devojku zvao ribom, ili pomislio pri prvom susretu da je "dobra riba", bila bi mi ravna nekoj prodavačici ljubavi, koju uzmeš, iskoristiš i baciš. Jer ribu, ako li i ovu prostitutku možemo tako nazvati a ne uvrediti je, ne možemo tretirati kao ljudsko biće već samim tim što je ribom zovemo. Onaj ko devojku zove ribom u njoj kao presudno različito u odnosu na sebe vidi spolovilo, a ne nju kao ličnost. I to je uvod u devalviranu ljubav, odnosno u antipod ljubavi.

Sada malo o dominaciji. Smatram, još jednom ću reći, da i žene i muškarci imaju sado-mazohistički karakter. Najbolje tome u prilog će reći jedan ženski primer, posmatran više na estetski način.

Posmatrajmo devojku koja se sprema da izađe. Ona stoji pred ogledalom u pokušaju da dotera svoje lice tako da ono izgleda primamljivo, ali u tom smislu što će biti naročito dostojanstveno. Izlazi pred ljude, i neki ljudi je gledaju na taj način kako je zamislila. Ona tu dominira kroz pojavu dostojanstva, na estetski način. Ona je fizički ideal na ulici, oličenje veličine, bitnosti. Ona je tu visoko iznad onih koji na licu ne pokazuju taj intelekt, tu veličanstvenost, tu nadljudskost. No, ona konačno stiže tamo kud se uputila. Neka to bude fakultet ili škola. Ulazi u učionicu i sada njena situacija ne dozvoljava da je tretiramo kao dostojanstvenu, jer je tada profesor autoritet koji se slučajno postavlja ispred nas i te devojke. Zaobiđimo taj problem i vratimo se samoj devojci. Ona u pauzi između časova odlazi u muški toalet i reši da popuši svom nesuđenom mladiću koji je prostodušan i sirov, te mu ova vrsta aktivnosti čini kakvo zadovoljstvo. Devojka, onako ponosna i dostojanstvena do pre samo pola sata, prihvata alatku, stavlja je u usta i njome operiše u nadi da će zadovoljiti na pravi način onoga koga može sada zvati partnerom. Same devojke će u velikom broju tada priznati da obožavaju raditi tu stvar, čime dolaze u potpuno drugačiju situaciju, u estetskom pogledu, no što je ona kakvom smo je poznavali na ulici, dok je na sve strane šibala ponosnim pogledom. Dakle, čovek je takav da se u jednom trenutku nalazi u situaciji visokog dostojanstva, veličine, a da bi u narednom izabrao sebi nekakvog boga, naravno, mislim na ljudskog, koga bi postavio iznad te zamisli sebe kao veličine.
Sačuvana

Cetvrti broj casopisa Zapad [download]
modesty
Nazionalist

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #76 poslato: 04.05.2007. 02:30 »

