Stranice: 1 [2] 3 4 ... 9   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Dominacija nad muskarcima - feminizam moci  (Pročitano 11011 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Baba_Yaga
Gradjanin
*

Duh bunta: +3/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #15 poslato: 16.03.2007. 22:58 »

Da, da - Nothing like a good spanky.  :-X   :o
Sačuvana

Strah i trepet za svu decu. Kako malu, tako i veliku.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +161/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #16 poslato: 16.03.2007. 23:01 »

Nemam taj običaj da budem vulgaran, pogotovo ne na forumu (onak, s prijateljima, ali baš prijateljima, kojih je možda par, ili je samo jedan - da), ali moram reć još nešto neiskusnome Trumanu: Nemoj se iznenadit kad ti devojka bude rekla "ajde, siluj me!", ili nešto tipa: "Vuci me za kosu...". Ne, ne, nisam šovinista. Ako sam šovinista onda je to 99% žena. Dobro, sa tom konstatacijom bih se, u stvari, i mogao složiti, a složio se i Vajninger: "Žena radi protiv interesa žene, protiv sopstvenih interesa i poštovanja sebe."
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
maelstrom
Gradjanin
*

Duh bunta: +27/-4
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

ocean pospremljen u kutije

« Odgovor #17 poslato: 17.03.2007. 00:17 »

To je čista prirodna selekcija. Žene sa mazohističkim sklonostima imale su veću sklonost ka reprodukciji i preživljavanju u takvom patrijahalnom društvu. 'Proto-feminstkinje' bile su osuđene na izumiranje i pad u manjinu. Ali, pozivajući se na Nietzchea, u ovom protuprirodnom razdoblju dekadencije, sve je moguće, pa i primat feministkinja. Danas si u trendu kad si feministkinja, pa se tako mnoge žene svojim "razumom" bore protiv svojeg nagona, a same sebi ne priznaju kakvo ih odnošenje prema njima uspaljuje. Zar je trend ono u što se 'pretvorio' bitak čovjeka?

Mehanizmi prirodne selekcije poništavaju se u društvu sa nametnutim protuprirodnim vrijednostima. To stoga više ne može biti društvo napretka, kako tvrdi Nietzche. To nije društvo samo duhovnog, već i fiziološkog opadanja, koje je s duhovnim usko povezano.

Značajna je za današnje društvo i 'sekularizacija' seksualnih sklonosti od svakodnevnice. Zato i sve više raste ovaj fenomen ženske dominacije jer žene postaju svjesne svojega položaja, odvajajući iskreni seksualni nagon na drugu stranu. Ali nijedan prosječan čovjek ne može u potpunosti ukrotiti seksualni nagon koji tinja u samom dnu njegove animalnosti. Zato i te kvazifeministkinje, kao i mnoge emancipirane i dominantne, seksualno inteligentne žene, katkad (ili uvijek) žude za tim da ih praktički siluje neki grubijan.

P.S. Ima li netko od Weiningera 'Spol i karakter' u .pdf formatu?
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
k o g a  si spasao, je li?
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #18 poslato: 17.03.2007. 11:55 »

Izdajnice, ne ljutim se uopste sto mislis o meni da sam naivan i neiskusan, ali moram ti reci da si se druzio sa pogresnim devojkama. Makar u skoli gde sam ja isao, pa sad i na faxu, jedan deo devojaka svakako spada u taj profil "trazim frajera,facu", ali jedan bas i ne. Za taj drugi tip devojaka sam se i uverio licno da postoje, a to sto ti biras one koje pripadaju prvom tipu druga je stvar...Uopstavas, imas odredjene stereotipe, ne moramo uopste posmatrati stvari na metafizickom nivou, hajde da budemo cisto prizemni. Nije bas tako kao sto prica Vajninger, ali ako nisi upoznao neku normalno onda dzabe je da ti pricam. Upravo mi ti delujes poprilicno neiskusno,izvini da se ispravim - kao neko ko podsvesno trazi odredjeni tip. Nije taj procenat bas 99%...
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 17.03.2007. 12:56 »

Vidim, seva Vajninger, taj opaki antisemita i svoditelj žena na pseudoanimalni emotivni mehanizam. Sećam se da sam se i ja nekad oduševljavao njegovim pisanijama.... isto tako sećam se pre jedno 7-8 godina u Izraelu su feministkinje napravile jednu izložbu koja je uzbudila bradate patrijarhalne jehovističke duhove te zemlje. Činjenica da je to ipak bio kraj XX veka sprečio ih je da se dohvate tradicionalnih kamenica. Elem, izložba je bila posvećena paganskih ženskim božanstvima drevnih Hebrejaca iz pre-pre jehovističkih vremena. Ljudi su otkrili jednu novu dimenziju i zatomljenu tradiciju.

Kao što svi Semiti smatraju za svoga istorijskog, političkog i verovesničkog pretka oca Abrahama (Avrama ili Ibrahima) - koji je udario temelje propatrijarhalnom monoteističkom pravcu semitske religiozne misli, tako postoje i drevne semitske majke oličene ne u nekim konkretnim ljudima poput muških uzora, kamenovateljima žena, nego u boginjama. Al-Lat, Anat, Tiamat...

U Meki je na mestu današnjeg hadžiluka u pagansko vreme Arabije bilo svetilište ženskih božanstava. Pilo se vino (koje je Prorok a.s. zabranio kao djavolsko, tj. žensko) i održavale su se pesničke večeri. To je samo ilustrativan primer onoga o čemu govorim, onoga što je izgubljeno. Toga ima i u tradicijama drugih etničkih skupina i drugih naroda. Kod starih Egipćana recimo, boginja nebeskog svoda bila je Nut. Ženskom principu je pripadalo Nebo, zemlja je pak bila domen muškog principa, boga Geba. Monoteizam je to izvrnuo pa je Gospoda Boga Oca postavio na nebo dok je Materija ostavljena ženskome. Prevrat se desio u dalekoj prošlosti i te posledice još uvek trpimo.

Onda kada je solarni (muški, falusni) kalendar zamenio lunarni (ženski, kteisni), odnosno stelarno-lunarni. žene su naterane da računaju vreme po muškom principu. Naterane su da razmišljaju na muški način koji ih suštinski podjarmljuje jer im definiše okvir i način razmišljanja, kategorijalni aparat ustanovljen kroz pravila jezika i formi mišljenja. Otud smatram da današnje žene ne misle svoje originalne, ženske misli, već reprodukuju muške instalacije. To je "crna magija"... Žene prvo treba da izvojuju pobedu u svojim glavama, da ne misle u okvirima toka koji im je nametnut. Trebalo bi da razdvoje svoje originalne misli na osnovu kojih će izgraditi svoje koncepte i postavke koji su fundamentalno drugačiji od ovih na koje smo navikli. Ili će tako biti ili će žene večno biti podjarmljene. Muškarci osim onog što ženama inače zavlače, takodje im konstantno zavlače neštop drugo: parazitsku instalaciju muškog mentalnog obrasca koja reprodukuje jedan ograničeni okvir za tok mentalne energije. Žene su suštinski osakaćene patrijarhalnom okupacijom.

Ja sam samo prorok, jer sam uspeo da se izdvojim od muškog identiteta u dovoljnoj meri da mogu stvari da sagledam aseksualno i da spoznam suštinsku dinamiku odnosa polova. Naravno, ja sam običan muškarac, ali moram priznati da sam se trudio da u nekim trenucima to ne budem ne bih li ojačao svoje moći poimanja i percipiranja. Vi žene, to umete mnogo, mnogo bolje da radite, samo je potrebno da verujete i da se pokrenete.

Imate neverovatnu moć da izmenite lice Zemlje, da ga feminizujete. Samo se setite kakvo oružje imate izmedju nogu. Materica, osim što radja novo ljudsko biće, ona je u stanju da preporodi samu ženu, da stvori novi oblik mentalne struje. Pobogu, zar ja žene da učim da one mogu sa svojom matericom da vode razgovor i da od nje uče? Pa šta mislite u kom delu tela leži andjeo-čuvar žena? Gde je taj sakralni Trezor ženske moći? Samo ako žene razmišljaju u kategorijama moći onda će biti u stanju da probude oslobodilačku i emancipatorsku žensku moć. Muški sistem izveštačenosti i laži srušiće se kao kula od karata. Taj film bih voleo da gledam...

Može li se nekako prevazići taj ženski mazohizam?
Sačuvana

peMzije mladima!
maelstrom
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 17.03.2007. 15:07 »

Može li se nekako prevazići taj ženski mazohizam?

U okviru nekoliko generacija, i to sterilizacijom mazohistkinja (što bi značilo većine žena). Eugenika može pomoći. Naravno, to bi za sobom povuklo, kao i svaka genetička igrarija, neželjene posljedice. Amazohističke žene za sebe žele uglavnom slabije, podređene muškarce ili ih barem nije briga za kvalitetu snage, pa bi u okviru od nekoliko generacija nastalo žensko društvo. A u takvom društvo ne bi bilo nikoga da obavlja fizičke poslove. Možda sva ova tehnizacija rada upravo vodi u - žensko društvo. Svi znamo za kružni tok povijesti.

Možda bi se moglo i drukčije, bez tih globalnih intervencija, ali danas nitko nema želje ni vremena raditi na sebi.

Zapravo, nikome i nije u nekom interesu da žene prevladaju svoj mazohizam. Takvim ženama se sviđa, nama muškarcima se sviđa. Jedini su problem one manjinske amazohističke žene koje žele uzeti stvar u svoje ruke.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
Baba_Yaga
Gradjanin
*

Duh bunta: +3/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #21 poslato: 17.03.2007. 15:22 »

:o

Moram reci da sam sad veoma zbunjena.
Sačuvana

Strah i trepet za svu decu. Kako malu, tako i veliku.
milos
Gradjanin
*

Duh bunta: +39/-36
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 17.03.2007. 15:23 »

...Samo ako žene razmišljaju u kategorijama moći onda će biti u stanju da probude oslobodilačku i emancipatorsku žensku moć...

Slazem se.

No, ako bi matrijarhat bio uspostavljen, mehanizam odrzavanja takvog drustvenog ustrojstva bi bio toliko slozen da gotovo neodrziv, te ako ne bi mijenjao muskarca i zenu na bioloskom planu, ubrzo bi popucao po svim savovima. Elem, sve dok muskarac, u bioloskom smislu, moze da prodre u zenu, pa i nasilno, iz cega zena biva oplodena, a bez da je isto i htijela, matrijarhat je sustinski nemoguc. Ako bi u pretpostavljenom matrijarhatu bio uspostavljen takav mehanizam da bi mogucnost oplodnje imali samo najveci mekusci medu muskarcima, a koji bi plakali i ridali dok jebu, i dalje bi na snazi ostajala ona bioloska odrednica da muskarac, pa i takav, ipak prodire u zenu, i da zena moze biti oplodena bez svoje volje. Ako pretpostavljeni uspostavljeni matrijarhat ne bi mjenjao tu biolosku odrednicu, tesko da bi mogao opstajati.
Sačuvana

Radovati se, to znaci sasvim polako.
maelstrom
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 17.03.2007. 15:59 »

Nije sve u prodiranju, nije sve štap(žezlo)-je-autoritet, kako Freud veli. Bilo je i prije matrijahalnih društava. Samo što se muškarac razvio u pravcu mijenjanja svijeta oko sebe, u svoju korist naravno, pa se iz lova i sakupljanja uskoro vratio u svoje domove, a idući svijet-oko-njega bila je žena. Eto poticaja patrijahalnosti.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
milos
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 17.03.2007. 16:53 »

Sakupljac ili lovac, svejedno. Lutalica ili domacin Zelenko, opet svejedno.

Princip je svo vrijeme isti.

Muskarac moze da ima odnos sa zenom i da je pri tom olesi od batina. Ne vrijedi i suprotno. Ako bi jedna zena olesila muskarca od batina, tesko da bi mu to ukrutilo ud i otvorilo volju za rokenrolom.

Daklem, oduvijek je to tako da bez muskarceve volje za rokenrolom, rokenrol biva nemoguc, ali je sasvim moguc i bez zenine volje. Princip je to svojstven i sakupljacima, i lovcima, i ribolovcima Zelenko.

Ne mijenjajuci njega, sustinski se ne mijenja nista.

Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #25 poslato: 17.03.2007. 20:57 »

To je čista prirodna selekcija. Žene sa mazohističkim sklonostima imale su veću sklonost ka reprodukciji i preživljavanju u takvom patrijahalnom društvu.

Misliš da se tako žena kroz evoluciju (u stvari involuciju sopstvenog pola) navikla na to da bude pokorna, toliko da sada uslovljava muškarca i traži da je tuče? Za me je ta teza neprihvatljiva. Postoje druga objašnjenja, koja su više 'nako, psihološki argumentovana. I Vajninger će se pozvati na njih. Ak budem imao vremena prekucaću.

Ali, pozivajući se na Nietzchea, u ovom protuprirodnom razdoblju dekadencije, sve je moguće, pa i primat feministkinja.

Niče je o feminizmu govorio u delu S one strane dobra i zla, negde pri kraju knjige. Evo šta nađoh u svojim skriptama u vezi s tim delom. Dakle, Niče veli: "I dobra i rđava žena želi batinu!" Elem, Niče je bio protiv feministkinja, premda u njegovo doba organizovanog feminizma nije ni bilo. Dakle, on je bio prorok i onaj koji ukazuje ženi na opasnost od feminizma koji će se okrenuti protiv žene (upravo na sličan način govori malo kasnije i Vajninger). U nastavku ove poruke ću pojasniti kakav feminizam je Niče predvideo.

Danas si u trendu kad si feministkinja, pa se tako mnoge žene svojim "razumom" bore protiv svojeg nagona, a same sebi ne priznaju kakvo ih odnošenje prema njima uspaljuje.

Morali bismo pokrenuti posebnu temu koja bi glasila samo "Feminizam", gde bismo pisali o ovom fenomenu malo šire, ozbiljnije, jasnije. Zato ću ovde da izbegnem opširno izlaganje, ali ukazati na ono što meni danas izgleda kao feministička ofanziva, i što smatram da je Niče imao na umu onda kad je kritikovao ženu (još pre više od 100 godina).

Naime, smatram da je emancipacija žene nedovršena, da za feminizam kao inicijativu da se popravi položaj žene u društvu još ima mesta. No, kako vidimo, savremena emancipacija žene podrazumeva nešto sasvim drugačije od puta koji ovde Maelstrom opisuje, i koji je bio u začetku feminističke ideje. Savremene feministkinje, borci za ženska prava i emancipaciju "lepšeg pola", guraju ženu u pantalone, stavljaju joj kravatu na grudi, mašnu oko vrata, čine je promiskuitetnom, sve sa ciljem da se izjednači sa muškarcem. Niče, a i Vajninger, trudili su se da ukažu na to da je borba za ženska prava borba koja bi trebalo da ide u pravcu što većeg distanciranja žene od muškarca, za njenim posebnim kvalitetima. Dakle, sasvim suprotno od onog što danas vidimo. No, kao što rekoh, ne bih da dužim o ovom, jer planiram da započnemo poseban topik.

Izdajnice, ne ljutim se uopste sto mislis o meni da sam naivan i neiskusan, ali moram ti reci da si se druzio sa pogresnim devojkama.

Ha-ha! Gospodine Truman, daleko od toga da sam vas htio uvrediti. Naprotiv! Pa ja bih bio uvređen da ste mi kazali ovo što sam u šali rekao o sebi, navodno kritikujući vas! I inače kad nekog hoću da zajebavam, nazovem ga frajerom, fuckerom, a devojku ribom. Divim se vašoj naivnosti koliko i svojoj (mada dobro znam kakvi su drugi, i kakve su devojke uglavnom).

A nailazio sam, za divno čudo, samo na devojke za koje bi čovek sa strane rekao da su svetice. Pa ipak, ono što se u stvari otkrilo čini se da više pripada đavolskoj raboti, kak bi to rekli Dragovci.

Moram reci da sam sad veoma zbunjena.

Siluj me par puta pa ću ti otkriti tajnu.
(za sebe: mmm, zvučim sexy)
Sačuvana

- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija.
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
maelstrom
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 18.03.2007. 14:29 »

Evoluciji se ne pridaje dovoljno pozornosti u ovakvim pitanjima, ali ona je činjenica. Nepokorne žene, žene koje su htjele biti jednake s muškarcima, kako je Fromm na jednom mjestu rekao - ostvariti svoju potrebu za transcedencijom neposrednim utjecajem na svijet oko sebe, a ne činom stvaranja života, rađanjem, one su uvijek ostajale evolucijski recesivne.

Činjenica jest da su muškarci stvarali, otkrivali, dominirali, a žene su samo usvajale njihova znanja. Da kroz povijest nije bilo određenih prosvijećenih muškaraca ne bi bilo ni ženske emancipacije. Jer muškarci su uvijek bili aktivni, stvaralačka snaga, i fizički i duhovno.

Sad se nameće pitanje: jesu li muškarci to bili samo zato što su ženama zabranili pravo aktivnog sudjelovanja u njihovim aktivnostima, ili zbog određenih genetskih predispozicija?

A odgovor je negdje između: zbog represije nad ženama i ženski se genotip kroz generacije mijenjao. Kakvi je ženski genotip u počecima društvenog uređenja bio, to ne znam, ali pošto je matrijarhat bio na snazi, postoji šansa i da su se muškarcima služile samo za "otvaranje konzervi" - što je geslo današnjih radikalnih feministkinja (onih nerazumnih). Ali fizička sposobnost oduvijek je najviše značila jer jedino je ona bila sposobna aktivno mijenjati svijet, koliko god mi pretendirali u duhovne sfere.

Ipak, i duh i tijelo neraskidivo su povezani, yin i yang, muško i žensko. A činjenica je da čovjek to ne uviđa. Muškarci, čim su dobili priliku, zagospodarili su nad ženama, a u zadnje se vrijeme, na seksualnom planu, stvar polako okreće u ženske ruke. Sad dolazimo na pitanje ovog topica. Danas hladnokrvna rezonacija, koja je postala najjače žensko oružje, pokazuje svoje prednosti - i žene svojim stavom prema muškarcima uspješno prekrivaju, nerijetko mazohističke, stvarne svoje porive. Danas, kako smo već zaključili, svi idemo protiv svoje prirode, a žene tu nisu iznimka.

Ne znam znaju li to, ali ako poraze muškarce na seksualnom planu, žene imaju pred sobom čitav svijet. Eto, povijest nikada nije bila harmonična svijest o ravnoteži, već vaga koja se neprestano njiše s jedne strane na drugu - pa će doći opet i razdoblje ženske moći. Osjeća se u zraku.
Sačuvana

Lanci na rešetkama,
zid te od sveta deli -:
spasao si se, samo
milos
Gradjanin
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 19.03.2007. 15:35 »

Cinjenica da muskarac moze da oplodi zenu i bez njene volje, ne ostavlja nikakvu mogucnost sustinskom matrijarhatu. Naravno, umjetni matrijarhat je moguc pod velikom drustvenom tehnicko-tehnoloskom presijom na odnos muskarac-zena. No, ako pomenuta presija ne bi mijenjala odnos muskarac-zena sustinski, sto znaci na bioloskom planu, opet bi, i pod najostrijom drustvenom tehnicko-tehnoloskom presijom, muskarac sustinski predstavljao isto u tom odnosu, onoga koji i dalje moze da oplodi zenu i bez njene volje. To ne mijenjajuci, nista se ne mijenja sustinski.

