DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +52/-14
Na mreži
Pol: 
Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!
|
 |
« Odgovor #30 poslato: 15.05.2008. 19:36 » |
|
Ja krivim ljudsku slobodu. Svi su danas slobodni da rade ono shto im mediji narede.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
Morella
Urednik

Duh bunta: +101/-12
Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #31 poslato: 15.05.2008. 19:37 » |
|
sta si time hteo da kazes?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #32 poslato: 15.05.2008. 19:40 » |
|
pa shta mislish ko ih je nauchio da se udaraju? ubijaju i prepucavaju?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
You can get all the things You never needed You can sell people crap And make them eat it
Where is our John Wayne Where is our sacred cowboys now? Where are the Indians on the hill There's no Indians left to kill
|
|
|
Morella
Urednik

Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #33 poslato: 15.05.2008. 19:41 » |
|
Sta,okrivicemo TV za sve? Jeaaah,svi su krivi sem roditelja.I u moje vreme se gledalo svasta na tv-u pa sam ispala dobro...kao i vecina nas
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #34 poslato: 15.05.2008. 19:46 » |
|
jeste, ali istini za ruku, kvalitetne medije je sve manje, da ne pominjem kako se edukativna medija ne moze naci, ni na te ve u, ni u svim popularizovanim tematikama medj decom. Svako dete radije bira npr. da ode da igra kanter, wow, neke kurce palce, shto je za njihov socijalan zivot stres. Generalno se zainteresovanost i zastupljenost medju decom sve vishe suzava, mozda polako, ali efektivno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Urednik

Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #35 poslato: 15.05.2008. 19:48 » |
|
Ok,recimo da si u pravu i da jesu mediji,igrrice i sve ostalo violentniji nego u nase vreme. Istina je. ALI, svaki dobar roditelj i pedagog mora da zna da se dete ne vaspitava tako sto ga pustis na ulicu do ponoci ili ga stavis pred TV i odes da kafenises sa komsijama. To nije vaspitanje deteta. To je zapustanje koje dovodi do toda da mediji preuzimaju ulogu roditelja sto dovodi do vece podloznosti deteta tudjim uticajima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #36 poslato: 15.05.2008. 19:50 » |
|
Ok,recimo da si u pravu i da jesu mediji,igrrice i sve ostalo violentniji nego u nase vreme. Istina je. ALI, svaki dobar roditelj i pedagog mora da zna da se dete ne vaspitava tako sto ga pustis na ulicu do ponoci ili ga stavis pred TV i odes da kafenises sa komsijama. To nije vaspitanje deteta. To je zapustanje koje dovodi do toda da mediji preuzimaju ulogu roditelja sto dovodi do vece podloznosti deteta tudjim uticajima.
Istina, ali i za to okrivljujem isto
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Morella
Urednik

Van mreže
Pol: 
Hipik
|
 |
« Odgovor #37 poslato: 15.05.2008. 19:51 » |
|
Okrivljujes medije za to sto roditelji ne umeju da brinu o svojoj deci?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #38 poslato: 15.05.2008. 20:08 » |
|
Okrivljujes medije za to sto roditelji ne umeju da brinu o svojoj deci?
Da. I oni su nekad bili, i josh uvek jesu deca. (manjak odgovornosti, gaji manjak odgovornosti)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #39 poslato: 16.05.2008. 12:50 » |
|
Odgovorno je i društvo, ali su odgovorni i roditelji. Dopada mi se ovo što Morella zagovara, čak i da nije sasvim tako (a nije). Jer ako odgovornost uglavnom prebacimo u dvorište roditelja, onda će oni pokušati da deluju uprkos tome kakve vrednosti društvo (mediji i autoriteti društva, a to često nisu baš primerene ličnosti: u Srbiji su to mafijaši, estradni umetnici, kvazi-komedijaši, politički amateri na visokim pozicijama, itd) zagovara ili posredno propagira. Dakle, roditelji su u stanju da uprkos lošem uticaju društva drže decu pod okvire onog korisnog i lepog, odnosno na putu da postanu dobri i pametni ljudi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
lanavi
Kvalitetan korisnik
Duh bunta: +90/-13
Van mreže
|
 |
« Odgovor #40 poslato: 16.05.2008. 17:07 » |
|
Ono sto mene uzasava u ovoj prici jeste indiferentnost prosvetnih radnika, nastavnika koji su to znali a nisu reagovali,to sto su roditelji strasnu vest saznali slucajno, to sto je poremecenim devojcicama izrecena samo kazna opomene, to sto je zrtva ostala osakacena za ceo zivot a da je cela prica samo jedna u nizu gde se preslo preko svega, da li iz straha, neverice u pravdu ili ko zna kog razloga, ne znam.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje. Sartr
|
|
|
DramatisPersonae
Urednik

Na mreži
Pol: 
|
 |
« Odgovor #41 poslato: 16.05.2008. 17:35 » |
|
To je iz slichnosti prosvetiteljske institucije sa militarnom. Oboje imaju svoj nachin reshavanja problema
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +158/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #42 poslato: 17.05.2008. 02:24 » |
|
Mislim da se u militantnim zajednicama to rešava po kratkom postupku, i to dosta strogo. Država očigledno ne sankcioniše valjano ovakve slučajeve/prestupe. To je žalosno. Po mom mišljenju, devojčice koje su zlostavljale trebalo bi da budu na neko vreme oduzete roditeljima, i poslate u popravni dom (verovatno su maloletne pa ne mogu u zatvor). Ne znam na koliko godina, ali bi trebalo da bude proporcionalno godinama koje jedan silovatelj provede u zatvoru.
Šteta je što država ne brine o mladima na pravi način, te ovakvi slučajevi i nekažnjavanje (ili slabo kažnjavanje) ne utiču na smanjenje broja sličnih slučajeva. Čak mi se čini da tako slaba osuda samo dalje podstiče sličnu vrstu ponašanja.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
provincijalac
Gradjanin
Duh bunta: +36/-22
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #43 poslato: 17.05.2008. 17:55 » |
|
i u novom sadu se dogodilo slichno. naslov u novinama "shutirali devojchicu i terali je da jede travu", podnaslov "tri uchenice deset minuta su maltretirale vrshnjakinju u prisustvu osam dechaka", ovi su snimali kamerom to shto su devojcici radili. a stric one devojchice iz pirota reshio da tuzhi shkolu i roditelje nasilnica. kao da se preslikava iz amerike, samo shto tamo postoji zakon prema kojem se ovakvim devojchicama sudi kao odraslim osobama. isto iz novina: u SAD se nedavno pojavio snimak na kome nekoliko devojchica krvnichki tuku vrshnjakinju. njima se sada sudi kao odraslima i preti im dozhivotna robija. ovaj primer mozhda jeste drastichan, ali govori da se takvim stvarima jednom mora stati na put i da se odgovornost, pre svega roditelja ali i shkole i drzhave, ne mozhe gurati pod tepih.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Odradek
Gradjanin
Duh bunta: +38/-7
Van mreže
Pol: 
Bonus penis, pax in domus
|
 |
« Odgovor #44 poslato: 18.05.2008. 13:01 » |
|
Batina je iz raja izasla. Da su danasnji roditelji pametni kao sto su bili njihovi, lepo da uzmu batine u sake, pa udri po debelom mesu dok se deca ne opamete i umesto mobilnih telefona, dohvate knjigu, gde bi nam kraj bio. Ovako, mozemo samo da se zgrazavamo nad slucajevima poput gore navedenih.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Quam magnum est non laudari et esse laudabilem.
|
|
|
|