Potpuno je neverovatno sto se vecina vas hvata za formu umesto za sustinu... Pretpostavljam da niste bas prisvojili sleng... Menjate teze... Prodavacica ljubavi nikako ne moze biti dobra riba... Pogresne su asocijacije Izdajnice, ali to je manje bitno, mali misunderstanding... Sustina je da ti vec imas scenario za devojku koja se nasminkala i doterala, ona naravno zavrsava u WC-u i ima oralni sex sa nekim sirovim tipom? Zasto takav epilog? Kakve su to predrasude? Zbog cega joj prilepljujes etiketu glupace? Samosvest jeste pomalo otrcan termin, ali mislim da u nasoj zemlji, cak i tako izlizana samosvest se potrosila samo verbalno-iluzorno, a ne i u realnosti i praksi... Samosvest je vrlo jasan pojam... neko je postavio pitanje po cemu se samosvesna zena razlikuje od nesamosvesnog muskarca... Razlika je u tome sto ce jedna samosvesna zena prepoznati musku slabost, pa ce u sirokom luku doticnog zaobici i nece mu dati priliku da gospodin uopste dovodi u pitanje njenu samosvest... Ukoliko se jaka zena zaljubi u pogresnog, pa doticni gospodin i dobije nezasluzenu priliku da se poigra,a recimo da ode predaleko, pa mozda i fizicki zlostavlja zenu... tada bi trebalo stisnuti petlju, otici u Sigurnu kucu ili prijaviti manijaka, bez blama i straha od stigmatizacije okoline... Ovo ne govorim tek tako, pratila sam nekoliko slucajeva nasilja u porodici... Dogodilo se da se bracni par u kome su oba supruznika hirurzi pobio ne b li se usaglasili ko je bolji strucnjak... Zena je naravno izvukla deblji kraj i dobila batine , jer je slabija fizicki, ali u tome je i bila njena jacina... Nakon okrsaja se javila Sigurnoj kuci i time pokazala famoznu samosvest oko koje je izbila tolika polemika... Naravno, navedeni primer je samo jedan od oblika samosvesti... U prevodu-nisi niciji objekat za izivljavanje, makar svi bili zgranuti nad situacijom koja ti se desava... Da bi se prebrodile slicne prilike, cak i manje dramaticne, na izgled trivijalne, samosvest iz koje proizlazi hrabrost je od presudnog znacaja...
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: 04.05.2007. 03:14 »

Trumane, samosvesna zena ce investirati u svoje obrazovanje koje je od izuzetnog znacaja za oba pola u danasnje vreme. Hteli mi da priznamo ili ne, filozofija vecine devojaka je da se dobro udaju ili jos bolje, da se dobro prodaju. Ukoliko su dobre ribe ili da se izrazimo malo sofisticirano, ukoliko su reprezentativne, primamljive na oko, lakse ce ostvariti misiju. To ne znaci da su doticne devojke samosvesne. One su donekle svesne da mogu da igraju na kartu - naci cu sugar daddy-ja i sebi obezbediti egzistenciju... Ovakav tip devojke nije dovoljno samosvestan. Trebalo bi iskoristiti svoje potencijale, ali da bismo ih uopste prepoznale, potrebna je samosvest. U toku zivota, pomazu roditelji, profesori, upucuju nas na razne sekcije, sport, muzicke skole... Uvek ima i onih slucajeva koji ne istraju na tom putu iz razlicitih razloga. Vremenom se osecaj ispraznosti mora popuniti. Svako od nas ima neki svoj nacin da organizuje aktivnosti, sopstveni zivot... Samosvesna zena ce biti sigurna da je u stanju da sebi obezbedi egzistenciju ili barem da pokusa... Nece stupati u brak, zbog izlaza iz neke ne toliko prijatne situacije. Samosvesna zena ce umeti i da ceni sopstveni trud i rad, pa nece tek tako otici da ima oralni sex u WC-u na faxu sa nekim sirovim tipusom, jer ce biti svesna da to nije njen nivo. Budite ubedjeni, da ce ona biti i reprezentativna ili kako manje volite, dobra riba. Budite ubedjeni da ce vecina muskaraca imati predrasude o ovakvoj zeni, kao sto se da videti iz prilozenog. Na zalost vecina muskog dela i jeste nezadovoljna upravo zbog eliminisanja ovakvih zena, cesto u startu. Maja Storh je izvanredna spisateljica, Nemica je. Potrazite u Platou izdanje ``Kad se jake zene zaljube``. Bice vam lakse da razumete svoje devojke ili potencijalne, buduce devojke i ako smatrate da spadaju u jake zene, mozete im i pokloniti ovu knjigu, kao i nauciti gde gresite sami. Nemojte misliti da je ovo nesto tipa Kupoholicarka ili tako neka boza. Daleko je od trash-a, a preslatko je ilustrovana. Dragi moj Trumane, osecam da si ti hrabar.
Sačuvana

modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: 04.05.2007. 03:46 »

I ja bih tu prigovorio za pojam samosvesti, jer se koristi po nekom stereotipu, šablonu, bez stvarnih zahteva za razjašnjenjem ili pojašnjenjem značenja termina. No, čini mi se da je mnogo opasnije i mnogo zastupljenija greška koja se odnosi na korišćenje pojma "ljubav". Svedoci smo da je ta reč nekako najčešće na usnama mladih, na forumima, u kućnim trivijalnim diskusijama. Taj je pojam doživeo (ne znam je li preživeo) toliku devalvaciju da se moramo potruditi oko njega. Gospodin Maelstrom bi mogao tu da se priseti one rasprave koju vodimo na drugom topiku i obrati pažnju na to koliko prostora za ovakvu upotrebu termina "ljubav" pruža njegova teorija, a koliko takvo ponavljanje i devalviranje pokušava da zaustavi moj koncept (koncept visokih zahteva i krucijalnih odluka).

Ako bih svoju devojku zvao ribom, ili pomislio pri prvom susretu da je "dobra riba", bila bi mi ravna nekoj prodavačici ljubavi, koju uzmeš, iskoristiš i baciš. Jer ribu, ako li i ovu prostitutku možemo tako nazvati a ne uvrediti je, ne možemo tretirati kao ljudsko biće već samim tim što je ribom zovemo. Onaj ko devojku zove ribom u njoj kao presudno različito u odnosu na sebe vidi spolovilo, a ne nju kao ličnost. I to je uvod u devalviranu ljubav, odnosno u antipod ljubavi.

Nekako ti ne verujem... Fizicka privlacnost je bitna komponenta u emotivnim vezama... Ne znam koji bi se jos mladic pozalio da pored sebe ima reprezentativnu devojku. Lepota je naravno i u ocima posmatraca, ali nekako prija svakom normalnom coveku da ima lepog, negovanog partnera. Preduslov je hemija, naravno, tebe uopste ne moraju da privlace dobre ribe, iako mislim da je problem u razlicitom tumacenju termina sa tvoje i moje strane. Tebe uopste ne mora privlaciti ni zenski pol, ali prodavacice ljubavi takodje ne moraju biti posebno privlacne, a da su dobre ribe, pretpostavljam da ne bi izabrale profesiju prostitucije. Ako u sopstvenoj devojci vidis dobru ribu, to je sasvim dobar znak. Otisao si predaleko sa ribom, to je vise sleng, kao i macka, cupi... Nista to nije uvredljivo. Nemoj samo oduzimati ljubavi ovu sexualnu komponentu, jer je od bitnog znacaja. Moze da ti se dogodi cak da neku devojku zaobidjes, jer prema njoj osecas strast, seksualni nagon, pa zahvaljujuci svojoj zbunjenosti, pomislis da bi ti bila dobra samo za sex, a ona ima mnogo vise da ponudi. Muskarci sa slicnim razmisljanjima na kraju ozene smernu, neutralnu zenicu, koja nije poznata ni po dobru ni po zlu. Tako su Stari Grci razmisljali, pa su zbog hetera ostavljali te svoje fine zenice, narocito su zbog Aspazije brakovi pucali. Danas, desavaju se slicne situacije, upravo zbog manjka herca medju pojedinim muskarcima. Sto se slenga tice, nemojte da ste toliko arhaicni, Afro-Amerikanci, recimo kazu za svoju devojku koja je official-my bitch i to je sasvim OK, bas simpa. Ne patite od forme. Chick je isto simpa...Sta fali, malo razbijamo monotoniju, nekako je sa vise ukusa od onoga sto je neko pomenuo, cini mi se Izdajnik... U kontekstu mog pominjaja decka sa kojim sam BTW raskinula, kao zasto zenka na netu ima potrebu da spominje da ima decka... To zenka mi je mnogo gore od dobra riba... Pretenciozno je i izvestaceno, nekako depersonalizujuce skroz, za razliku od dobra riba...Dobra riba daje na znacaju, pumpa, kao booster... ha ha ha ... Zenka totalno depersonalizuje...
Sačuvana

Plodni bizon
Libertarijanac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #79 poslato: 04.05.2007. 10:22 »

Modesty pokusava da  ubedi ovdasnju masu da je moguce da i nasminkana devojka, obucena u tesne krpice, moze da bude dobra devojka. Sa tim se slazem, nemam neku predrasudu po tom pitanju, ali zavisi sta hoces od te devojke. Ako hocu malo vise od toga da ne otvara usta, da je setam kao neki eksponat, da mi posluzi za seksualne potrebe kad zatreba (i ja njoj), onda   bi ona sama prepoznala da nema potrebe da se narocito uteze i doteruje, jer njen cilj ne bi trebalo da bude u tome da bude sjajni eksponat nego sjajna licnost.

Prodavacica ljubavi nikako ne moze biti dobra riba...

Problem je sto se nisi pitala zasto se za "dobru devojku" kaze da je "riba". E, to. Znaci, samo razmisli zasto.
Sačuvana
Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: 04.05.2007. 10:42 »

Izdajnik po svom obicaju daje primere koji su ipak krajnost. Naravno da devojka koja izigrava damu, a tamo negde oralno zadovoljava neku seljacinu ne moze biti samosvesna, ali sta cemo sa devojkama koje su sredjene kao sto to opisa Izdajnik ( ili plodni bizon ), a ne prave takve ustupke svojim partnerima. Takvih devojaka ima. Hvala ti modesty ako zaista mislis da sam hrabar, ali daleko sam ja od toga. I mislim da si preskocila jednu vrlu vaznu stvar koju je napomenuo melstrom: po cemu se razlikuje samosvesna zena od samosvesnog coveka ( dakle ne muskarca nego coveka )? Mozes li da odgovoris na to pitanje? Po mom misljenju ne bi smelo biti nikakve razlike, ali samim tim sto neko pravi razliku ta(j) vec diskriminise zene. Drugo, smatram da vecina ljudi na ovom svetu nije samosvesna jer tada ne bi bilo ni mnogih losih pojava, pa tako ni vecina zena, ali onda izraz na koji ti ciljas nije samosvesnost vec neki drugi.
I slazem se sa tobom da na formiranje vecine veza utice hemija. No, nemojmo ni to shvatati tako uprosceno. Ta "hemija" moze proraditi i izmedju ljudi koji po kriterijumima vecine nisu privlacni, ili da jedan partner bude znatno privlacniji od drugog. U svakom slucaju u nekom proseku mislim da kada su muskarci i zene u pitanju ta "hemija" ima razlicito znacenje. Kod muskaraca je to vecinom cista fizicka privlacnost, dok mnoge zene pre svega traze da ih zainteresujes svojom pricom, da ih emotivno ispunis. Naravno, ima i ovde dosta suprotnih slucajeva, ali mislim da bi po Izdajnikovom kriterijumu zene ipak bile "duhovnija" bica od nas muskaraca koje se cesce zaljubljujemo u fizicku komponentu dok zene umeju da se zaljube u muske osobine koje im trebaju.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: 04.05.2007. 11:23 »

Trumane, slazem se sa tobom da je samosvesna zena ekvivalent samosvesnoj osobi. To stoji, samo smo konstatovali da su generalno takve zene ili ako hoces osobe pre one neosvojive tvrdjave koje je Popivoda pominjao. Isto vazi i kada zene biraju. Pre ce mi se dopasti decko koji je fokusiran, koji radi nesto konstruktivno, a uz to me privlaci i fizicki nego neko cija mi se estetska pojava dopada, jedino.
Sačuvana

maelstrom
Libertarijanac

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #82 poslato: 04.05.2007. 11:32 »

decko koji je fokusiran, koji radi nesto konstruktivno

= dobar jebač  Zelenko

No, ako te ne privlači fizički, a stvarno je fokusiran i kontruktivan do srži, što onda?
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #83 poslato: 04.05.2007. 11:52 »

Sustina je da ti vec imas scenario za devojku koja se nasminkala i doterala, ona naravno zavrsava u WC-u i ima oralni sex sa nekim sirovim tipom? Zasto takav epilog? Kakve su to predrasude? Zbog cega joj prilepljujes etiketu glupace?

Primer sa devojkom koja završava ili tek počinje (svoju karijeru) u WC-u, pušeći nekome voljenom (sirovom ili ne) tipu, nije bio dat da bih iskazao nekakvo mišljenje o devojkama koje izgledaju ili se drže ponosno i dostojanstveno, nego da bih izrekao nešto o prirodi ljudi (koja važi i za muškarce, kako rekoh, no njihov primer nisam naveo) koja je sado-mazohistička, što se ogleda u tom skakanju sa pozicije dostojanstva u poziciju podređenog koji hvata nečiju alatku i stavlja je sebi u usta. Nema to veze sa mojim mišljenjem o devojkama koje ponosno koračaju ulicom. Štaviše, više volim takve nego one koje sebe ne smatraju važnim. No, iz jedne drugačije perspektive no što bi ti pomislila (stvorila sliku u glavi o tom kako ona izgleda).

Ono gore navedeno, i taj primer, ne daje sliku glupače. Ne znam otkud se taj pojam uvalio u priču.

Razlika je u tome sto ce jedna samosvesna zena prepoznati musku slabost, pa ce u sirokom luku doticnog zaobici i nece mu dati priliku da gospodin uopste dovodi u pitanje njenu samosvest...

Ja ne operišem tim pojmom "muške slabosti", pa bi bilo lepo da ga objasniš. Šta podrazumevaš pod tim "muška slabost"?

Ukoliko se jaka zena zaljubi u pogresnog, pa doticni gospodin i dobije nezasluzenu priliku da se poigra,a recimo da ode predaleko, pa mozda i fizicki zlostavlja zenu... tada bi trebalo stisnuti petlju, otici u Sigurnu kucu ili prijaviti manijaka, bez blama i straha od stigmatizacije okoline...

"Jaka žena" je termin kojim se služe Ruška Jakić i Mirjana Bobić-Mojsilović. Nećemo valjda u takvim okvirima da vodimo rasprave? Ili pokušaj i taj termin da mi približiš, pošto ne shvatam šta je to jaka žena. Je li to neka koja je fizički izgrađena, ogromna? Ili je to možda neka koja nema osećanja? Ili neka koja je materijalno obezbeđena i ima uredan seksualni život? Izbegavam da koristim taj termin za bilo koji od ovih navedenih objašnjenja.

Što se odlaska u Sigurnu kuću i prijave nasilnika tiče... Mislim da za to nije potrebna nikakva petlja. Ali ako misliš da jeste, u redu. To je, uostalom, sasvim druga tema. Recimo da ja smatram da je prijava nasilnika nivo jedne obične ženice, a da nešto značajnija žena/devojka može da se pohvali nekom mnogo većom idejom.

Dogodilo se da se bracni par u kome su oba supruznika hirurzi pobio ne b li se usaglasili ko je bolji strucnjak...

Ovo ću iskoristiti u borbi na temi O ljubavi, protiv Maelstroma kad budem započeo Veliko dokazivanje idiotije i trivijalnosti svakodnevnih ljubavi.

U prevodu-nisi niciji objekat za izivljavanje, makar svi bili zgranuti nad situacijom koja ti se desava... Da bi se prebrodile slicne prilike, cak i manje dramaticne, na izgled trivijalne, samosvest iz koje proizlazi hrabrost je od presudnog znacaja...

Ako je najveći adut samosvesne žene to da prijavi nasilje nad njom, onda sam ja bitno precenio ženu/devojku. Ne samo iz razloga što je prijava, po mom mišljenju, stvar sasvim prirodna, nečeg prosečnog, nego i otud što te "samosvesne", iz tvoje priče, da bi se dokazale kao takve moraju najpre pokazati toliki nivo nesvesti da se uvek probiju i odaberu neku sirovinu koja će ih maltretirati. (No, kao što rekoh, druga je to tema.)

U toku zivota, pomazu roditelji, profesori, upucuju nas na razne sekcije, sport, muzicke skole...

Složio bih se sa tim da se ženski intelekt ne pokazuje onda kad se devojka prodaje ili udaje za novac ili dobar auto ili stan. Ali ovde navodiš načine kako vidiš da bi se osoba gradila da ne bi došla u situaciju da razmišlja o prodaji. Opet po mom mišljenju, ovde ne vidim pravo usmerenje. "Razne sekcije" ne liče mi na naročitu izgradnju, na neku ozbiljniju duhovnu aktivnost. Sport nikako (baš bih voleo da saznam po čemu je sport bitan za izgradnju devojke). Muzička škola... donekle (zavisiće na koji način i šta muzičko zanima osobu).

Trumane, samosvesna zena ce investirati u svoje obrazovanje koje je od izuzetnog znacaja za oba pola u danasnje vreme.

U koje vreme "investicija" u znanje nije bila od izuzetnog značaja? Postoje znanja (i to su jedina znanja) koja se stiču ne zato što je to potrebno, nego zato što se ona žele radi njih samih. Jedino tako se gradi duh osobe, a ne učeći bankarstvo ili tome slično. Time se osoba ne gradi. (No, i ovo je već zalaženje u drugu temu.)

Samosvesna zena ce biti sigurna da je u stanju da sebi obezbedi egzistenciju ili barem da pokusa... Nece stupati u brak, zbog izlaza iz neke ne toliko prijatne situacije.

Vidim problem u tome što ti sve vreme ženu stavljaš u podređen položaj u odnosu na muškarca. Kako to da se žena želi prodati nekome bogatašu za dobru egzistenciju, odnosno mora to da izbegne? Ako se krećeš u tim relacijama, one jasno impliciraju podređenost žene, njen niži socijalni status. To, svakako, nije istina, i zato bi trebalo da tu "samosvest" potražiš u nekoj drugoj oblasti. Jer isto tako bi neko mogao da kaže kako ima muškaraca koji bi se prodali nekoj bogatoj ženi, e da bi izbegli bedu i dobili egzistenciju, te ovakvog, koji se izbori za "egzistenciju" prozvali bi "samosvesnim". Tu je, opet, na delu devalvacija pojma "samosvest".

Samosvesna zena ce umeti i da ceni sopstveni trud i rad, pa nece tek tako otici da ima oralni sex u WC-u na faxu sa nekim sirovim tipusom, jer ce biti svesna da to nije njen nivo.

U redu. Ja ne mogu da dokažem da je većini ili svakoj ženi uglavnom drago da popuši svom voljenom, pa neću dužiti priču o ovome. Moja teza se drži na tome da će ponosna devojka, a zaljubljena u nekog tipa, hteti da mu popuši u školskom ili fakultetskom WC-u, i time sebe stavi u estetski podređen položaj. To nije ništa neobično, i događa se svakodnevno svakoj devojci koja je sexualno aktivna (mada ne mora biti u WC-u).

Budite ubedjeni, da ce ona biti i reprezentativna ili kako manje volite, dobra riba.

Reprezentativna devojka? Šta to znači? Da je lepa za svakog? Hajde postavi sliku takve devojke na nekom novom topiku (npr. nazovi ga "Šta je lepa devojka?") pa da vidimo šta je to reprezentativna devojka. Meni već sam pojam "reprezentativna", u smislu da mora predstavljati nekakav ideal, jest gadan, s obzirom na to da postoji ogromna masa koja nema nikakav ukus, i koja ocenjuje udove ili na osnovu udova.

Budite ubedjeni da ce vecina muskaraca imati predrasude o ovakvoj zeni, kao sto se da videti iz prilozenog. Na zalost vecina muskog dela i jeste nezadovoljna upravo zbog eliminisanja ovakvih zena, cesto u startu.

Ne eliminišem ja nikog dok se sam neko ne eliminiše. Ocenjujem ono što želi da se prikaže tako što vidim ono što želi da mi prikaže. Ako misliš da će jedna vredna devojka da izađe na ulicu i krpicama, ili u monkey-pantalonama, sa ogromnim naočarima za sunce preko očiju, u šljaštećim bojama, meni će to biti dovoljno da ocenim kako ova devojka nema baš nikakvog ukusa, i da je eliminišem na osnovu toga što je želela da prikaže. To je sasvim legitimno, ne zato što je 100% siguran metod, već zato što se sa sigurnošću dolazi do značajne informacije o tom kako ta osoba želi za druge da izgleda, što je bitan sadržaj nje kao ličnosti.

Ne znam koji bi se jos mladic pozalio da pored sebe ima reprezentativnu devojku.

Kažem, opiši takvu devojku (priloži sliku i reci par reči o njenoj ličnosti) pa ću reći da li bih želeo, i da li bi slični intelektualci želeli takvu kraj sebe.

Lepota je naravno i u ocima posmatraca, ali nekako prija svakom normalnom coveku da ima lepog, negovanog partnera.

Još jedna strašna reč: partner. Ako govorimo o ljubavi, partnerstva nema. Partnerstvo podrazumeva dvojstvo, neku vrstu saradnje, neku kohabitaciju, što je u ljubavi nedopustivo. Čak je indikator da ljubavi nema. Partnerstvo je često korišćen pojam u onim stereotipnim pričama o ljubavi koje ovu ponajpre vide kao sublimnu supstituciju za seks. U tom slučaju "negovani partner" dođe kao obaveza, sem za one koji vole dirty sex.

Preduslov je hemija.

I opet jedan sumnjiv pojam koji se koristi svakodnevno, a sa ciljem da se sakrije suština stvari: hemija. Nema nikakve hemije pred inteligentnim mladićem ili devojkom. Ovaj ili ova "zna šta hoće" (nadam se da ovo neće da se uzme na način koji se uzima u tinejdž časopisima i primitivnim emisijama o ljubavi na TV-u), tj. ima kriterijum (ukus) onog što je dobro. "Hemija" je supstitucija za pojam "ono što mi u ovom trenutku, sasvim iznenada, dođe kao lepo, a mogu da ga konzumiram".
Sačuvana

modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: 04.05.2007. 12:11 »

Muska slabost se manifestuje na razlicite nacine. Prvi bi moagao da bude, kao sto si naveo sam, strah od obaveze. Volis neku devojku, ali ne zelis da joj budes partner. Izvini, znam da se jezis od same pomisli na termin partner. Muska slabost takodje moze biti strah od dobijanja korpe. U tom slucaju, lakse je zaobici potencijalni devojku.
Naravno da su sekcije bitne kada imas 8 godina.
Sport je od izuzetnog znacaja, posebno plivanje, ples koji uticu na drzanje tela.
Da, devojka koja ima oralni sex na faxu je cesce gluoaca, a egzibicionista je u redjim slucajevima.
Cilj i jeste bio budjenje samosvesti kod svake zene, a ne uocavanje specificnosti neke imaginarne. Slazem se da treba mnogo vise ocekivati, ali sam namerno navela situaciju koja bi verovatno bila podjednako teska svakoj zeni.
Sačuvana

maelstrom
Libertarijanac

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #85 poslato: 04.05.2007. 12:32 »

Mislim da bi bilo svrhovitije analizirati sebe i svoje postupke nego različite potencijalne moralno-intelektualne devijante na koje se ovdje obično obaziremo. Osjećamo li se od njih superiornije dok ih ovako seciramo?

Taj Izdajnikov primjer sa pušenjem u javnom WC-u, ako je uvredljiv, uvredljiv je podjednako za oboje učesnika, i ženu i muškarca. To što se društvo karakteristično negativno osvrće na žensko ponašanje, tipičan je primjer zatucanosti i uvriježene spolne nejednakosti o kojoj je ovdje u početku i bila riječ. Muškarac je tradicionalno netko od koga se pojačan libido očekuje, pa tako on i ne može tako dobro kao žena regulirati svoje seksualne nagone, stoga mu se prijapizam oprašta. Ali kad žena pokaže da se i ona katkad ne može kontrolirati, onda je nimfomanka, naravno, ili glupača. A to glupača podrazumijeva posvemašnje nerazumjevanje jednakosti seksualnih potreba muškarca i žene, podrazumijeva to da muškarci žele seks više od žena i da žene nevoljno pristaju na seksualne čine s njima. Tako je Izdajnik prešutno pretpostavio da dotična djevojka nije nagonski htjela felacio u zahodu, ali ju je muškarac na to nagovorio i ona mu se, po nekom neseksualnom sado-mazo principu, pokorila. Ali nikome ne pada na pamet da je djevojka bila jednako uzbuđena kao i muškarac kojem je popušila, da je bila sretna ne iz gluposti nego zbog toga što pruža zadovoljstvo osobi koju voli? A sam čin pušenja čini se kao potčinjavanje žene u jednostranom zadovoljstvu. Zaboravili smo naravno (u svom tom egocentrizmu) kako je jedna posebna kategorija zadovoljstva pružanje zadovoljstva drugima, i da je upravo to žena u ovom slučaju radila, na obostrani užitak. Da su se u kojem slučaju njih dvoje seksali u zahodu, opet bi se osuđujući pogled okomio na ženu, bez obzira na to što je primanje i pružanje užitka u ovom slučaju obostrano. To što je djevojka u zahodu popušila kurac "čovjeku kojeg voli" nipošto ne mora biti primjer ženske potčinjenosti, već jednakopravnosti spolova o kojoj je ovdje počela biti riječ. Znam za sebe da bih s užitkom negdje 'na brzinu' polizao svoju djevojku kada bi to od mene zatražila. I ne bih se osjetio seksualno ugroženim i potčinjenim, jer upravo s tim osjećajima počinje bezrazložno nezadovoljstvo koje je upropastilo tolike muško-ženske odnose.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
modesty
Nazionalist

Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: 04.05.2007. 12:47 »

U pravu si, slazem se sa tobom da je pruzanje zadovoljstva podjednak uzitak za oba pola, ali kada su u vezi. Ti bi svojoj devojci pruzio sta trazi od tebe bilo kada i bilo gde. Hipoteticka situacija je ipak bila drugacija i nije navedeno da devojka voli sirovog tipa, niti da je on njen decko. Mozda sam ja pogresno protumacila ideju.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist

Duh bunta: +114/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: 04.05.2007. 14:13 »

Modesty pokusava da  ubedi ovdasnju masu da je moguce da i nasminkana devojka, obucena u tesne krpice, moze da bude dobra devojka.

Pa zar to nije očigledno? Pa još ako se to tesno preliva i iskače iz tesnoće.... osmeh
Sačuvana

Privremeno zamrzao svoje aktivnosti na forumu
Domaci Zdajnik
Libertarijanac

Na mreži Na mreži

« Odgovor #88 poslato: 04.05.2007. 18:19 »

Na stranu to što smatram da je ženi/devojci imanentna neka vrsta suptilnosti, možda nežnosti i drugačijeg ponašanja u odnosu na muškarca, te da ne možemo jednako sagledavati ženu kao što sagledavamo muškarca u estetskom smislu, pri oralnom ili kom god drugom seksualnom činu.

Krivo sam shvaćen od strane gospodina Maelstroma jer je moj primer uzet u onoj njegovoj nebitnoj stvari, a ne u onom što je bilo namera. Govorio sam o sado-mazohističkom ponašanju kao prirodnom čoveku, i naveo sasvim slučajno primer devojke, koji je možda često praksa savremenih devojaka, ali mene to tada u tekstu nije zanimalo, niti sam se njima na taj način bavio. Ono što moj tekst/primer cilja jeste estetska prilika devojka koja u jednom trenutku želi da se prikazuje kao dostojanstvena prilika, dok se u drugom potčinjava agresiji muškarca (bilo da je to oralni seks ili neki drugi). A seks u estetskom pogledu jeste agresija onoga ko penetrira nad onim u koga se penetrira.
Sačuvana

Truman
Libertarijanac

Duh bunta: +59/-26
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: 05.05.2007. 12:20 »

Izdajnice, agresija ili ne to je priroda odredila, a protiv toga se ne moze.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: