Differentia diskusije
17.05.2008. 17:42 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Elektronska verzija trećeg broja časopisa Zapad [download]

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Da li biste imali hrabrosti i snage za ovako nesto?  (Pročitano 227 puta)
lanavi
Kvalitetan korisnik
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-3
Van mreže Van mreže

« poslato: 27.03.2008. 14:31 »

Nisam zelela da ovo postavim pod vec postojecu temu samoubistvo/suicid/smrt iako je najuze povezano sa time, iz prostog razloga sto je ona vec pretrpana i pretpostavljam ne vise posebno zanimljiva. Mislim da bi ovo trebalo pogledati jer je po meni jako hrabro i pre svega potresno.

http://video.stumbleupon.com/#p=ithct48cqw
Sačuvana
direktor bolnice
Slobodni mislilac

Duh bunta: +3/-1
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 28.03.2008. 08:54 »

Netje dalje od 2:37 a to je jedva chetvrtina celog snimka
Svaka chast  ovom choveku shto osetja potrebu da i dalje govori iako mu uskoro sledi smrt. Ne znam shta mu daje snagu....
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
Slobodni mislilac

Duh bunta: +21/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 28.03.2008. 13:42 »

Ne znam u cemu je problem ukoliko ne moze da se otvori. Probala sam da nadjem nesto na youtube i naisla na ovo sto je delimicna i slaba kopija prvopostavljenog snimka. Evo i toga:

<a href="http://www.youtube.com/v/ZQtwEKlUutA&rel=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ZQtwEKlUutA&rel=1</a>

Na kraju prvog videa se u stvari vidi poenta svega ovoga i ono sto daje snagu da se tako jedinstveno nosi sa necim bolnim i neminovnim. Zadivljuje smisao za humor (mozda lici na glumatanje, na nesto sto mirise na biznis), nacin prezentovanja kojim se sopstveni gubitak pretvara u nesto jako pozitivno za sve druge, sposobnost da se nesto tuzno preokrene u smeru dobrobiti za njegove najblize ali i nepoznate, mogucnost da vise ljudi shvati (ukoliko je uopste nesto tako moguce za par minuta necijeg monologa) da svako u najtezim trenucima treba da izvuce najbolje i olaksa onima oko sebe.
Nisam uopste bila sigurna da li je ovo tema za filozofiju, obrazovanje, uzvisenu svakodnevnicu, utisak dana ili nesto peto...jednostavno ovo je toliko zivotno i po meni pozitivno koliko god u sebi nosilo negativnu konotaciju konacnosti i ljudske prolaznosti. Ovo je ono sto dira i ostavlja trag...
Sačuvana
DramatisPersonae
Posvećeni mislilac

Duh bunta: +19/-6
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

Ako imas samo cekic, sve ti lici na ekser!

« Odgovor #3 poslato: 29.03.2008. 07:32 »

ima jedna stvar s kojom se ne slazem sa ovim tipom iz ju tjub videa; stumble upon video nije hteo ni da mi ga otvori...

Rekao je: it's not how to achieve your dreams, it's how to lead your life. If you lead your life the right way, the Karma will have take care of it self, the dreams will come to you.
Sačuvana

Necu dati sebe za neku silu da tiranin mog srca uziva u tom piru.
Stranice: [1]   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks | Srpski prevod: Jovan Turanjanin
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!