Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Idi dole
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  
Autor Tema: Tvoja vizija Srbije  (Pročitano 4883 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Duh bunta: +158/-101
Na mreži Na mreži

« Odgovor #135 poslato: 27.06.2008. 22:56 »

Zaista, ko i na osnovu kog kriterijuma određuje ko je pobogu zaslužan građanin pa da dobije penziju? Na kraju će klikaši da dodeljuju penzije jedan drugome po političkoj liniji. Otud, ili ustanoviti tačne i nedvosmislene parametre ili prekinuti sa tim glupostima glede nacionalnih penzija.

Naveo sam to samo kao jedan od očiglednih primera nepostojanja nikakvih kriterijuma... bilo kod zapošljavanja, bilo kod dobijanja zasluga... bilo čega. To je onaj momenat kada se za srpsko društvo kaže da je nedisciplinovano, i kada je taj neko u pravu. Druga reč za to je: potrebna nam je PRAVNA DRŽAVA.

"Elita" dolazi na vlast zahvaljujuci vecini. "Elita" pred izbore iznosi svoje stavove koji mogu da budu dvojaki : ili iskreno izrecena obecanja u koja zaista veruju ali kasnije usled pritisaka promene (u sta manje verujem) ili svesno izrecene lazi da bi pridobila masu glasaca (u sta vise verujem).

Ja mislim da ništa od toga nije toliko loše kao onda kad se obećavaju stvari koje zaista imaju nameru da ispune (urade), ali kada je to obećano - put u propast. Tako je Slobodan Milošević održavao svoju vlast (usputno radio na zaglupljivanju mase kako bi lakše mogao njom da manipuliše i duže vlada, pa je to nužno vodilo i ka propasti države, kako propada inteligencija), a tako su se najekstremniji desničari devedesetih - SRS - popeli do vlasti i po obaranju Miloševića postali najmoćnija stranka u Srbiji. Oni bi bili još gori po Srbiju kad bi ispunjavali ono što zacrtaju i obećaju (izuzev dela te priče, onoga koji se odnosi na pravnu državu i borbu protiv kriminala).

Citat
Elita se jedino moze fizicki menjati - ukloniti jedne da bi dosli drugi sto ne predstavlja bitnu promenu, jer sustinski vlast kao slatko voce otupi sva cula postenja, dobrih namera i planova.

Kao što se iz toga može videti, menjanjem jedne vlasti drugom - često se ništa naročito ne čini. Zato je bitno, po mom mišljenju, usredsrediti se na atom društva - pojedinca. Tu ulogu igraju mediji. Oni usmeravaju javno mišljenje, grade kolektivnu i pojedinačnu svest građana države i/ili lokala. Zbog toga mislim da je medij moćniji od svake pojedinačne partije. Oni - u državama koje imaju nezavisni javni prostor - drže u rukama sve konce političke budućnosti.
Sačuvana

- Četvrti broj časopisa Zapad [download]
- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
croatian_force
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +3/-12
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: 25.07.2008. 17:18 »

ja srbiju vidim onako kako su je opisali tarabići.

u biti,kao međunarodni protektorat.
Sačuvana
...creatrix...
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +45/-31
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

...zmija vijoglava...

« Odgovor #137 poslato: 25.07.2008. 17:25 »

kao ovaj nas zemski rezervat LOL
Sačuvana

steram onom ko mi da minus
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #138 poslato: 26.07.2008. 11:23 »

ja srbiju vidim onako kako su je opisali tarabići.
u biti,kao međunarodni protektorat.

Ne smeta ti što je to fašistička izjava?
Sačuvana

- Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
croatian_force
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: 26.07.2008. 11:32 »

Ne smeta ti što je to fašistička izjava?

ni najmanje.to u biti i nije fašistička izjava,a ti se koristiš floskulama i parolama iz prošlog sustava.
Sačuvana
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #140 poslato: 26.07.2008. 11:40 »

Želiš da jedna država bude "međunarodni protektorat". Zašto? Zato što mrziš Srbe. Je li to fašizam?
Sačuvana

croatian_force
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: 26.07.2008. 11:52 »

Želiš da jedna država bude "međunarodni protektorat". Zašto? Zato što mrziš Srbe. Je li to fašizam?

tko kaže da želim? osmeh

želim srbiji da bude razumna i da se odrekne pretenzija na susjedne teritorije,ali to je nemoguće izbjeći.

ja sam rekao da MISLIM da će srbija završiti onako kako kažu braća tarabići.
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: 26.07.2008. 11:53 »

A ti kao znas ko su Tarabici i sta su oni pod tim mislili?
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
Domaci Zdajnik
Gradjanin
*

Na mreži Na mreži

« Odgovor #143 poslato: 26.07.2008. 11:54 »

želim srbiji da bude razumna i da se odrekne pretenzija na susjedne teritorije,ali to je nemoguće izbjeći.

Srbija je danas daleko miroljubivija država od Hrvatske. To dokazuje sastav vlade. Srpski radikal je ono što je hrvatski demokrata. Vi čak i nemate ljude koji su toliko miroljubivi koliko su srpske demokrate, da ne govorim o liberalima.
Sačuvana

croatian_force
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: 26.07.2008. 11:54 »

A ti kao znas ko su Tarabici i sta su oni pod tim mislili?

opet ti? osmeh
znam tko su i što su tarabići.znam o srbima i srbiji više nego većina srba.pa ako je to fašizam,kriv sam osmeh

Srbija je danas daleko miroljubivija država od Hrvatske. To dokazuje sastav vlade. Srpski radikal je ono što je hrvatski demokrata. Vi čak i nemate ljude koji su toliko miroljubivi koliko su srpske demokrate, da ne govorim o liberalima.

zar vam danas u vladi nisu socijalisti?isti oni koji su podržavali miloševića? osmeh
Sačuvana
lanavi
Kvalitetan korisnik
*

Duh bunta: +90/-13
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: 26.07.2008. 11:59 »

Da, opet ja...upao si na moju teritoriju...sta je tebe briga kakva je vizija Srbije? Resio si svoju viziju i ne treba da se mesas u ono sto ti nije posao osim ako imas neke druge pretenzije.

Ti mnogo "znas"...trebao si da se kandidujes i skines onog takodje sveznajuceg predsednika lijepe vase.
Sačuvana

Optimist svuda vidi zeleno a pesimist samo crveno svetlo...Medjutim, mudrac je slep za boje.
                                                               Sartr
croatian_force
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: 26.07.2008. 12:01 »

Da, opet ja...upao si na moju teritoriju...

sorry,nisam znao,ali odmah mi je bilo nešto sumnjivo osmeh
Sačuvana
shkavel
Banovani korisnik
*

Duh bunta: +8/-4
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: 27.07.2008. 08:43 »

Force je ustaša!!!!!!
Sačuvana
croatian_force
Banovani korisnik
*

Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: 27.07.2008. 19:58 »

Force je ustaša!!!!!!

a ti si se penjao na borić i pao na glavu,jelda?
Sačuvana
Morella
Gradjanin
*

Duh bunta: +101/-12
Van mreže Van mreže

Pol: Žena

Hipik

« Odgovor #149 poslato: 27.07.2008. 20:37 »

Tarabici su oni dragi chike sto su nesto predvidjali, ja imam knjigu o njima ...
Sačuvana

"Gde god sam nasao zivo bice, nasao sam i volju za moc; cak i u volji sluge nasao sam volju da bude gospodar"
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13   Idi gore
  Pošalji ovu temu  |  Štampaj  

Prebaci se na: