Stranice: 1 [2] 3 4   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Deca i decija prava  (Pročitano 5347 puta)
Monarch
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +24/-9
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 30.06.2007. 15:00 »

Bice on jebac i po, samo cekajte da se zaposli u skoli.
Sačuvana
Lvzifer
Slobodni mislilac

Duh bunta: +15/-10
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #16 poslato: 09.07.2007. 15:33 »

Bice on jebac i po, samo cekajte da se zaposli u skoli.

Pevace mu devojcice "eejj profesore "

zlobni
Sačuvana

Some people think they think but they are not really thinking  so they stop thinking cuz they tought they allready tough, but they never did it on the first place.
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +100/-14
Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #17 poslato: 09.07.2007. 15:36 »

... young teacher
the subject
of schoolgirl's
phantasy...

Sačuvana

Fetišista se vraća na mesto fetiša
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +52/-50
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 16.08.2007. 04:05 »

Tinejdzeri, generalno gledano kroz istoriju, imaju sve vise slobode kako vreme odmice, a sve manje pameti. Bicu dosadan jer cu opet optuziti retardirane medije koji vodeci se populistickom politikom kao i politicke partije, kvare omladinu pustajuci ono sto se njoj dopada da cuje, a ne vodeci racuna o pravom usmerenju koje je omladini neophodno. I umesto da se tako sloboda u donosenju odluka tinejdzera odvija po principu "dobro razmisli i budi kritican/na prema sebi, pa donesi odgovornu odluku", ona se dogadja po principu "moj idol je takav, dakle to je dobro ili makar nije lose, tako cu i ja".

Sloboda tinejdzera u donosenju odluka ispostavlja se kao sloboda tinejdzera da slede ono sto im je servirano kao dobro ili nametnuto kao potrebno (cool).
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #19 poslato: 18.08.2007. 18:49 »

Eto, jednom da se složim sa Plodnim Vizonom.....
Sačuvana

DaXa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +12/-7
Van mreže Van mreže

Da uistinu budem Bog!

« Odgovor #20 poslato: 23.08.2007. 02:35 »

Iako sebe smatram tinejdzerom, tj. pripadam toj grupi odredjenoj po godinama, ne slazhem se da bi im trebalo dati prevelike slobode u mishljenju iz slichnih razloga koje je naveo Plodni Bizon. Previshe su glupi, na onaj zatupavljeni nachin.
Sačuvana

"Mi zapravo znamo ako malo znamo. Sa znanjem raste i sumnja." - Gete
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 28.09.2007. 21:39 »

Tek sad primecujem da nisam odgovorio na ovu temu. Znate sta, ja ne mislim da treba zabraniti slobodu tinejdzerima, naprotiv. Treba ih pustiti da budu sto slobodniji ali isto tako podsticati ih kroz davanje slobode i na odgovornost. Sto je ljudsko bice slobodnije ono je i odgovornije za svoje postupke. Zarobljena osoba nema nikakvu odgovornost jer joj po difoltu nista nije dozvoljeno, nema prostora da bira. Kod odrasle osobe postoji najvisi stepen odgovornosti jer je samostalna. E, zato sam uz to da decu treba pustiti da budu slobodnija, ali isto tako obavezujemo roditelja ili sebe da se postaramo da tu slobodu ne zloupotrebe tako da povrede sebe ili druge.
Sačuvana
Nebojsa
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +6/-15
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 18.12.2007. 22:35 »

A sta je u stvari problem sa tom decom na selima i u gradovima? Kakvu slobodu traze? :zbunjen:
Sačuvana
Odradek
Slobodni mislilac

Duh bunta: +20/-5
Van mreže Van mreže

Bonus penis, pax in domus

« Odgovor #23 poslato: 19.12.2007. 18:50 »

Tinejdzeri su budale. Trebalo bi uposliti ih, organizovati neku radnu akciju, ili tako nesto, podeliti im lopate i pustiti Seku Aleksic kao muziku za podstrek.
Sačuvana

Treat a lady like a whore and treat a whore like a lady.
Domaci izdajnik
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +121/-93
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 21.12.2007. 16:01 »

Kad sam nedavno bacio pogled na jedan film sa TV ekrana, i video one radne akcije, prvo što sam pomislio bila je ova tema i rasprava o tinejdžerima i njihovim slobodama. Nekad nisu mogli da se uživljavaju u kvazi-mračne-fantazije o tome kako su vampiri, satanisti, muzički fanovi koji će otići i u Suboticu ili u Zagreb iz Niša ne bi li videli neku muzičku zvezdu kojoj bi na licu mesta popušili. Mogu oni sada da biraju, ali nemaju ništa dobro u ponudi. Onda su imali te radne akcije koje su ih naučile da mogu da rade složno a da za to ne dobiju nikakvu bonus nadoknadu, nikakve pare za izlaske, nego su u radu morali da nađu uživanje. I zaista, danas kad pitate (nas i) matore, oni vam kažu da su muža/ženu upoznali upravo tamo, na radnim akcijama. Govoriće vam da je to bilo prelepo iskustvo iako se događalo i da kolektivno hrana bude loša, da imaju probleme sa zdravljem... Nisu bili otuđeni, nisu se hvatali droge i mržnje među nacijama koja danas karakteriše one gotovo najbuntovnije među mladima (nazi-skinhedi, vrsta najugroženije grupe mladih, u materijalnom i socijalnom smislu).

Upravo se sve može svesti na to da su nekada bili bez velikog izbora, ali su imali šta da (kvalitetno) da biraju. Danas je njihov izbor daleko veći, čak neograničen (sloboda bez kraja), ali je izbor sveden na bedne ponude (kladionica, muzičko fan-fenserstvo, učenje da bi se zaposlio i postao solipsista i solo-igrač, promiskuitet, alkoholizam, gluvarenje i buntovništvo bez razloga...).
Sačuvana

Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 25.12.2007. 13:29 »

A sta je u stvari problem sa tom decom na selima i u gradovima? Kakvu slobodu traze?

Odgovor na to pitanje i mene zanima. Koje to slobode nemaju pa su im potrebne? Pravo na ucesce na izborima, na referendumima? Odlucivanju o necemu vaznom u zajednici/drzavi?  nedoumica
Sačuvana
Plodni bizon
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 27.12.2007. 11:44 »

Eto ti sad, deca od 13 godina svrse sa bludnicenjem i pocnu da sipaju seme tamo gde i hriscanstvo nalaze ako ne zelis da budes bludan. Ali ono, 13 godina? Da nije malo rano? Tek iskocili iz pelena?

Zabrinjavajuće ponašanje dece
Intimni odnosi već sa 12 godina
Autor: V. Torović | 27.12.2007 - 06:00

Na osnovu iskustva ginekologa Doma zdravlja u Nišu predavanja o planiranju porodice i zaštiti od polno prenosivih infekcija trebalo bi da slušaju učenici sedmog i osmog razreda osnovne škole. Razlog je izuzetno rano stupanje u prve seksualne odnose, čija je granica spuštena čak na 12 godina.
- Nedavno su nas zvali iz Osnovne škole „Bubanjski heroji“ da učenicima osmog razreda održimo takvo predavanje. Bili smo iznenađeni učeničkim pitanjima. Starosna granica stupanja u seksualne odnosa je sve niža. Kod nas u Savetovalište za mlade dolaze učenici sedmog i osmog razreda da se raspitaju u tome kako da se zaštiti od neželjene trudnoće. Vrlo je bitno da svi đaci u tom dobu imaju saznanja o tome. Neretko kod mladih ljudi u srednjoškolskom dobu srećemo i promiskuitetno ponašanje. Mnogi otvoreno pričaju o tome da menjaju seksualne partnere. Bitno je da shvate da je često menjanje seksualnih partnera opasno - kaže načelnica Službe ginekologije u Domu zdravlja dr Ljubica Mrdaković-Todorović.
Ljubica Leposavić, pedagog u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“, naglašava da je neophodno da se starijim razredima u osnovnim školama drže predavanja o planiranju porodice.
- Očigledno je da mladi dosta rano stiču prva seksualna iskustva. Naši učenici ne traže savete o tim pitanjima jer ih je sramota. Međutim, jasno je da neki od njih imaju seksualna iskustva. Dobro bi bilo da na takvim predavanjima mogu da čuju šta ih interesuje - ističe pedagog.
A. S. (13), učenica sedmog razreda, priča da u njenom razredu nekoliko devojčica ima seksualne odnose.
- One o tome stalno pričaju kao da se time ponose. Znam da se jedna od njih skoro uplašila da je trudna, ali, na njenu sreću, to se nije desilo. Volela bih da mogu da čujem o tome, stid me je da o tome razgovaram sa mamom i tatom - kaže ova učenica.
Sačuvana
provincijalac
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +34/-22
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 15.05.2008. 03:02 »

strashne stvari. iz vechernjih novosti:

Bratanicu su mi, prošle srede, uz pretnju batinama, iz školskog dvorišta pre početka nastave, četiri devojčice na silu odvukle. Odvele su je u jednu privatnu kuću i tamo su počele da se nad njom iživljavaju. Bestijanje je trajalo celo pre podne, dok se u školi odvijala nastava.
Svoje iživljavanje nad detetom snimale su mobilnim telefonom. Jasno se vidi kako je tuku, viču na nju, kako je šamaraju i vuku za kosu, naređuju joj šta i kako da uradi, pošto se prethodno, po njihovoj naredbi skinula gola. Već u četvrtak ujutro, školom su počeli da kruže video-klipovi. Moj brat je, preko komšija obavešten šta se desilo njegovom detetu i odmah je smešten u bolnicu. Posle časova u četvrtak, bratanicu je pozvao jedan od prosvetara iz škole i pitao je “kako si mogla ovo da snimaš, imaš li ti imalo mozga”. Nisu vredela njena ubeđivanja da je iz školskog dvorišta odvučena na silu. Kada sam majci jedne devojčice, koja se iživljavala nad mojom bratanicom pokazao deo snimka, koji je na dva “klipa”, doslovce mi je rekla:
- Evo vam je, pa joj vi sudite. Ja imam još jednu, mlađu ćerku i znam šta bi uradila onom ko se na ovakav način ponaša prema njoj.
Žrtvu ovog bestijanja, stric je već vodio lekarima. Po njihovom savetu ona trenutno ne ide u školu, dok se ne oporavi.

Citat
ŠAMARALE, TUKLE, ZLOSTAVLJALE...
NA video-klipovima se jasno čuje i vidi kako devojčica koja je žrtva plače, dok se egzekutorke nad njom iživljavaju, šamaraju je, prete, vuku za kosu i naredbama je primoravaju da zavlači olovku u svoje genitalije!

koliko su roditelji krivi za ovakav sadizam kod toliko mlade dece??
Sačuvana
Ljubo Gazivoda
Posvećeni mislilac

Van mreže Van mreže

...mlad majore....

« Odgovor #28 poslato: 15.05.2008. 12:48 »

Važno je da su dežurni televizijski mudroseri i socioJJolozi po ko zna koji put glede sličnih fenomenalija horski zapevali: DRUŠTVO JE KRIVO!
Dole društvo!
Živelo ne-društvo!
Sačuvana

Morella
Urednik

Duh bunta: +41/-7
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

emotivni pervert

« Odgovor #29 poslato: 15.05.2008. 19:32 »

Ja krivim roditelje i vaspitanje ( bolje reci nedostatak vaspitanja) za veliki deo toga sto se desava:)
Sačuvana

Sve zivotinje su jednake. Ali neke zivotinje su jednakije od drugih!
Stranice: 1 [2] 3 4   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: