svetac38
Nazionalist
Duh bunta: +20/-20
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #135 poslato: 13.07.2008. 17:09 » |
|
ne, definitivno znam da nisi glup. Samo teraš svoje. Ko uopšte polemiše se tim stvavom. Samo sam ti izneo da nema razlike u našoj skupštini, nedojebani, kako ti kažeš jebu narod u zdrav mozak, a nenadjebljivi jebu sebe u mozak, jer niti šta govore niti su ikada protiv onoga što je neko drugi u njihovo ime smislio.......... I po kom tom difoltu u skupštini su najpametniji predstvanici naroda. Najpametniji su i sam kažeš u Akademiji nauka. Koliko ja vidim tamo sede najposlušniji, tim veća bruka za pametne a poslušne......
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
Nebojsa
Gradjanin
Duh bunta: +7/-16
Van mreže
|
 |
« Odgovor #136 poslato: 14.07.2008. 01:45 » |
|
Pitanje je da li ima poslusnijih od onih koji glasaju za radikale, posto su to glasaci koji najmanje razmisljaju a najvise slusaju ono sto njihovi lideri obecavaju. Kada bi bili "neposlusni" promenili bi simpatije. Imate u psiholoskim testovima taj momenat poslusnosti kao karakteristiku desnicarskih simpatizera, tako da to nije nikakav licni stav nego pravilo.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
FinalCutNow
Gradjanin
Duh bunta: +34/-32
Van mreže
Pol: 
FILiUS DEI
|
 |
« Odgovor #137 poslato: 14.07.2008. 04:05 » |
|
Pre neki dan dok sam se šetao s kevom u Leskovcu stao sam ispred ogromnog lokalnog odbora SRS-a tamo, stao na kratko, zatim zauzeo stav mirno, podigao ruku i uzviknuo “zig hajl”. To je mnogo prometna ulica i svi su zurili u mene, pa me je mama odvlačila do prodavnice i napominjala kako sam lud i da se ponašam detinjasto.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Dete je otac deteta
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #138 poslato: 14.07.2008. 08:56 » |
|
To bi glat moglo da se uradi i ispred predstavništva (filijale) DSS-a u svakom od gradova Srbije. Inače, dobro dođe. Nije loše pribeležiti kamericom, i da je veći broj ljudi koji bi to uradili u istom trenutku. Pogotovo nakon nekog od DSS/SRS bisera u javnosti.
I inače, u čemu je razlika kad je reč o DSS-u i SRS-u? Postoji li?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #139 poslato: 14.07.2008. 15:15 » |
|
Fijaskom u Beogradu radikali su se još jednom obrukali i pokazali politički naivnim. Prvi put ih je preveslao sam Koštunica, posredstvom Aligrudića a sada je to učinio Dačić preko Antića. Prvi put je bio ponižen Nikolić a drugi put Vučić. Mislim da je to i previše za jednu stranku koja ima ambiciju da bude stožer desnih snaga u Srbiji i da Srbiju geopolitički preusmeri sa transatlantskog kursa. Takav preokret zahteva mnogo jači i kvalitetniji ljudski materijal. U kontekstu toga, primećujem da je Šutanovac u par navrata pomenuo davno zaboravljenje evroATLANTSKE integracije, što znači stidljivo odustajanje od proklamovane neutralnosti. Doduše i Šutanovac je tom prilikom delovao nekako stidljivo, ali to je sasvim jasan signal kuda se usmerio brod Srbija pod vlašću demokrata. Sufiks "atlantske" pre svega znači put Srbije ka NATO-u. Za Vojinog vakta, odnosno krajem njegovog vakta tu formulaciju jednostavno nije bilo moguće čuti čak ni od Tadića, a kamo li od nekog tamo Šutanovca.
Gde su u svemu tome radikali? Pred njima su dva putića, povratak Šešelja i šešeljizma u stranku, dolaskom na vrh Todorovića i Mirčića i marginalizacijom Nikolića i Vučića. Oni su pokazali sjajne rezultate za stranku ali nisu uspeli da se ostvare na vlasti i dozvolili su da dva puta budu izdani i poniženi od strane nekakvih "partnera" socijalista i koštunjavih. Drugi put je ostanak i opstanak ove dvojice u vrhu stranke, i njeno lagano transformisanje i povećavanje tzv koalicionog kapaciteta. Sada, nakon ovoga ova zadnja opcija mi je sve manje moguća. Još samo da vidimo kako će radikali odigrati ponovljenu bitku za Beograd i da li će Vučić imati volje da u tome učestvuje. Sada će biti još teže kad Tadić kontroliše gotovo sve kanale i tokove informacija u zemlji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
svetac38
Nazionalist
Duh bunta: +20/-20
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #140 poslato: 14.07.2008. 19:34 » |
|
Pitanje je da li ima poslusnijih od onih koji glasaju za radikale, posto su to glasaci koji najmanje razmisljaju a najvise slusaju ono sto njihovi lideri obecavaju. izem ti analizu. Pa svi glasači valjda slušaju šta im političke stranke nude, te na osnovu toga biraju. Kada se opredele, poslušno glasaju za šta misle da je dobro po njih Kada bi bili "neposlusni" promenili bi simpatije. i ne znam kako to glasači mogu da budu poslušni. Recimo da glasači desnih disciplinovano izlaze na izbore, a oni levih nisu tako disciplinovani. E, onda ih Boris uplaši da ako ne izađu na izbore, pobeđuju radikali, udaljuju zemlju od Evrope i eto i njih poslušno na glasačka mesta da zaokruže spas u vidu DS-a i SPS-a Imate u psiholoskim testovima taj momenat poslusnosti kao karakteristiku desnicarskih simpatizera, tako da to nije nikakav licni stav nego pravilo. ..ako je tako kao što tvrdiš, onda su u našoj skupštini svi sa desne strane. Zar nisu svi poslanici u Narodnoj skupštini RS verni poslušnici vrha partija..........
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #141 poslato: 15.07.2008. 01:59 » |
|
Gospodin Gazivoda sve vreme rezonuje kao da je SRS-u stalo do vlasti. Mislim da je to precenjivanje njihovih mogućnosti, čak više nego što oni sami ne samo mogu, nego i žele ili pomišljaju. Mislim, naravno, na funkcionere, a ne na običnu rulju koja glasa. Zato mi se čini da je prošlomandatno biranje Nikolića za najbrže smenjenog predsednika Skupštine - tek uigrani teatar koji je trebalo da pripremi vladavinu DS-a i DSS-a, a usput je radikalima bilo jasno da će ta vlada kratko trajati (zbog predstojećeg gubitka Kosova) i da će konačno nakon njenog pada moći da formiraju desničarsku, svoju vladu. Tek ih je Tadić sada prevario, odnosno nadigrao, verovatno uključujući i neke dodatne faktore u sve to, budući da nije nimalo jasno šta SPS ima da traži u društvu DS-a, SPO-a i G17plus. To je spajanje svega suprotstavljenog. Na kraju se došlo do morbidnog izmirenja ljubitelja Miloševića (koji su ubili Đinđića) i sledbenika ubijenog premijera - Zorana. Kako je moguće da se to dogodi bez posredovanja nekakvog značajnog faktora sa strane? I ja, ipak, krivim taj faktor što je relativizovao sve ono što je u Srbiji trebalo da bude simbol smrti, lošeg života i propadanja. Odjednom su Milošević (i njegov drugar Šešelj) postali nacionalni heroji, odjednom se zaboravilo i što je Srbija bila bombardovana, i što je tih godina izgubila Kosovo, i što je održan onaj pogubni referendum, i što su izbori bili pokradeni, i što se vodio uzaludan rat u Hrvatskoj, i što su se građani planski obesvešćivani najbezobraznijom i najjeftinijom "kulturom", i što je plata bila 5 nemačkih maraka, i što su ljudi gubili posao...
To je ta politika SRS-SPS-JUL devedesetih. A eto, danas imamo izmirenje i zaborav svega toga. Kažu, u interesu je budućnosti. Pa, dobro, ali postoji cena koja ne može da se plati, ili koja je neisplativa. Ovo što se odigralo je kriminal protiv istorije, i protiv ideologije. Imamo DS koji je obezglavljen time što pruža ruku pomirenja najvećim ubicama Srbije, pod uslovom da se ovi promene. Ali na duži rok ovo praštanje može da bude kobno po (kolektivnu) svest Srbije. Desnica se pomera. Nekada je desnicu predstavljao SRS, uz SPS i JUL. Nakon pada Miloševića i odlaska Šešelja u Hag, tu poziciju zauzeo je Koštunica. Posle pada Koštunice, Šutanovac izjavljuje da je SPS levica, a DS desnica, i da je prirodno pomirenje ove dve nekada suprotstavljene strane!
Kakav maher!! Kakav frajer! Kakav bezobrazluk prema istoriji i budućnosti!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
- Svaki komentar na forumu (izuzev rasističkog) je dragocen, tako da pozivam sve da pišu, pišu i pišu. Moramo da dostignemo veću posećenost i obezbedimo da se forum sam od sebe razvija, bez posebnih intervencija. - Političke komentare ostavljajte i na www.differentia-nis.org (nije neophodno registrovati se!)
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #142 poslato: 17.07.2008. 02:48 » |
|
..od momenta osnivanja, a nadam se da niko na ovom forumu , koji smatram prilicno kvalitetnim , po znanju i elokvenciji forumasha, ( izuzetci samo potvrdjuju , da je srBska desnica neunistiva kao bubasvabe ) , nece poreci fakat da je osnivac SRS drzavna bezbednost , i da je cilj osnivanja ovakvog mutanta, upravo pravljenje monstruma koji ce biti jos strasniji od SPSa i slobodana milosevica. Meni bas i nisu jasni ti motivi. Zasto Milosevic ne bi prigrabio tu masu za sebe jer je on vodio radikalnu politiku u to vreme? Ne bi imao problem sa radikalima, sve bi to bili njegovi glasaci. SRS je spontano nastao kao proizvod kolektivne retardacije naseg naroda i posrnuca devedesetih.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Meda Božanin
Banovani korisnik
Duh bunta: +24/-34
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #143 poslato: 17.07.2008. 09:45 » |
|
@ Bizon
Na identican nacin su nastali LDP i LSV ali iz oprecnih razloga: umisljenjem da je 1 zavrsen fakultet = svo znanje sveta.
Ostale partije su samo kao Д.О.Џ. - Domaca Obicna Dzukela. Nastale kao mesanac svega i svacega sto je imalo dobru erekciju i redovnu menstruaciju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubina Tetka
Gradjanin
Duh bunta: +11/-0
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #144 poslato: 23.07.2008. 09:56 » |
|
Dogorelo je. Gledam juče Dnevnik RTS, a pre toga B92, a u međuvremenu FOX, i vidim Vučića među demonstrantima na Trgu. O-ho, rekoh. Ovo su neki novi momenti. Onda Toma najavljuje demonstracije režimu u pohode, kao krenuće oni da ruše režim Borisa Tadića koji je ozbiljno načet radikalsko-narodnjačkom opstrukcijom u Skupštini. Sve to na stranu, ima tui jedan radikalno novi momenat a što ukazuje na to da je radikalima prilično dogorelo do nokata. Nikolić pominje okupljanje svih patriotskih snaga i saradnju sa patriotskim nevladinim organizacijama. Koliko sam ja bila u stanju da ispratim stvari, to do sada nije bio slučaj. Radikali su uvek nekako smatrali da oni imaju monopol na prezervaciju nacionalnih ingteresa pa su u alternativnim grupacijama videli nekakvu konkurenciju i težili su da ih anuliraju, odnosno asimiluju. Izgleda da su shvatili da to nisu u stanju da učine jer prosto nemaju dovoljno autoriteta, pa su sada rešili da još malo prošire koalicioni kapacitet i postanu focal point okupljanja nacionalističkih snaga kao neka kišobran organizacija. To je jako zanimljivo, mada mislim da se precenjuje uticaj tih organizacija, pošto se dobar deo njih svodi na debatne klubove koji svoje ambicije zadovoljavaju na netu i organizovanjem tribina. Tu i tamo ko od njih pokušava da deluje preventivno i spreči neke eskcentrične umetnike da nešto balave po nekim prostorima za koje su čuli samo alternativni umetnici i obrazovci. Jedinu logističku moć ulične akcije ima Nacionalni stroj. Da li postoje i kakvi su odnosi između radikala i te organizacije? Ja prosto sumnjam u rešenost radikala da budu radikalniji.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Nevaljalce treba kazniti
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #145 poslato: 23.07.2008. 20:51 » |
|
Ma kakvi da se radikali povezu sa strojevcima. Time bi jos vise bili identifikovani kao naci(onali)sti i jos manje bi ih cenili. Nisu ludi da se time kockaju. Napomenuo bih da jos malo pa Seki dolazi iz Haga tako da ce oni biti okupirani unutrasnjim razmiricama i tesko da ce imati prilike da stvore neku ozbiljniju silu sa tim NVO pokretom Prizeljkujem im da se raspadnu. Sta mislite koje su sanse za to?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #146 poslato: 26.07.2008. 13:04 » |
|
Ma kakvi da se radikali povezu sa strojevcima. Nema šta da se povezuju ili ne, to je ta sorta: radikal, theSSovac, Obrazovac, Naci-strojevac, Dveraš... isto govno od čoveka. Evo još jednog delikta zbog kojeg bi trebalo hitno zatvoriti tu stranku, ali i sve ove pobrojane organizacije: SRS preti Tadiću zbog izdaje25. jul 2008. | 15:02 -> 16:59 | Izvor: B92 Beograd - Srpska radikalna stranka poručila je Borisu Tadiću da može da prođe kao Obrenović i Zoran Đinđić zbog izdaje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
prvoskociparecihop
Nazionalist
Duh bunta: +20/-65
Van mreže
|
 |
« Odgovor #147 poslato: 26.07.2008. 13:54 » |
|
SRS preti Tadiću zbog izdaje 25. jul 2008. | 15:02 -> 16:59 | Izvor: B92 Beograd - Srpska radikalna stranka poručila je Borisu Tadiću da može da prođe kao Obrenović i Zoran Đinđić zbog izdaje. Ja sam slusao i gledao radikalku na tv. Nije direktno pretila Tadicu, vec je samo rekla kako takvi prolaze kroz istoriju, a B92 samo siri dezinformacije, kao i obicno. Rekla je da je izdajnik. Pa samo je rekla ono sto trenutno misli vise od pola Srbije. To sto se ljudi ne izjasnjavaju o tome masovno, je pokazatelj koliko su ljudi preplaseni za svoje zivote i perioda koji nam izgleda dolazi, a sem toga nemamo gde ni da cujemo sta narod misli, jer su mediji pod Tadicevom kontrolom Da li je stvarno doslo vreme okupacije, te izdajniku ne smes da kazes da je izdajnik, a da ti posle toga neko ne pripreti progonom izbacivanjem s posla ili robijom. Ja sam se iskreno zabrinuo. Mozda nas ceka najmracniji period za gradjane Srbije. Progon svih koji ne misle kao zuta vlast, hapsenja i dugogodisnje robija. Jednom recju fasizam i diktatura i okupacija gora kao pod Hitlerom i Titom i to sve pod pokroviteljstvom medjunarodne zajednice. Ako se taj trend nastavi moze lako da se desi da period Miloseviceve vlasti ostane upamcen kao period demokratije, blagostanja i progresa u Srbiji. Nema šta da se povezuju ili ne, to je ta sorta: radikal, theSSovac, Obrazovac, Naci-strojevac, Dveraš... isto govno od čoveka. Evo još jednog delikta zbog kojeg bi trebalo hitno zatvoriti tu stranku, ali i sve ove pobrojane organizacije: Dakle ovo je stav mladog coveka, svrsenog studenta Filozofije, osnivaca NVO i vlasnika ovog sajta, simpatizera stranke koja je jedva prosla cenzus, koji se dici svojim nick-om: Domaci Izdajnik, a pljuje i najgrdje vredja clanove drugih stranaka i NVO koje imaju vecinsku podrsku u ovoj zemlji. Nisam ni clan ni simpatizer tih gore pobrojanih organizacija, ali sam se stvarno zabrinuo i za sebe i svoje potomstvo i za ovu drzavu Srbiju.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Latini su stare varalice, u njih covek nema uzdanice."
|
|
|
rutavo gmizavo govno
Gradjanin
Duh bunta: +9/-2
Van mreže
Pol: 
serbishen shvajne
|
 |
« Odgovor #148 poslato: 26.07.2008. 17:16 » |
|
Ja sam slusao i gledao radikalku na tv. Nije direktno pretila Tadicu, vec je samo rekla kako takvi prolaze kroz istoriju, a B92 samo siri dezinformacije, kao i obicno. Rekla je da je izdajnik. Pa samo je rekla ono sto trenutno misli vise od pola Srbije. To sto se ljudi ne izjasnjavaju o tome masovno, je pokazatelj koliko su ljudi preplaseni za svoje zivote i perioda koji nam izgleda dolazi, a sem toga nemamo gde ni da cujemo sta narod misli, jer su mediji pod Tadicevom kontrolom Da li je stvarno doslo vreme okupacije, te izdajniku ne smes da kazes da je izdajnik, a da ti posle toga neko ne pripreti progonom izbacivanjem s posla ili robijom. Ja sam se iskreno zabrinuo. Mozda nas ceka najmracniji period za gradjane Srbije. Progon svih koji ne misle kao zuta vlast, hapsenja i dugogodisnje robija. Jednom recju fasizam i diktatura i okupacija gora kao pod Hitlerom i Titom i to sve pod pokroviteljstvom medjunarodne zajednice. Ako se taj trend nastavi moze lako da se desi da period Miloseviceve vlasti ostane upamcen kao period demokratije, blagostanja i progresa u Srbiji.
Dakle ovo je stav mladog coveka, svrsenog studenta Filozofije, osnivaca NVO i vlasnika ovog sajta, simpatizera stranke koja je jedva prosla cenzus, koji se dici svojim nick-om: Domaci Izdajnik, a pljuje i najgrdje vredja clanove drugih stranaka i NVO koje imaju vecinsku podrsku u ovoj zemlji. Nisam ni clan ni simpatizer tih gore pobrojanih organizacija, ali sam se stvarno zabrinuo i za sebe i svoje potomstvo i za ovu drzavu Srbiju.
Ti si lud,čoveče.Oprosti na ovako grubim rečima,ali je to istina.Strašno je što dosta u ljudi u Srbiji misli kao ti.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Sve te stvari koje ovde u potpisu pišete su nekako bezveze.Osim ove moje stvari.
|
|
|
|
Miroslav Ibic
|
 |
« Odgovor #149 poslato: 26.07.2008. 18:23 » |
|
Evo jedno pitanje za prvoskochiparecihopa,
da li ti, prvoskochiparecihop mislish da je pravedno ako većina ljudi, kojima je neko rekao da si im baš ti ukrao svinju na primer, a to je rekao zato što vuče neku traumu koju si mu naneo u mladosti, i još, taj čovek ima veliki ugled medju tim ljudima koji čine većinu, kaže, hajdemo da ubijemo prvoskočiparecihopa. I oni tako neće da ti sude, da dokazuju da si ti ukrao svinju, nego se većina složila, prvoskochiparecihop je ukrao svinju, i on mora umreti. Da li je to pravedno prvoskochiparecihop? Da li glas većine uvek mora biti merilo za sve? Ne, ne mora uvek prvoskochiparecihop. Samo onda, kada je ta većina obrazovana, kada nema psihičkih problema koje mediji koriste kao pogodnu rupu koju će da popune svojim načelima, a koja za cilj imaju jedino pribavljanje koristi nekolicini moćnih čoveka. E, a prvoskochiparecihop, da li u Evropi može tako bez sudjenja da neko dodje pa da te tako ubije, jer je neko rekao, prvoskochiparecihop je ukrao svinju. Pa ne može prvoskochiparecihop. Tamo vlada zakon, zdrav razum je na snazi, a ne ono što kažu ljudi pod traumama, a kojih je više. Uzmi pročitaj bilo koju knjigu iz psihologije, pa uporedi malo šta se dešava ovde kod nas, zašto se ljudi pokrivaju pokrivačem nacionalizma, religije i tome slično. Da li bi ti, za kraj, prvoskočiparecihop, da imaš čarobni štapić, zabranio nekom čoveku na televiziji da priča da tebe treba ubiti?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Smrt pedofiliji!
|
|
|
|