Sustina je da ti vec imas scenario za devojku koja se nasminkala i doterala, ona naravno zavrsava u WC-u i ima oralni sex sa nekim sirovim tipom? Zasto takav epilog? Kakve su to predrasude? Zbog cega joj prilepljujes etiketu glupace?
Primer sa devojkom koja završava ili tek počinje (svoju karijeru) u WC-u, pušeći nekome voljenom (sirovom ili ne) tipu, nije bio dat da bih iskazao nekakvo mišljenje o devojkama koje izgledaju ili se drže ponosno i dostojanstveno, nego da bih izrekao nešto o prirodi ljudi (koja važi i za muškarce, kako rekoh, no njihov primer nisam naveo) koja je sado-mazohistička, što se ogleda u tom skakanju sa pozicije dostojanstva u poziciju podređenog koji hvata nečiju alatku i stavlja je sebi u usta. Nema to veze sa mojim mišljenjem o devojkama koje ponosno koračaju ulicom. Štaviše, više volim takve nego one koje sebe ne smatraju važnim. No, iz jedne drugačije perspektive no što bi ti pomislila (stvorila sliku u glavi o tom kako ona izgleda).
Ono gore navedeno, i taj primer, ne daje sliku glupače. Ne znam otkud se taj pojam uvalio u priču.
Razlika je u tome sto ce jedna samosvesna zena prepoznati musku slabost, pa ce u sirokom luku doticnog zaobici i nece mu dati priliku da gospodin uopste dovodi u pitanje njenu samosvest...
Ja ne operišem tim pojmom "muške slabosti", pa bi bilo lepo da ga objasniš. Šta podrazumevaš pod tim "muška slabost"?
Ukoliko se jaka zena zaljubi u pogresnog, pa doticni gospodin i dobije nezasluzenu priliku da se poigra,a recimo da ode predaleko, pa mozda i fizicki zlostavlja zenu... tada bi trebalo stisnuti petlju, otici u Sigurnu kucu ili prijaviti manijaka, bez blama i straha od stigmatizacije okoline...
"Jaka žena" je termin kojim se služe Ruška Jakić i Mirjana Bobić-Mojsilović. Nećemo valjda u takvim okvirima da vodimo rasprave? Ili pokušaj i taj termin da mi približiš, pošto ne shvatam šta je to jaka žena. Je li to neka koja je fizički izgrađena, ogromna? Ili je to možda neka koja nema osećanja? Ili neka koja je materijalno obezbeđena i ima
uredan seksualni život? Izbegavam da koristim taj termin za bilo koji od ovih navedenih objašnjenja.
Što se odlaska u Sigurnu kuću i prijave nasilnika tiče... Mislim da za to nije potrebna nikakva petlja. Ali ako misliš da jeste, u redu. To je, uostalom, sasvim druga tema. Recimo da ja smatram da je prijava nasilnika nivo jedne obične ženice, a da nešto značajnija žena/devojka može da se pohvali nekom mnogo većom idejom.
Dogodilo se da se bracni par u kome su oba supruznika hirurzi pobio ne b li se usaglasili ko je bolji strucnjak...
Ovo ću iskoristiti u borbi na temi O ljubavi, protiv Maelstroma kad budem započeo Veliko dokazivanje idiotije i trivijalnosti svakodnevnih ljubavi.
U prevodu-nisi niciji objekat za izivljavanje, makar svi bili zgranuti nad situacijom koja ti se desava... Da bi se prebrodile slicne prilike, cak i manje dramaticne, na izgled trivijalne, samosvest iz koje proizlazi hrabrost je od presudnog znacaja...
Ako je najveći adut samosvesne žene to da prijavi nasilje nad njom, onda sam ja bitno precenio ženu/devojku. Ne samo iz razloga što je prijava, po mom mišljenju, stvar sasvim prirodna, nečeg prosečnog, nego i otud što te "samosvesne", iz tvoje priče, da bi se dokazale kao takve moraju najpre pokazati toliki nivo nesvesti da se uvek probiju i odaberu neku sirovinu koja će ih maltretirati. (No, kao što rekoh, druga je to tema.)
U toku zivota, pomazu roditelji, profesori, upucuju nas na razne sekcije, sport, muzicke skole...
Složio bih se sa tim da se ženski intelekt ne pokazuje onda kad se devojka prodaje ili udaje za novac ili dobar auto ili stan. Ali ovde navodiš načine kako vidiš da bi se osoba gradila da ne bi došla u situaciju da razmišlja o prodaji. Opet po mom mišljenju, ovde ne vidim pravo usmerenje. "Razne sekcije" ne liče mi na naročitu izgradnju, na neku ozbiljniju duhovnu aktivnost. Sport nikako (baš bih voleo da saznam po čemu je sport bitan za izgradnju devojke). Muzička škola... donekle (zavisiće na koji način i šta muzičko zanima osobu).
Trumane, samosvesna zena ce investirati u svoje obrazovanje koje je od izuzetnog znacaja za oba pola u danasnje vreme.
U koje vreme "investicija" u znanje nije bila od izuzetnog značaja? Postoje znanja (i to su jedina znanja) koja se stiču ne zato što je to potrebno, nego zato što se ona žele radi njih samih. Jedino tako se gradi duh osobe, a ne učeći bankarstvo ili tome slično. Time se osoba ne gradi. (No, i ovo je već zalaženje u drugu temu.)
Samosvesna zena ce biti sigurna da je u stanju da sebi obezbedi egzistenciju ili barem da pokusa... Nece stupati u brak, zbog izlaza iz neke ne toliko prijatne situacije.
Vidim problem u tome što ti sve vreme ženu stavljaš u podređen položaj u odnosu na muškarca. Kako to da se žena želi prodati nekome bogatašu za dobru egzistenciju, odnosno mora to da izbegne? Ako se krećeš u tim relacijama, one jasno impliciraju podređenost žene, njen niži socijalni status. To, svakako, nije istina, i zato bi trebalo da tu "samosvest" potražiš u nekoj drugoj oblasti. Jer isto tako bi neko mogao da kaže kako ima muškaraca koji bi se prodali nekoj bogatoj ženi, e da bi izbegli bedu i dobili egzistenciju, te ovakvog, koji se izbori za "egzistenciju" prozvali bi "samosvesnim". Tu je, opet, na delu devalvacija pojma "samosvest".
Samosvesna zena ce umeti i da ceni sopstveni trud i rad, pa nece tek tako otici da ima oralni sex u WC-u na faxu sa nekim sirovim tipusom, jer ce biti svesna da to nije njen nivo.
U redu. Ja ne mogu da dokažem da je većini ili svakoj ženi uglavnom drago da popuši svom voljenom, pa neću dužiti priču o ovome. Moja teza se drži na tome da će ponosna devojka, a zaljubljena u nekog tipa, hteti da mu popuši u školskom ili fakultetskom WC-u, i time sebe stavi u estetski podređen položaj. To nije ništa neobično, i događa se svakodnevno svakoj devojci koja je sexualno aktivna (mada ne mora biti u WC-u).
Budite ubedjeni, da ce ona biti i reprezentativna ili kako manje volite, dobra riba.
Reprezentativna devojka? Šta to znači? Da je lepa za svakog? Hajde postavi sliku takve devojke na nekom novom topiku (npr. nazovi ga "Šta je lepa devojka?") pa da vidimo šta je to reprezentativna devojka. Meni već sam pojam "reprezentativna", u smislu da mora predstavljati nekakav ideal, jest gadan, s obzirom na to da postoji ogromna masa koja nema nikakav ukus, i koja ocenjuje udove ili na osnovu udova.
Budite ubedjeni da ce vecina muskaraca imati predrasude o ovakvoj zeni, kao sto se da videti iz prilozenog. Na zalost vecina muskog dela i jeste nezadovoljna upravo zbog eliminisanja ovakvih zena, cesto u startu.
Ne eliminišem ja nikog dok se sam neko ne eliminiše. Ocenjujem ono što želi da se prikaže tako što vidim ono što želi da mi prikaže. Ako misliš da će jedna vredna devojka da izađe na ulicu i krpicama, ili u monkey-pantalonama, sa ogromnim naočarima za sunce preko očiju, u šljaštećim bojama, meni će to biti dovoljno da ocenim kako ova devojka nema baš nikakvog ukusa, i da je eliminišem na osnovu toga što je želela da prikaže. To je sasvim legitimno, ne zato što je 100% siguran metod, već zato što se sa sigurnošću dolazi do značajne informacije o tom kako ta osoba želi za druge da izgleda, što je bitan sadržaj nje kao ličnosti.
Ne znam koji bi se jos mladic pozalio da pored sebe ima reprezentativnu devojku.
Kažem, opiši takvu devojku (priloži sliku i reci par reči o njenoj ličnosti) pa ću reći da li bih želeo, i da li bi slični intelektualci želeli takvu kraj sebe.
Lepota je naravno i u ocima posmatraca, ali nekako prija svakom normalnom coveku da ima lepog, negovanog partnera.
Još jedna strašna reč: partner. Ako govorimo o ljubavi, partnerstva nema. Partnerstvo podrazumeva dvojstvo, neku vrstu saradnje, neku kohabitaciju, što je u ljubavi nedopustivo. Čak je indikator da ljubavi nema. Partnerstvo je često korišćen pojam u onim stereotipnim pričama o ljubavi koje ovu ponajpre vide kao sublimnu supstituciju za seks. U tom slučaju "negovani partner" dođe kao obaveza, sem za one koji vole dirty sex.
Preduslov je hemija.
I opet jedan sumnjiv pojam koji se koristi svakodnevno, a sa ciljem da se sakrije suština stvari: hemija. Nema nikakve hemije pred inteligentnim mladićem ili devojkom. Ovaj ili ova "zna šta hoće" (nadam se da ovo neće da se uzme na način koji se uzima u tinejdž časopisima i primitivnim emisijama o ljubavi na TV-u), tj. ima kriterijum (ukus) onog što je dobro. "Hemija" je supstitucija za pojam "ono što mi u ovom trenutku, sasvim iznenada, dođe kao lepo, a mogu da ga konzumiram".