Stranice: 1 [2] 3 4 5   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Smrtna kazna  (Pročitano 3702 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Amorfna Šišarka
Metuzalemka
Na mreži Na mreži

Pol: Žena

« Odgovor #15 poslato: 04.07.2009. 01:09 »

@Kekenj

Ma sve je to ok..
Samo licno, meni zivot bez slobode nije zivot...to je vegetiranje.
Naravno, slazem se, sve zavisi od osobe i njenih nekih pogleda na svet.
Iz ove perspektive, moj stav je ovakav...ko zna kakav bi bio da sam na njihovom mestu...

No opet..tih 5 minuta straha od smrti su nekako nevazni..jer jednom kad umres sve to pada u vodu.
Nekako mislim da je ipak na duge staze, dozivotna mucnija.
Verovatno nece izazvati strah istog intenziteta ali nema veze. Nije sve u strahu Zelenko

@Gosn . H

Hvala:D
A to za prinudni rad, pa da, bas to..besplatna radna snaga i prilika da se na neki nacin ( koliko god bio mali) iskupe.
Ne znam kako je kod nas ali u Americi, ako sam dobro shvatila, zatvorenici izucavaju zanat tamo i na taj nacin placaju npr svoj boravak u zatvoru, troskove.

Citat
i dalje se pitam i pitao sam se koja bi to kazna bila koja bi kažnjenika osvestila da ono što je činio nije dobro i da to ne treba činiti, a da on istinski poveruje

A ovo je odlicno pitanje na koje ja nemam ali ni pribblizno dobar odgovor:D
« Poslednja izmena: 04.07.2009. 01:24 Militantni Autonomaš » Sačuvana

"Чувај се, сине, европских жена. То су страшила. Возе се на точку. Носе мушко одело. Шишају косу. Прекрштају ногу преко ноге. Пуше, пију и церекају се.
Hyperion
Forumska policija
Na mreži Na mreži

Pol: Muškarac

« Odgovor #16 poslato: 04.07.2009. 02:48 »

Vidite, pitanje je opet i tog prinudnog rada - ako recimo zatvorenici kao kaznu služe na gradnji autoputa ili železnice, onda dolazimo do toga da će mnoge privatne firme ostati bez posla, mnogi radnici takođe, koji su kvalifikovani za taj posao (pitanje je i koliko će zatvorenici dobro uraditi posao, trebalo bi se trošiti para na njihovu obuku u tim poslovima, trebaju znati koristiti sve one sprave koje se koriste na gradilištima, pitanje je koliko bi to trajalo, itd.)..mislim, država će super proći što se tiče besplatne radne snage (no, oni broci za ljudska para bi se mogli pobuniti da se opet vraćamo u robovlasnički sistem i otvara se dodatno pitanje može li država tako upravljati telom svoga građanina da bude kao rob - no, ako upravlja njegovim telo tako da ga ubije, tj osudi na smrtnu kaznu, očito je da može tako njime raspolagati ako je kažnjen), ali će zajebati privatnike i mnogi će ljudi ostati bez posla ako ne budu gradile firme nego zatvorenici.
ista stvar je i s njivama, jer veliki broj ljudi sezonski radi na njivama i tako zarađuju za život. može se reći da, ako i zatvorenici budu radili na poljima da nam ne treba toliki broj mehanizacije na njivama pa se tu može uštedeti, no i to će usporiti proizvodnju i smanjiti kvalitet, što nikako nije dobro.

tako da izgleda da moj predlog ima više nedostataka nego što ima prednosti..ali siguran sam da bi se ovakva ideja mogla razviti kad bi se to htelo - evo ovako možda: da se UMESTO smrtne kazne uvede ovakav način kažnjavanja, dakle da se samo najteži zločinci ovako kazne (jer njih nema previše da bi prouzrokovali probleme na tržištu i ako imamo mali broj takvih neće biti onih problema koje sam gore naveo).
možda tako nekako..ne znam..otvoren sam za kritike osmeh

no, Morella, na to pitanje koje sam postavio NIKO živ ne zna odgovor..nažalost.
Sačuvana

"Puka je laž, što kažu, o bozi, da nemate vlasti,
Otkad kršćanski krst klasični poruši svijet..."
DramatisPersonae
Metuzalem
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 04.07.2009. 11:20 »

Citat
i dalje se pitam i pitao sam se koja bi to kazna bila koja bi kažnjenika osvestila da ono što je činio nije dobro i da to ne treba činiti, a da on istinski poveruje

dokle god postoje ustanove koje taborski trpaju zlocince, rehabilitacija izgleda kao daleki san.
Usadjivanje poslushnosti, tj poniznosti, tj vrednovanja tudje pozicije tj vlasti u choveka koji je sebe lishio toga (kriminalac) je jebeno teshko. to je kao da zelimo da stavimo okove nekom slobodnom choveku.
I sad, kao shto se logichno pita moj imenjak, kako uterati nekom koga boli?
Pa, ako pristupamo umu kriminalca, vrlo je ochito da glavne autoritativne lichnosti koje su trebale da oforme njihov odnos prema svetu (roditelji) nisu imali adekvatan pristup.
Adekvatan pristup se ogleda u sistemu truda/nagrade, i to je osnovna korenita podloga za usadjivanje poshtovanja u osobi.
Mana u kazneno popravnim institucijama je u tome shto kao shto rekoh, problem shto skupljaju u grupe kriminalce, umesto da se bave sa njima na pojedinachnom nivou. (shto je ne moguce, znam)
Medjutim, mogli bi postepeno da (samice) izlolovanog pojedinca postepeno ubacuju u komunu.
Rad, prisilni rad, jakako ima dobru osnovu u korekciji ponashanja pojedinca, pogotovo u radu u kojem jedni od drugih zavise, medjutim, kao shto rekoh, potrebno im je prvo slomiti pokvarenu individuu, i tek ih onda poslati u drushtvo, da steknu drushtvene osobine.
Takav rad, uvek mora biti pod patronatom neke osobe koja predstavlja vlast nad njima, ali koja bi bila i adekvatno zahvalna.
Zajebano je to, popravljanje kriminalca, jebote, to ti dodje kao odgajanje tj vaspitavanje dece...

Puno rekoh, nishta ne kazah...
Smrtna kazna...
Da. Smrt za smrt.
« Poslednja izmena: 04.07.2009. 11:50 Militantni Autonomaš » Sačuvana

The last stroke of midnight dies.
All day in the one chair
From dream to dream and rhyme to rhyme I have ranged
In rambling talk with an image of air
Tribun_populi
Mlađi starac
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 04.07.2009. 14:39 »

Zanimljivo bi stanovište oko ovog problema bilo i to da ne može da ubije normalan čovek. Ne može normalan da počini naročito velika zlodela. Dakle, taj čovek je bolestan. A ako je neko bolestan, otkud pravo da ga neko ubija zbog toga? Tim ljudima je uglavnom mesto po bolnicama. Naravno uz jak nadzor. To su jako teški bolesnici, ništa drugo. Zato sam čvrsto protiv smrtne kazne.

1. Šta je to (objektivno) normalan čovek.

2. Koliko je takvih. Ako bi normalnog čoveka ocenjivao spram sopstvenih vrednosti za koje se zalažeš (a i većina nas ovde), ispalo bi da ih je veoma malo.

3. Bolesnici u kom smislu? Socijalnopatološkom? U medicinskom (mentalno-zdravstvenom) većina to nije. Da jeste, ne bi ni bili osuđivani već lečeni kao neuračunljivi. Krivica je osnov i uslov odgovornosti, a uračunljivost njen obavezni element. Bez uračunljivosti nema ni krivice...

I ja sam protiv smrtne kazne, ali ne i protiv doživotne robije. A kod nas nema ni toga. Kaznena politika nam je preblaga (s obzirom na stanje u društvu) i u tome se slažu čak i kriminolozi i penolozi.
Sačuvana

Ne dam latinicu ćiriličarima, ни ћирилицу латиничарима!
prvoskociparecihop
Metuzalem
Na mreži Na mreži

« Odgovor #19 poslato: 04.07.2009. 14:50 »

Slusao sam jednom prilikom ta radiju nekog psihologa koji je objasnjavao pod kojim uslovima se legalno i zakonski ubija covek.
Prvi uslov je da se to cini po naredjenju nadredjenog.
Drugi uslov je da se to ucini bez uzivanja.
Treci uslov je da se to ucini brzo da se kaznjenik ne muci.
U protivnom egzekutor moze psihicki da oboli.

Tako kazu psiholozi.
Crkva je u svakom pogledu protiv.

Kriminolozi, sudije advokati  i ostali koji su u kontaktima sa ubicama imaju svoja individualna misljenja, od slucaja do slucaja.

Trenutni zakon je jasan, smrtna kazna je ukinuta.
Jednog dana kada se kod nas uvede serijatski zakon, opet cemo je imati.
« Poslednja izmena: 04.07.2009. 17:32 Militantni Autonomaš » Sačuvana

Godine 1334, Lajpciški parlament je doneo propis da se svako onaj ko progovori lužičkosrpskim jezikom kažnjava smrtnom kaznom.
svetac38
Građanin
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 04.07.2009. 15:22 »

Još jedna od hamletovskih dilema!
Oduzeti život osobi koja je drugoj oduzela život?
Teško je dati odgovor a ne priznati bar dvoličnost u naznakama. Nisam siguran da bi smo u dve različite situacije dali isti odogvor. Načelno, u ovakvim raspravama, retko će se naći valjan argument za smrtnu kaznu i samim tim prihvatićemo da je nema ni u Zakonu. Hipotetički kada bi smo se našli (bar za sebe zadržavam rezervisanost) u situaciji da ostanemo bez bliske ili nam drage osobe, zbog ubistva koje je počinila tamo neka "loša" osoba, malo je verovatno da ne bih (smo) poželeli smrt za ubicu.
U bivšoj nam domovini SFRJ, postojala je smrtna kazna, ali koliko se sećam izuzetno se retko primenjivala i uvek su i pitanju bile višestruke ubice..
Još jedan momenat mi je bitan u korist izjašnjavanja protiv smrtne kazne. Slično pristituciji imamo kriminalizovana ubistva ali i legalna. Koliko je državnika moćnih država naredilo ubijanje nedužnih civila., bacanjem bombi, napalmom i sl. Takvi nikada neće odgovarati...
« Poslednja izmena: 04.07.2009. 17:33 Militantni Autonomaš » Sačuvana

Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
prvoskociparecihop
Metuzalem
Na mreži Na mreži

« Odgovor #21 poslato: 04.07.2009. 15:31 »

Dilema postoji i po pitanju abortusa.
Zakon ga dozvoljava, dakle mozemo nekaznjeno ubijati svoju nerodjenu decu koja nisu ni za sta kriva.
Sačuvana

Godine 1334, Lajpciški parlament je doneo propis da se svako onaj ko progovori lužičkosrpskim jezikom kažnjava smrtnom kaznom.
Mizant
Gost
« Odgovor #22 poslato: 04.07.2009. 17:45 »

1. Šta je to (objektivno) normalan čovek.

Šta je to objektivno čovek. Jeste problem naći granicu između normalnog i nenormalnog, ali ako neko ubija bez razloga ili povređuje druge bez razloga, taj se oprostio od zbilje, ima potpuno iskrivljenu sliku sveta, i to bi morao da bude psihijatrijski slučaj. Sve drugo, npr. osveta ili slično, ne može da izazove nešto tako loše što bi čoveka gonilo na smrtnu kaznu, osim ako bi se radilo o reciprocitetu: oko za oko, život za život.

Bolesnici u kom smislu? Socijalnopatološkom? U medicinskom (mentalno-zdravstvenom) većina to nije. Da jeste, ne bi ni bili osuđivani već lečeni kao neuračunljivi.

Socijalpatološki bolesnik je jedna vrsta bolesnika u okviru "medicinsko" bolesnih (odnosno klinički bolesnih slučajeva). Postoje grane psihijatrije koje se bave tom vrstom ljudi. Krajnja granica normalnosti bi mogla da bude nuroza. Dakle, čovek koji je neurotičan je normalan, mada bi se ta nestabilnost mogla uzeti kao olakšavajuća okolnost... dok je čovek za koga se utvrdi da ima psihozu - bolestan (nenormalan), i mora biti tretiran klinički, a ne ubijen.

No ne verujem da se u svim državama uopšte radi mnogo na uspostavljanju boljih prava zatvorenika ili krivično odgovornih ljudi, pa tako ne verujem ni da se mnogo brine ni o slučajevima ljudi koji ubijaju jer su poludeli. Jednostavnije je poslati u smrt.

Zanimljivo bi bilo stanovište onih koji su za smrtnu kaznu, pod izgovorom da zaista ima takvih zločina koje su u stanju da počine sasvim normalni ljudi (klinički zdravi), otud što bi to značilo da su neki ljudi zaista urođeno zli. Mislim da je to strašno opasna pozicija.
Sačuvana
Hyperion
Forumska policija
Na mreži Na mreži

« Odgovor #23 poslato: 04.07.2009. 18:10 »

dakle, kod većine nas nije pitanje smrtna kazna ili nego, nešto - šta umesto smrtne kazne?
jesu li ti ljudi uopšte bolesni, ti koji ubijaju bez razloga (i time zaslužuju smrtnu kaznu)?
ko smo mi da kažemo da li su bolesni ili ne, ako je njihova percepcija drugačija od naše?
možda je nekome sasvim normalno da ubije nekoga, dok nama nije nedoumica
no, kako god bilo - ti ljud, bili bolesni ili ne, KRŠE ZAKON!!! zato ih treba zatvarati, a ne pitati se jesu li bolesni ili ne i u kom smislu jesu ako jesu.

kazneni sistem, sam po sebi, bi trebao biti stroži, kazne bi za sva zlodela trebale biti veće, barem što se period zatvora tiče.
kad bismo ustanovili duži period boravka u zatvoru za sve kršioce zakona, možda bismo imali kriminalce koji bi se zapitali da li će počiniti kazneno delo ili neće. no, i kad bi sam boravak u zatvoru načinili takvim da se potencijalnom kriminalcu smuči od same pomisli da ide u zatvor, možda bismo imali rezultate - no, šta je s ljudskim pravima.
trebali se uvesti takav zakon koji, budući već samog zatvorenika smatra građaninom drugog reda, smatra zatvorenika i čovekom drugog reda?? ukoliko on krši zakone društva i države i time SVESNO čini štetu drugima, kako prema njemu postupati?? - ja bih sve njih poslao na težak rad i tačka - no, dvoumim se i oko srednjovekovnog načina kazni, fizičkog mučenja i sakaćenja - no, srednjovekovni način kažnjavanja nije doneo neki boljitak, lopova i ubica će uvek biti, tako da ništa nije efikasno protiv njih. fascinira me i to što okrivljenici koji jesu krivi uvek traže milost, saosećanje za patnju koju trpe nakon počinjenog zlodela kao kaznu - treba li njima dati milost kad oni nisu pružili milost nekome kad su SVESNO činili zlodela?

p.s. zašto za onog objektivno normalnog čoveka ne uzmemo primer čoveka koji se ponaša u skladu sa zakonom, dok za nenormalnog čoveka možemo uzeti svakoga ko teže krši zakon (ne mislim da je nenormalan neko ko ne veže pojas, ali neko ko ukrade auto ili ubije drugog čoveka, to već je nenormalan čovek).
Sačuvana

prvoskociparecihop
Metuzalem
Na mreži Na mreži

« Odgovor #24 poslato: 04.07.2009. 18:37 »

U USA nisu ukinuli smrtnu kaznu, imaju restriktivnu kaznenu politiku te je 3,5% stanovnistva po zatvorima, jos toliko po ludnicama, pa opet ne smes po pomrcini da bazas a da ne rizikujes da te neko ne upuca, kidnapuje, zakolje ili siluje.

S druge strane njihovi vojnici sirom sveta legitimno ubijaju, pljackaju i siluju, jer za njih ne vazi ni zenevska konvencija a kamoli nekakvi tribunali, trice i kucine.
Sačuvana

Tribun_populi
Mlađi starac
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 04.07.2009. 20:25 »

p.s. zašto za onog objektivno normalnog čoveka ne uzmemo primer čoveka koji se ponaša u skladu sa zakonom, dok za nenormalnog čoveka možemo uzeti svakoga ko teže krši zakon (ne mislim da je nenormalan neko ko ne veže pojas, ali neko ko ukrade auto ili ubije drugog čoveka, to već je nenormalan čovek).

nene

Nenormalan, što se tiče ovih stvari, može biti samo onaj koji je neuračunljiv. A neuračunljiv je onaj ko nije sposoban da zdravo rasuđuje, upravlja svojim postupcima i shvati značaj svojih radnji.

Svi ostali su normalni, u nekom psihičkom smislu. Sad, socijalna devijacija je druga stvar, kao i motivi počinioca za činjenje konkretnog zločina. Ti motivi se uzimaju u obzir jedino prilikom određivanja visine kazne, nikako kod davanja ocene da li je konkretno lice krivo (tj. odgovorno) ili ne.

"Lečiti" (pomalo apsurdno zvuči pa zato stavljam navodnike) takvog čoveka podrazumevalo bi nekakvo njegovo prevaspitavanje (putem edukacije, čega li već). Ako uzmemo u obzir motive koji ljude navode na činjenje zločina (materijalna korist na prvom mestu), to bi podrazumevalo da je društvo u obavezi da takvom nekom obezbedi materijalnu sigurnost radi prevencije daljeg vršenja zločina? Na taj način bi bilo "izlečeno" 80-ak procenata delikvenata. Zelenko

Da li je to moguće uopšte i ikada? Ne.

Citat
Socijalpatološki bolesnik je jedna vrsta bolesnika u okviru "medicinsko" bolesnih (odnosno klinički bolesnih slučajeva). Postoje grane psihijatrije koje se bave tom vrstom ljudi. Krajnja granica normalnosti bi mogla da bude nuroza. Dakle, čovek koji je neurotičan je normalan, mada bi se ta nestabilnost mogla uzeti kao olakšavajuća okolnost... dok je čovek za koga se utvrdi da ima psihozu - bolestan (nenormalan), i mora biti tretiran klinički, a ne ubijen.

Takav čovek ne može biti ubijen (tj. nad njim izvršena smrtna kazna) jer ne može biti oglašen krivim. Kao što rekoh, uračunljivost je bitan element krivične odgovornosti. Ako nema uračunljivosti - nema ni krivice.

Prema takvim ljudima se izriče jedino mera bezbednosti obaveznog čuvanja i lečenja u zdravstvenoj ustanovi (zatvorenog tipa).
« Poslednja izmena: 04.07.2009. 20:34 Tribun_populi » Sačuvana

Hyperion
Forumska policija
Na mreži Na mreži

« Odgovor #26 poslato: 04.07.2009. 20:37 »

ok, ja sam samo dao predlog za ono što si ti pitao, mada i dalje mislim da su nenormalni svi oni koji krše zakon, ali u smislu ubijanja ili teže krađe, a ne nekog sitnijeg zločina tipa ne vezanja pojasa, to sam već objasnio.

no, ovo što kažete, da se svima obezbedi materijalna sigurnost - i da je moguće i da se to ostvari, ljudi bi i dalje radili zlodela, a znate zašto - nenadjebiva Ničeova volja za moć (koja nema veze s parama, nego je mnogo dublje psihička, da se tako nespretno izrazim)..volja za moć bi ih terala da i dalje ubijaju i kradu, verujte mi.

no, sve ovo čega se dotičemo zvuči idealistički s ovim idejama koje propagiramo, da menjamo društvo, njegova pravila, navike i želje pojedinaca, ali je dobro što se zalažemo da do toga dođe..možda nekad nekome, nekim boljim ljudima od nas to i pođe za rukom.
Sačuvana

Tribun_populi
Mlađi starac
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 05.07.2009. 14:03 »

no, ovo što kažete, da se svima obezbedi materijalna sigurnost - i da je moguće i da se to ostvari, ljudi bi i dalje radili zlodela, a znate zašto - nenadjebiva Ničeova volja za moć (koja nema veze s parama, nego je mnogo dublje psihička, da se tako nespretno izrazim)..volja za moć bi ih terala da i dalje ubijaju i kradu, verujte mi.

Svakako.

Ali u znatno manjoj meri (ako pođemo od premise da živimo u normalnim i sređenim društvima, što sada nije slučaj). No, udaljismo se od teme...

Da se vratim ja na smrtnu kaznu.

Ako pođemo od cilja ili svrhe kažnjavanja (resocijalizacija zločinca i prevencija daljeg činjenja zločina - pojedinačna i opšta) možemo videti da smrtnoj kazni kao obliku kažnjavanja tu i nema mesta.

Prvi cilj ovde otpada odmah. Drugi cilj je pod znakom pitanja. Ako se pogledaju primeri iz prakse tj. slučajeva u kojima je dosuđivana smrtna kazna (uglavnom višestruka ubistva), pobuda (motiva) iz kojih su takva dela činjena; mentalnog i materijalnog stanja počinioca - jasno se vidi da smrt tu može predstavljati jedino izbavljenje za tako nekog. Stoga ni treći cilj kažnjavanja (opšta prevencija) neće biti ispunjen jer će komentari ljudi (koji bi na ovaj način trebali biti odvraćeni od delikvencije) bit - pa dobro, otkačio se jadnik muka...

Stoga se smrtna kazna ovde svodi jedino na - odmazdu, po metodu oko za oko-zub za zub.
Sačuvana

Žbigelj
Građanin
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 05.07.2009. 16:00 »

Kod:
http://classiques.uqac.ca/collection_documents/riviere_pierre/moi_pierre_riviere/riviere_moi_pierre.doc

google preveo s francuskog na hrvatski, ali koliko-toliko je razumljivo

Danas, 3. lipnja 1835, jedan sat poslije podne.

Mi, François-Edouard Baudouin, JP Općina Aunay, uz pomoć Louis-Léandre Langliney, naš službenik.

Trenutno informirani od strane gradonačelnika Aunay, strašna je ubojstvo počinjeno u općini Aunay, izjavio je na mjestu prebivališta Faucterie G. Pierre-Margrin River, Vlasnik poljoprivrednik, daleko od kuće, mi smo rekli, jer je ujutro, odmah smo nosili kući reviziju, u pratnji gradonačelnika i još Aunay mm. Morin, MD, a Cordier, zdravstveni radnik, ili žive u Aunay, došao na naš zahtjev, u skladu sa zakonom. Ušao u kuću prizemlje, soba koristiti, jouxtée sjeverno od Aunay put u St. Agnan, iluminiranih na jugu križem i vrata, a na sjeveru čaša vrata, mi su pronašli tri mrtva tijela kako leži na podu: 1 žena oko četrdeset godina preokrenut na stražnjoj strani kaminu gdje se čini da je, kad je ubijen, kuhati je da kaša je još uvijek u lonac na ognjište. To je žena odjevena kao njegov regularna décoiffée ima vrat i leđa od lubanje i kratka sablja rez. 2 ° A dječak od sedam-osam godina, nosio plavu bluzu, hlače, čarape i cipele, pao na njegov želudac lice protiv terenu s njegove glave Split od iza po vrlo velike dubine. 3 ° An Indian girl nošenje, čarapa, bez cipela ili klompe, pala je na leđa, noge na vrata prekrasan pogled na dvorište, oko podneva, njegova umješnost čipke leži na stomaku joj, joj joj pamučna kapa na nogama, a veliku šaku kose, koje se pojavljuju da su izdvajali na ubojstvo, na desnoj strani lica i vrata kratka sablja na znatne dubine. Čini se da je ovaj nesretnik mlada osoba radi na svojoj čipki, blizu stakla vrata nasuprot da tamo gdje je pala, njegove cipele ostao u podnožju stolicu koja je postavljena.

Ovaj trostrukog ubojstva Čini se da su počinjena s oštrim instrumentom.

Te žrtve su pod nazivom: prvi, Brion Win, supruga Pierre-Margrin River, drugo, Jules River i treće pobjede Rijeke, posljednje dvije, djeca prvi.