E, sad, ako bi drustvena tehnicko-tehnoloska presija djelovala na odnos muskarac-zena tako da bi ga mijenjala i na bioloskom planu u korist zene, to bi znacilo kako bi se i muskarac i zena bioloski mijenjali, organski mijenjali, tako da bi se u organskom smislu postigla ravnopravnost polova, iz koje muskarac vise ne bi mogao da oplodi zenu i bez njene volje, bioloski ne bi mogao, pa bi sve to onda znacilo kako je zena, trazeci i gradeci taj mehanizam, zaista na pravom putu ka ravnopravnosti polova.

Ali ako pomenuti mehanizam drustvene tehnicko-tehnoloske presije ne bi sustinski mijenjao nista na bioloskom planu u odnosu muskarac-zena, vec bi predstavljao samo jednu neprestanu presiju na isti, onda bi tesko moglo biti da je zena, trazeci i gradeci taj mehanizam, na pravom putu ka bioloskoj ravnopravnosti polova, jer bi tako taj mehanizam presije djelovao na biolosku stetu covjeka uopste, bez ikakve nade u biolosku ravnopravnost polova, sustinsku ravnopravnost polova.

Cinjenice govore da je matrijarhat sustinski nemoguc. To znaci da je matrijarhat ipak samo umna tvorevina, iluzija. A um jos nikada nije mogao da mijenja cinjenice, vec samo da ih okrece u svoju korist. Izbjegavajuci cinjenice, um svrsava u iluziji, a onda tu iluziju namece masi kao istinu. Naravno, tako ne mijenja cinjenice, no ih samo okrece u svoju korist. Tako i matrijarhat predstavlja iluziju u koju je uplovio um izbjegavajuci cinjenice. No, tu bi katastrofalno zastranio ako bi pokusavao da mijenja cinjenice, pa pod tehnicko-tehnoloskom presijom namece matrijarhat, jer um ima moc da okrece cinjenice u svoju korist, a ne i da ih mijenja.

No, izgleda da se ipak toliko osilio pa krenuo da mijenja cinjenice. Baraba nijedan Zelenko.
Sačuvana

Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #28 poslato: 19.03.2007. 20:09 »

Imate neverovatnu moć da izmenite lice Zemlje, da ga feminizujete. Samo se setite kakvo oružje imate izmedju nogu. Materica, osim što radja novo ljudsko biće, ona je u stanju da preporodi samu ženu, da stvori novi oblik mentalne struje.

Svestan sam da žena između nogu ima oružje koje može nju samu da bitno transformiše. Čak mi se dogodilo da sam prisustvovao, nažalost, takvoj vrsti transformacije ženske osobe, i nimalo nije prijatno. No, nisam siguran da mislimo na istu vrstu transformacije. U mom mišljenju transformacija žene pomoću polnog organa događa se u njoj, i ona to dalje ne koristi kao sredstvo za postizanje nekog vanjskog cilja, već za njeno neposredno zadovoljstvo. Ona otkriva nekakav svet koji je u bitnom njen, kojim ona gospodari, i tu smo na pragu Vajningerovih teza. S druge strane, ti govoriš, rekao bih, o ženi koja bi mogla naučiti da svoj organ koristi kao instrument za nešto što se tiče prevlasti nad muškarcima, u nekakvoj sferi moći na društvenom planu, opštem. A to je ono što imamo danas, i u tom smislu danas žena dominira nad muškarcem.

Elem, sve dok muskarac, u bioloskom smislu, moze da prodre u zenu, pa i nasilno, iz cega zena biva oplodena, a bez da je isto i htijela, matrijarhat je sustinski nemoguc... Ako pretpostavljeni uspostavljeni matrijarhat ne bi mjenjao tu biolosku odrednicu, tesko da bi mogao opstajati.

Ideja je simpatična, a možda i sjajna. Biološki menjati čoveka, ženu ili muškarca, jest nemoguće, sem možda onim što Maelstrom pominje, kroz neku vrstu eugenike, samo možda u obrnutom: da slabi muškarci mogu da oplode, uz ridanje. No, meni je, iako ovo sasvim nemoguće, nešto slično došlo do pameti. Evo kako i evo šta.

Situacija ili događaj seksa jeste takav da muškarac prodire u ženu, i na neki način on vrši agresiju nad njom. U nekim slučajevima to izgleda kao zlostavljanje, premda žena u tom uživa. No, gledano estetski, žena ne može da računa na prevlast u krevetu, ona je ovde bitno podređena. Prevlast ostvaruje van kreveta, kada uslovljava muškarca onim što može činiti u krevetu. Seksualni čin je čin potčinjavanja žene (premda u tom uživa) muškarcu, i on demonstrira svoju snagu, moć, dominaciju na bio-fizičkom nivou. Seksualni čin nije čin fizičke ili duhovne suptilnosti, da bi žena u tom mogla da predstavlja vlast, da bi u tom bila diva koja hoda duhovnom ili fizičkom pistom.

Ono ridanje muškarca dok vodi ljubav (tj. tuca, da bismo bili stroži prema seksu, i odvojili ga od ljubavi) sa ženom koja dominira i koja, istovremeno, na trenutak želi seks ili oplodnju, jest način da se nekako premosti ta scena u kojoj muškarac bira i čini, a žena trpi, što je - s obzirom na to da gospodar ne bi trebalo da trpi, i da rob ne bi trebalo da bira - neprihvatljivo. Dakle, dominacija žene je zaustavljena u onom gde je ona našla izvor zadovoljstva, ali i prodiranja do ravnopravnosti - na spolovilu. Ovde se koncentriše njena moć, premda je prava reč - manipulacija. Takvo stanje stvari ne mogu da prihvatim, a mislim da se ni žena ne bi smela zadovoljiti u tom.

Kant je govorio da se u seksualnom činu, kao današnjem osnovnom ženskom instrumentu za ostvarenje ciljeva i dominaciju, žena ili muškarac (ali u ovom našem slučaju žena) postavljaju kao objekti za druge, da je ovo slučaj ne samo onda kad se manipuliše kroz seks, već i onda kad se to čini navodno iz ljubavi, upravo zbog tog estetskog nivoa koji muškarca čini agresorom nad ženskim telom.
Sačuvana

Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: 21.03.2007. 12:27 »

Medjusobni odnosi muškaraca i žena su proizvod jedne povijesne kolektivne inercije. Mi samo reprodukujemo neki dogovor u čijem pravljenju nismo učestvovali. To nam se prosto nameće. Ipak, ne bih da skrećem u neke sociološke ili antropološke teme. Ono što želim da naglasim jeste specifična ženska magijska superiornost u odnosu na muškarce. Žena veštica je taj dominantni model, taj za muški svet zastrašujući model koji praktično izaziva paničnu reakciju i samom svojom pojavom direktno dovodi u pitanje mušku supremaciju. Veštica je ta koja remeti koncept jedne inercije, a trudili su se svojski da je izgnaju u mit, u SF, u izmišljotinu, u FRP, u film. Sada se taj termin koristi krajnje pežorativno. Rusi za vešticu kažu vedma. VED, VID.... onaj ko vidi, ko zna.... vidjenje jeste znanje. Vede. To je problem. U tarotu postoji jedna karta koju su nazvali Papesa/Papisa/Prvosveštenica. Ona stoji izmedju dva stuba, crnog i belog, kao ispred nekog ulaza. U ruci drži knjigu, a u drugoj nar. Iznad nje je Mesec. Mesec, žena, knjiga... prolaz. Vrhunska misterija. Prvo su veštice palili na lomači a onda su, dolaskom tzv novog doba razuma i prosvećenosti, naprasno tvrdili da one ne postoje. Trikovi žreca. To je dokaz da se suštinski ništa ne menja. Ideološki koncept ravnopravnosti je samo zamka, perfidna obmana.
Sačuvana

peMzije mladima!
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 9   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: