Morella, i muskarac moze proci kroz traumu abortusa.Na primer devojka mu je trudna,on zeli dete a ona se ipak odluci za abortus,sta bi rekla za tako nesto?
Rekla bih uz duzno postovanje, da ipak on nije taj koji ce nositi to dete 9 meseci, nije taj koji ce proci kroz sam proces porodjaja. Naravno da ce to za njega predstavljati neku vrstu tragedije ali zao mi je, ipak ne mozes porediti to sa onim kroz sta prolazi zena. Rekla sam vec I onom Dejanu, recicu I tebi, grdno se varate ako mislite da je to iskustvo bez posledica. Prvo psihickih pa onda I fizickih. Nemam ga licno ali znam devojke koje su kroz to prosle I veruj, nije im bilo svejedno.
Kao neko kome je zbog zdravstvene situacije zabranjeno da ima decu bez planiranja znam da ne bih ni casa oklevala da abortiram. Pre svega zato sto lekovi kojima me kljukaju ostecuju plod a momentalni prekid terapije bi ugrozio mene.
I iskreno uopste ne dozvoljavam da me neko zbog toga smatra ubicom, nemoralnom ili nazovi me kako god hoces. Nemas pravo na to.
Dakle trebalo da apstiniram do braka?
I mozda I jesam osetljiva preterano na ovu temu ali opet, nervira me takav stav da se neplanirane trudnoce desavaju iz nepaznje I nemara. Vidis ja ne smem da pijem nit pilule nit one za dan posle tako da imam samo kondome. A kondomi I pucaju, ponekad te bas I mrzi da ga stavis….skinucu ti kapu ako mi se zakunes da si svaki put stavio zastitu..ali bas svaki put, od pocetka penetracije do kraja.
I ako bi moj dragi insistirao da rodim to dete prvo bih mu opalila jednu jaku samarcinu.
Ne vidim poentu teranja nekog da rodi ako nije spreman. Tuzno je kad deca radjaju decu. Kako ce neko odgojiti dete ako ne ume da brine o sebi. Jos je gore roditi dete I ostaviti ga u sirotiste. Nemamo li vec dosta sirocadi I unistenih porodica? Nemamo li dosta sirotinje I nevoljenih? Koja je poenta roditi dete I ostaviti ga. Stavise to smatram jos glupljim I nemoralnijim od abortusa. Veruj mi, ja znam, da ako bih jednom imala svoje dete u narucju ne bih ga nikada mogla napustiti….
A recicu ti nesto jos tuznije. Kad se spominju abortusi uglavnom se pominju devojke koje non stop menjaju partnere ali veruj, one se mnogo bolje paze nego devojke u dugim I stabilnim vezama. Stavise, najveci broj devojaka koje znam da su neplanirano zatrudnele upravo su bile u dugim vezama, cak ni promiskuitetne nisu bile. Eto desilo im se jednom dvaput jebiga, zaneli se i.opa…..
Zatim spomenuo si po meni jednu vaznu stvar a to je da se ljudi odricu fetusa radi lagodnijeg zivota ili cega vec. Takodje Dejan je pre tebe spomenuo nesto tipa da nije vazno koliko para imamo I u kakvim cemo uslovima odgajati celjade vec je vazno da ga volimo. Glupost. Mislim da svako normalan u 21 veku treba vec da zna da deca ne rastu od ljubavi vec od leba.
Dete ima pravo da zivi. Dete ima pravo I na dobro obrazovanje I kvalitetne uslove zivota. Stavise, roditelj kao stvaralac I staralac ima duznost da detetu to obezbedi.
Ako dete nije zeljeno bolje i da se ne rodi...
Istina. Deca veoma istancano mogu osetiti da li su dobrodosla. I verujem da uopste nije ugodno iskustvo znati da si greska.
E sad, fora je to shto radjanje novog ljudskog bica je u svim pogledima dobro za zajednicu i chovechanstvo.
Tako bi trebalo biti ali ja ne vidim koja je poenta naroditi desetoro dece I ziveti u jednoj sobi,na kori hleba. I ovo sad ne kazem zato sto sam zeljna para, sexa ili glamura vec zato sto smatram da je vazan kvalitet te omladine a ne kvantitet. Dzaba sto ce nas biti milion ako cemo svi redom biti neobrazovani, nevaspitani I nevaljani pojedinci.
Povecanje nataliteta samo po sebi ne donosi obavezno napredak drustvu.Moze ga cak I unazaditi.
Osim ako naravno imamo cilj da stvorimo novu milionsku naciju kojom cemo zapoceti 3 svetski rat…onda nas bas boli uvo.
Ali generalno znam na sta mislis I slazem se sa tobom, o tome smo vec danas pricali : )
hm.... mislim da bi većina žena odustala od abortusa ukoliko bi imala podršku muškaraca, porodice, društva, države.
Jako dobro zapazeno i slazem se sa tim.
Trebalo je neke sa ovog foruma pustiti u kanalizaciju u stadijumu fetusa. Kvalitativno im se nista ne bi promenilo, a, s obzirom na nefunkcionisanje mozga, bilo bi razumljivo sto pisu-ono sto pisu.
Tako je tuzno kada neko pokopava sebe na ovaj nacin.....posebno sto je to moglo biti izbegnuto...ah...