Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Abortus - za ili protiv  (Pročitano 17454 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
ivanita
Gost
« Odgovor #135 poslato: 01.05.2008. 03:09 »

Abortus - za
Sačuvana
DramatisPersonae
Urednik

Duh bunta: +81/-21
Van mreže Van mreže

Pol: Muškarac

Teshko je biti fin, nije teshko biti svinja!

« Odgovor #136 poslato: 01.05.2008. 18:14 »

Abortus - za
Shto?
Sačuvana

Death is a disease. It's like any other.
And there is cure. Cure.
And I will find it.
ivanita
Gost
« Odgovor #137 poslato: 01.05.2008. 23:18 »

Shto?

Pristalica sam legalizacije abortusa u zemljama gde je zabranjen.
Sačuvana
DramatisPersonae
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: 02.05.2008. 16:17 »

Pristalica sam legalizacije abortusa u zemljama gde je zabranjen.
To jesi, ali zashto?
Sačuvana

And there is cure. Cure.
And I will find it.
Branko
Građanin
**

Duh bunta: +19/-3
Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: 03.05.2008. 12:46 »

Važno je da žene ne osećaju krivicu po verskoj osnovi i da se ne ustručavaju da rade abortus ako nisu spremne da rode. Ako osećaju ličnu krivicu možda bi bilo bolje i da rode, nego da do kraja života osećaju krivicu za ubistvo, ako abortus smatraju ubistvom. Sve drugo je nevažno i ne treba da utiče na odluku žene da li da rodi ili ne.
Sačuvana
tamarica
Početnik
*

Duh bunta: +0/-0
Van mreže Van mreže

« Odgovor #140 poslato: 30.09.2008. 23:27 »

Ja podrzavam zenino pravo da odlucuje sama sta je za nju najbolje. Verujem da je bolje da se dete ne rodi nego da zivi a da nije pozeljno i da se o njemu niko ne brine. Teska je to odluka kad se treba abortirati i znam da ona koja donese tu odluku da ima valjan razlog. razlog moze biti materijalan ili opste prirode da zena ne zna ko je otac ili da otac ne zeli dete a u ovo vreme biti samohrana majka je jako lose. A opet devojke koje su premlade za decu i treba da abortiraju jer dete ne moze da radja dete za sve postoji vreme deca nisu igracke za njih treba puno truda i odricanja. Nema nista lepse od decijeg osmeha i njihove srece ali ako nemate pored sebe pravu osobu  docete u situaciju da ceo zivot pricate e gde bi ja sad bila da nisam rodila itd. Ja sam dva puta abortirala sa osobom koju volim i za koju sam se udala ali bila sam mlada i nisam htel ada napustim skolu i da ne odem na faks i da kasnije detetu vicem uci ma daj nema toga nema opravdanja, sad imam  blizance i verujte koliko su zahtevni nikad uz njih ne bi zavrsila faks i to pravo. Ali oni su divni najlepsa deca decak i devojcica i opet sad imam sve i lep brak i posao i decu i ne zalim  za nicim (bilo je tesko i danima sam plakala ali prodje sve sudbina je to).
Sačuvana
Silovani_Leptir
Građanin
**

Duh bunta: +29/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: 30.09.2008. 23:44 »

Peče tebe nešto u duši, inače se ne bi javljala na ovu temu.  Namigivanje
Sačuvana

Moja kazna najveća je, ona drugom otišla je.
Eon_Blanc
Građanin
**

Duh bunta: +31/-2
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #142 poslato: 01.10.2008. 00:09 »

Da sad ne pisem uludo i ponavljam istu pricu na drugaciji nacin, kad je tema vec odavno 'ispricana', slozila bih se sa svim sto je gos'n Zdajnik rekao (od onog sto sam uspjela da procitam, valjda jesam sve). Nego - koliko god muskarci imaju veze sa trudnocom koja se desila i koliko god misle da imaju neko pravo da i oni odluce o tome sta ce se dalje biti, zena ce biti ta koja ce donijeti poslednju odluku. Mozda to muski rod cini bijesnim i misle da je nepravedno, ali tako je. Oni koji su protiv abortusa - jedino sto mogu je da osude taj cin , ali mislim da nemaju pravo da to cine. Muskarac je(po  mom misljenju) apsolutno "nesposoban"(ne shvatite ovu rijec u negativnom smislu, trenutno ne mogu da nadjem drugu) da se u potpunosti sazivi sa necim kao sto je trudnoca ili necim kao sto je abortus. Nije mi namjera da uvrijedim nekog ovim sto pricam, naprotiv, samo mislim da je tako. Jer je to stvar zene. Nesto za sta koliko god se trudio - muskarac ne moze da osjeti. Tako da , polako sa osudama (mada ne znam je li ih bilo, ne procitah sve, samo sam preletjela i vidjela da su neki od vas protiv). Tako ni zena ne moze da shvati nesto sto je u potpunosti stvar muskaraca.Jednostavno postoje neke stvari zbog kojih smo podijeljeni na polove i treba znati ispostovati te stvari. Zene koje su protiv abortusa, su vecinom zene koje prije svega lazu sebe. Ako nista drugo, postoji milijardu vanrednih situacija(da ne nabrajam mnogo:silovanje , incest, bolest...) u kojima bi suludo bilo NE napraviti abortus. Ne osudjujem ni one situacije koje nisu vanredne, ukratko, jesam za.
Sačuvana

"Ko nista ne zna, nista ne voli.
Ko ne umije, nista ne razumije.
Ko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Onaj koji poima, taj i voli.
Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
DramatisPersonae
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: 01.10.2008. 15:00 »

Apsolutno se slazem sa Eon, ali samo da dodam da abortus nije samo pitanje zene, jer se ne odluchuje o samom chinu, nego se odluchuje i o postojanju njihovog (zajednichkog) deteta.
Dakle, ako se slozimo da je dete zajednichko, tj. da nije samo mamino, onda je i abortus pitanje u koje i mushkarac mora da se uplice. Barem shto se toga tiche.
Sačuvana

And there is cure. Cure.
And I will find it.
prvoskociparecihop
Građanin
**

Duh bunta: +46/-102
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: 01.10.2008. 15:40 »

Ja sam protiv abortusa.
Abortus je satanisticki ritual.
Treba ga zabraniti i strogo sankcionisati, kao i svako ubistvo.
Sačuvana

"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
Eon_Blanc
Građanin
**

Duh bunta: +31/-2
Van mreže Van mreže

Dance puppets, dance!>:)

« Odgovor #145 poslato: 01.10.2008. 16:13 »

Apsolutno se slazem sa Eon, ali samo da dodam da abortus nije samo pitanje zene, jer se ne odluchuje o samom chinu, nego se odluchuje i o postojanju njihovog (zajednichkog) deteta.
Dakle, ako se slozimo da je dete zajednichko, tj. da nije samo mamino, onda je i abortus pitanje u koje i mushkarac mora da se uplice. Barem shto se toga tiche.

Slazem se potpuno. To svakako jeste odluka koja treba zajednicki da se donese , ali ako dvoje misli razlicito - tu se zena ipak 'vise' pita, tj. uradice ono sto ona misli da je rjesenje.
Sačuvana

"Ko nista ne zna, nista ne voli.
Ko ne umije, nista ne razumije.
Ko nista ne razumije, bezvrijedan je.
Onaj koji poima, taj i voli.
Vise se voli ono o cemu se vise i zna."
DramatisPersonae
Urednik

Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: 01.10.2008. 16:16 »

Istina, ali u tom sluchaju (ako ona zeli a on ne zeli) onda ona snosi potpunu odgovornost za dete.
Sačuvana

And there is cure. Cure.
And I will find it.
aleks18
Građanin
**

Duh bunta: +6/-3
Van mreže Van mreže

oolaah

« Odgovor #147 poslato: 02.10.2008. 08:39 »

Uostalom, one pri svakoj od tih intervencija podnose šok i mogućnost da više možda ne mogu da rađaju.

Complications after an abortion are highly unlikely. With that said one out of every three women get an abortion.
Sačuvana

The more abnormal the case, the more doubtful it becomes what we are to say.
Druid
Građanin
**

Duh bunta: +75/-10
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: 04.10.2008. 14:49 »

I assume that the complications are more of the mental nature. In intention of giving birth, the gift of life, person can be broken down by the opposite act, death.
Sačuvana
Aleksandar
Građanin
**

Duh bunta: +211/-108
Na mreži Na mreži

« Odgovor #149 poslato: 05.10.2008. 04:44 »

Muskarac je(po  mom misljenju) apsolutno "nesposoban"(ne shvatite ovu rijec u negativnom smislu, trenutno ne mogu da nadjem drugu) da se u potpunosti sazivi sa necim kao sto je trudnoca ili necim kao sto je abortus.

Gospo, sa jedne strane sa slažem s vama, a sa druge se protivim. Evo kako. Najpre, mislim da je muškarac svakako sposoban da se u potpunosti saživi sa nečim kao što je trudnoća ili abortus. Makar do onog momenta koliko je to potrebno da bi bio u dovoljnoj meri empatičan da mu ne bi ni na kraju pameti bilo da se bavi zabranom abortusa i propagira ovako nešto. Naravno, on ne može da oseti bolove, i ne može da proživi te stvari, ali ni devojke koje se bore za mogućnost abortusa svakako nisu to osetile pa ipak svesne su opasnosti koju bi mogla da proizvede zabrana vršenja abortusa.

Sa druge strane, slažem se s vama da većina muškaraca uopšte ne želi da bude empatično u toj meri da sagleda situaciju žene, i to se na ovoj raspravi pokazalo, a još više bi došlo do izražaja na forumima koji okupljaju mediokritete nesposobne za empatiju. Sve je to normalno ali i tužno. Izgleda da je podvig kad uspeš da situaciju vidiš i iz pozicije drugog, umesto da to bude pravilo.

Nije mi namjera da uvrijedim nekog ovim sto pricam, naprotiv, samo mislim da je tako. Jer je to stvar zene. Nesto za sta koliko god se trudio - muskarac ne moze da osjeti.

Opet ću se složiti s vama, draga gospo, ali nešto još moram da dodam. Mislim, naime, da bi pitanje abortusa kao društvenog fenomena, i - podrazumevano - borba za to da se on dozvoli i u konzervativnijim sredinama, trebalo da bude nešto što se razume, da borci za ovo pravo žene ne moraju da budu samo žene, već i muškarci. Opet sve to u vezi sa onim gore što sam kazao: opšta je potreba da budemo empatični i pomažemo jedni drugima u nevolji, i što je najvažnije: da razumemo kad se neko nalazi u takvoj situaciji. Nažalost, mnogi muškarci, baš zato što nisu sposobni da se nađu u situaciji koju žena doživljava, ne vidi da problem postoji.

Ali to ne treba da brine ostale muškarce, oni tako dolaze do izražaja kao bolji, predusretljiviji, brižniji...  kukuc

Tako da , polako sa osudama (mada ne znam je li ih bilo, ne procitah sve, samo sam preletjela i vidjela da su neki od vas protiv).

Bilo ih je. Voleo bih da se izvrši istraživanje na teritoriji ovih balkanskih zemalja da vidimo koliko se u kojoj zemlji abortus smatra opravdanim, te i prema polovima ko kakav stav ima. Ja bih se kladio da bar 75% žena ima stav da je abortus dobro rešenje, dok će kod muškog pola verovatno nacionalisti i "brižni borci protiv bele kuge" da ustanu protiv, te bi možda izašlo na oko 30% onih koji pravdaju abortus. Tu sam uključio i razne vernike i slične spodobe koji su odavno prestali da razmišljaju svojom glavom i osećaju svojim "srcem".

Tako ni zena ne moze da shvati nesto sto je u potpunosti stvar muskaraca.Jednostavno postoje neke stvari zbog kojih smo podijeljeni na polove i treba znati ispostovati te stvari.

Ovdje se ne bih mogao složiti s vama, gospo. Ja sam od onih koji teže tome da minimizuju uticaj urođenih predispozicija na dalje mišljenje i stavove. Sklon sam da tvrdim kako pol nema nikakvog udela u tome kakvi ćemo kao ljudi da postanemo i kako ćemo na koju stvar da gledamo. Jer, opet to kažem, empatičan muškarac mora da bude sposoban da pretpostavi kako se žena oseća, i isto tako empatična žena znaće kako se oseća muškarac, i prepoznaće problem, ako postoji. A to što praksa često pokazuje drugačije stanje stvari... uzroci su u lošim ljudima, lošim navikama, u navici da se ne poštuje i ne oseća briga prema drugome. Takvo je vreme došlo, kažu matori.

Zene koje su protiv abortusa, su vecinom zene koje prije svega lazu sebe.

Hm... ne bih se ni ovde složio s vama, jer ovo "lažu sebe" je suviše uopšteno. Kao kad se za ljubav kaže - "kemija!". I pošto g. Izdajnik ne voli takve klasifikacije, sada će da navede koja su dva osnovna razloga protiv abortusa iz ugla prosečne srpske majke ( cool ), odnosno prosečnog srpskog vola, oću reći - mužjaka:

- pravoslavlje (jer gde ste videli Srbina, pravog, koji nije pravoslavac, ho?)
- borba protiv bele kuge (iĐite na bilo koji sajt nacoša ili glasnijih nacionalista, videćete mnogo ženskih nikova koje se potpisuju kao "majka jugovića", i koje na ovakvim temama odgovaraju sa odvratnošću, te obećavaju da će dati minimum po devet srpčeta).

Eto, ta dva razloga stoje, prema mom mišljenju, kao glavna kada je reč o tumačenju mentalnih procesa žena koje su protiv abortusa. A o opravdanosti tog stava stvarno nemam želudac da trošim niti misao, a najmanje reči.  nene
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: