Stranice: 1 [2] 3 4 ... 11   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Abortus - za ili protiv  (Pročitano 13577 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Duh bunta: +131/-15
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

« Odgovor #15 poslato: 19.04.2007. 16:38 »

sta, treba ih kazniti zatvorom ili vec kako sto nece da namnoze srpstvo, sta je u pitaju?

O ovome smo već raspravljali na temi o beloj kugi. Nije poenta u namnožavanju srpstva već o obezbedjivanju proste reprodukcije društva gde država i lokalna samouprava mogu da igraju konstruktivnu, stimulativnu, a ne restriktivnu ulogu. Inače, ja sam lično video krda abortiranih nedoraslih a nekako nakrivo sraslih ljudskih bića, kako u eteričnoj astralnoj formi obitavaju po nekim odvratnim sferama prigušene svetlosti i strašno jako vrište i pište.... Abortusi truju atmosferu i pune astralnu ravan larvama, ali to sad nije poenta.....Čisto onako, pade mi napamet.... :oprost:
Sačuvana

peMzije mladima!
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 20.04.2007. 11:29 »

Da Trumane, projektovao sam se. meni se to ponekad spontano dešava. Odnosno to što se u literaturi naziva astralnom projekcijom. Ipak, ne bih tome pridavao neki poseban značaj. Abortusi su klifotična energija. nemaju svest već samo prazan kalup svesti.
Sačuvana

peMzije mladima!
debeli dud
Nazionalist
*

Duh bunta: +9/-18
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 23.04.2007. 18:58 »

Abortus je mnogo manje neodgovoran cin nego roditi dete i ne biti u mogucnosti da mu pruzis sve ono sto njemu ili njoj treba.
Sačuvana
Truman
Gradjanin
*

Duh bunta: +67/-27
Van mreže Van mreže

Dark Knight

« Odgovor #18 poslato: 24.04.2007. 10:42 »

Abortus je mnogo manje neodgovoran cin nego roditi dete i ne biti u mogucnosti da mu pruzis sve ono sto njemu ili njoj treba.

Da su tako tvoji roditelji razmisljali ( mozda i moji ) nas ne bi bilo. To je samo izgovor da se ne preuzme nova, najvaznija uloga u zivotu, a to je roditeljstvo. Sve ostalo je mlacenje prazne slame. I iz losih uslova stvaraju se normalni ljudi.
Sačuvana

"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
milos
Gradjanin
*

Duh bunta: +39/-36
Na mreži Na mreži

« Odgovor #19 poslato: 24.04.2007. 11:03 »

...I iz losih uslova stvaraju se normalni ljudi.

Mislim da nema vece zle kobi po covjeka no roditi se u losim soc. uslovima. Ogromna vecina tako rodenih zavrsava kao jeftina radna snaga, vjecno iskoristavani, vjecno izrabljivani, vjecno ponizavani, vjecno uskracivani, vjecno prezreni itd., a tek neznatan broj tako rodenih uspjeva da se izvuce iz te najvece zlokobnosti covjekove.
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
Ljubo Gazivoda
Fetišist
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 24.04.2007. 16:28 »

Nema veće zle kobi nego roditi se u Somaliji.
Sačuvana

peMzije mladima!
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #21 poslato: 24.04.2007. 16:51 »

Nije, nije. I u Somaliji se daju pronaci dobrostojeci.

No, to je ipak njihova, moglo bi se reci, novija istorija. Nije to tako bilo dok nisu dosli braca jevropejci da ih, jelte, oboze, kultivisu, civilizuju i tome slicno.
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
dexa pantelejski
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +8/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 26.04.2007. 01:43 »

Mislim da nema vece zle kobi po covjeka no roditi se u losim soc. uslovima. Ogromna vecina tako rodenih zavrsava kao jeftina radna snaga, vjecno iskoristavani, vjecno izrabljivani, vjecno ponizavani, vjecno uskracivani, vjecno prezreni itd., a tek neznatan broj tako rodenih uspjeva da se izvuce iz te najvece zlokobnosti covjekove.

sto je lepo kad covek ovako prepozna i definise samog sebe. bravo.
Sačuvana

Prasetina nas je održala, njojzi fala!
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #23 poslato: 26.04.2007. 02:22 »

Eto vidis Dexa. Prepucavanje je jedina mogucnost koju ti ostavljas. No, naravno, ono je i neka vrsta prepreke ili bjega od ili iz kriticke misli. Pero se tada lomi oko brkova Dragane Mirkovic Zelenko.
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
dexa pantelejski
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +8/-6
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 26.04.2007. 02:40 »

Duhovit si ko čir na dvanaestopalačnom. Zvrko Šta je bilo? Tvoje selo nema portal pa si došao ovamo među Nišlije?

Iš, bre, seljačino!
Sačuvana

Prasetina nas je održala, njojzi fala!
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #25 poslato: 26.04.2007. 09:42 »

E, jebem mu misa, Dexa, nemo' tako. Ja sam prinuden da zivim u selu-guduri, jer samo tako mogu da pojem istinu. Kada bih htio da zivim u gradu pa egzistiram od drustvene angazovanosti, preduslov bi bio da zaboravim pojanje istine. Morao bih tako daklem da poistovjetim guzicu i glavu. E, to nikako, sunce te jeb'lo.