Naznakom kao javne osude ovog kriminala imenom autora Pierre Riviere, sin i brat ubijenog smo informirao podnarednik od žandarmerija, u prebivališta Mesnil Ozouf, događaja, nakon što smo biti sigurni da je optuženi imao izbjegoše neposredno nakon kaznenog djela terete, zahtijevajući da se službene neposrednoj traži uhićenje i, ako je moguće.

. .. /. . .

Detaljna objašnjenja i događaj

stigao na 3. lipnja u Aunay selo fauctrie

Napisao je autor ove akcije.

MUP-Pierre Rivière, nakon što su ubijene Moja majka, moja sestra i moj brat i žele znati što su to razlozi koji me doveo do ove akcije, ja pisao sve životu, da je moj otac i majka bili su sve vrijeme provedeno brak. Ja najviše svjedoče o činjenicama koje su zapisane na kraju price, onoliko koliko je to u početku sam čuo reci mome ocu kad je razgovarao sa svojim prijatelja, a njegova majka, sa mnom i onih koji je znao o tome. Nakon toga sam reći kako sam utvrdio da počine ovog zločina, što misli i što je onda moje, ja ću isto tako reći što je život sam vodio jednu od svijeta, kažem što se dogodilo u mom umu, nakon Ovom akcijom, život sam voditi i gdje sam bio preko ili od kriminala do moje uhićenje i koje su odluke koje sam napravio. Sav taj rad će biti stilu vrlo grubo, jer ja ne znam šta čitati i pisati, ali ako čuju ono što sam rekao: to je da sam pitati, a ja napisao sve najbolje mogu.

Sažetak bol i tugu

da je moj otac je trpio od svoje majke

od 1813 do 1835

Moj otac je bio drugi od tri dječaka i rijeke Marianne Jean Cordel, on je odrastala u poštenje i religiji, on je uvijek miran i nježan i ljubazan u svijetu, kao što je osjećao za sve koji je znao conscripted je u 1813. u ovom trenutku znamo svi dječaci lijevo, nakon što je bila ispunjena kvota jednom, neko vrijeme nakon što se vratila na brojke i uze i sve ostalo, ali onima koji ' su bili u braku prije nego drugi su izuzete od žalbu; stric stariji brat, moj otac je bio zaposlen, i moj otac je bio zabrinut da unatoč velikom broju još uvijek prisiljeni da napuste, on je, dakle, riješeni da se udaju. javni službeni s kojima je prijateljima obećao da upozori ga čim se kvota će biti ispunjena, dok je bio uvijek dobar prijatelj. po znanju o Comté de François Courvaudon, moj je otac, tražeći pobjedu Brion, dobi i izgnanike angažiran ili je tako, to je bio i moj otac obećao frequenta za šest mjeseci, onda je to savjetovao to je bio put MARIAT je parens moja majka je tada vjerovao, njihove mladiće pomrli u servis i oni su se bojali bi se neugodno za njihov sin. moj otac kad obračunava za samo ako su imali dedire se oni trebaju imati učinio prije, jer sada će on ostaviti neugodno aplaudirali što moja majka, moj otac je rekao da je vikao i vidim da su joj to protivi njihovim parens sindikata, kad je moj otac bio zavapimo misleći: ona voli mene jer cries, njegove parens konačno odlučio otići i otišao na svadbu ugovor prije bilježnika da gospodin Bailly Aunay. klauzule ovog ugovora koji su u brak zajednica između pokretne imovine aquet i osvajanja, da u slučaju smrti jednog bračnog druga pred drugim bez enfans tada postojeće, preživio je tijekom svoje jouirrait života cijele imovine svoga bračnog druga, a ako je bilo enfans ga jouirrait samo one robe i enfans drugu polovinu. da se otac i majka je mlada je i da je sva imovina u dot on skuplja od nekretnine njegova oca i majke. takve imovine tijekom oporavka bit će uređeno i administrira muž u skladu sa zakonom, pod prćija sustava. neotuđivost takve imovine kao što je objašnjeno u građanski zakonik, također se spominju u ovom ugovoru. Također se navodi da doprinos muž u ovoj zajednici je procijenjena na 100 frans i žene sastoji se od lana i odjeću u nekoliko vrsta, zatvoreni ormarić ima dva dijela, krevet, plahte i mnogo drugih stvari koje se spominju . sve zbroj procijenjene na četiri stotine franaka. da je dan vjenčanja bit će vrijedno Aquit unosa ove zajednice. rekao da je ženi dozvoljeno je izjavio kako je zadržava pravo odustati od zajednice u kojoj vrijeme i na taj način da je raspuštanje dicelle događa kada je pobijedila u exemtion svih svojih dugova i troškova navedenih doprinosa kao i bilo koji koja bi bila baština zaostataka koje opravdava to stanje. da se raspada u zajednici koji dolaze iz življenja supružnika je preživio ne bi bilo uskraćeno pravo da se spomenuto uživati njegov život lične imovine njezina muža. Takvi su uvjeti ugovora. Nekoliko dana nakon što su se vjenčali pod građansko pravo. zatim u crkvu. Tim djelima učinio kad moja majka osjećala kao i prije, oni ne održavaju vjenčanja, kao i dan njihovog braka ne krevet zajedno, jer je reforma još nije bio gotov, moje majke, rekao je To je samo da mi je dijete, a zatim ostavite da déviendraije. kao što to može biti razumna, moj otac ne Forcat AY krevet. nekoliko dana nakon što reforma dogodio, moj otac portat njegov brak, i odmah se dogodila ostala tri dana Caen on više misli. za to vrijeme moja majka nije došao vidjeti što je Aunay bio. moj otac vrati se Caen courvaudon prošlo i to je bio prvi put on je spavao s njom. Sam objasniti kako je moja obitelj bila sastavljena, moj otac i moja majka. u kući svoga oca Aunay tamo je bio moj djed i moja baka jedna tetka moga oca, moj stric, moj otac mlađi od deset godina u svih pet. jedan courvaudon bilo ayeux moja majka i moja majka na sva tri. moj očev djed je imao peuprés 6 hektara zemljišta i moj otac i moj stric radi među ostalim trgovinama i oni, stalo da zastupaju stav da zemlje. imali su i konj i sosonnaient s čovjekom koji je jedan previše. moj djed po majci je to peuprés ima tri hektara zemljišta tvrdio uzimajući dnevno radnike. Village juha ili ga se još daleko od liga iz fauctrie ili ostao moj otac. nakon braka moje majke ostao sa parens da courvaudon, i moj otac je bio idući u obaviti plowing što je učinjeno. U ranim danima svoga jedinstva s moje majke on bi često posjetiti ga, ali ga je primio s hladnoću koja uznemirujući, njegov očuh korak i njegova majka su mu puno bolje od mina. po hladnom da moja majka joj je da će vidjeti više puta, njegova majka je bila iznenađena da to nije teško za mladence. ali je rekao da će vas ne samo da se ide večeras bouillion - Ah kaže ili želiš me? u braku ugovora je izjavio da je moja majka imala dobre namještaja. ali to je običaj da smo stavili da se u ugovorima to nije, jer je potrebna noćenje i napravio mi prodaju na selu nedaleko rekla je da je moj otac želio imati postelju, on je pitao joj ona nije kao što je većina od devet, ali je rekla ne i ona natjecala u da će se dogoditi vrlo prekasno, moj otac je mislio da će ga kupiti u bilo kojoj cijeni, jer je i on kupio peuprés svoje vrijednosti, ali za vrijeme prodaje druge žene moje majke je rekao da neće kupiti peuvre je, i ona je rekao moj tata joj nije hteo da je to preskupo, on kaže:, ali je kupio moramo služiti njima, rekla je da nema nije htio, moj otac je rekao: nijedan zvuk za to i on je uzeo krevet i bio prisiljen prodati. na početku 1815 moju majku acoucha mi je bila jako bolesna ovog sloja. moj otac uzeo sve skrb treba poduzeti prema njoj ne couchat za šest tjedana, on je rekao da kada je couchat toga nije mogao spavati, on je navikao da se osigura, u ovom bolešću moja majka, manmelles to mogao i moj otac sucait ga izvaditi na otrov, a zatim u zemlji ima vomited. moja majka u svojoj bolesti, pokazali su prezir i tvrdoće pogotovo pored njegova majka, on se ne pojavljuje u mogućnosti za napraviti išta da je moja baka po ocu kad je bila u stanju liječiti. kao i ona ga pita zašto se ne želim da je njegova majka, ona je odgovorila: i budući da je tako glupo. bol pretrpio kada mi je majka u mogućnosti da njegova isprika ako ponašanje nije uvijek nastavljena od. u ovoj bolesti je posvetu, ona nije poput MIT u svoje haljine jer je htio da je njegova majka. nakon šest mjeseci je ozdravio, moj otac kad sam bio plowing reći da su se dogodila u courvaudon, a tijekom njegova braka s iznimkom u kratkom vremenu je došla da ostane s njim Ja ću uskoro razgovarati, on je spavao sa svojom majkom, kada je idući u obaviti ovaj ili neke druge radne knjige kao premijera žita, cijepanje drva, sadnju drveća, čineći jabukovače, itd.. sljedeće godine moja majka bila trudna opet, njen parens riješen poslati njen muž, a ona je upozorio da je plan da žive s njim, moj otac je jako drago i to je bio uređen čvrst da stavite njegovu obitelj. moj otac kupio ormar i donese sav namještaj da je moja majka imala courvaudon, trebao bi stanovati s roditeljima mog oca, i živimo zajedno. on ode i za dva-tri mjeseca dok joj haljinu i ona je rodila se kćer zove pobjedu, njegova bolest je ozbiljna, a opet je trajala tri mjeseca, ona je bila tretirana kao i svaki pacijent mora biti moj otac i moja baka PTL-njihova majka provela noći, i dade mu se što je doktor naredio, to je bio na udovice-Michel Guernier krušne Aunay mi uze kruh. unatoč svim brigu, da je moj otac i moja baka su joj, on je neodoljiv uvredu i ponižavajući riječi, moj očinski baka više nije u stanju učiniti ništa, njegova majka došla vidjeti od courvandon i to je bio samo u stanju liječiti je dati svinjetine jela u peći, te nekoliko drugih stvari loša, kao i moj otac i moja baka po ocu bez koštice 1 Ako je rekla da su žaljenje što je pohlepa, one su bile uništene. ma GMM. dođe da vidi da je on rekao kako bi, kao što je kuhanje, a na kraju mu u susret na ovaj zahtjev, a nakon što joj je uzeo sve te stvari, to je dodatno convulsions može reći da je ovo mnogo kasniti njegov oporavak. kada je počeo da se oporavim, moj GMM. dolazim da vidim joj je rekao da bi to ljubav retournât moj dom gpm. je htio da vidi potrebu da se dovede u košaricu. moje majke je rekao i ona htjela da se vrati i da ostane raditi više Aunay. moj otac je bio lijep da zastupnike da bi bilo sramotno za njega, ona nije retournât, rekla je ona htjela, i ako on ne raportit namještaj, to će izgledati. Ona se vratio sa svojim roditeljima, a moj otac reporta namještaja odvede stranka noći jer svijet nije briga. ili je u to vrijeme moja majka je pokazao veliko neraspoloženje za mog oca, ona debita courvaudon prihoda da je to zato što je bio uništen je nestalo sve, i da je tijekom svoje bolesti, imali smo do dva mljevenje Bart de glodanje bez metaka, tako da ga durat dulje. Kada je moj otac vratio travaillier ga pokazali njegovu averziju; ga pokušavaju pobijediti, rekao je, jer ne želite ostati sa mnom želiš od mene da dolaze ovdje sa svojim parens ostati? Da učiniti kako bi vam ", odgovori ona njemu, on je pitao što ona htjela joj je učinio, ona je htjela da bude Louat doma i svake godine je došao kako bi novac od njegove plaće za raspolagati jer je zelio, moj otac je rekao da je posao kod kuće se ne iznajmljuju kuće i onda vidim kako se bavila, on je odlučio da neće ići vidjeti, mnogi ljudi, među moje GMP, požar Nicolle St Agnan s kojom sosonnait, conseilliérent mu da se vrati, a onda je rekao njegov brat i Nicolle ići bez govoriš ljudima tilling polja koja su morali orati i onda courvaudon s 'povratak, ali su bili i vidjeli moje GMM. došao jesti ih neko vrijeme nakon što se moj otac je bio rez Treff, moja majka došla napraviti juhu, a onda je rekao, da li bi me zagrliti? to nije kazna, ona ona je odgovorila: Pa, moj otac je rekao da mu jesti juha od vaše, jer ne želim da te ubili sve Treffle bez jela i vratio se u Aunay. u to vrijeme nisam znala da je dao okolnost, ostao sam sa svojim ocem na Aunay. Imao sam tri ili četiri godine, moje majke i njezina majka je došao da donese meni, ona je pronađena Prai ili na moj fanait GMP. Održanoj me na mišicu potom bez izgovaranjem riječi nikome i to mi je uzeo m 'osvojila out. I povika kako je moj otac vodio nakon nje i rekao je da joj nije zelio da umreš m'emportât sam nositi lendemai na konju courvaudon, kad ono moje majke je rekao da je njegova majka koja je bila s njom: dotaknem, dotaknem, moj GMM. bio je malo zlurad, ali to ne bi trebao biti u odnosu na moje majke, imala je dobro srce i uvijek dobila moj otac s prijateljstvom, ona je dala puno briga za to što moja majka mu rekao tada, videći moju majku da moj otac ne želi joj m'emmenat danas počela uzvikivati na ulicama, ja san moje dijete, ja san moje dijete, a ona je otišla pronaći ne pravde villers iskanje ako je moj otac je imao pravo da zadrži joj dijete. moj otac je otišao nakon promise me sljedeći dan nosio courvaudon zbunjen i sve te stvari vratiti tamo, na trustees za povratak, a to obeys continuat ići na posao, moja majka ga je među svim vilainetés moguće da se povuče u oreillier i duvets na strani gdje je spavao. u to vrijeme, moj otac i moj stric kupio u svoje ime za ECU milja zemljišta i kuće, koje u sadonnaient dobro. posuđene su polovici ove novca i moj otac je još uvijek u mirovinu, a druga polovica su stranke i nadali su osvojiti i sve ostalo, i moj otac, unatoč bolesti i smrti strica u 1825 je gotovo stečene kada je suđenje došao u vlasništvu moje majke kome ja govorim, iako ovo izgleda kao da strani uzrok ovoj priči sam spomenuo, ipak, jer moja majka ima nekoliko puta se tereti da je moj otac bio mangeards i oni su bili enfans njegove propasti. dogodilo se razmacima ili majku ne pokazuje toliko mrziti da je moj otac, ali bez njega mnogo prijatelja, ali ništa riječi ponižavajući da je moj otac i moj stric su idući u obaviti kad plowing ili njihovi nose drva, parens jer moja majka nije dobivenih dovoljno, i moj otac koji je prikupljeno više nego što je nosio u svojim kad je potrebna. moj stric je bio oštriji nego što je moj otac, nije se mogao nositi sve riječi moje majke je rekao da ga, kad on kaže, sve čujem tih razloga čini mi jedan krug, ako to i dalje ja ću ga završiti moj zajeb ručno rađen po vampir. bojeći se da je moj otac rekao mu da se ne vraćaju, pa je to uglavnom iz moga oca koji bijaše otišao da plowing. u 1820 moju majku rodila se kćer zove 1822 i volio dječaka imenovan prosperirati. Ja ću ovdje reći da je moj život s majkom je vodio parens, svaki dan je raspravljati s majkom, ona nije reći riječ koja je bila vrijeđati, s'entrereprochaient stvari stalno pedeset milja, svjedok svih onih koji sve čuo, moj otac je bio stvaranje prekrasnih admonitions u moje majke da je bolje poštovati svoju je uzalud, ona nije briga, bila sam na courvaudon tijekom prvih šest godina bio sam svjedok svih ti sporovi ja nisam imao veliko uzbuđenje za moju majku sam volio više moj djed i moj GM, pogotovo moje GP mi je rekao nekoliko stvari događa s njim, te je priznat da je c Bio je hrabar čovjek, bio je zanimanje stolar, ali u trenutku sam pričaju, to je više dana, on je ostao nogu, a on i dalje radi u svom shop, i to je bio miran, ona je bila dovoljno daleko da ne implicira da je niski slapper koji je vladao u kući. osvojiti moje sestre su bile žive neko vrijeme s mojim ocem Aunay da je ona u blizini tri ili četiri godine, a moj GMP., koji je jednom neka djevojka je izgubila u njegovoj dobi, kao da se vidi moja sestra resurection ove dijete, moja majka ode gledati, moj otac reprezentaciji da imam za reći, ali to bi učinio bolje da kaže da je ovisan. JA je otišao živjeti sa svojim ocem u dobi od deset godina i od uvijek sam ostao s njim. U 1824 moja majka rodila da dječak po imenu Ivan, dogovoreno je da će to biti moj GMP. imenovati i koji bi me, moj otac je bio odsutan od kaput, moja GMP. bio courvaudon, a nakon viđenje moje majke, koji je dao rođenje, ona je ispitivala dijete, to je bio zamotan u neke siromašne krpe, moj GMP rekao, ah ne vjerujem da će njegove ostale odjeće nego sutra. Ah, moja majka je rekao, ne postoji druga stvar, blagoslovi da na ovo. moj GMP. shvatio da je to učinio znajući da je ona bi napomenuti da je, imbued s boli ona se vratila u Aunay i reče ove stvari na moj stric koji je bio bolestan, ah kako je rekao, ona će i dalje l slučaju, donesi ovdje ova je sirota mala, on neće imati loše primjere. GM išli u moje Bug i preporučuje jedna kapa, a što ga je uzeo to odijevanje djeteta, za njegovu švalja proveo noć to učiniti, a Sutradan na baptisat, moj otac koji je vratio na moju majku zamolio ako bi mi enporter enfans i nekoga tko sprječavan, ali rekla je ona htjela enportat nego samo biti učinjeno; Pa, rekao je moj otac, jedan će enporter i od crkve, jer je na putu do Aunay, gdje živi moja majka da bi dopust, ona je moj otac rekao: oh vidim iako želite učiniti poginem, a oni htjeli da enportât. ovaj put u mojoj gpm. bilo koja je onemogućen, to je ipak nešto novca htio dati moj otac najviše ljubiti njega kao supruga i kći, moj otac koji je bio više prikladna, jer je moja žena confiat GMM. što se dogodilo. ovaj čovjek umro je u 1826. U to vrijeme je moj otac želio njegov enfans s njim, moja ljubljena sestra pokazala želju da dođu, moje majke i pozvao ih da pase zrna, a ona je poslao mlinar tražiti vrećicu, moj otac je rekao da je njegov dom za kruh enfans, nisu mogli doći do jesti i dade žito ne vidim šta moj majka i znao je da je on prijatelj sa RS m od vicars Aunay Ona se oblači kao prosjak i došli u Aunay, ona se pridružio moj otac, ona ga grdio da je razvratan mangeard i on održava whores: ti posvetiti, kazala je ona, ali nije u potpunosti vaš conffesseur, ići ću ga naći i pouči ga vaš život, tada usmjeren na moj GMP, rekla je da si pogrešno podići takav kvar, koji se fi hulja i nedostojan. čuo te riječi, moj GM je rekao: Oh što idete tamo, ja ću ići previše, rekla je moja majka, moj otac je prikazana u svim ovim optužbama da je njegov običan raspoloženje, uvijek blage, a traže izlažu se opravdati u istini, moja majka nije pronađen m r grellay požara koji je tada bio župnik u Aunay. Ona mu kaže da je njen muž je ubijen, nedostajalo je svega, on je druge žene da je napokon stavili sve je zamišljen za klevetu, rekavši da je iznenađen vikar m r I uze rijeci za dobar momak. na kraju je rekao, slušajte, ako su bili s njim vam se sviđa mu se. u dan je vidio mog oca i rekao o tom slučaju, moj otac je opravdana kao najbolji je mogao i m r v oblasti ni veliku vjeru da je njena majka rekao. u to vrijeme nađe kuću za prodaju uz majku u courvaudon ona htjela, ali moj otac vidio da već ima više od svojih domova im je potrebno, i ko pobojaše rezultat proces koji je preuzeti vlasništvo moje majke, primjedbe na kupnju ovoj kući, ali moj GMM. kupio na njegovo ime i oni zaposleni novac su . da je suđenje bilo na započeti, bio je za komad zemlje, da je moj gpm. je kupio od čovjeka čija je žena imala njezin ugovor o braku, a miraz od dvanaest franaka sto osvojiti ga, i to hipoteka nije izvađeno, postalo je više nego što je bila ozbiljna misao početka, moj otac i majka ode da vidi nekoliko ljudi koji su poznavali zakone i upozorio da su oni i dalje pada ispod suđenja, to je bio priznat da je to bio ukrasti.

Ta žena nikada nije dao svoga muža, a moja majka htjela braniti, oni konzultirali pravnika u Caen, rekao je da se dokazuje da ona nije ništa nije mogla ništa tvrditi, i postojala je, dakle, na probi, ali on je ubrzo izgubio moj otac kao što sam već rekao prijateljima, a sve mu je ponudio novac za organizirati i napustiti ovu zemlju ne prodaju, i fiksno, Internet htijenje trošak naknade i 850 franaka u svemu. moja majka je imala renta koja pruža amortizacije otprilike 200 FRS Payatas ostatak mog oca, on je morao posuditi sve: i ima dvije godine. moj GMP. imao mirovinu od 90 franaka da mu njegova braća su radili za njegov brak, oni otpisuje trećina, što je otprilike iznos koji je bio moj otac, i to je bio moj GMP mirovinu. koji su služili kao aqquiter vlasništvu moje majke, tijekom ovog procesa moja majka je bila vrlo dobra mina u moj otac, i od tada sve do zadnje dvije godine nije bilo mnogo entreux, godinu ocjenjivati suđenje u 1828 moja majka rodila da dječak imenom Jule, moja ljubljena sestra, moj brat i sreće, došao da ostane s mojim ocem sljedeće godine moj brat Jean također došao da ostane, moja sestra i moj brat pobijediti Jule uvijek su ostali sa svojom majkom. u to vrijeme sam bio s mojim ocem napraviti plowing, te sam vidio da se sporovi između moga GM. i moja majka i dalje nastaviti, ali moja majka je preuzeo moj GM. s'afféblissait da ova je sirota žena je vrlo afait nesretni, a ne samo ona pretrpjela trajne quarrels, ali nekoliko ljudi koji imaju prijavljen vidio moju majku i tukli trenera dlaka. moj otac nikada nije tukao moju majku sa izuzetkom nekoliko čizme koje je dao u velikom niarges da to učini, a ja govorim, ali je rekao da je na ovim sastancima on nije mogao pomoći, ali je pogodak, moja majka također počela pobjeda za moju sestru a ne pridržavati se bilo koji od moj GM, tako da su dogovoreni i progonili oboje, rekla je nekoliko puta moj otac koji je želio učiniti puno da se povuče i jedan od ostalih kuća u blizini, ali moj otac mu odgovori: ja želim učiniti mnogo sa sobom, nije sve za vas, to opetovano je kritikovao moju majku u sporovima, kao što nedostaje u vjernost svoga muža te ga je uzeo nekoliko Chalana, moj otac se nikad nije vjerovao, on je rekao da ills trajni zamisliti da su mu i reći ces choses, il prenait tous les soins possibles pour tacher d'avoir la paix et la tranquillité avec ma mére, il lui achetait des vaches, et les vendait lorsqu'il le fallai
« Poslednja izmena: 05.07.2009. 18:47 Militantni Autonomaš » Sačuvana

KOJI PACIJENT JE ZADUŽEN ZA OVU GLUPOST:
Žbigelj, zabranjeno vam je da šaljete poruke ili privatne poruke na ovom forumu.
Teorija zavere na verskoj osnovi
Hyperion
Forumska policija
Na mreži Na mreži

« Odgovor #29 poslato: 05.07.2009. 16:04 »

koja je svrha ovog teksta, Žbigelju? očekuješ da ovo neko sve pročita? još na ovom glupom guglovom nerazumljivom i nepovezanom prevodu? daj ukratko objasni o čemu se radi? i zašto si ovo postavio?
Sačuvana

Stranice: 1 [2] 3 4 5   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: