Domaci Zdajnik
Gradjanin
Duh bunta: +161/-101
Na mreži
|
 |
« Odgovor #75 poslato: 02.03.2008. 16:32 » |
|
Onome gore ne vredi odgovarati. Žao mi je i osećam se pomalo krivim što ne uspevam ni na koji način da ih poučim nečemu. Kao neuspešan profesor... Da li si ikada kupio ili citao NIN? Jedan broj? Jesam. Differentia je jednom prilikom izašla u tom listu... uglavnom su ismevali lokal-patriotizam koji su pronašli na ovom forumu, ali to im je bio jedan od kvalitetnijih tekstova. Kad god bih potom okrenuo neku njihovu stranicu video bih ono što slušam svakog dana od prosečnih ljudi, narodnjaka i naci-šovinista. Nekoliko poslednjih meseci nemam stomak za takve ljude i ono što znaju da ponavljaju (bez da promisle).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Plodni bizon
Gradjanin
Duh bunta: +53/-51
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #76 poslato: 03.03.2008. 19:17 » |
|
Nije jasno zbog cega je naslov takav kakav je, zasto tako ako sve ove price odavno postoje? Kako onda nova desnica u Srbiji? Kao da Krv i cast nije postojao do sada, kao da Obraz nije delovao, kao da Dveri Srpske nisu popovale? Jeste, ovi "Nasi" su novi, ali sta je novo u njihovoj ideologiji, odnosno njihovoj budalastini? Neonacizam postoji od pojave Obraza, a o tome moze da se procita u drugom broju Zapada u izvanrednom tekstu Petakova. On je nastao pocetkom devedesetih i od njega se nadalje odvajaju neonacisticki pokreti kao sto su Nacionalni stroj i jos neki, koji danas jesu ultradesnica. Od partija kao desni se odvajaju radikali, a danas im se priblizavaju DSS i Nova Srbija od ovih parlamentarnih.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #77 poslato: 04.03.2008. 01:08 » |
|
Ni meni nije jasno otkud takav naslov, jer u tekstu ne stoji razlog da se ovi koji se u njemu oglašavaju nazovu nekim novim srpskim nacionalizmom i desničarima. Oduvek je u Srbiji postojala jaka i umerena desnica. Ovu jaku su činili neonacisti (Krv i čast, Obraz, Nacionalni stroj, Dveri Srpske), a drugu, slabiju, naci-šovinisti u formi Šešelja i njegove Srpske radikalne stranke. No, ne bih ovde više o tome koliko o još jednoj interesantnoj pojavi. Radi se o uredniku NIN-a (Slobodana Reljića) i njegov tekst koji je objavljen na sajtu Ministarstva za Kosovo i Metohiju kao izuzetan. Neću preneti čitav njegov rad već samo udarni uvod. Izuzetan primer nepoznavanja političkih termina, političke situacije, i nedostatka političke svesti: Na scenu je izašla generacija koja menja stereotip po kome u Srbiji raste generacija anacionalnih, apolitičnih devojaka i momaka koje samo zanimaju šengenske vize, avganistanski prah i hongkonški plazma ekrani... Nije lako sada odrediti šta su elementi koji spajaju tu generaciju. To je pre svega osećaj egzistencijalne ugroženosti nacije. Tu je i, sad već decenijama, nesmanjeni pritisak Zapada... A onda su se na ulicama Beograda pojavili momci u raznolikim jaknama s navučenim kapuljačama, jer beše vrlo hladno. Reagovali su kako se to radi u njihovim godinama. (Setimo se događaja od 9. marta 1991. pa sve do 5. oktobra 2000.) To uvek prati i vandalizam i izliv nekontrolisanog besa. Ali i danas je nejasno zašto je establišmentu, u najširem smislu reči, toliko stalo da njihov čin depolitizuje. Tekst koji kritikuje Reljićevo "nacionalno osvešćivanje" i koji odgovara na to isto "osvešćivanje" napisao je zatim Vlada Milovanović, i taj tekst može da se pročita na sajtu Peščanika. Tu je sadržana kritika na pomenuti citat, a verujem da se može naučiti iz te kritike, posebno oni koji su makar pomalo kritički omirisali Reljića i njegov nacionalizam.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Ljubo Gazivoda
Fetišist
Duh bunta: +131/-15
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #78 poslato: 25.03.2008. 15:53 » |
|
Nešto sam razmišljao o radikalima i nekako došao do određene konkluzije, da ne kažem konfuzije. Kao prvo oni su pizde. Osam godina su stranke DOS-a na vlasti a da radikali nijednom nisu održali neki protest protiv neke nepravedne i lopovske privatizacije, rasprodaje nacionalnog blaga, masovnog otpuštanja. Tu su isti kao socijalisti. Na predsedničkim izborima je Toma mirno i dostojanstveno otrpeo poraz a mogao je da urla: krađa! Zašto su radikali tako tihi? Zašto mirno izglasavaju neke zakone i zašto budući konstruktivna opozicija zapravo pružaju tihu podršku omraženom im DOS-u i DOSmanlijama? Zamislite samo šta bi bilo da je kojim slučajem Toma pobedio ili da su radikali nekako ušli u vlast? Odmah sutradan bi bile masovne demonstracije i akcije njihovog impičmenta. Čega se to plaše radikali? Koga se to plaše? Ili su poput nekog zen majstora mirni i tihi dok ne narastu i ojačaju? Čak su pomogli i formiranje aktuelne Vlade, a mogli su da opstruiraju proces do kraja, da izvedu pristalice na ulice, sukobe se sa vlastima, duvaju u motke, šta god, ua Dinkiću ovo-ono.... Kad, oćeš. Ništa. Imam utisak da oni prosto nemaju muda da sprovode svoju politiku, program i ideologiju. Čemu onda radikali?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
peMzije mladima!
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #79 poslato: 25.03.2008. 16:07 » |
|
Imam utisak da oni prosto nemaju muda da sprovode svoju politiku, program i ideologiju. Čemu onda radikali? Ja, pak, mislim da Srbija nema te bubrege da se suprotstavi rasizmu i šovinizmu koji dolazi iz tabora desničarske SRS, ali i njima bliskih organizacija i partija. Sprovođenje politike i programa SRS značilo bi uvesti zemlju u veliku krizu na planu ljudskih prava i međunarodnih odnosa. Dobro je što je ne sprovode, a mislim da je to otud što nemaju vlast. I dobro je čak i po njih što to ne sprovode jer građani Srbije ne bi dugo izdržali pod njihovom palicom. Najpre bi manjine osetile neprijatnost njihove batine, a kasnije i građani srpske nacionalnosti (kao i anacionalni Srbi) pošto bi uskoro trebalo da se snalaze sa platom od 5 evra mesečno (možda će tako hleb moći da padne na cenu od Tominih 3 dinara).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Truman
Gradjanin
Duh bunta: +67/-27
Van mreže
Pol: 
Dark Knight
|
 |
« Odgovor #80 poslato: 25.03.2008. 20:19 » |
|
Gazivoda, upravo zbog te potentnosti koju konstantno imaju, ali bez "svrsavanja" ( tj. bez vlasti ) imam utisak da ce u narednim godinama SRS krenuti da se raspada i osipa. Stranka je previse centralizovana, vlada negativna selekcija i ljudi sa lokala tesko da mogu da dodju do vrha. U tom vrhu su jedni te isti likovi povezani kumovskim, poslovnim i ostalim vezama. Kad-tad to preduzece mora da pukne. Nisu shvatili da treba da promene pristup pa ce morati snositi ozbiljne posledice. Zivi bili pa videli!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
"Kada bi mozak bio tako prost da bismo ga mogli razumeti mi bismo bili tako glupi da ga ne bismo mogli razumeti."
|
|
|
Demon
Gradjanin
Duh bunta: +0/-0
Van mreže
|
 |
« Odgovor #81 poslato: 17.04.2008. 08:50 » |
|
Stvarno strashno. Kako im nevino deluje ona maskota Vucic. Mislim kapiram ja braniti Sprsko i sve to, ali ici u rat!
Takve kao sto si ti treba ustrojiti,usaditi im matericu i osposobiti za oplodnju...da bar budu od neke koristi.Cekaj,pogresio sam...ovim sam stavom degradirao zenski rod,a ubedjen sam da ima jako puno Srpkinja koje su "muzevnije" od takvih poput tebe. Ti ne bi isao u rat,ti bi radije sedeo kuci grickao kokice, heklao i talasao po tastaturi dok ti neko otima ono sto je tvoje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #82 poslato: 17.04.2008. 10:20 » |
|
Ti ne bi isao u rat,ti bi radije sedeo kuci grickao kokice, heklao i talasao po tastaturi dok ti neko otima ono sto je tvoje. A da li život koji ima nije njegov? Šta on u stvari radi kada daje svoj život? Ko mu ga otima? I iz tog razloga ja sam nekom prilikom, hodajući gradom i gledajući plakate sa kojih mi se smeškaju g. Toma Nikolić i krvnik dr Vojislav Šešelj, pored čega piše "Napred Srbija" i "Srbija pre svega" (ili tako neki kurac), pomišljah u sebi: "Ovi su, bo'me, definitivno ljudi čiji život ne vredi mnogo, dali bi ga (ili bi ga doveli na ivicu egzistencijalnih mogućnosti, kao nekad) za inat..."
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Branko
Gradjanin
Duh bunta: +16/-2
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #83 poslato: 17.04.2008. 20:00 » |
|
Ili već odomaćeno o radikalima kada se kaže da su dobrovoljni davaoci naše krvi.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Duh bunta: +9/-5
Van mreže
Srbija u srcu.Ne teritorija, vec ljudi...
|
 |
« Odgovor #84 poslato: 17.04.2008. 21:21 » |
|
xaxaxaxA
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
VITAKSTAS BISTARUM, AKUMPERA TELETERABOS
|
|
|
svetac38
Nazionalist
Duh bunta: +20/-20
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #85 poslato: 18.04.2008. 00:37 » |
|
svaka vlast je dobrovoljni davaoc naše krvi...........
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #86 poslato: 18.04.2008. 01:13 » |
|
Onda je ok da ti glasaš ѕa SRS???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
ZileZilet
Gradjanin
Van mreže
|
 |
« Odgovor #87 poslato: 18.04.2008. 01:18 » |
|
Pardon, ti, posle 38-og davanja krvi, više i nemaš šta da prospeš ѕa majčicu Srbiju. Jesu li ti, uopšte, vadili iglu iz vene, kada si stigao da daš toliko puta??? Meni je frka od ovih Radikala, i ja i moja porodica smo punokrvni. Pustiće nam krv ovi tvoji. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
svetac38
Nazionalist
Duh bunta: +20/-20
Van mreže
Pol: 
|
 |
« Odgovor #88 poslato: 18.04.2008. 01:23 » |
|
Onda je ok da ti glasaš ѕa SRS??? ..........razočaraću te, od oktobra poznate ti godine više ne izlazim na glasanje........., nikome nisam dozvolio da me da puta zajebe, ups...prevede žednog preko vode.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Beskorisno je pobijati tuđe mišljenje; ponekad čovek uspe da pobedi nekoga u diskusiji, ali da ga uveri - nikada. Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru. (Dumas)
|
|
|
Domaci Zdajnik
Gradjanin
Na mreži
|
 |
« Odgovor #89 poslato: 15.05.2008. 00:49 » |
|
Jedna krajnje debilna izjava koju upravo čujem sa TV-a, a izgovara je Vojislav Šešelj, u Haškom sudu:
- Vi Hrvati ste oduvek bili opčinjeni nemačkom dobrotom.
Baš me zanima hoće li neko od forumaša razumeti zašto je ova izjava pred svakim ko ima makar malo građanske svesti - idiotska.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|