Aj dobro to sto sam ja seljacina, sljedstveno je tomu sto zivim u selu-guduri! Al ti si evo Nislija pa jos Glodur pride, a ovako se podnasas. E, Dexa, Dexa, da nisi i ti pozelio da se vratis u selo-guduru da bi se domogao istine Zelenko?
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
milos
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #26 poslato: 26.04.2007. 09:59 »

Mislim da je u jednoj siromasnoj zemlji pitanje abortusa sasvim neprimjereno, jer kada bi zaista i postalo primarno jedna siromasna zemlja ne bi mogla pronaci mehanizam rjesavanja istog. Cime? Zato je u jednoj siromasnoj zemlji siromastvo jedino valjano pitanje. Svako drugo pitanje jeste prazno pitanje.

Kakva podvala: rijesimo abortus, a to ce nas spasti siromastva Zelenko
Sačuvana

Ko radi, taj ne odmara.
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #27 poslato: 06.05.2007. 03:47 »

Zivot je jednako vredan, makar ne egzistirao u Eldoradu. Mnogi ogromni ljudi nisu ni imali roditelje. Abortus je cin koji po meni mora da ima uzasno jako pokrice, a to jako pokrice se moze tolerisati u malom broju izvrsenih abortusa. Tacno je da teenagerke nisu ciljna grupa, ali ako bi se drzava potrudila da obezbedi, recimo Day care za novorodjencad u okviru skola, kao sto postoji u SAD-u, stigmatizacija od strane drustva prema ovim devojcicama, bila bi smanjena, kao sto bi i bela kuga bila u opadanju. Ljubivoje Rsumovic je lepo rekao da je najbitnije roditi i pre svega biti srecan da uopste mozes da podaris zivot, a uslovi za odgoj se vec nekako obezbede. Bivsi decko mi je postavio pitanje da li bih ukoliko bi mi se dogodilo da neplanirano ostanem u drugom stanju rodila dete? Odgovorila sam da bih. Pitao me je da li bih rodila, iako to njemu u tom momentu ne bi odgovaralo, na sta sam rekla da bih rodila dete i ne bih trazila da me zeni ukoliko ne oseca da to zeli, a oko deteta bi mogao da se angazuje po zelji. Naravno, imam porodicu za koju znam da bi mi izasla u susret kada bih odlucila da rodim dete i bez podrske bioloskog oca. Svim devojkama savetujem da ne klonu, ukoliko zele da rode, a nemaju adekvatnu podrsku muske polovine, naci ce se vec ljudi koji bi pomogli odgoju jednog deteta. Abortus je opravdan po meni u slucaju utvrdjivanja anomalija kod fetusa. Ne osudjujem zene koje smatraju da treba da izvrse abortus, ali mislim da bi trebalo, posebno u nasoj zemlji da bude poslednja solucija. Bolje je i roditi, pa dete dodeliti nekom drugom na staranje, nego ga lisiti prilike da zivi.
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #28 poslato: 06.05.2007. 12:42 »

Pitao me je da li bih rodila, iako to njemu u tom momentu ne bi odgovaralo, na sta sam rekla da bih rodila dete i ne bih trazila da me zeni ukoliko ne oseca da to zeli, a oko deteta bi mogao da se angazuje po zelji. Naravno, imam porodicu za koju znam da bi mi izasla u susret kada bih odlucila da rodim dete i bez podrske bioloskog oca.

Ja ne znam zašto neki ljudi misle da je roditi dete nekakvo plemenito delo. I kakav je to argument: "Bolje da podarim detetu život, nego da mu uskratim". Pa, šta je sa onim spermatozoidima koji završe u kurtonu, pa kroz kanalizaciju ili u kanti za otpatke, ili da ne pričam, ukoliko se seksate bez prezervativa. Mislim, nikad nisam razumeo taj argument da se odustajanjem od abortusa u stvari podaruje život, dozvoljava čak. Ne dozvoljava devojka tu ništa, samo odlučuje da rodi danas pre nego da rodi recimo kad bude našla neku bolju priliku za tu stvar, kao i više vremena da se detetu (pošto se rodi) posveti. Mislim da nema lažnijeg i primitivnijeg humanizma od onog koji kaže da je abortus ubistvo, te da je odustajanje od abortusa dobročiniteljstvo.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
modesty
Nazionalist
*

Duh bunta: +29/-16
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

« Odgovor #29 poslato: 06.05.2007. 23:44 »

Govorila sam u svoje ime, a ti si se sam pozvao da to ocenis kao altruizam. Rekla sam samo da bih ja postupila tako, ne da bih ispala lazni altruista, vec zato sto je to moje licno pravo i osecanje. Poredjenje sa zaostalom spermom  koja zavrsava u kanalizaciji ili djubretu je malo degutantno. Ako zaista tako mislis, onda i ne moras uopste da imas sex, vec mozes da masturbiras. Navela sam hipoteticki slucaj.Naravno da je muskom delu lakse da tek tako govori, posto nije ni svestan kakve sve rizike snosi abortus po zdravlje zene. Ne osudjujem zene koje ga pocine, ali smatram da se u mnogim slucajevima na to ne bi odlucile, kada bi imale podrsku decka ili muza. Pokusavam da kazem da u takvim situacijama, zena definitivno treba da potrazi pomoc negde drugde i ne odrekne se deteta. Ne znam kako smo dosli do primitivizma, ali preterujes, posebno zato sto mnogi parovi nisu u stanju ni da imaju decu.
Sačuvana

Love is wisdom of fools and  folly of wise...
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 11   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: